Nasıl oluyor anlamadım. Türkiye nin her yerinde çok farklı uygulamalar var anlaşılan. Bir spermiyogramla iş bitiyor mu yani? Zeynep kamil ve haydarpaşa gata da işi olağanüstü yokuşa sürdüler. aynı şekilde Marmara üniversitesi de bizlerden de rahim filmi dahil altı ayda sonuç alınamayacak bir sürü zahmetli tahlil istediler nerde evrak tamamlama??Umut tüp bebek hiç uğraşmıyor raporu kendin getirirsen ne ala çok sinir bozucu bir durum.
canım tese öncesi varikosel ameliyatı yapanlarda sperm çıkma durumu yapmayanlara oranla anlamlı olarak daha fazla. doktorunuz demişse vardır bi bildiği bence bu konuyu araştırın.
yok olmadı.m.teseden öncede incir kürü yapmıştık Rabbim şifayı verdi incir mi, vakit saat mi geldi artık bilinmez inş bebeğimizide kucağımıza almayı nasip eder bizede isteyen herkezede
Demmicim merhaba,
Benim tedavi olduğum merkezdeki prof aynı zamanda hacettepe üniversitesininde tüp bebek bölümünün başkanı idi o nedenle sıkıntı yaşamadım. Testlerimizi yaptık üroloji doktor raporunu verdik ssk karnemiz efend,m nüfüs cüzdan örneği filan derken evraklar bitti heyet imzaladı. tüp bebek raporum ve ilac raporum cıktı. Şimdi dahamı zor veriyorlar bende bilmiyorum. Ben 2008 temmuzda tedavi olmuştum. Allah yardımcın olsun.
Selam arkadaşlar,
Ben 1.5 yıllık evliyim ve yeni bebek düşünmeye başladık 10 aydır korunmuyorduk doktora gittik rütün tahlilleri ve esimden sperm testi istediler. Benimkiler normal çıktı. Ama eşimde azospermi çıktı ilk başta ne olduğunu anlıyamadık ama sonradan çok kötü olduk bir tüb bebek merkezi ile görüştük eşime tese yapacaklar ama sperm bulunmama ihtimali var ve biz bu sonuca nasıl dayanacağımızı bilemiyoruz o yüzden erteliyoruz ama eninde sonunda yapılacak bu şekilde hamile kalan arkadaşlarım varmı veya eşi bu durumda olanlar desteklerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum:sm_confused:
ben 3 senelik evliyim.1 sene önce çocuk düşünmeye başladık. 6 ay önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik. tesa ve tese yapıldı. ancak sperm bulunamadı.anlıycağınız sperm üretimi hiçyok. doktorum mikrotesenin yapıldığı zaman şansın pek değişmeyeceğini söyledi.ancak başka bir doktor ise önerdi.tekrar umutlanıp tekrar yıkılmak istemiyorum.sizler ne önerirsiniz.benzer durum yaşayanınız varmı.birde tavsiye ediceğiniz istanbul yada kocaelinde bir doktor yada hastane varmı?şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. aranıza yeni katıldım.beni yalnız bırakmayın.cevaplarınızı bekliyorum.
ben 3 senelik evliyim.1 sene önce çocuk düşünmeye başladık. 6 ay önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik. tesa ve tese yapıldı. ancak sperm bulunamadı.anlıycağınız sperm üretimi hiçyok. doktorum mikrotesenin yapıldığı zaman şansın pek değişmeyeceğini söyledi.ancak başka bir doktor ise önerdi.tekrar umutlanıp tekrar yıkılmak istemiyorum.sizler ne önerirsiniz.benzer durum yaşayanınız varmı.birde tavsiye ediceğiniz istanbul yada kocaelinde bir doktor yada hastane varmı?şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. aranıza yeni katıldım.beni yalnız bırakmayın.cevaplarınızı bekliyorum.
canım bizde de aynı işlemler ve faaydası olur diye varikosel ameliyatı da olmuştu eşim bulunamamıştı. bu ay m.tese oldu eşim umut tüp bebekte emre bakırcıoğlu doktorumuz çok şükür bulundu.korksakta denemekten başka çaremiz yok ,birde incir kürü yaptık şifa Allahtan biz sebeblere sarılıp tevekkül edeceğiz .
kızlar her okuduğum yerde keçi boynuzu kürü geçiyor. suda kaynatılıp içilicekmi? biri bana nasıl yapıcağımı anlatabilirmi? birde kekik suyu kullanan arkadaşlar var.bu konuda ne düşünüyorsunuz?şimdiden teşekkürler
kekik suyu nu bilmiyorum ama keçi boynuzu yarım litre suya kaynarken 6 7 tane keçiboynuzu küçük kır at 3 5 dakika kaynat 20 dakika dinlendikten sonra suyun içinden keçiboynuzunu çıkar 1 bardak sabah aç karnına 1 bardak akşam yatarken içir 1 hafta bu şekilde daha sonra sadece akşamları yatarken içicekm 3 ay da sperm sayısı düşüklere aslında ama bir umut işte belki bizkimkilerede iyi gelir diye her duyduğunu yapıyosun
--------------------------------------------------------------------------------
canım üzme kendini benim eşimin değil hareketlilik spermi hiç yok çıktı defalarca test tekrarlandı biyopsi yapıldı testisten parça aldılar. sonuç yine sıfır. hiç canlı hücre yok testis sperm üretmiyor dediler. tüp bebek şansınız bile yok boşuna doktor doktor gezmeyin dediler.tabi yıkıldık o anda. birbirimize sarılıp ağladık. elden gelen bişey yoktu. sonrasında eşim kilo almıştı ve o zamanlar kekik suyu çok popülerdi zayıflamak için. onu aldım zayıfladıda. aylar sonra bir doktora gittik . yaşadıklarımızı anlattık.yapılan testte sperm vardı mucize olmuştu sanki. hemen tüp bebek için müracat ettik fakat doktor bekleyin bence bu sonuca göre tüp bebeğe gerek yok dedi. aradan üç ay geçti ve hamile olduğumu öğrendim. inşallah darısı herkese kızlar bunu başka sayfadan kpyaladım hepimize umut olsun
CANIM BENİM ÖNCELİKLE ALLAH EVLADINI SANA BAĞIŞLASIN hikayen tam bir mucize olmuş allahım sen ne büyüksün o kadar duygulandımki anlatamam gerçekten burada hepimize umut oldun belki senin bizim hiakyemizde olup nice böyle mucize yaşayanlar var ALLAAHIM en kısa zamanda oğlıuna kardeş nasip etsin canım eşinin azosperm sebebi bellimişydisevgidolu tatlım özelden mesaj atmışsın. sorularını cevaplamaya geldim. benim bebişim büyüdü koskoca delikanlı oldu oğlum 7 yaşında . evliliğimin 7. yılında geli. öncelikle çocuğumuz olmuyor diye doktora gitiğimizde beni incelediler. flimler , hormon tahlilleri, ovulasyon takibi ne gerekiyorsa işte. sonuçta hiçbir problem yok.herşey normal çıkıyor. yıllarca böyle vakit geçirdik kimse birde eşin test yaptırsın demedi. en sonunda gittiğimiz hastane beni inceledikten sonra eşin tahlil taptırsın dedi. eşim sperm tahlilini yaptırdı. sonucu almaya gittik.laoratuvardaki görevli sonucu eline almış bizimle doktorun yanına geldi.doktor testte bir yanlışlık oldu galiba testi tekrarlayalım dedi. biz bişey anlamadık tabi. eşimi üroloji doktoru muayene etti. 15 gün sonra test tekrarlandı. sonuç sıfır. başka kurumlarda, hastanelerde , labaratuvarlarda anlayacağınız okadar çok yerde test yaptırdıkki... sonuç aynı hiçbiri yanlışlık yapmıyordu hep sıfır hep sıfır. sonra başka bir hastaneye gittik. durumu anlattık test tekrar yapıldı. sonuç sıfır. doktor biyopsi yapalım dedi. tamam dedik. testisten değişik yerlerinden parça alındı.pataloji sonucu vücutta sperm üretimi yok diye sonuç çıktı. doktorla yapılan konuşmamızda doktorun dedikleri aynen şöyleydi`, boşuna doktor doktor gezmeyin sizin çocuğunuz olmaz. paranıza yazık.~~ peki doktor bey tüpbebek...~~ sizin tüpbebek şansınızda yok vücutta sperm yokki.... o anı anlatmam mümkün değil tabi.. biz yıkıldık umutlarımız bitti.doktorun odasından çıktık koridorda birbirimize sarıldık ağladık ağladık....kabullenmek çok zordu. ama seçenek bırakmadılar. aradan 2 yıl geçti eşim kilo almıştı. o dönemde kekik suyu çok popülerdi zayıflamak için. eşime sanada alıyım belki zayıflarsın dedim. fazla kilolu değildi ama birkaç kilo bile rahatsız etmişti. tamam dedi . eczaneye gittim. cam kiloluk şişede satılıyordu kekik suyu. eczacı kullanım şeklini anlattı. şişe bir aylıktı. zayıflattıda yani. birkaç ay sonra bir arkadaş bidaha gidin doktora dedi.allahtan ümit kesilirmi hiç.... eşim gitti. test sonucu aman allahım yanlışlık yok dimi... biz koridorda çığlık atıyoruz.... bide dua ediyoruz inşallah yanlışlık yoktur.... allahım sen ne büyüksün mucize olmuştu milyonlarca sperm var çok sağlıklı... hemen başka başka yerlerde tekrarladık. artık emindik sperm var... sonuçlarla birlikte tüpbebek merkezine gittik. doktor sonuçlara baktı beni dinlerseniz birkaç ay bekleyin bu sonuca göre doğal yolla olur dedi.. tamam hadi o kadar bekledik bi kaç ay daha bekleriz... artık umudum var çünkü. allahım adet günüm ama olmuyorum. eşim düzeldi şimdi bendemi sorun çıkacak . adetim 2 hafta geçti yoksa... yoksa.... evet ya evet hamileymişim allahım sen ne büyüksün.... kızlar umudunuzu yitirmeyin. sizinde olacak görürsünüz. hepinizi öptüm
sevgidolu ben 3 senelik evliyim.1 sene önce çocuk düşünmeye başladık. 6 ay önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik. tesa ve tese yapıldı. ancak sperm bulunamadı.anlıycağınız sperm üretimi hiçyok. doktorum mikrotesenin yapıldığı zaman şansın pek değişmeyeceğini söyledi.ancak başka bir doktor ise önerdi. sevgidolu senin durumun bana okadar benziyorki.içimde bir umut yeşerdi.sen benim hakkımda ne yorum yaparsın.ayrıca kekik suyu işe yarıyormu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?