Eşi bekçi olan var mı ?

Yakin bir arkadasim bekci. Tek sayili gecelerde calisiyor cift sayili gecelerde yatiyor. Bir de haftakik izni var... cok mutlu isinden. Yorucu da değilmiş söylediğine gore. Sabahtan eve gelip 12ye kadar yatip sonra yine normal hayatina dönüyor. Davet edildigi her yere gidebiliyor... ama bekar tabii ki.
Ben arkadasim adina mutluyum. Rahatsiz oldugum tarafi tiyatroya gelirken bile zimmetli silahi yaninda tasiyor. Sahsen ben bütün gun beraber gecireceksem eger bazi geceler calismasina takilmam . Ozellikle coluk cocuk varsa beraber buyur ne guzel. Ama evime silah sokmasina takilirdim. Dunyanin binbir turlu hali var

Benim eşim subay. Bu meslek grupları hep sıkıntılı oluyor zaten. Bekçi, asker, polis hepsi aynı. Eşimin her hafta 1-2 gün nöbeti oluyor ve nöbet ertesi izin yok. Bilmediğim bir doğu ilindeyiz ve aileme 15 saat uzaktayım. Yeri geliyor aylık görevlere gidiyor ve yalnız kalıyorum.
Babam polis emeklisi. Okul hayatım boyunca kaçıncı sınıfta olduğumu bilmezdi. Çok yoğun çalışırdı. Tabi kaç kere okul değiştirdiğimi söyleyeyim. Tam olarak 9 okul değiştirdim.Kısacası eş olmakta zor çocuğu olmakta zor.
Ama sizin avantajınız kendi memlektinizde olabilmeniz. Buna rağmen ağır geleceğini düşünüyorsanız nişanlınızla ciddi ciddi konuşun.

nisanliniz bekci olmasada siz bu uyku durumundan bi sure sonra rahatsiz olacaksiniz zaten
insan nefret ediyor bir sure sonra

Adamın işine engel olmayın, nişanlısı da olsanız, eşi de olsanız buna müdahale etmemelisiniz. İş, bir insanın kendi tercihine bırakılması gereken birşeydir, sonuçta o işte çalışacak olan kişinin kendisidir. Bırakın eğrisini de doğrusunu da kendisi görsün, belki işinde çok mutlu olacak, rahat edecek buna engel olmayın.
Bir de özel sektörde insan nereye kadar güvende hisseder ki kendini, belli ki kendini güvende hissetmek istiyor.
Bu söylediğim şeye kızmayın, şimdiden özür dilerim ama sizinki biraz şımarıklık gibi oluyor sanki :KK33:

Gorumcemin damadi bekci suan nisanlilar nisanlari gunduz yapildi aksam ise gitti cocuk. Her gece olmasada evet ise gidiyor mecburen maasida iyi ama surekli cekilirmi bilemiyorum. Benim esimde guvenlik gorevlisiydi ilk dort bucuk sene hep tek yattim o zman ailesi ile oturuyorduk. Sonra amirlige gecince gunduz gitmeye basladi. Bende bunu yasamis biri olarak zor diyorum.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Ben öğretmenim ama özel sektördeyim ben de özel sektorun zorluklarını biliyorum.
Aslında benim tek sıkıntım nişanlımın uyku konusunda normal bir metobolizmasi olmaması. Yani normalde biraz geç yatsa bile ertesi gün çok zor uyanıyor bu durumdan çekiniyorum. Daha nisanlisisin karışma diyenlere saygı duyuyorum ama bence bu tarz şeyler hayatımızda kişilerle almamiz gereken kararlar.
Simariklik yaptığınız diyen de olmuş, eşin olsa da karışma demişsiniz ama evlendikten sonra yalnız gibi yasayacaksak o zaman evlenmemizin ne anlamı var ? Ayrıca herkes bir birey ama evlilik tamamen birey işi değil. O yüzden hayatımı birlikte devam ettirmek istediğim ve benimle devam ettirmek isteyen bir adamın da iş tercihine karisayim bir zahmet.
İşsizlik konusuna gelince çok çok haklısıniz.

Merhabalar herkese.
Nişanlım bekçi olmak istiyor ama ben istemiyorum . Çünkü hep gece calisiyorlar ve biz daha yeni evli olacağız. Gece çalışacak gündüz uyuyacak. Bir de nişanlım uyumayı çok sever, gece uyuyamayinca bütün gün uyuyacagina eminim. Ben evde yalnız yasiyor gibi olacagim. Şuan çoğu yerde 6 gece çalışıp bir gün izin yapıyorlarmış. Bazı yerlerde de 1 gün çalışıp bir gün izin yapıyorlarmış ama öyle de ertesi güne kadar uyur yine. Değişir bu sistem para var diyor nişanlım ama bana çok düzensiz bir hayat gibi geliyor. Size sorum su.. eşi ya da yakini bekçi olan var mı ? Nasıl bir hayat sürüyorlar ya da bu durumda olsanız siz ne yaparsiniz ?
Not: Kendi işi bir markette müdürlük. O da ya 9-16.00 ya 16.00-21.00 ya da aç -kapa.seklinde çalışıyorlar ama buradaki kazancimiz da iyi. Ne yapsak bilemiyorum :KK43:
hicte sikinti yok canim gayete iyi sakin onunu kapama ama kazanmasi zor bir durum

Bekçi olmak istiyorsa önünü kapatmayın derim . Uyku düzeni zamanla oturur . Siz istemiyorsunuz diye vazgeçerse hep önünüze getirir olacaktım senin yüzünden olmadı diye . Benim eşim de memur olmasına rağmen arada bi askerliğe başvurucam bırakıcam bu işi der tamam diyorum hiç sıkıntı yok . Olmaz olmaz derseniz inat da edebilir

Yani adamin kariyerine engel olmamak gerek tabi de,
Ben ayni kosullarda calisalim, tatil gunlerimiz ayni olsun isterim sahsen.

Benim eşim de bekçi hamileyim bir sıkıntı yok alışıyorsunuz 2 gün çalışıyor 11 saat gün de 1 gün izin.. Ben yalnızlığı da sevdiğim için çok sorun olmuyor geceleride yalnız olmaya alıştım:) seviyorsanız herşeye razı olursunuz bence biz memur olsun diye ne kadar uğraştık çok şükür devlet işi başka çünkü

Nöbet li olan yerler i bende hiç sevmiyorum evet sürekli geceleri çalışıyorsa gündüz de uyuyacak mecburen eğer şu an ki işinde bir sıkıntı olmayacaksa bırakmasın ama ileride ayrılma durumu varsa mecburen olacak bekçi

Esim 3 kere sinava girdi bir türlü nasip olamadi. Vazgecti artik. Eğitimleri falan zormus sanirim akrabamiz kazandı. Esimde ankilozan spondilit cikti zaten yapamazmış o isi.
Hakkinizda hayirlisi olsjn

Merhabalar herkese.
Nişanlım bekçi olmak istiyor ama ben istemiyorum . Çünkü hep gece calisiyorlar ve biz daha yeni evli olacağız. Gece çalışacak gündüz uyuyacak. Bir de nişanlım uyumayı çok sever, gece uyuyamayinca bütün gün uyuyacagina eminim. Ben evde yalnız yasiyor gibi olacagim. Şuan çoğu yerde 6 gece çalışıp bir gün izin yapıyorlarmış. Bazı yerlerde de 1 gün çalışıp bir gün izin yapıyorlarmış ama öyle de ertesi güne kadar uyur yine. Değişir bu sistem para var diyor nişanlım ama bana çok düzensiz bir hayat gibi geliyor. Size sorum su.. eşi ya da yakini bekçi olan var mı ? Nasıl bir hayat sürüyorlar ya da bu durumda olsanız siz ne yaparsiniz ?
Not: Kendi işi bir markette müdürlük. O da ya 9-16.00 ya 16.00-21.00 ya da aç -kapa.seklinde çalışıyorlar ama buradaki kazancimiz da iyi. Ne yapsak bilemiyorum :(
Gece çalışmak çok zor.suan ben de kamuda gece çalışıyorum hiç Bi şekilde gunduz çalışmaya benzemiyor para icin yapilmaz

Şuan olaya duygusal baktığını düşünüyorum.Anladigim kadarıyla şu an ki işi garanti değil evlendikten sonra issiz kaldığında yada para yetmediğinde de gezememekten para harcayamamaktan şikayet edeceksin hele çocuklar olunca daha zor.Birakin olsun hayatını ona gore düzenler bende eşimde nobetli mesleklerde çalışıyoruz çevremiz de o şekilde ama gayet güzel geziyoruz da vakit de geçiriyoruz çünkü öğleye kadar uyuyoruz yetiyor.Bence düşünmeniz gereken maaş ve garanti bir meslek.

Back
X