Eşi ile birlikte vakit geçirmek

prensesanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
25
0
86
İstanbul
Arkadaşlar ben 5aylık evliyim ve eşimle sürekli aynı evin içinde olmamıza rağmen hiç birlikte bişeyler paylaşmıyoruz.Ben tv izlerken o pcde,ben tv izlerken o pcde bi türlü ortak bişeyler yapamıyoruz.Fikir verebilecek olanlar varmı?Yada benim durumumda olanlar?

var cnm eger denerseen tabi birgun sen kendi zevk aldigin seyleri degilde onunkileri yap yada ilgisini senin uzerine toplamasini saglaya yani bir gun kendi zevklerinden vazgec simdi hepmi kadinlar diyen olucaktir eminim neyse sonra bakarsin baska gunde o senin icin yapar birde bakmissinizz ortak yaptiginiz ama daha once sev,ediginiz seyler keyif veriyor oda olmadi en buyuk silahini kullan tabi bunu en sona sakla

tiyatro, sinema, evde bağır çağır şarkı söylemek romantik bir müzik açıp dans etmek bazen çiftetelli oynamak (komik oluyor) wifi alın çok zevkli oluyor biz mesela squash oynamaya gidiyoruz zevkli oluyor, nargile içmeye gidin falan filan işte

ps oynamayı öğretmesini iste karşılıklı oynayın erkekler bundan hoşlanıyor tuttuğu takımın maçına gidin o zmana mutlulukta nirvanaya ulaşıyorlar

eşin tv bakarken sende yanına oturup ona sarılarak tv izle.. buda bi vakit gecırmektir sonucta .. baksen boyle yaparsan gun gelir oda senın yanına gelir..
yok once o gelsın dıye kasarsan kendını ohhooo ıkınızde böleee daha cok yalnız zamanlar gecırırsınız..
aksam tv bakarken cay demle yanına pasta kek vb seyler yap gotur.. sonra yaptıgın kek veya borekten kendi elinle ona yedir..
veya meyveleri elinle ver ,elinle besle esını inan çok hosuna gidicektir..
maç mı seyredıoo yada kurtlar vadisinimi seyredioo olsunnn git yanına sokul hemen ,sasırırsa sana deki senın yanında olayım yeterki gibi onun gururunu oksayacak seyler soleee...

eşimi oyle alıstırdım ben :) bizim tv ve pc baska odalarda.. genelde bırlıkteyız zaten ama arada tvde guzel bi film varsa ben gidiyorum diğer odaya eşimde en fazla 5dkka sonra yanıma gelir ''aşkımmm ama özledim seni beeennn niye yanımdan ayrılıyosun '' der,gelir yanıma birlıkte sarmas dolas oturur veya uzanıp olee bakarıs fılmımıze

Ortak şeyler izlemiyorsanız bile, beraber televizyon izleyebilirsiniz.
Siz yönlendirin biraz da isterseniz.
Bilgisayar başında çok vakit geçirmesine izin vermeyin.
Dışarı çıkın, yürüyüş yapın, beraber televizyon izleyin vs vs.
O televizyon izliyor, ben nete gireyim derseniz,
ortak noktaları böyle boş değerlendirmiş olabilirsiniz.
Siz söyleyin, şunu yapalım filan diye, umarım sizi dikkate alan bir eşiniz vardır.

Benim eşimde spor programlarını izlemeyi çok seviyor, her kanalda aynılarını gece kaçlara kdr izliyor bazen bende çok bunalıyorum ama onsuz oturmayıda sevmiyorum o yüzden alıyorum bilgisayarı dibine oturuorm o izliyor ben nete giriyorum. Hem konuşuyoruz böylece, playstation oynamayıda öğretti maç yapıyoruz çok eğlenceli oluyor bana oyunlar alıyor sıkılmayayım diye o yokken oynadığım oluyor. :)

5 aylık evliliğe göre ilginç bir durum..
ben 22 yıllık evliyim ve ben tv deyken o pcde,ben pc deyken o yine pc de
ben pc deyken o işte..
ne bileyim ..
ama en önemlisi ben yatıyorsam o da yatıyor yerimseniben..
ama sizin için çok nahoş bir durum itiraf edeyim,sence neden?

Arkadaşlar hepinize tşk ederim.Ama ben durumu fazla abartmışım,şimdi farkına vardım.Tabiki birlikte paylaştığımız şeyler var ama ben siz tecrübeli bayanlardan değişik fikirler almak istemiştim.Ama inanın hepinizin söylediklerini deniyeceğim.

bu arada bayalayi yaptinizmi yaptiysaniz nerde 4 aylik evliymissiniz e balayida yapmissaniz aslinda iyi her zamanda hareket olmaz yani

vereliniortak çok güzel anlatmışsın canım,bizde eşimle böyleyiz hep opuyorumnanaktan

canım başlarda bizde niyeyse böyleydik..bekarlık ve yalnız yaşamanın verdiği alışkanlık galiba ama şimdi herşey çok farklı.yaklaşık 2 yıllık evliyiz herkes sevgiliyiz zannediyor görünce...bilgisayarlarımıza oyunlar yükledik karşılıklı oynuyoruz..dışarda bowling langırt oynamaya falan gidiyoruz.evde tavla oynuyoruz..aynı kanepeye uzanıp öyle tv izliyoruz..haftada 1 ya da 2 gün mutlaka bi film seçip izliyoruz ışıkları falan kapatıp..her hafta sonu 1 gün mutlaka dışarı çıkıyoruz ve maksatsızca geziyoruz...

ama çoğu zamanda konuşmadan tv izliyor ya da kendi bilgisayarlarımızda takılıyoruz..ama hiç konuşmasak bile o evdeyken hiiç sıkılmıyorum ben..varlığı yetiyor..zaten o da sıkıldığımı anlayınca hemen şebekliğe başlıyor...
ha bide bizde bağıra bağıra şarkı söylüyoruz bazen , çok eğleniyoruz çünkü eşim hiç bi şarkıyı tam anlamıyla aklında tutamıyor bana da dalga geçme fırsatı doğuyor..dans ediyoruz,göbek atıyoruz falan..
canım ben genelde bişey yapmıyorum bütün bunları eşim başlatıyor ama bence sen ondan bekleme sen başlat başta garip geliyor ama sonra alışıyor insan kendisi başlatıyor..sen biraz renklendirmeye bak kayatınızı..bide süre ver ona bak nasıl renklenecek hayatınız..

Biz de 3 aylık evliyiz ama inan yeni yeni alışıyoruz birbirimize zamanla birbirinize ait olduğunuzu hissediyorsunuz bide tabi karşılıklı şeyler var , mesela ben futboldan nefret ederim ama eşim seviyor diye mısırı patlatrın yanına otururum beraber izleriz hatta futboldan nlamadığım için sorular sorarım oda sorularımı ço komik bulur güler eğleniriz ayrıca ortak arkadaşlarımız var bazen onlara gideriz bazen onlar bize gelirler, ilçedeyiz zaten çok fazla alternatifimiz yok hafta içi çalışıp çok yorulduğumuz için çok aktif geçmez ama hafta sonlarını iyi değerlendirmeye çalışırız , bir de şunu farkettim eğer huzurun varsa hiçbirşey yapmasanız bile aynı evde olmak çok güzel oluyor,
ama bazı şeyler eşlere alıştırılıyor mesela ilk evlendiğimiz ay çok erken uykum gelirdi eşim de alışkanlık gece ikiye kadar otururdu ben onu bekleyemezdim oda benimle uyuyamazdı iki farklı gecede sabah uyandığımda eşimin kanepede tv karşısında uyuyor buldum ve çok sinirlendim haksız mıyım yani yeni evli çiftiz yani kıyametleri kopardım tabi, zamanla ben biraz geç uyumaya o da erken uyumaya alıştık öyle

zaten öneli olan orta yolu bulabilmek..çok guzel.. uyumlu olabilmek mutlugunuz daim olsun a.s.

kurtlar vadisi varkenbirde öyle bir geçer zamanki varken kopuyoruz birbirimizden o benim dizimi sevmiyo bende onun

bn de 7,5 aylık evliyim.bzde de durum böyle.bnde kıyametleri kopardım.dediğiniz gibi yanına falan sokuldum,kucağına yattım..vs.ne yaptım,ne ettimse şu laptopundan ayıramıyorum bz kendi işimizi yapıyoruz aile şirketimiz var.gündüz işi dolayısıyla bilgisayar hep elinde,akşamları da eve getiriyo,eve giriyoruz daha üstünü değiştirmeden,elini yüzünü yıkamadan yine laptopu açıyo.ev yakın zaten işe,20-25 dakikada eve gidiyoruz,yani daha yarım saat önce kapattığı bilgisyar yine açık.aşırı derecede takıntılı.bütün msnlerini açar,skype sini açar vs.defalarca söyledim,dediğiniz gibi kurtlar vadisi falan izlerken kucağına yatıyorum,ne kadar sevmesem de kim nedir,napar diye sorarım.ne isterse yaparım,kendi ellerimle portakal sıkarım,ben onunla bi kurtlar vadisi izlerim,bi film izleyelim derim,sarılalım birbirimize uzanalım kotuğumuza dvd keyfi yapalım diyorum,mırın kırın ede ede laptoptan ayırsam bu sefer ıphone dan ayıramıyorum şimdi kupon biriktirip nat geo nun süper belgesellerini aldım,çok da sever,onları izlerken biraz kopuyo bilgisayardan o kadar.tiyatroya gideriz eve geliriz gece olmuş 11-12 normalde erken yatarız bz oturmayız o kadar ama yine aynı üstbaş değişmeden bilgisayar açılır.müşterilerin bile dikkatini çekti.abi sen yeni evlisin niye sürekli msn desin diyolar,karımda öyle söylüyo diyo gülüyo siz söyleyin napıyım bn şimdi bağıra bağıra şarkı söylerim,dans ederim karşısında arada bi bakar o kadar,tepki bile vermez

kapıdan gırdıgı an yapısık ikiz gıbı oluruz.. asla ayrı odalarda durmayız.. şimdi bebegımız var 3 aylık.. üçümüz beraber gezerız evın içinde...

üstünu, degıştırıken, elını yıkarken hep yanında olurum.. konuşurum, hatta ellimle, ayagımda şakalar yaparım.. ( bır kaç kez yapmadıgımda, yapamadıgım için rahatsız olmuştu)

yemek hazırlamaya beraber gırerız.. ben söylerım şunu yap dıye yapar, yada bebekle ilgilenır..
aynı tabaktan yemegı tercıh ederız.. hatta tabakta kaşıklarımızla oynarız...

tv izlerken sureklı sarılırız bırbırımıze.. bazen bana yardım et der, onun yazacagı mesajları yazarım, gelen mesajları okurum...

evın içindekı her an oyun gıbı geçer...

maaşallah size,ne kadar güzel

ps oynamayı öğretmesini iste karşılıklı oynayın erkekler bundan hoşlanıyor tuttuğu takımın maçına gidin o zmana mutlulukta nirvanaya ulaşıyorlar

Eğerki maça gitmek istemiyorsanız sevdiceğinize " iyi o zaman ben de futbolculara bakarım, bari öyle vakit geçer" deyin anında maça gitmekten vazgeçilir ve sizin öneriniz yapılır Eşte bu yöntem ters tepebilir belki ama ben denedim ve işe yaramıştı :)

Ayrıca kucağına yatmak varken bence ona katılın, onun sevdiği şeyi yapmaktan ne kadar hoşlandığınızı gösterin, onların daha hoşuna gidiyor. Onu böyle yumuşattıktan sonra sizin istediğinz şeyleri inatlaşmadan, onun hoşuna gidecek şekilde yapın, onu sizin aktivitelerinize katılmasını sağlayın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…