Eşi sevgilisi gemi adamı olanlar bakabilir mi

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba hanımlar bu aralar icime en cok dert olan konu bu. Erkek arkadaşım gemiye çıkacak yakın bir zamanda. Ve ben nasıl iletişicez diye dertlenip duruyorum..

Eşi sevgilisi gemide olan hatunlar bu iletisim işini nasıl yapıyorlar? Ne sıklıkla oluyor vs..

İçim düğüm düğüm oldu yardım edin de bi çözelim. Öpüyorum :)

Arkadaşımın eşi var, 6 ay gidiyor, 6 ay evde. İnternet kullanımı sınırlı galiba günde 2 saat falan görüşebiliyorlar. Onun dışında bir seyahatinde arkadaşımı da yanında götürmüştü kız 6 ay yurtdışında gezdi. O açıdan güzel.

Benim abim kaptan. Şöyle oluyor. Gemisine göre değişiyor elbette.
Bazı gemiler internet anlaşmalı oluyor ki çok pahalı oluyor bu internet. Anca whatsapp email görüşmeleri mümkün.
Bazı gemilerde bu anlaşma olmuyor maalesef. Anca yanaştıkları limanda bir yer bulurlarsa görüşebilirler. Ama tabi de bu da çok sık olmaz.

Bir bilgim yok ama sana şarkı armağan edeyim gemilerde talim var bahriyeli yarim vaaağğğğrre oda gitti sefere ne talihsiz başım vaağğğrr

Tisikkirlir

Yok kaptan degil benimki :) 2 saatse iyiymis :)

Peki ne kadar oluyor mesela o internet ya da günde ne kadar görüşebiliyorsunuz mesela?
Bir de limana aşağı yukarı nekadarda bir çıkıyorlar?

Limana gidecek de interneti olacak da... çok zor iş. İlişkin uzun süreli değilse tekrar düşün nile derim.

Uzun süredir süren bir iliskimiz var :)

Eşi sevgilisi gemi adamı olan var mı başlığını yarım saattir Eski sevgilisi gemi adamı olan var mı diye okuyorum
Bir insan neden birilerinin eski sevgilisi ile mukayeseli konu açarki diye düşünerek konuyu okudum
Uzak mesafeli ilişki zor olacaktır.. Kolaylıklar dilerim sizlere..

Çok tatlısınız :) Sağolun, zor olacak simdiden karamsarlık çöktü üstüme zaten.

Bir dönem uzak yol kaptanları ve deniz adamları ile uzun zaman geçirmiştim.

Kurt bir denizci "Denize çıkmak tüm doğumlara ve ölümlere geç kalmaktır" demişti.

Zor iş.

Sürekli biraz yarım kalmışlık hissiniz olacak.

Benim eşim denizci değil ama madenci. Bizde de uzun süreli ayrılıklar var (hatta evlendiğimizden beri bir ev kurup eşya dahi almadık, herkes kendi eski düzeninde devam ediyor bekar evi stayla) ama yurtdışında da olsa iletişimimiz kesilmez hiç. Sizinkisi bizimkinden de yıpratıcı olacaktır.

Sorunuz hakkında fikrim yok ancak kolaylıklar ve sabır dilemek istedim.

sizin yorumu okuyana kadar bende basligi ayni okudugumu farkettim cocuklardan beynim yandı heralde

Ben o yarım kalmışlık hissini simdiden yasamaya basladım. Geçici de olsa süre yine uzun yine uzun. Anlamsız geliyor bana bu kadar kopuk olmak..

Insallah içimi rahatlatacak öneriler çıkar kkdan.

Sağolun

oo konu benım konu suvari esiyim. yardımcı olayım

oo konu benım konu suvari esiyim. yardımcı olayım

Ya gerçekten mi suan acayip mutlu oldum. :)
Makineci olarak çıkacak erkek arkadaşım. Bilmiyorum iletisim konusunda aralarnda fark var mıdır acayip fransızım da bu konuya.

Nasıl iletisim sağlıyorsunuz acaba? Türk firma ya da yabancı firma olmasi fark ediyor mu

makineci derken çarkcı gitmiyor sanırım ? piri resiten mi? kaçıncı olarak cıkıyor ? eger gemi ismi firma biliyorsan veya carkcısı kim sömyle ona göre bakarız... ( ama bu isimleri özerlden yaz )

Limana çıkma süreleri çok belirsiz oluyor belli bir süresi yok yani.
Mesela bu sene gittiğinde abim Fransa'ya giremediler liman dolu olduğu için.
İngilterer açıklarında 5 gün demirde kaldılar.
İnterneti nasıl kullandığına bağlı. Sadece whatsapp ı yazı için falan kullanacaksa her gün görüşebilirsiniz.
Ama dediğim gibi geminin internet anlaşmalı olması lazım. Her gemide uydu anlaşması yok.
Ondan dolayı çıktığı 2 sefer sırasında mesela liman harici hiç haber alamadık. Ve bu yaklaşık bir ay sürdü.

süvari eşiyim evet. camiada sevilen ve bilinen bir çiftiz ama iletişim konusu bizde cok rahat çnkü geminin patronu eşim. biz her türlü görüşürüz. lakin gemiye katılan 2.3.4. ler ister güverte ister makineci olsun pek rahat edemezler. stajer ise o da pek rahat edemez.
eder de bizim gibi degil.

senin abin ne gemisinde calışıyor ? eski gemi mi ?

makineci derken çarkcı gitmiyor sanırım ? piri resiten mi? kaçıncı olarak cıkıyor ? eger gemi ismi firma biliyorsan veya carkcısı kim sömyle ona göre bakarız... ( ama bu isimleri özerlden yaz )

Piri reisten değil. Yeni mezun, mühendis. Staj icin cikacak henüz belli degil bir şey ama ayarlar ayarlamaz çıkacak kesin..

Firma adi bilmiyorum ki hic, cok yabancıyım konuya. Sudan çıkmış balık gibiyim. Bir yandan iletisim ne durumda onu anlamaya çalışıyorum, hic yok iletisim dediler 100 mb internet 50 dolar dediler vs vs.. konusmak zor oluyor 15 gün konusmadigimiz oluyor dediler..

Aslında şu aşamada iletisim kurmak zor mu, ne sıklıkla oluyor onu öğrenip ona göre üzülmek istiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…