- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Çok şükür birlikteyiz ama onun o ozlem dolu halini görünce üzülüyorum da..Farklı bir tutku sanırım deniz. Bikac kisiden daha duymustum bunları :)
Ne güzel birliktesiniz artık :)
Çok şükür birlikteyiz ama onun o ozlem dolu halini görünce üzülüyorum da..
bakar bakmaz mı bende bakarım gemilere heyy heyyy...Bu arada eşimin gemide çalıştığı zamanlara gidip geldim sayenizde..Ayrı bi tadı vardı o gunlerinn...Şimdi karada çalışıyor..Kendisi de özlüyo gemi trafikten gemilere bakıyor her akşam..
evlendikten sonrada gauyet güzel yapılacak bir meslek.Benim esim kaptandi flort donemimizde alti ay cikti ve gunde bir defa bile konusamiyorduk cogu zaman boyle oldu ama iki uc gunde bir gorusebiliyorduk gidecegi yerlere bagli bi durumdu. Sonrasinda bu isin evlendikten sonra olmayacagini anladik ve meslegini birakti evlendik suan makina muhendisligi yapiyor. Evlendikten sonra yapilacak bir meslek degil devam ettirmeyi dusunuyor mu evlendikten sonra bu meslege.
hiiçç alakası yokç yalan demişler.Denizcinin parası pul karısı dul olur derler ama bilemedim
Benim esim kaptandi flort donemimizde alti ay cikti ve gunde bir defa bile konusamiyorduk cogu zaman boyle oldu ama iki uc gunde bir gorusebiliyorduk gidecegi yerlere bagli bi durumdu. Sonrasinda bu isin evlendikten sonra olmayacagini anladik ve meslegini birakti evlendik suan makina muhendisligi yapiyor. Evlendikten sonra yapilacak bir meslek degil devam ettirmeyi dusunuyor mu evlendikten sonra bu meslege.
Ozaman bir sure zorlanirsin ama sonrasinda alisacaksin ilk zmanlar cok zor geciyor ama alisiyorsun 1 ay konusamadigimizda oluyordu her gun konustugumuzda o gidecegi ulkeye gore degisir. Eger gecici olarak dusunuyorsa ikinizede iyi gelecektir sevgiliniz orda sizi ne kadar cok ozledigini ve sevdigini anlayacak sizde burada sevgilinizi beklemenin ozlemenin ve sesini duymaya dahi sukretmeyi ogreneceksiniz.Hayır düşünmüyor o da. Belli bir süre çalışmak istiyor tabi fikri degismezse
Ozaman bir sure zorlanirsin ama sonrasinda alisacaksin ilk zmanlar cok zor geciyor ama alisiyorsun 1 ay konusamadigimizda oluyordu her gun konustugumuzda o gidecegi ulkeye gore degisir. Eger gecici olarak dusunuyorsa ikinizede iyi gelecektir sevgiliniz orda sizi ne kadar cok ozledigini ve sevdigini anlayacak sizde burada sevgilinizi beklemenin ozlemenin ve sesini duymaya dahi sukretmeyi ogreneceksiniz.
Ümitsizliğe kapılma...Çabucak geçecek zaman..sevgilinide belli etme üzüldüğünü...Insallah bakalım, ben cok güçsüz olacakmisim gibi hissediyorum niyeyse
Ümitsizliğe kapılma...Çabucak geçecek zaman..sevgilinide belli etme üzüldüğünü...
abartmayın... 10 yıldan beri ayaktayım eşim yok diye ölmedim. 2 sene gecer. ne ki... peeehhhSanırım belli ediyorum ya..
abartmayın... 10 yıldan beri ayaktayım eşim yok diye ölmedim. 2 sene gecer. ne ki... peeehhh
ya bu cok değişik birşey. severek bu isi yapanların hanımı asla bu meslegi sevmez. yanımda olsun derler ama yanıında olurken deniz ile kara maaşı faklı oldugundan git denize para yetmiyorlar derler.sonra boşanırlar.Insallah ben de böyle diyebilirim :) masallah size ve sizin gibilere :)
Şu an stajer konumunda. Galatasaray Üniversitesi'nde iki sene okudu. Ardından dgs ile Dokuz Eylül'e geçti. Şu an son dönemi.kaçıoncı kaptan ? süvari mi? hangi okuldan ?
Sabit değil. İnternet anlaşması olmayan gemiler Malta bayraklı yük gemileriydi mesela.senin abin ne gemisinde calışıyor ? eski gemi mi ?
Şu an bölümün ismi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği olarak geçiyor.evlendikten sonrada gauyet güzel yapılacak bir meslek.
bu konuda gercekten cok katı bakış acım. üzgünüm.
hem kaptan hemde müh. nasıl oluyor ?
Pardon yanlış söylemişim. :) Şu an stajerlik bitmiş.kaçıoncı kaptan ? süvari mi? hangi okuldan ?
Canım benim babam gemiciydi. Çok uzun yıllar gemilerde çalıştı. 6 ay gelmiyor sonra gelip 3 ay kalıp gidiyordu. Seni üzmek istemem .Ama bence hiç sağlıklı bir durum durum değil . Annem yıllarca çok zorluk çekti. Eşi hep uzaktaydı. Her işi o üstlendi. Ve çok yıprandı. Ben de babamı özledim hep. Yani geldiğinde çok güzel vakit geçirdik. Yurtdışından hediyeler oyuncak getirirdi. Bizi çok sevdiğini biliyordum. Ama aramızda hep bir mesAfe oldu. Ama en zorunu annem yaşadı. Genelde bayramlarda , düğünlerde tekti. Hep eksikti babam önemli günlerde. Annem böyle bir evlilik yaptığı için çok pişmandı. Babam 53 yaşında yurtdışında kalp krizi geçirerek rahmetli oldu .Annem hep emekliliğini hayal etti babamın .Rahat güzel günleri . Ama kısmet olmadı. Yani ben babamla , anne kocasıyla çok az vakit geçirebildi. Bence eğer ileriye yönelik ciddi düşünüyorsun bu işine engel ol. Bi kere gittiğinde de o hayata alıştıkları için kolay kolay buradaki hayata adapte olamıyorlar. Bence ya ben ya gemi de ve seçimini yapsın.Merhaba hanımlar bu aralar icime en cok dert olan konu bu. Erkek arkadaşım gemiye çıkacak yakın bir zamanda. Ve ben nasıl iletişicez diye dertlenip duruyorum..
Eşi sevgilisi gemide olan hatunlar bu iletisim işini nasıl yapıyorlar? Ne sıklıkla oluyor vs..
İçim düğüm düğüm oldu yardım edin de bi çözelim. Öpüyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?