Eşi sevgilisi gemi adamı olanlar bakabilir mi

Benim esim kaptandi flort donemimizde alti ay cikti ve gunde bir defa bile konusamiyorduk cogu zaman boyle oldu ama iki uc gunde bir gorusebiliyorduk gidecegi yerlere bagli bi durumdu. Sonrasinda bu isin evlendikten sonra olmayacagini anladik ve meslegini birakti evlendik suan makina muhendisligi yapiyor. Evlendikten sonra yapilacak bir meslek degil devam ettirmeyi dusunuyor mu evlendikten sonra bu meslege.

Bu arada eşimin gemide çalıştığı zamanlara gidip geldim sayenizde..Ayrı bi tadı vardı o gunlerinn...Şimdi karada çalışıyor..Kendisi de özlüyo gemi trafikten gemilere bakıyor her akşam..
bakar bakmaz mı bende bakarım gemilere heyy heyyy...

evlendikten sonrada gauyet güzel yapılacak bir meslek.
bu konuda gercekten cok katı bakış acım. üzgünüm.
hem kaptan hemde müh. nasıl oluyor ?

Hayır düşünmüyor o da. Belli bir süre çalışmak istiyor tabi fikri degismezse

Hayır düşünmüyor o da. Belli bir süre çalışmak istiyor tabi fikri degismezse
Ozaman bir sure zorlanirsin ama sonrasinda alisacaksin ilk zmanlar cok zor geciyor ama alisiyorsun 1 ay konusamadigimizda oluyordu her gun konustugumuzda o gidecegi ulkeye gore degisir. Eger gecici olarak dusunuyorsa ikinizede iyi gelecektir sevgiliniz orda sizi ne kadar cok ozledigini ve sevdigini anlayacak sizde burada sevgilinizi beklemenin ozlemenin ve sesini duymaya dahi sukretmeyi ogreneceksiniz.

Insallah bakalım, ben cok güçsüz olacakmisim gibi hissediyorum niyeyse

Insallah ben de böyle diyebilirim :) masallah size ve sizin gibilere :)
ya bu cok değişik birşey. severek bu isi yapanların hanımı asla bu meslegi sevmez. yanımda olsun derler ama yanıında olurken deniz ile kara maaşı faklı oldugundan git denize para yetmiyorlar derler.sonra boşanırlar.
ben o kadar cok hikaye bilyorum ki.. ve o kadar cooookk kişi tanıyorum ki bu camiaadan...
ben bu meslekte şunu inanırım ' herkes denizci eşi olamaz,denizci eşi olmak farktır' bu benim hep gögsümü kabartmıştır.
denizde olan adam en cok sevdigini özler, eger sevdigi ona anlayış göstermez ise, o adamı en cok üzen de sevdigi olur.
ben sevdigimi üzen bir kadın olmak asla istemiyorum.
ben ne kadar güçlü durursam eşimde biliyorum ki denizlerde o kadar güçlü durur.
cok şiirsel oldu ama durum bu :)

evlendikten sonrada gauyet güzel yapılacak bir meslek.
bu konuda gercekten cok katı bakış acım. üzgünüm.
hem kaptan hemde müh. nasıl oluyor ?
Şu an bölümün ismi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği olarak geçiyor.
Onun için mühendis demiş olabilir :)
Benim abim ne yazık ki 2 kişiyle kaçırdı İtü yü.
Ama 9 Eylül'ün de oldukça iyi olduğunu düşünüyorum ben :)

Canım benim babam gemiciydi. Çok uzun yıllar gemilerde çalıştı. 6 ay gelmiyor sonra gelip 3 ay kalıp gidiyordu. Seni üzmek istemem .Ama bence hiç sağlıklı bir durum durum değil . Annem yıllarca çok zorluk çekti. Eşi hep uzaktaydı. Her işi o üstlendi. Ve çok yıprandı. Ben de babamı özledim hep. Yani geldiğinde çok güzel vakit geçirdik. Yurtdışından hediyeler oyuncak getirirdi. Bizi çok sevdiğini biliyordum. Ama aramızda hep bir mesAfe oldu. Ama en zorunu annem yaşadı. Genelde bayramlarda , düğünlerde tekti. Hep eksikti babam önemli günlerde. Annem böyle bir evlilik yaptığı için çok pişmandı. Babam 53 yaşında yurtdışında kalp krizi geçirerek rahmetli oldu .Annem hep emekliliğini hayal etti babamın .Rahat güzel günleri . Ama kısmet olmadı. Yani ben babamla , anne kocasıyla çok az vakit geçirebildi. Bence eğer ileriye yönelik ciddi düşünüyorsun bu işine engel ol. Bi kere gittiğinde de o hayata alıştıkları için kolay kolay buradaki hayata adapte olamıyorlar. Bence ya ben ya gemi de ve seçimini yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…