Anliyorum.Yapacak birşey yok.Esim denizci...açık denizdeyken günde 5/10dakika telefon hakları olurdu.Arayacagini söylediği saatte lojmanda elimde dahili telefon beklerdim.Esler birbirimize seyir uzamış,kısalmış...haftaya geleceklermis anlatirdik.En azından erkek arkadaşının uçuşu belli sayıda ve aralarda görüşürsun....Somali'de açık denizdeki adamla (6 ay sürebiliyor dönmeleri) veya Akdeniz'de/Karadeniz'de deniz altında bir gemide olan (20 gün sürebiliyor) insanın aslında iyi olup olmadığını pek bilemiyorsun.Hayatta olduğunu biliyorsun "kötü haber tez yayılır" çünkü...ama "iyi de olmuyorlar" genelde .Endişelenmem
Kıskançlığım pek yoktur ya o da bana güvensizlik veren bi' adam değil zaten
AhahahMaalesef anca işte bakabiliyorum uçağı inmiş mi zamanında mı rötarlı mı falan oh inmiş sağ salim diye
Ona yansıtmamaya çalışıyorum, ben diken üstünde oldukça o da oluyor çünkü.
Zaten yetemicem vb korkuları var
Aa yok canım tabii ki iyisindir neden korkayım falan diyorum
Anliyorum.Yapacak birşey yok.Esim denizci...açık denizdeyken günde 5/10dakika telefon hakları olurdu.Arayacagini söylediği saatte lojmanda elimde dahili telefon beklerdim.Esler birbirimize seyir uzamış,kısalmış...haftaya geleceklermis anlatirdik.En azından erkek arkadaşının uçuşu belli sayıda ve aralarda görüşürsun....Somali'de açık denizdeki adamla (6 ay sürebiliyor dönmeleri) veya Akdeniz'de/Karadeniz'de deniz altında bir gemide olan (20 gün sürebiliyor) insanın aslında iyi olup olmadığını pek bilemiyorsun.Hayatta olduğunu biliyorsun "kötü haber tez yayılır" çünkü...ama "iyi de olmuyorlar" genelde .
Ahahah
Kendine telkinde bulunduğunda evhamın azalıyorsa daha çok bulun.
Şunu unutma kötü haber tez yayılır,eğer birşey olsa zaten duyulur,hatta ilk sen haberdar olursun.
Böyle böyle kendini rahatlatmaya çalış
Yoksa sende farkındasın boşa evham yaptığının. Ama kafandaki "Ya evham değilse? Ya birşey olduysa" düşüncesi seni buna itiyor.
Anliyorum.Yapacak birşey yok.Esim denizci...açık denizdeyken günde 5/10dakika telefon hakları olurdu.Arayacagini söylediği saatte lojmanda elimde dahili telefon beklerdim.Esler birbirimize seyir uzamış,kısalmış...haftaya geleceklermis anlatirdik.En azından erkek arkadaşının uçuşu belli sayıda ve aralarda görüşürsun....Somali'de açık denizdeki adamla (6 ay sürebiliyor dönmeleri) veya Akdeniz'de/Karadeniz'de deniz altında bir gemide olan (20 gün sürebiliyor) insanın aslında iyi olup olmadığını pek bilemiyorsun.Hayatta olduğunu biliyorsun "kötü haber tez yayılır" çünkü...ama "iyi de olmuyorlar" genelde .
Benim eşim asker denizci subay nöbetleri seyirleri ,her gün ayrı bir diplomatik sorun .her gidişi daha zor oluyor . O gidince giydiği pijamaları yıkamıyorum baş ucundaki su içtiği bardağı yıkamıyorum yastık kılıfını degistirmiyorum ... Yıl başında doğum gününde resmi tatillerde yanımızda olamıyor ,yıllık izin bile kullanamıyor , sukunetli bi konumda değil ülkemiz bir gün haber alamasam internette biseyler bulmaya çalışıyorum pencerede eşimin bir arkadaşının geçmesini bekliyorum onun biseylerden haberi vardır diye , evde günlerce ağlayıp yaş tutup kapimin çalmasını beklediğim günler oldu . Şuan hamileyim dr a yalnız gittim ilk kalp atışını yalnız duydum. dr eşiniz içeri gelebirlir dedi sağ olsun çok düşünceli ama maalesef . Güçlü olmak zorundayım çünkü çok güzel seviliyor olmam yalnız olduğum gerçeğini değiştirmez . Mutluyken de çok acı çekerken de yalnızım ama şükürler olsun ki beni çok güzel seven bir eşim var huzurlu bi yuvam var. Hangi yuvanın sorunu yok ki .bu durum ne kadar canimi yakarsa yaksin ikimizin de elinde olmayan bir neden neticede . Bir buçuk yıllık evliyim eşim bir kere kalbimi kirmadi bu kadar güzel sevilmesem bana bu kadar değerli hissettirmese burda onu aşkla hasretle tutkuyla beklemek için hiçbir nedenim olamaz. Aşk insanı güçlendirir hayatın getirdiği her türlü zorluğa dayanma gücü verir.Nasıl yapıyorsunuz?
Siz de yalnız hissediyor musunuz?
Bana baştan dedi aslında bu hayat tarzını, bak ben acayip acayip ülkelere uçup duruyorum
Neden hala bekarım sanıyorsun demişti
Ya ben her şeyinden çok memnunum çok ponçik, minnoş, sakin, kavga etmeyen, ne desem yapan, sen nasıl istersen diyen bi adam
Allah var çok memnunum ya beraberken yan yanayken
Aslında özgüvenli, kendi başının çaresine bakabilen bi' kadınım
Ama bazen zorlanıyorum
Özellikle iyi mi değil mi şüphesi zorluyor
Mesela İspanyaya, Finlandiyaya uçarsa sıkıntı yok haberleşmede sıkıntı olmuyor
Avrupa içi hatlar hep çekiyor
Ama Gambia, Yeşil Burun Adaları gibi acayip yerlere gidince hat düşer mi düşmez mi, mesajım gider mi gitmez, sinyal kesilir mi kesilmez mi bazen çıldırıyorum
Ona yansıtmıyorum tabi sonra o da çıldırıyor bir mesaj bana ulaşana kadar resepsiyonda dikilmekten, hat düşmemesi vb den
Geçen nöbeti vardı saat 5te, pilotun biri gelmeyince Tenerifede buldum adamı, hayır onun suçu da değil ben kalktım mesaj attım o da resim falan attı bak burdayım çalışıyorum diye ama tabii o uçaktan inip mesaj gidene kadar ben 4 saat öldüğünü düşündüm adamın ya sıyırıcam
Adam artık çalıştığı için özür diler oldu onu da o hale sokmak istemiyorum
Yavaş yavaş da sindirmeye başladım gibi aslında hani artık hususi almıyorum zaten işini neden şahsi olarak alacaksam?O da ayrı mevzu ama oturup gelen geçen uçağı gözlüyorum işte dönsün diye
O gidince sıkılıyorum falan
Ama adam kendi doğum gününde yılbaşında bile çalışabiliyor
Ayın yarısında başka ülkede
Ne diyebilirim ki baştan "Ben senin işine saygı duyuyorum" dedim
Şimdi in aşşağı oradan diyemem
Aslında güzel yönleri de var ne bileyim heyecanla beklemek, özlemek gibi
Bilemedim var mı tavsiyeniz? Gittikçe daha da kolay olur mu?
Aylarca gitmesi için kaptan olmasına gerek yok guzelim.O geminin personeli olan Mehmetcik de olsa aynı kaderi paylaşıyorlar..benim eşim kısa sürede daha küçük bir gemiye geçti...seyirleri 3/4 gündü ama ulasamadigim çok olurdu...sonra yurt dışı kara görevi geldi.Dahili telefondan arandiysam ve o esnada evde değilsem ertesi gün evde telefon beklerdim...beni ilk başlarda zorlayan yalnızlık oldu.Onunla birlikte olabilmek icin isini,kendi aileni arka plana atıp onun pesine takiliyorsun ama onunla degil yalniz bir hayati yasadigini goruyorsun.Endiseye gelince denizci olduğu için ben kendimi telkin edebiliyordum ama silahlı çatışmaya giren piyade/ kara /jandarma olsa daha çok gerilirdim.Peki haber alamadığınızda nasıl dayandınız
Veya ne bileyim nasıl telkinde bulunup alıştırdınız kendinizi
Ben kaptan olup aylarca gitse hiç kaldıramazdım herhalde
Benim eşim asker denizci subay nöbetleri seyirleri ,her gün ayrı bir diplomatik sorun .her gidişi daha zor oluyor . O gidince giydiği pijamaları yıkamıyorum baş ucundaki su içtiği bardağı yıkamıyorum yastık kılıfını degistirmiyorum ... Yıl başında doğum gününde resmi tatillerde yanımızda olamıyor ,yıllık izin bile kullanamıyor , sukunetli bi konumda değil ülkemiz bir gün haber alamasam internette biseyler bulmaya çalışıyorum pencerede eşimin bir arkadaşının geçmesini bekliyorum onun biseylerden haberi vardır diye , evde günlerce ağlayıp yaş tutup kapimin çalmasını beklediğim günler oldu . Şuan hamileyim dr a yalnız gittim ilk kalp atışını yalnız duydum. dr eşiniz içeri gelebirlir dedi sağ olsun çok düşünceli ama maalesef . Güçlü olmak zorundayım çünkü çok güzel seviliyor olmam yalnız olduğum gerçeğini değiştirmez . Mutluyken de çok acı çekerken de yalnızım ama şükürler olsun ki beni çok güzel seven bir eşim var huzurlu bi yuvam var. Hangi yuvanın sorunu yok ki .bu durum ne kadar canimi yakarsa yaksin ikimizin de elinde olmayan bir neden neticede . Bir buçuk yıllık evliyim eşim bir kere kalbimi kirmadi bu kadar güzel sevilmesem bana bu kadar değerli hissettirmese burda onu aşkla hasretle tutkuyla beklemek için hiçbir nedenim olamaz. Aşk insanı güçlendirir hayatın getirdiği her türlü zorluğa dayanma gücü verir.
Aylarca gitmesi için kaptan olmasına gerek yok guzelim.O geminin personeli olan Mehmetcik de olsa aynı kaderi paylaşıyorlar..benim eşim kısa sürede daha küçük bir gemiye geçti...seyirleri 3/4 gündü ama ulasamadigim çok olurdu...sonra yurt dışı kara görevi geldi.Dahili telefondan arandiysam ve o esnada evde değilsem ertesi gün evde telefon beklerdim...beni ilk başlarda zorlayan yalnızlık oldu.Onunla birlikte olabilmek icin isini,kendi aileni arka plana atıp onun pesine takiliyorsun ama onunla degil yalniz bir hayati yasadigini goruyorsun.Endiseye gelince denizci olduğu için ben kendimi telkin edebiliyordum ama silahlı çatışmaya giren piyade/ kara /jandarma olsa daha çok gerilirdim.
Nasıl yapıyorsunuz?
Bana baştan dedi aslında bu hayat tarzını, bak ben acayip acayip ülkelere uçup duruyorum
Ya ben her şeyinden çok memnunum çok ponçik, minnoş, sakin, kavga etmeyen, ne desem yapan, sen nasıl istersen diyen bi adam
Ama bazen zorlanıyorum
Ama Gambia, Yeşil Burun Adaları gibi acayip yerlere gidince hat düşer mi düşmez mi, mesajım gider mi gitmez, sinyal kesilir mi kesilmez mi bazen çıldırıyorum
Ona yansıtmıyorum tabi sonra o da çıldırıyor bir mesaj bana ulaşana kadar resepsiyonda dikilmekten, hat düşmemesi, sen Avrupa gibi sanıyorsun diyor
Geçen nöbeti vardı saat 5te, pilotun biri gelmeyince Tenerifede buldum adamı, hayır onun suçu da değil ben kalktım mesaj attım o da resim falan attı bak burdayım çalışıyorum diye ama tabii o uçaktan inip mesaj gidene kadar ben 4 saat öldüğünü düşündüm adamın ya sıyırıcam
Yavaş yavaş da sindirmeye başladım gibi aslında hani artık hususi almıyorum zaten işini neden şahsi olarak alacaksam?O da ayrı mevzu ama oturup gelen geçen uçağı gözlüyorum işte dönsün diye
Çok zor bilirim. Benim eşim henüz sevgilimken gemide sözleşmeli erdi. Seyire çıkardı günlerce ulaşamazdım. Hep gemide kalıyordu. Merak ederdim tabi. Birkac ay çalıştı. Dedim ben evlendiktem sonra yapamam sen gemide ben evde. Bıraktı. Allah yardımcınız olsun zor .Nasıl yapıyorsunuz?
Ama bazen zorlanıyorum
Ona yansıtmıyorum tabi sonra o da çıldırıyor bir mesaj bana ulaşana kadar resepsiyonda dikilmekten, hat düşmemesi, sen Avrupa gibi sanıyorsun diyor
Güçlü biriyseniz, her zorluga gelirim diyorsanız devam edin. Ben eşim göreve gittiğinde hiçbirşekilde ona ulaşamıyorum. Telefon çekmiyor ve yerin altında oluyor. 20 gün boyunca her işime devam ediyorum, etmek zorundayım. Çocuk olduktan sonra daha çok özler oldum işin doğrusu, merak eder oldum daha da. Endişe hiç bitmiyor.
Kendine inanıyorsan, alışırsın zamanla.
Herkesin dayanma noktası bir degil tabiki. Gerçekten o sevgiyi ilgiyi görüyorsanız bekleniyor, beklemeye degiyor. Ve herşey daha güzel ve kıymetli oluyor araya özlem girince. Ama kimini de yıpratıyor. Çocuk olduktan sonra bana gerçekten çok zor gelmeye başladı.Bu daha da zormuş ya. Valla utandım şikayet ettiğim şeyden.
Çok alışmışız galiba bu akıllı telefonlarla herkese hemen ulaşabilmeyi
Yok ben de güçlü kadınım, ondan da eminim, yavaş yavaş da alışmaya başladım ilk zamanlarki gibi cazgırlık yapıp olay çıkarmıyorum, başının etini yemiyorum artık
Bak ben de rahatım bir şey olmayacak sana da döneceksin buradayım mesajını vermeye çalışıyorum
Herhalde zamanla daha da kolay olur
İnsan zaten nelere alışmıyor ki
Sevgilim uzman cavus, aramizda 1443 km var. Gorev yeri doguya cikinca bana bir sey olur seni uzmeye hakkim yok triplerine girmistisuan hala devam ediyoruz arada sorunlar cikiyor tabi ama arada sevgi olunca asilmayacak bir sey yok. Yalnizlik konusuna gelirsek, bazen 2-3 gun konusamadigimiz oluyor, beklemek sabretmek yorucu olabiliyor. Tartismalar illaki oluyor. Bazen en ufak bir hareketinden 100 tane sacma sapan anlam cikarip kendimi huzursuz edebiliyorum. Ama kendime ugrasacak seyler buldukca o yalnizlik hissini attim kafamdan.
Bizde bu dert daimi işte. Ama alışmaya çalışıyoruz.Çok zor bilirim. Benim eşim henüz sevgilimken gemide sözleşmeli erdi. Seyire çıkardı günlerce ulaşamazdım. Hep gemide kalıyordu. Merak ederdim tabi. Birkac ay çalıştı. Dedim ben evlendiktem sonra yapamam sen gemide ben evde. Bıraktı. Allah yardımcınız olsun zor .
Ya yukarıda bir arkadaş, eşiyle birlikte seyahat ediyorlar falan yazmış. Nasıl fesadım
Aklıma direk şu teaser düştü.
İnşaallah ban yemem, yersem de feda olsun.
Vesveseye kaldıysa hayatımız diplere gireriz ahahaHay o evham vesvese bırakmadı yakamı zaten bi' bıraksa her şey yolunda hayatımda ama
Çok zor bilirim. Benim eşim henüz sevgilimken gemide sözleşmeli erdi. Seyire çıkardı günlerce ulaşamazdım. Hep gemide kalıyordu. Merak ederdim tabi. Birkac ay çalıştı. Dedim ben evlendiktem sonra yapamam sen gemide ben evde. Bıraktı. Allah yardımcınız olsun zor .
Herkesin dayanma noktası bir degil tabiki. Gerçekten o sevgiyi ilgiyi görüyorsanız bekleniyor, beklemeye degiyor. Ve herşey daha güzel ve kıymetli oluyor araya özlem girince. Ama kimini de yıpratıyor. Çocuk olduktan sonra bana gerçekten çok zor gelmeye başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?