Eşi sevmemek

için ısınmadıysa olmaz o iş . illa kör kütük asık olması gerkmez ama özlemek ayrılırken üzülmek yanında istemek gerekir.

bide illaki herkes birbirini üzer o cicicm zamanlarındaki gibi degil evlilik . istediği kadar iyi adam olsun arada pürüzler cıkar .

İki gün sonra evliyim ve birine aşık oldum diye konu açar bence. Mantık evliliği denilen şeyde de illa ki sevgi olması lazım. İnsan sevdiği insana tahammül edemiyor bazen. Bu acele niye?

Kesinlikle mutlu olunmuyor. Hep eksik hissedeceksin. Tavsiye etmem.

Daha cok seven taraf oldugum icin, hatta bence o hep yalanlasada hic sevilmeyen taraf oldugum icin bugünkü aklim olsaydi benim sevdigimle degilde beni sevenle evlenirdim.

Birisi zaten senin icin elinden gelen herseyi yapiyorsa sevgide gelir diye düsünüyorum.

Üniversite dönemimde beni çok seven ve çok iyi bir insan olduğunu düşündüğüm biri teklif edince bir şans vermek istedim. Zamanla bende severim herhalde diye düşündüm. Çok romantik duygusal biriydi. Çok değer veriyordu ve gerçekten ilgiliydi. Ama olmadı düşündüğüm gibi zamanla sevemedim. Devamlı şiir yazıyordu bana sayesinde şiirden nefret ettim. Elimi tutunca hiçbirşey hissetmiyordum. Yanağımdan bile öpmesine izin vermedim beni öptüğünü düşününce tiksinme geliyordu ve olmayacağına karar verdim. Çok üzdüm ve aldığım "ah"la kaldım.
Aşık olmak şart değil ama bişeyler hissedebilmek şart evlilik için...

Aynı şekilde sevmediğiyle evlenmiş 50sine gelmiş ve pişman olmuş bir sürü kadın(Türkçede bayan diye bir kelime yok)

da var.Asla üzüp üzmeyeceğini, iyi baba olup olmayacağını yaşamadan bilemezsiniz.Bunun bir garantisi yok.

Her evliliğin dinamiği farklidir.
Ne istiyorsunuz mesele bu.
Mesela benim için de ten uyumu onemli. Isterse askimdan ölsün ya da ben deli divane olayım ama ten uyumu yok sa ı ıh sikinti.
Mesela ten uyumundan kastiniz nedir tutku şevk mi ?

Size dokunacak bu adam,mideniz kaldırıyorsa olabilir.Yanınızda taşırken utanmayacaksanız mümkün.

TDK'da bayan diye bir kelime mevcut.
1. isim Kadınların ad veya soyadlarının önüne getirilen saygı sözü
"Bayan İnci."
2. Kadın
"Bir bayan geldi."
3. Eş, karı
"Süleyman Bolluk da bayanın sımsıkı koluna girmişti." - H. E. Adıvar
4. ünlem Kadınlara bir seslenme sözü
"Bayan! Kimi aradınız?"

Mesela ten uyumundan kastiniz nedir tutku şevk mi ?
Bunlar da dahil ama sadece bunlar degil.
Ten uyumu dokunma, temas isteğini arttırır mesela. Kokusuna doyamazsınız mesela. Hiçbir şey iğrenç gelmez. Üstelik bu uyum hormonları doğrudan tetiklediği için zevk, tutku, arzu katlanir. Daha ne diyeyim. :))

Ne kadar iyi olursa olsun kocaya sevmeden katlanılmıyor. Kaldı ki sevsen bile yeri geliyor gözün dönüyor boşayasın geliyor.

Tamamen benim hayatım sana örnek olsun..
Eşimi tanıdığımda 20 yaşındaydım..
Üniversite okumaya gitmiştim, okul başladıktan sonra birkaç hafta sonra peşime düştü, reddetmelerime yüz vermemelerime rağmen mücadele etti ne yaptı etti aylar sonra beni ikna etti ve çıkmaya başladık..
Çocuk efendi, üniversite ortamındakiler gibi çakal çukal değil, gözümün içine bakıyor, beni mutlu etmek için binbir çaba..
Ama gel gelelim sevemiyorum..
Bana ne olur beni bırakma, Birgün hayatında biri olacak zaten o ben olayım, benim aşkımı sevgimi harcama vs.
Yurdun önüne geliyor gecenin 2-3 ünde ne olur benim için bi perdeyi araladığını göreyim, güya çok seviyor ya.
Tabi arkadaşlarım da görüyor bunun bana olan sevgisini, bana olan inçe nazik davranışlarını..
O dönemde hiçbirinin sevgilisi öyle değil felan..
Ben defalarca ayrılmak istedim, hatta utanarak söylüyorum benden nefret etsin ayrılsın diye telefonda küfür bile ettim, ama 10 gün sonra yine peşime düştü..
Arkadaşlarım diyor X ile evlenirsen seni çok mutlu eder, seni el üstünde tutar, hoş tutar..
Ben de kendimce dedim, bir insan bu kadar şeye tahammül ediyor susuyorsa gerçekten seviyor,
Zamanla ben de severim ya dedim ve 4 sene sonunda evlendim..
Ne mi oldu: Bana evlendikten sonra evliliğin gerektirdiği gibi davranmak zulüm oldu, onunla hergün aynı yatakta yatmak ve daha ötesi şeyleri yaşamak tiksindirdi beni.. defalarca bahane buldum, yalanlar söyledim.. onunla birlikte olmamak için..
Tabi o gözümün içine bakan insan değişti, tahammülü azaldı,agresif ters davranışlar felan filan..
Defalarca ayrılık konuşmaları..
Aylar sonra ben bunu sevmeye başladım, ama karşımda 5 yıl önceki insan yok..
Önceden benim gözlerime bakarken gözleri dolardı istemsizce..
Şimdi o duygu yok, o anlam yok bakışlarında..
Yani 1 sene dolmadan evliliğimde biz her şeyi tükettik, bitirdik..
Hiçbir heyecan, büyü hiçbir şey yok..
Benim yaptığım yanlışı sen yapma, hayatını mahvetme..
Ben kendimi bile bile ateşe atmışım, umarım bu yazım sana akıl ağacı olur ve hatadan dönersin..

SAKIN... ama SAKIN....
hayat geçmez....
yol ver gitsin....
daha niceleri gelir gider...

Kişiye, beklentilerine, isteklerine göre değişir ama bu soruyu soruyorsanız yapabileceğinizden emin değilsiniz, karşınızdakini de düşünün biraz sonradan sevemedim yapamadım diye ayrılmak var işin ucunda. İyi düşünün.
Ayrıca gerçekten 21 yaşındaysanız bunları düşünmeniz için çok erken, daha aşık olabilmek için yıllar var önünüzde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…