Eşi yabancı olup farklı kültüre alışmaya çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

papatyakiz1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2019
300
298
53
merhaba kızlar başlıktan da anlasıldıgı gıbı bu durumu yasayan var mı nasıl cozumledınız ben yemek konusunda bıraz zorlanıyorum dıl konusunda orta yolu bulduk cok sukur

merhaba kızlar başlıktan da anlasıldıgı gıbı bu durumu yasayan var mı nasıl cozumledınız ben yemek konusunda bıraz zorlanıyorum dıl konusunda orta yolu bulduk cok sukur
Nereli?

Yemeği için kendinizi zorlamayin, onun kültürüne uygun ağız tadina uygun yapmaniz imkansiz. Siz kendi bildiklerinizi yapin o da kendi külturünden bildiklerini yapsin farkli tatlar denemiş olursunuz çok guzel olur

Eğer turkiyede yaşıyorsanız öyle yada böyle türk yemeklerine alışıcak arada onun.memeleketten yapsanız da zamanla alışırsınız yeter ki iletişim de anlaşın

eşim ıraklı yemekleri ağır ve çok çeşitli oluyor doğunun yemekleri gibi. oysa ben zeytinyağlı hafif sebze yemekleri çorba vs seviyorum. onun yemekleri bana ağır geliyor o da benim yemeklerle doymuyor :110: orta yolu bulamadık daha ama ağırlıkla onun yemeklerini yapıyorum bi taraftan evliliğe bi taraftan yeni tariflere alışmaya çalışıyorum

Eğer turkiyede yaşıyorsanız öyle yada böyle türk yemeklerine alışıcak arada onun.memeleketten yapsanız da zamanla alışırsınız yeter ki iletişim de anlaşın
Türkiyede yasıyoruz cok sukur cok ıyı anlasıyoruz yıllardır burda tek yasadıgı ıcın anne yemeklerıne hasret kalmıs sımdı bana öğretiyor ben yapıyorum :KK16:

Canı çok çeken kendi yapsın ya :)) benim eşimle kültürlerimiz aynı ama onun gibi sık sık ağır yemek yemeyi sevmiyorum..kendi yapıyor artık o da :)) her daim yapamıyorum. Bu ara birlikte mutfağa giriyoruz herkes kendine yemek yapıyor, oğlumda sevdiğinden yiyor :))

Bizim bayağı doyurucu yemeklerimiz de var sevgili konu sahibi, tek sorun yemek olsun, zamanla bunlar oturur bence Salt sebze yerine belki sebzeli-bakliyatlı bazı yemek çeşitleri deneyebilirsiniz bu geçiş aşamasında.

ilk evlendiğimizde kendi yemeklerini öğretmeye başladı ben bunu seviyorum diye içli köfteler dolmalar biryani mumbar vb her gün olsa hayır demez :işsiz:

Bizim bayağı doyurucu yemeklerimiz de var sevgili konu sahibi, tek sorun yemek olsun, zamanla bunlar oturur bence Salt sebze yerine belki sebzeli-bakliyatlı bazı yemek çeşitleri deneyebilirsiniz bu geçiş aşamasında.
kesinlikle haklısınız en önemli şey kalplerin anlaşması

Bana çift olarak çok sevimli geldiniz ☺️ne güzel öğretiyormus. Hiç takılmayın. Orta yol bulursunuz.

ilk evlendiğimizde kendi yemeklerini öğretmeye başladı ben bunu seviyorum diye içli köfteler dolmalar biryani mumbar vb her gün olsa hayır demez :işsiz:
Konu beyefendinin Iraklı olması değil....
Herhangi Türk erkeğine her gün baklava açın mantı yapın sarma sarın börekler pişirin o da hayır demez... 😒

Size öğretecek kadar çok biliyorsa kaba etlerini kaldırsın kendi yapsın. Neden üzüyorsunuz ki kendinizi? Yukarıda saydığım yemekler her gün Türk evlerinde yapılıyor mu?

eşim ıraklı yemekleri ağır ve çok çeşitli oluyor doğunun yemekleri gibi. oysa ben zeytinyağlı hafif sebze yemekleri çorba vs seviyorum. onun yemekleri bana ağır geliyor o da benim yemeklerle doymuyor :110: orta yolu bulamadık daha ama ağırlıkla onun yemeklerini yapıyorum bi taraftan evliliğe bi taraftan yeni tariflere alışmaya çalışıyorum

biz esimle ayni ilcedeniz,
biz de anlasamiyoruz,
o daha etcil ben daha sebzecil.

orta yolu ben cocuklar dogduktan sonra buldum, cunku cocuklar da etcil oldular, o yuzden mecbur daha et agirlikli menulerimiz oluyor.

siz de doymuyor diyorsaniz ek bir yemek daha yapin onun damak zevkine gore siz yemeyin.

ya da o gun yemegi kim yapiyorsa onun sevdigi yemek olsun, boyle de denge kurulur.

Bazi yemekleri (ozellikle onun sevdiklerini) cokca yapip birer porsiyonluk buzluga atin, sizin sevdiginiz yemegi yaptiginizda da 1 porsiyon ona buzluktan cikarirsiniz.

Benimki de yabancı hatta az çok aynı kültürlerinden diye bilirdim ama İranlılar Arap kategorisine girmiyormus ☺️ Ben evli değilim ama yılın belli zamanları beraber yaşıyoruz. Yemek yapmayı çok sevdiğim için hallettim o konuyu gerçekten nerede et orada bizimkiler🙄
Benim tek sorunum evlenince nerede yaşayacağız, insallah ben de memleketimde kalırım çok şanslısınız. Çünkü benim erkek arkadasımda aile bağımlılığı yok, yani buraya gelir bir ay kalır babası da annesi de en fazla bir kez ararlar, kendi büyükannelerine ayda 1-2 giderler ama babaya aşırı saygı var. Dini hassasiyetleri çok fazla. İstanbul’da sevgilimi idare edebilsem de, onların ülkesinde kalırsak idare edebilir miyim bilmiyorum. Benim hakkımda bir şey derler mi bilmiyorum. Onu da ben gidince anlayacağım😂 Siz nasıl hallettiniz gelenek görenekleri? Düğün falan yaptınız mı?

Benimki de yabancı hatta az çok aynı kültürlerinden diye bilirdim ama İranlılar Arap kategorisine girmiyormus ☺️ Ben evli değilim ama yılın belli zamanları beraber yaşıyoruz. Yemek yapmayı çok sevdiğim için hallettim o konuyu gerçekten nerede et orada bizimkiler🙄
Benim tek sorunum evlenince nerede yaşayacağız, insallah ben de memleketimde kalırım çok şanslısınız. Çünkü benim erkek arkadasımda aile bağımlılığı yok, yani buraya gelir bir ay kalır babası da annesi de en fazla bir kez ararlar, kendi büyükannelerine ayda 1-2 giderler ama babaya aşırı saygı var. Dini hassasiyetleri çok fazla. İstanbul’da sevgilimi idare edebilsem de, onların ülkesinde kalırsak idare edebilir miyim bilmiyorum. Benim hakkımda bir şey derler mi bilmiyorum. Onu da ben gidince anlayacağım😂 Siz nasıl hallettiniz gelenek görenekleri? Düğün falan yaptınız mı?
Nereli sevgiliniz?

ben de böyle çok uzak bir kültür diye düşünmüştüm

kore japon afrika şili falan

yani Iraklı olan birinin yemek kültürü çok da değişik değildir

et pirinç hamur içerir

sadece sizin eşiniz değil çoğu erkek zeytinyağlı sebze ile doymaz zaten

zeytinyağlı sebze evimizde pişer ama o etli yemeğin yancısıdır

ya da bir çorba bir salata ile beslenmek gerçekçi değil

diyetlerde dahi onların yanında protein vs gerekir

orta yolu bulun makul öğünler oluşturun

Benim esim Misir'li.Yemek kulturumuz aslinda cok farkli sayilmaz. Bizdeki yemekler onlarda da var. Sebze yemegi de yiyor ama et agirlikli olunca daha cok hosuna gidiyor 😂

Ama yemek konusunda hic kati degildir. Illa soyle olmali, bunu yemeliyim tarzinda bir yaklasimi yok. Ben yemek yapmak istemiyorum bugun dersem gider patates kizartir yer, ya da ekmek arasi bir seyler yapar. Yillarca ailesinden ayri, farkli ulkelerde yasadigi icin degisik kulturlere alisik, ne bulursa yiyor zavallim🤭 Bu nedenle ben hic problem yasamadim.

Tek tarafli olmaz, esinin de biraz sana uyum saglamasi lazim. Sen agir yemek sevmiyorsan surekli onun sevdigi yemekleri yapamazsin Ki. Haftada 4 gun hafif yemekler yapiyorsan, 3 gun onun istediklerini yapabilirsin. Orta yolu bulursunuz zamanla bu sekilde. Ama her gun onun istedigi yemekleri yapmaya alistirirsan sonun hic iyi olmaz :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X