Eşim 2. Çocuk Istemiyor :(

milkshakesevengillerden

melek annesi...
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2013
305
32
18
İstanbul
Aah ah kızlar hamile olduğumu öğrendim eşimi aradım ben çocuk istemiyorum Beril ancak yetiyor bize aldır onu bence sen korunmuyor musun gibi tepkiler yağdırdı sankitek başıma hamile kalmışım gibi ne yapmam gerek kahroldum senaglama

eğer korunup hamile kaldıysanız Allah size nasip etmiş o çocuk alınmaz fakat gherçekten bu devirde 2. çocuk zor benim görümcemin var biri yakasından diğeri paçasından yapışıyor ikisine yetemeyebilirsin...eşin haklı

Allah yardımcın olsun arkadaşım işin zor ama ben olsam asla aldırmazdım eşini bir şekilde ikna etmeni öneririm onun Allahın bir hediyesi olduğunu düşün ve bu hediyeyi geri çevirmeyin ne olur

hay allah çok zor bi durum ya, maddiyattan dolayı mı istemiyor eşin?
konuşsan ikna olmaz mı

Tek çocuk istemeniz.2.ye yetemiycenizi düşünmeniz normal olabilir ama çocuğunuz açısından düşünürseniz onu kardeşsiz bi hayata mahkum etmek ona haksızlık olmaz mı?Allah ona bi kardeş nasip etmiş mucize bi şekilde,vardır bi hayır,üstesinden gelinir.Ahh ahh nenelerimiz 5-6 çocuğa nasıl bakmışlar o zamanlar hayret

Haklı olsa bile içim el vermez onu aldırmaya aldır demesi çok şaşırttı beni :'(
Allah yardımcın olsun arkadaşım işin zor ama ben olsam asla aldırmazdım eşini bir şekilde ikna etmeni öneririm onun Allahın bir hediyesi olduğunu düşün ve bu hediyeyi geri çevirmeyin ne olur
Hayatta aldırmam zaten iknaya kaldı işim
hay allah çok zor bi durum ya, maddiyattan dolayı mı istemiyor eşin?
konuşsan ikna olmaz mı
Maddi durumumuz yerinde ancak kızımızın baba sevgisi göremediğini söylüyor sürekli yurt dışına çıkıyor üzülüyor onun kendisine hiç sarılmadığını sevmediğini düşünüyor belki bu yüzdendir bilemiyorum

maddiyatla ilgili bi sıkıntı yoksa o zaman bastır arkadaşım ikna et eşini ne güzel işte baba sevgisi eksikse bile kardeş sevgisi olacak

Esiniz fevri davranmis ancak ben onu anladim.. Esi çok istediği halde ikinci çocuğa asla diyen adama neden dediğimizde "zaten kizima yetemiyorum resmen yüreğim sizliyor mutlu olmaktan öte vicdan azabindan öleceğim o derece" derdi. O da çok uzun saatler calisir hic vakit ayiramazdi...

Sakin olun... Eşiniz biraz düşünsun üstüne gitmeyin... Eminim vazgececktir düşünmeden konuşmuş...

Çocuk aldırmak... Benim düşünmek bile istemediğim bir şey. Ben asla yapamazdım. Onu ikna etmeye çalış. Bir cana kıymak ne demek ya. Allah büyüktür verir onun rızkını.
Aldırma, günahı kocamın boynuna deyip aldırsan bile onun günahını ahirette sende çekeceksin...
Bence aldırmayın her çocuk nasibiyle gelir... Sonrasında pişmanlıklar vicdan azabı yaşamanızda olası.
Korunuyor muydunuz?
Ne kadar kolay ya... Bi cocuk aldır demek.
Keşke eşinizide kayınvalideniz zamanında aldırsaymış....
Ben kürtaj vb karşı olan biriyim kesinlikle cesaret edemem bir cana kıymaya korunuyorduk korunuyordum ama istemeden hamilelik olduysa tek benim çocuğum değil ki her şeyi benim üzerime yükledi resmen

Inşallah eşimde bu yüzden çocuk istemiyordu

Aslında bi baba olarak çocuğuyla çok vakit geçirmek yerine nitelikli zaman geçirmek özemnli.Yani belki 5 dakika ilgilenicek sadece ama o vakit içerisinde iletişimleri sağlıklı olsa,keyifli oyunlar oynasa kısacık ilgi gösterse çocuğuna belki daha iyi olur.Aslında sanırım iyi bi baba olmadığını düşünüyo eşin.Önce bu konuyu sorgulamalı,çocuğumun beni sevmesi için nasıl bir baba olmalıyım diye düşünmeli belki de .2. çocuk fikrine de alışıcaktır bence zamanla, bi anda tepki vermiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…