Eşim 2. Çocuk Istemiyor :(

Benim çok sevdiğim bir kardeşim var, babası onu da istememiş. Neler yapmışlar düşürmek için düşmemiş dr. zaten almamış geç diye. Şimdi 21 yaşında futbolcu, ailesine o bakıyor abisine ev aldı, annesine aldı. Abilerine dükkan açtı. Annesi babası hep vicdan azabı çekiyormuş biz nasıl böyle bir şey düşündük diye. O bebek belkide bir sürü kısmetler getirecek size. Ayrıca Beril'de kardeş sevgisi ile büyüsün. Tek çocuk olmak hiç güzel bir şey değil. Ben tek çocuk olarak diyorum bunu.

Bence çok kırıcı konuşmuş. Sizin onu bebeğe ikna etmek için çabalamanızdan çok onun size kendini affettirmeye çabalaması gerekiyor bence. Empati yapıyorum, içimden bir şeyler kopar giderdi. Tamiri de nasıl olurdu bilmiyorum.

nasıl yani bunu daha önce hiç aranızda konuşmadınız mı

eşinin haberi yokken mi korunmadın

ve artık hamiley mişsin aldırmakta neyin nesi yazık günah.

ama peki diyelim ısrar ettin eşine bebek doğdu er sorun çıktıgında başına kakar mı acaba sen istedin bu çocugu ben zaten istememiştim gibisinden.

birde evliliğe zarar verme durumuda var.çok kapsamlı düşünülmesi gereken bir konu.keşke bu şekilde yaşanmasaydı ama başka çocuk istemeyen birine zorla çocuk yapmakta doğru değil diye düşünüyorum.

Aldirma mevzusundan once esinizin tavrina sinir oldum.

"Sen korunmuyor musun.git aldir cocuu"
Biraz feminist kacacak belki ama kadin neden dusunmek zorunda her seyi.tavri cok itici.madem istemiyor daha duzgun ins ani soyleyebilir bunu.Bi de aldir cocuu nedir ya.magazalar bile iade kabul etmiyo insan yavrusu icin oyle bisey der mi.

Aldirma arkadasim.Bebek nasibiyle gelir belki de kurtulusunuz o olur.ilerde ne olacagi belli olmaz. Ikna olmuyorsada zorla degil ya olmazsa olmasin.ben olsa oyle derdim yani...

Allah kolaylik versin.

Maddi sıkıntınız da yokmuş. Hem çocuğunuzun kardeşi olmuş olacak. Eşin yanlış düşünüyor, doğur elbette evlat ayrımı yapacak değil ya. Bence fikri değişir.

Bence sız korundugunuz ıcın esınız bı ankık sokla boyle bı tepkı verdı ben boyle dusunmek ıstıyorum cunku eger maddı durum da yerındeyse bı adam neden 2.cı cocugu ıstemesın kı ?Esınızle sakın sakın konusun esınızın berıl bIe yetıyo tabırınden kızınızın bıraz yaramaz oldugunu anladım kardesın kızınıAda ıyı gelecegıbı anlatın bu arada kızınız kac yasında?

Şimdiden Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Eşiniz belki kötü bir gün geçiriyordu ya da şok etkisiyle söylemiştir. Nitekim maddi durumu yerinde olan birinin 2. bir çocuğu aldır diyecek kadar karşı olacağını pek sanmıyorum çünkü o bir Baba...
Aldırma konusuna gelince kendimden örnek vereyim eşim aldır dese bile asla dinlemem, benim hükmüm yok veren Allah, alan yine Allah

Esiniz kiymet bilmiyor bence biz amuda kalkiyoruz hamile kalalim die dualar ediyoruz otlar iciuoruz hergun her an istiyoruz iki cocugumuz dogmadan oldu mezarlari var sizi kastetmiyorum Allah ne evlat hasreti vermis ne evlat acisi vermis esiniz hic kiymet bilmiyor ki aldir diyor

bakamayip ikisine birden zorluk cektirmektense tek bir tanesini dogru duzgun yetistirmek daha mantikli..oyle 10 yy onceki gibi degil ki dunya..dogur buyut sal ortaliga illaki birseyler olur..cocugu dunyaya getirmek cok kolay ama 10 yil sonrasinida dusunmek lazim...Dogrudur veren Allah alanda Allah ama korunup zaten siz o ise mudahale ediyorsunuz...eger aldirirsanizda vicdan azabi cekmeyin lutfen

Başınız sağolsun.. Bende sizin gibi düşünüyorum neler yapanlar var çocuk için eşimden utandım bu hali yüzünden...

Kızım 2 yaşında yaramaz değil pek o kendi sevgisi bakımından öyle diyor umarım dediğiniz gibidir

biz de 2. çocuğu istemiyorduk, hiç beklenmedik bir anda sürpriz olarak geldi
ilk 2-3 hafta sevinemedik desem yeridir çünkü hayatımızda bazı planları bitirmek ve bazılarını ertelemek zorunda kaldık
ama şimdi düşünüyorum da
2 çocuğun böyle harika bir şey olacağını bilesem çığlıklar atardım "yaşasııııııııın" diye ilk öğrendiğimde
şu anda, sadece ilk duyduğumda "sevinemediğim" için bile bin kere pişmanım, vicdanım sızlıyor
sakın sakın yapmayın öyle bir hata
inanın çok vicdan yaparsınız
inat edin doğurun
şu laf çoooook doğru:
her çocuk kendi kısmetiyle geliyor
Allah onu size gönderdiyse, vardır bir sebebi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…