- 13 Ağustos 2014
- 6.347
- 14.358
- 498
- 37
- Konu Sahibi Kisirdongu
-
İstisna olduğumu da düşünmüyorum. Benim etrafımdakiler de ölü gibi uyuyor.Valla o zmn siz istisnasiniz bunu samimi olarak söylüyorum
Ama etrafımda kim varsa bunları yaşıyor gündüz tık sese uyanır ve geri dönemez öyle kolay değil gece vardiyasında bebek idare etmek
İstisna olduğumu da düşünmüyorum. Benim etrafımdakiler de ölü gibi uyuyor.
Mesleğinizle vurmadım.bu sitede yazdığım her yoruma mesleğimden vurmaya çalışarak cevap vermenin nasıl bir mantığı var ?
bu nereye kadar gidecek böyle ?
işimi yapıyorum hanımefendi asevi değilim işimin yardımseverlik ile bir bağı yok .
hekimler hayır kurumu değil, devletin çalışanlarıdir.
sanki bir ben demişim haksizsiniz ?!
açın ilk bilmem kaç sayfayı okuyun ; bir kişi hak vermedi size.
mesleğimi sevmediğim nerden çıktıMesleğinizle vurmadım.
Mesleğinizi taktir ettim ,el öpülesi meslek .
Kusura bakmayın doktorluğunuz adına sadece bir devletin calişani diye hitap etmeniz ,mesleğinizi sevmediğinizi anlıyorum.
10 sene 20 sene çalışmış olursunuzda anlarım
Elbette haklı yönleriniz var ama isararla el çocuğuna niye bakılacak diye vurguladiniz.
En mantıklısı tabii onların evinde bakilmasi
Kacirmişsiniz cevabımı ,Cunku vücut ztn uyumamaya programlı
Ve ise gittiği zaman uyumaya programlı
Hatta vardiya bitimi 1. Gece hiç uyuyamaz 2. Gece bile adapte olamazsınız bunu ancak yaşayan bilir geri kalan tüm saatlerde uyusaniz da yeterli olmaz adamın evinde adamı ısrarla huzursuz etmek kimseye birsey kazandırmaz
Ve bazı 2 yaşinda çocuklar ne durdan anlar ne sustan
Kaç kişi defalarca sordu neden kardeşinin evinde bakmıyor diye, cevap yok
Sağliklicilarin hepsini seviyorum ve büyük saygım var ,bakın samimiyetle söylüyorum.mesleğimi sevmediğim nerden çıktı
aynı 10 dakika içinde başka başlıkta
kendini yeryüzü tanrısı olarak görme sıradan bir doktorsun yazılıyor
diğer başlıkta kendinizi sadece bir devlet çalışanı olarak görüyorsunuz demek mesleğinizi sevmiyorsanız yazılıyor.
yahu bu ne çıldırtan denge !
Öneriniz güzel teşekkür ederim.
Karşimdaki insanda olumlu cevab alacağimi bilseydim evet önceden sorardım.
Eşim maalesef ego oyunları yapıyor ,bana böyle psikolojik şiddet uyguluyor güya beni emrinin altına alacak.
Kardeşim doğuma girerken de aynısını yaptı .
Önceden belli olmayan sezeryanla doğum yaptı ve dediği
bu cocuğun babası nerde ,o baksın.
hastaneye destekçi olmaya gitti adam
Öyle pat diyede söylemedim ,bir hafta önceden haber verdim eşime .
Sorun işte burda haber vermem
izin almamamiş olmam.
Güya hep başkalarını düşünüyorum
Ben de bakmak istersim. Yatak odasina gecsin uyusun. Kardesimin cocuguna 10 gun de bakamayacaksam yaniMerhaba,
kiz kardeşi calişmaya başlayacak ,bir 2 yaşinda kizi ve birde 6aylik bebe var.
Eşi home office evden calişiyor ve sadece 10 günlük icin benden destek istedi.
o dönem canli konveranslar olduģu icin çocukla ilginemeyecekmiş eşi.
zaten 6aylik bebeģe yine o bakacak .bilmiyorum nasil olcaksa .
Bende seve seve x bakarim dedim.
Eşime şöyle dedim"
10günlük yeģenime evde bakmak istiyorum.
Kardeşim çalişmaya başlayacak ve eşininde canli konveranslari varmiş"
Eşim:hani x bakiciya gidiyordu ,nasil oluyor?
Ben: bakiciyla sorun yaşamiş birakmiş
Eşim: durum belli ,calişacaği gün belli niye barikti,sana güvenerekmi birakti .
Herkes calişiyor işi var diye özen gösteriyorsun .
Bende çalişiyorum birde onlar gibi masa başinda kahve icerek değil.cok kötü şartlarda calişiyorum ve gece vardiyesinde olcağim .
Sabah saat 6 .30 eve geleceğim uyuyamiyacaģim ama bunlar senin umranda değil.Yeterki eli mutlu et ,eli düşün"
Bende artik şarterler atti bende bağira çağirarak o söylediğin kişiler benim kardeşim yeğenim ,sen buna hiç karişamazsin .sadece 10 günlük 2 yaşindaki çocuğu bile kiskaniyorsun.
Ama senin ablan hersene gelip burda iki hafta cörekleniyor.
Ona hizmet ederken neden sesin cikmiyor"
bEn çooooook sinirlendim ,kendimi tutamadim yüzüne bağira çağira konuştum.
Bana birde ,onlarda öbür kardeşlerin gibi kaziği atsin yüzüne bakmasinlarda gör dedi.
Kardeşlerime herzaman manevi yardimda bulundum .
Eşim bazen gönülsüz bazen yine benim zorlamama katiliyordu.
Nedense bilmiyorum ama belki sadece bayramlarda annemgilde görüyoruz.
Ama çok yakin evlerimiz,en uzaği bir saat arabayla.
Kimse gelmiyor kimse davet etmiyor.En son biz üst üste abimgile gittik ama davet ettiğim halde gelmedikleri icin bizde artik görüşmüyoruz,
bir türlü insan ilişkilerini sicak tutmayi öğrenemedik .
Öyle sirf sohbet amacli hic telefonda konuşmayiz,yani giybet yeteneğimiz yok .
Boşanmayi senelerdir erteliyorum.
cocuklarin okumasini ,sinav dönemlerini bekledim.Sirf boşanmak istiyorum diye onlarin bütün geleçeği ile oynayamazdim .
Sonra pandemide ben çok caliştim ,bazen 7 gün haftada calişiyordum..
Kimseylede görüşmediğimiz icin göze batmiyordu.
Şimdi oģlum evlilik yolunda nişanlandi .
Tam şimdi nasil olurki,zaten genclerde gergin .Zor sürec onlar icin.
Hayirlisiyla evlensinler diyorum biraz daha sabir edeyim diyorum.
Korkuyorum bu gidişle hic boşanamam
Böyle ne kadar dayanabilirimki ,
Beni hayattan soğuttu ,hic birsey yapmak istemiyorum
eşiniz ya da siz nöbet usulü mu çalışıyorsunuz?Benim eşim böyle bir durumu asla sorun etmezdi. Gerekirse kendi bile destek olurdu. Çok yorgunsa kapatır kapısını uyurdu. O yüzden eşinizi anlayamadım.
Ben nezaketen öncesinde eşimle konuşurdum tabi. Ama siz öncesinde de konuşsanız eşinizin tavrı değişmezmiş bence.
Bilmiyorum bana on yarım gün idare edilemeyecek gibi gelmedi. İki yaşındaki çocuk normal şartlarda çok gürültü olmadan da bakılabilir diye düşünüyorum. Üstelik siz bakacaksınız, eşinizden bir beklentiniz de olmayacak.
Hayır nöbet usulü çalışmıyoruz, anlamıyor olabilirim o yüzden elbette. 2 yaş krizini de dikkate almamıştım.eşiniz ya da siz nöbet usulü mu çalışıyorsunuz?
ya da hiç calistiniz mi
çünkü cidden nöbet usulü çalışan birinin bu konuya böyle bakmayacagina emin gibiyim.
nöbette uyumuyorsa tabi ,
sorun sadece uyku değil, genel zihin dengesi etkileniyor sesler çok daha fazla rahatsız ediyor.
iki yaşındaki çocuklar çok konuşuyorlar hareketliler hatta 2 yas krizinde ise bağırıp çağırıp ağlar
ben kendi yeğenim olsa şu an sakin kalacağımı sanmıyorum.
yarın nöbetim var mesela , hala ev bulamadığım için annemlerin evimdeyim Pazar temizlikçi gelecekmiş o kadar canım sıkıldı ki
ev onların evi diye bir şey de diyemiyorum.
ama ev benim olsa benim eşim çağırsa o temizlikçiyi ufak çaplı bir kavga yaşardık.
direkt olayın benzerini yaşadığım için cevaplamak istedim sizi.
1.50 m boyundaki bir insan nasıl 1.75 m olamıyorsa kendi isteğiyle sesle uyuyamayan bir insan da bunu değiştiremez. Düşünce şekliniz çok bencilce, ben rahatsız olmuyorsam kimse olmamalı diye düşünüyorsunuz.İstisna olduğumu da düşünmüyorum. Benim etrafımdakiler de ölü gibi uyuyor.
Bugün eşim gece nöbetçi sabah 08.30 gibi gelir. Ben sabah 09.00 gibi çocukları alıp 2-4 yaşlarında arkadaşıma gideceğim. Gerçekten gece nöbeti çok zor. Ve evde çocuk varsa asla uyunmuyor. Hatta üst katın normal gürültüsü bile rahatsız ediyor, biyolojik denge bozulduğu için.Hayır nöbet usulü çalışmıyoruz, anlamıyor olabilirim o yüzden elbette. 2 yaş krizini de dikkate almamıştım.
Peki şeyi merak ettim, nöbet usulü çalışanlarla birlikte yaşayanlar o günlerde hiçbir şey yapmıyor mu evde? Misal elektrik süpürgesi çalıştırılmaz ama diğer makinelerin çalışması gerekebilir. Kapılar açılıp kapanabilir, zil çalabilir, Tv izlenebilir. Bu ailelerin de çocukları oluyor, onlar nasıl sessiz tutulabiliyor.
Konu sahibinin eşi kendi çocuklarına gösterdiği müsamahayı yeğen için de göstersin diye demiyorum, yapmak zorunda değil. Sadece merak ettiğim için soruyorum.
Sadece nöbet usulü çalışan için değil ailenin diğer bireyleri için de oldukça zor bir yaşam olmalı.
Yooo aksine ben birkaç gün biraz uykusuz kalsam da olur kocamın ailesinden herhangi birinin yardıma ihtiyacı varsa yardım etsin.1.50 m boyundaki bir insan nasıl 1.75 m olamıyorsa kendi isteğiyle sesle uyuyamayan bir insan da bunu değiştiremez. Düşünce şekliniz çok bencilce, ben rahatsız olmuyorsam kimse olmamalı diye düşünüyorsunuz.
vardiyalı çalışanlar için zor evetHayır nöbet usulü çalışmıyoruz, anlamıyor olabilirim o yüzden elbette. 2 yaş krizini de dikkate almamıştım.
Peki şeyi merak ettim, nöbet usulü çalışanlarla birlikte yaşayanlar o günlerde hiçbir şey yapmıyor mu evde? Misal elektrik süpürgesi çalıştırılmaz ama diğer makinelerin çalışması gerekebilir. Kapılar açılıp kapanabilir, zil çalabilir, Tv izlenebilir. Bu ailelerin de çocukları oluyor, onlar nasıl sessiz tutulabiliyor.
Konu sahibinin eşi kendi çocuklarına gösterdiği müsamahayı yeğen için de göstersin diye demiyorum, yapmak zorunda değil. Sadece merak ettiğim için soruyorum.
Sadece nöbet usulü çalışan için değil ailenin diğer bireyleri için de oldukça zor bir yaşam olmalı.
Hayır nöbet usulü çalışmıyoruz, anlamıyor olabilirim o yüzden elbette. 2 yaş krizini de dikkate almamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?