Eşim 2 yaşindaki yeğenime 10 günlük baktirmak istemiyor

Valla o zmn siz istisnasiniz bunu samimi olarak söylüyorum
Ama etrafımda kim varsa bunları yaşıyor gündüz tık sese uyanır ve geri dönemez öyle kolay değil gece vardiyasında bebek idare etmek
İstisna olduğumu da düşünmüyorum. Benim etrafımdakiler de ölü gibi uyuyor.

yani eşinizin böyle tepki vermesinin sebebi dolmuş olması sanki, yoksa 10 gün 2 yaş bebiş 5 saat dayanılamayacak bi durum değil, aksine eve neşe getirir, oğlunuz nişanlı belki seneye evde bi torun olacak, ön hazırlık gibi aslında. ama bence eşiniz o dolmuşluk hissiyle ne derseniz deyin karşı çıkacak gibi.

Mesleğinizle vurmadım.
Mesleğinizi taktir ettim ,el öpülesi meslek .
Kusura bakmayın doktorluğunuz adına sadece bir devletin calişani diye hitap etmeniz ,mesleğinizi sevmediğinizi anlıyorum.
10 sene 20 sene çalışmış olursunuzda anlarım
Elbette haklı yönleriniz var ama isararla el çocuğuna niye bakılacak diye vurguladiniz.
En mantıklısı tabii onların evinde bakilmasi

mesleğimi sevmediğim nerden çıktı
aynı 10 dakika içinde başka başlıkta
kendini yeryüzü tanrısı olarak görme sıradan bir doktorsun yazılıyor
diğer başlıkta kendinizi sadece bir devlet çalışanı olarak görüyorsunuz demek mesleğinizi sevmiyorsanız yazılıyor.

yahu bu ne çıldırtan denge !

Kacirmişsiniz cevabımı ,
Zaten karar verdim onların evinde bakmayı.
Kendi evimde olsaydım az buçuk evimede bakardım.

Sağliklicilarin hepsini seviyorum ve büyük saygım var ,bakın samimiyetle söylüyorum.
Keşke bende doktor olsaydım .
Bende helper Syndrome var ,yani yardım istiyene yardım etmezsem vicdanım rahat olmuyor

Ses yaparsa dışarıya çıkarırım seni rahatsız etmeyiz, deseydiniz keşke. Görümcenizi istemiyorsanız, gelmesin deyin açık açık. Anlattığınız kadarıyla kardeşlerinizle görüşmemenin tek suçlusu eş değil. Siz kaç kez gitmişsiniz, görüşmek isteyen davetinize icabet ederdi. Kardeşleriniz de sizle görüşmek istemiyor galiba

Estağfurullah rica ederim.

Eşinizin reddedeceğini tahmin etmişsiniz zaten zaten söylenmeme nedeni de bu olmuş.

Evden çalışan birisi iki minik yavruya bakamaz (ya da bizim işyeri çok fena, makineyi zor çalıştırıyoruz ) ya da eşi hastanedeyken çocuk bakamaz, çocuk refakatçi sandalyesine mi tüneyecek?

Yanlış anlaşılmasın izin almak değil de iyiliği kabul etmeden önce konuşup başka çözüm olabilir mi diye iletişim kurmak önemli.

Sizin yerinizde olsam evlerine gidip iki yavruya da bakarım, yemek vb hazır olur hayır duası alırım. Buzluğa da yemek atarım ki eşiniz ısıtsın.

En önemlisi bakıcı sorunu, arkadaşlara haber gönderin de Ağustosa kadar gelebilecek birini önersinler, işe alıp almamak kardeşinize kalmış.

Ben de bakmak istersim. Yatak odasina gecsin uyusun. Kardesimin cocuguna 10 gun de bakamayacaksam yani

Benim eşim böyle bir durumu asla sorun etmezdi. Gerekirse kendi bile destek olurdu. Çok yorgunsa kapatır kapısını uyurdu. O yüzden eşinizi anlayamadım.

Ben nezaketen öncesinde eşimle konuşurdum tabi. Ama siz öncesinde de konuşsanız eşinizin tavrı değişmezmiş bence.

Bilmiyorum bana on yarım gün idare edilemeyecek gibi gelmedi. İki yaşındaki çocuk normal şartlarda çok gürültü olmadan da bakılabilir diye düşünüyorum. Üstelik siz bakacaksınız, eşinizden bir beklentiniz de olmayacak.

eşiniz ya da siz nöbet usulü mu çalışıyorsunuz?
ya da hiç calistiniz mi
çünkü cidden nöbet usulü çalışan birinin bu konuya böyle bakmayacagina emin gibiyim.
nöbette uyumuyorsa tabi ,
sorun sadece uyku değil, genel zihin dengesi etkileniyor sesler çok daha fazla rahatsız ediyor.
iki yaşındaki çocuklar çok konuşuyorlar hareketliler hatta 2 yas krizinde ise bağırıp çağırıp ağlar
ben kendi yeğenim olsa şu an sakin kalacağımı sanmıyorum.
yarın nöbetim var mesela , hala ev bulamadığım için annemlerin evimdeyim Pazar temizlikçi gelecekmiş o kadar canım sıkıldı ki
ev onların evi diye bir şey de diyemiyorum.
ama ev benim olsa benim eşim çağırsa o temizlikçiyi ufak çaplı bir kavga yaşardık.
direkt olayın benzerini yaşadığım için cevaplamak istedim sizi.

Hayır nöbet usulü çalışmıyoruz, anlamıyor olabilirim o yüzden elbette. 2 yaş krizini de dikkate almamıştım.

Peki şeyi merak ettim, nöbet usulü çalışanlarla birlikte yaşayanlar o günlerde hiçbir şey yapmıyor mu evde? Misal elektrik süpürgesi çalıştırılmaz ama diğer makinelerin çalışması gerekebilir. Kapılar açılıp kapanabilir, zil çalabilir, Tv izlenebilir. Bu ailelerin de çocukları oluyor, onlar nasıl sessiz tutulabiliyor.

Konu sahibinin eşi kendi çocuklarına gösterdiği müsamahayı yeğen için de göstersin diye demiyorum, yapmak zorunda değil. Sadece merak ettiğim için soruyorum.

Sadece nöbet usulü çalışan için değil ailenin diğer bireyleri için de oldukça zor bir yaşam olmalı.

İstisna olduğumu da düşünmüyorum. Benim etrafımdakiler de ölü gibi uyuyor.
1.50 m boyundaki bir insan nasıl 1.75 m olamıyorsa kendi isteğiyle sesle uyuyamayan bir insan da bunu değiştiremez. Düşünce şekliniz çok bencilce, ben rahatsız olmuyorsam kimse olmamalı diye düşünüyorsunuz.

Bugün eşim gece nöbetçi sabah 08.30 gibi gelir. Ben sabah 09.00 gibi çocukları alıp 2-4 yaşlarında arkadaşıma gideceğim. Gerçekten gece nöbeti çok zor. Ve evde çocuk varsa asla uyunmuyor. Hatta üst katın normal gürültüsü bile rahatsız ediyor, biyolojik denge bozulduğu için.

Yooo aksine ben birkaç gün biraz uykusuz kalsam da olur kocamın ailesinden herhangi birinin yardıma ihtiyacı varsa yardım etsin.
Bencil olsam uykumdan değerli değil derdim. Kavramlarla ilgili sıkıntınız olabilir mi ?

vardiyalı çalışanlar için zor evet
ama sağlık çalışanları için konuşayım genelde ayda 7 nöbetim oluyor yani benim için müsamaha gösterilmesi gereken gün sayısı 7.
bide eve gelip uyuyorum mesela , öğlen 1/2 gibi uyanıyorum.
benim için 5/6 saat ayda 7 gün müsamaha gösterilmez ise ayıp ederler diye düşünüyorum
mesela salonda TV izlense yatak odasına ses gelmiyor ki ya da kapılar açılsa kapansa vs
ama asgari düzeyde dikkat edilmesini herkes ister bence.

Ben yapmıyorum, dışarıdaki gürültüleri çok takmaz ama evin içinde ona göre bir duzen var. Makina çalıştırmam süpürgeyi açmam. Ayni şekilde o izin günü keyifsizdir ertesi gece 3 gibi uyanır ve bir daha uyku bitmistir
Bu çok eziyet bir durum değil, ama ek yükü kaldıracak haliniz olmaz ya öyle birsey. Kargolar beni tanıyor ztn balkona bırakıyor genelde, yada ben arayıp zili çalmayın diyorum. Bu aramızdaki sevgi saygıdan onunda evi olduğu için rahat etmesini istediğimden kaynaklanıyor. Şu an gece vardiyası yok ve tuhaf şekilde en hafif olan gece vardiyası. Ama biyolojik saat ters çalıştığı için sevmiyorum. 6 ay gece çalıştı 6 ay tüm izinleri geceden çıkıp yaptı. Hiç hoş bir süreç değil emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…