Eşim 2 yaşindaki yeğenime 10 günlük baktirmak istemiyor

Kusura bakmayın ama bu konuda siz haksızsınız.

İnsan kargalar bile uyanmadan o saatte işten gelip kendi özbe öz çocuğunu bile çekemez.

Kaldı ki vardiyalı işler hiç de kolay değil. Kocanız da keyfinden vardiyalı bir işte çalışmıyordur heralde.

Kardeşinizin kocası Home Office gerçekten oturduğu yerden çalışırken kocanızı düşünmeden çocuğa bakacağım demek akıl tutulması.

Siz sadece evlenmişsiniz ama aile olamamışsınız.
Kendi çekirdek aileniz her anlamda birinci planda olmak zorunda. (Acil durumlar hariç)
Eşinizi başkasının çocuğu için ikinci plana atmak demek zaten ben bu adamı sevmiyorum demek.

Boşanmayı ertelemeyin kocanızı da daha fazla yıpratmayın.

Ben eşinize hak verdim. İşten yorgun gelen insan uyumak ister. Çok istiyorsanız siz gidip onların evinde bakabilirsiniz. Enişteniz 6 aylık bebeğe bakarken konferans yok 2 yaşında çocuğa bakarken mi var? Daha yumuşak bir üslupla konuşsaydınız belki ikna olabilirdi ama siz daha beter hale getirmişsiniz durumu. Senede iki hafta gelen ablası ne alaka? Ayrıca neden ablasına hizmet ettiğinizde eşinizin sesi çıksın, istemiyorsanız yapmasaydınız. Boşanmak niyetindeyseniz sürekli bahane bulup ertelemeyin karar verdiğiniz anda ayrılın. Bana çok kesin kararlı gelmediniz.

Bu konunuz hangi ülkede geçiyor ? Nişan sürecindeki 26 yaşındaki oğlunuzu anlattığınız konunuz Almanya'da geçiyordu. Tüm kardeşler Almanya'da mısınız ? Almanya'da 6 aylık bebekle işe başlıyor mu kadınlar ?

Zamanın akış hızını, dünyadaki diğer insanlardan farklı yaşıyorsunuz sanırım. Ekim ayında eşinizle 15 yıllık evliydiniz. 2 konu arasında geçen 4 ay 10 günde; en az 12 yıl geçti.

Tanıyan çıkmasın diye hatalı yazmıştır bilerek.

Vala bana eşinizin sizden boşanması gerekiyor gibi geldi.
nöbetten çıktığımda eşim eve iki bebek alacak öyle mi ? hayatınızda 1 gün bile nöbet tuttunuz mu ?
eşiniz yüzde bin haklı.
Ben tuttum nöbet hem de çok.
Aile olmakta ne demek iyi bilirim.
Konu sahibi sonuna kadar haklı

nöbetten çıktığımda eşim eve iki bebek alacak öyle mi ? hayatınızda 1 gün bile nöbet tuttunuz mu ?
eşiniz yüzde bin haklı.
Kesinlikle. Hanımefendinin çocukları da yetişkin olmuş kendisi deneyimlesin bir nöbetçi çalışmayı bakalım sabahına bebek sevecek mi.

Kesinlikle. Hanımefendinin çocukları da yetişkin olmuş kendisi deneyimlesin bir nöbetçi çalışmayı bakalım sabahına bebek sevecek mi.
Sanki ömür boyu dedik.
Allah aşkina sadece beş gün gececi ve sadece günde 5 saat
Yani akşam 10 iş basi yapiyor ,taş catlasin öğlen birde alir cocuğu.
Ondan sonra istediği gibide uyur.
Zaten simdi yaptiģi işten gelip uzanmak ,uyumuyor hep yatiyor .
Burdaki küçük cocuklu bebekli anneler ,kaciniz uykusuz işe gitmedi?
Bu kadinlar ozaman ben gece uykusuz kaldim gündüz kim bakarsa baksin ,ben uyuyacağimmi diyor?
Ben uykusuz kaldim evin islerini yemeği yapmiyacağim diyor?
Vallaha cevablar beni şaşirtti genel olarak türk milleti aileye önem verirdi .

Z zxshermine siz niye bana bu kadar hiddetlendiniz?
Evet ,ailecek bütün kardeşler almanyada .
konu iceriğine bakin,ne fark eder benim 10 veya 20 yil evli olmam.
Bazi konular tecrübeyle yaşanmişliklarla alakali .
Bu zamana kadar hiç başka yeğenime bu ilgiye gösteremedim.
cünkü öbür yeģenlerim benim cocuklarimin yaşina denk ve herkes kendi ailesiyle ilgilendi.
kardeşim en küçüğümüz ve bizlere göre gec anne oldu .
Anlamadim ,ne var yani 5 gün idare edilemeyecek ?
Farz edelim anneniz babaniz rahatsizlandi ,hic yardim etmeyecekmisiniz eşinizi düşünüyorsaniz?
Görüyorumki ki artik aile bağilarimiz ,anlayişimiz ve yardimlaşmamiz baya kopmuş.
Almanlar bile bizden daha aileci,senelerdir evinde kv bakan var .
Allah kimsenin eline birakmasin,kardeşe bile güvenemezsek

Olay Almanya'da geçiyorsa annelere tanınan imkan ve kreşleri de düşünerek; kardeşinizin 6 aylık bebekle işbaşı yapmasına anlam veremedim.

Sizin 10 veya 20 yıllık evli olmanız; anlattığınız konuların içeriğine etki ediyor. Bir konuda kayınvalidesiniz; diğerinde çocuklar reşit değil. Bir konunuza göre ise 25 yıllık çalışma hayatınızı yeni sonlandırdınız.

25 yıl çalışmış bir insan; işten gelen eşinin neden rahatsız olabileceğini de bilir.

Neyse, Almanya'da annelere tanınan izin hakları mı değişti ?

Bence haklısınız. Böyle asosyal, kimseyle görüşmeyen insandan hoşlanmayan ve kimseye faydası olmayan her şeye kulp takan tiplerden nefret ediyorum. Kadından hep ama hep fedakarlık ve anlayış bekleniyor ve her yaptığı sorgulanıp eleştiriliyor. Ne var ki yani 10 gün yeğeninize baksanız, evlenmiş olsak da kardeşimiz de hala ailemiz sanki nüfusumuza alalım demişsiniz. Hayat biraz hoş görmekle güzel.

Aman zor ya böyle her şeye takan ve eleştiren, insan ve sosyallik sevmeyen bi tiple ömür geçirmek. Yani burdaki konu nöbet değil adam belli ki hep böyle bi tip. Birine beş kuruş hayrım dokunur diye ödü kopuyor allah kurtarsın.

Bebekli aileler( anne baba) zorunluluk icabı işe uykusuz gidebilir. Ama burada bir zorunluluk yok. Çocuğa bakmakla görevli kişiler siz değilsiniz. Kocan çocuk için uykusundan feda etmek zorunda değil. Sabahtan değilde öğleden sonra 5 saat yeğenime bakacağım desen sana hak verirdik. İstiyorsan bebeğe kardeşinin evinde veya dışarıda bakabilirsin.

Ben evde home office çalışıyorum, deneyimlerimi aktarayım.

İnanın iş yerinde çalışmaktan farkı yok, eğer maaşınızı haketmek istiyorsanız emek vereceksiniz.

Zaten 6 aylık bebeğe bakmak çok zor, muhtemelen dar alanda tutup idare ediyorlardı. 2 yaşındaki çocuğa ise çocuğu tehlikeye atmadan bakması mümkün değil. Eskiden bakardı ancak çocuk artık yürüyor.

Yani şu anda bakıcı aramıyorlarsa o 10 günlük süre inanın uzayacak.

Biz de aile fertlerine bakıyoruz da ev ahalisine soruyoruz hazırlık yapıyoruz. Önceden haber verseydiniz (ya da size verilseydi) eşiniz belki de vardiyaları ona göre ayarlatacaktı, son dakikada süpriz yapılmaz.

Biz de şaşkınız, gerçekten sorunu göremiyor musunuz?

Tane tane anlatayım, buradaki asıl sıkıntı vardiyadan bakım saatinden öte saygı göstermeyip eşinizle hiç konuşmamanız, oldu bittiye getirmeniz.

1) Kardeşi gelmesin diyorsunuz... tamam gelmesin söyleyin bunun bu olayla ne ilgisi var? Bir yanlış başka bir yanlışı düzeltmiyor ki.

2) Çocuğunuz varsa sorumluluğu anne babaya aittir, çocuğunuz uyumuyorsa mecbur işe uykusuz gideceksiniz, bir seçeneğiniz yok ki? Danışılmadan eve bebek getirmekten bambaşka bir durum.

3) Vardiya saati için tekrar söylüyorum bu tip konferanslar çok önceden belli olur daha önceden haberi olsa belki de arkadaşlarından rica edecekti. Hiç hazırlanma süresi verilmemiş.

Bakıcı işe devam etseydi zaten evde bakılacaktı kardeşinizin evinde niye bakılmıyor? Konferansta konuşma yapacaksa o saatte çocuğu evden çıkartırsınız (6 aylık bebek de risk o durumda) hatta 6 aylık bebeğe de bakacağınız için daha rahat ederlerdi. Şimdi gereksiz yere kendinizi bağlamışsınız.

Benim tavsiyem böyle ciddi iyiliklerde hemen kabul edip kendinizi köşeye sıkıştırmak yerine süre isteyin ki hareket alanınız olsun.

eşiniz yüzde bin haklı.
Abartmayın lütfen. 2 yaşındaki çocuk adamın tepesinde mi tepinecek sanki! Kapatır yatak odasının kapısını, kadın da yatak odalarının olduğu tarafa geçmesine izin vermez oldu bitti.
Bencillikten öleceksiniz haberiniz yok.
Kardeş çocuğu da bu kadar fazlalık gelmemeli insana. Teyze demek anne yarısı demektir.

koca demek ne demek tam olarak ?
siz bencil olmayın
köpek gibi çalışıp nöbet tutan birini anlayan biz bencil olalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…