- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi Feridefunda
-
Eskilerde eşine adıyla hitap edersen günaha girersin gibi bı inanç var
Eşiniz de öyle düşünüyor olabilir
Ama bari bey-hanim deyin birbirinize
Benimde öyleUsenmedim arattim varmis boyle bir sey. Allah affetsin de hayatimda duydugum en sacma sey.
Benim eşimde bana sadece ailesinin yanında adımla seslenir hatta arada onların yanında alışkanlıktan hayatım der hep ve kesin kuralıdır adıyla ona seslenmemden nefret eder asla istemez aşkım bitanem bebeğim hayatım dememi ister hep adımı söyleyince mesafe oluyo gibi der siz biraz daha yakınlık gösterin ona htabınızı değiştirin cezbesici konuşun belki zamanla sizden görerek oda yaparMerhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Sorun şu ki adam öyle canım,aşkım felan da demiyorYazıldı mı bilmiyorum ama aklıma bi fıkra geldi....
Yaşlı bir çift varmış...dede eşine sürekli aşkım,balım,kelebeğim diye seslenirmiş...bunu duyan genç bi adam "ne güzel,bunca yıldır aşkınız bitmemiş,nineme hep sevgi sözcükleriyle hitap ediyorsunuz" demiş...
Dede cevap vermiş "çaktırma evlat,hatunun adını unuttum "
Olabilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?