- 27 Aralık 2016
- 45
- 16
- 3
- Konu Sahibi Feridefunda
-
İyi iletisimimiz genel olarak.. aslinda bu adam genel olarak böyle gelenekci bi yapiya sahip kurtaramadim nasil islediyse icine gordukleri ,psikolojik vakaçok ilginç bir bakış açısı var. aslında düşünüyorum toplumda böyle yapılarla karşılaşıyoruz.
çözümü ne inanın bilmiyorum ama rahatsız edici.
normalde iletişiminiz nasıl isim haricinde...
İyi iletisimimiz genel olarak.. aslinda bu adam genel olarak böyle gelenekci bi yapiya sahip kurtaramadim nasil islediyse icine gordukleri ,psikolojik vaka
Gerçekten çok garip aşkım bitanem dememesini anlarım yapı meselesidir belki söyleyemez yada eskiden büyüklerin yanında söylenmezmiş hadi onada tamam -ki sevgiyi belirtmek neden ayıp sayılıyor onuda hala anlamış değilimde- Ama adıyla bile seslenememek bunu cidden anlayamadım yaniSeslenmiyor, diyorum ya yanima gelip soyluyor veya direk soylecegi seyi söylüyor uzaktan evde ikimiz olunca anliyorum yani bana dediğini.. evet anne babasi amcasi yengesi alayi boyle. Ama gencler boyle değil hepsini bilemiyorum ama tanidigim uc bes kisi gayet sesleniyor esine adiyla benim ki kalmis yıllar öncesinde hey Allahım ya.. napsam olmuyor içime dert oldu artik.. kiskaniyorum baskalarina adiyla seslenince dusunun yani kiskandigim sey ne İSİM
Bence eşinizin kişiliği bu isim kullanmamak ben 20 yıllık evliyim 1 kere adımı söylediğiy yoktur. Ben böyle konuları takan bir insan degilim.sende eşini oldugu gibi kabul et. Sevgi sözcügüde kullanmaz zaten hic sevmam öyle aşkım sözlerini vıcık vıcık .hereketleri davranışları zaten sevdiğini gösteriyor .sende rahat ol zamanla alışırsın.Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?