Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

Biz kucukken annemle babam da birbirine ismini soylemezdi. Cok garip gelirdi bana.
Bir gun babam giderken annem camdan seslenmek zorunda kaldi hiç unutmam o manzarayi.
Bagiracak ama ne diye, adini soyleyemiyor, hhiisssst heeyy gibi sacma sesler cikararak kollarini salliyor delirmis gibi..cok gulmustum. Ama onlar bile aştı artik söylüyorlar.
Asiri sinir bozucu bir durum.

Ayy inanmıuorum sanıyordum ki sadece benim görümce ve ailesi böyle

Benimdr bir görümcem var 23 yıllık evli bben 5 yıldır tanıyorum onun eşinin ailesinde de çok ayıp.
Tanıdıpımdan beri hiç eşi de kendi de birbirlerini hitap etmezler ayıpmış

Ve öle alışmışlar çok tuhaf gelmişti bana
Görümcem çoçukların babası der yada o der
Eşinden de hiç duymadım ona hitap ettiğini ilginç

yıl olmuş 2017 hala neler var ya , doğan bebeklere isim koyarak bütün insanlık ayıp etmiş vah vahh

Neden birbirinize sevgi sözcükleri kullanmiyorsunuz? Benim de kızım böyle .bizim(anne-baba) isimlerimizi asla söylemez. Biraz ısrar etsek kulağımıza çok utanarak fısıldar. Bu bir problem ! Halbuki çok da ozguvenı yüksek bir çocuktur .bu konuyu eşinle ciddi bir şekilde konuşup cozmelisin. Aranızda çok büyük bir mesafe de var gibi
......Çok uzaksınız birbirinize. .

katılıyorum sanki evli değillerde sokakta karşılaşmış iki yabancı.. ben kocama aşkımmm kara böcüküümm ballı turtamm deyip yanaklarını sıkmazsam o günüm iyi geçmez :)) bu kadar resmiyet şaşırtıcı..

Benim annem de ayni sekilde
Soyleyemez bir türlü
Bahsederken de bize"baban" halama "abin" enişteme "bacanagın" şeklinde söyler,ama söylemek ıstedigini biliyorum...Babam soyler ama,adını soyler,cagırır bazen canım hayatım der.
Annem boyle

Ya bu sorun bi tek bende var sanıyordum.
Asla eşime adıyla hitap edemem.
Esimle abimin ismi aynı. Hep x abi demeye alıştım x demek tuhaf geliyor heralde diye düşünmüştüm aslinda ama tam emin degilim yine de.

Yanlızken hic bi sorun yok aşkım hayatım vs kullanirim ama yanımızda birileri olunca olmuyor adıyla seslenemiyorum.

Adımla seslenmedi nasil ağırıma gitti nasil kırgınım.

Yorumlara öldüm gulmekden :))
benim çocuklar -2- yasinda ogenmsiti adimi ve babasinin adini tabi
biz sadece baskaalri varsa ism soyleriz oda çok garip oluyor agiz alisik olmayinca :))
gurbetdeyiz çevremiz de yok oyle olunca adimizi kullanmiyorduk çocuklarda duymmaisti tabi :)))))

ama askim bitanem falan driz yani herseyi deriz isim hariç

komsumun biri ogluna ata baba gibi seyler soyluyor,bi ara kp i gelip kalmisti 3 ayligina, ondan beri çocuga isim soylemiyolar
buyugun yaninda çocuga isim soylenmez derdinden :))) sonrada aliskanlik kalmis

Ay ne var bunda b3nde ailemin yanında kocamın adını söylemiyorum .. O diyom .d oda kızın diyor .d bnce çok normal . Bu dertmi şimdi?

Bizim köyde yaşlılar böyleydi..eşinden bahsederken herif,kişi,kendisi gibi zamirler kullanırlardı eşiniz başkasına sizden bahsederken nasıl bir ifade kullanıyor acaba?
Eşiniz içinde büyüdüğü kültürü fazlasıyla kanıksamış isminizle seslenmediği sürece tepki vermeyin. Terapi desteği önerisinde de bulunabilirsiniz bence, isminle seslenmiyor diye değil de ciddiye alındığımı düşünmüyorum gibi bi gerekçeyle tutun götürün kolundan mümkünse

psikoloğa götür ya

Allah Allah yaa, daha neler duyacağız, bir de bir tek siz değilmişsiniz bunu yaşayan, bir kaç kişi daha yazmış. Birbirine aynı yatağı paylaşacak kadar yakın insanlar isim söylemeye mi çekiniyor? İki yabancı insan bile ilk tanışınca isimleri öğrenirler, ilk öğrenilen ilk kullanılan şey isim, ne var bunda bu kadar garip? Hiç insanın aklına gelmeyecek şeylere acayip anlamlar yüklüyoruz diyeceğim de ben bir anlam da göremedim bunda. Bence tam bir psikiyatri vakası.
Bir yaşıma daha girdiğim konulardan oldu bu da, çok ilginç.

Tövbe bismillah... adını söylemiyorsa, aşkım canım demiyorsa hanım, hatun falan desin. O ne öyle ya... daha neler duyacağız acaba..

Eşinizin annesiyle babası birbirlerine nasıl sesleniyo yani onlardan gördüğünü mü yapıyo

hanım diye de mi seslenmiyor?

Eşinizin annesiyle babası birbirlerine nasıl sesleniyo yani onlardan gördüğünü mü yapıyo
Seslenmiyor, diyorum ya yanima gelip soyluyor veya direk soylecegi seyi söylüyor uzaktan evde ikimiz olunca anliyorum yani bana dediğini.. evet anne babasi amcasi yengesi alayi boyle. Ama gencler boyle değil hepsini bilemiyorum ama tanidigim uc bes kisi gayet sesleniyor esine adiyla benim ki kalmis yıllar öncesinde hey Allahım ya.. napsam olmuyor içime dert oldu artik.. kiskaniyorum baskalarina adiyla seslenince dusunun yani kiskandigim sey ne İSİM

çok ilginç bir bakış açısı var. aslında düşünüyorum toplumda böyle yapılarla karşılaşıyoruz.
çözümü ne inanın bilmiyorum ama rahatsız edici.
normalde iletişiminiz nasıl isim haricinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…