eşim ailem sıkıntılarım

ahkalbimah

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
36
0
16
Bilecik
Merhaba arkadaşlar. Amacım sadece içimi dökmek, eşime aileme hatta arkadaşlarıma anlatamadıklarını anlatmak biraz yorumlarınızı almak ama esas olarak sadece anlatmak.

ben 1,5 yıllık evliyim. Başlıktan da anlayabilirsiniz ailemin onayı olmadan evlendmim. Ailemi ikna edemedim.İş büyüdü.hakaretler v.b sonunda gurur yaptım. Hadi evlenelim dedim eşime ve evlendim. Eşimi çok seviyorum ve evlendiğime de asla pişman olmadım. Ama belki biraz daha sabredebilirdim diyorum hani ailemin ikna edilmesi için çok fazla şartları zorlamadım gibi geliyor.
Şu anda ailemle görüşüyorum. Ailem benimle görüşüyor ve ben gelip ailemin evinde kalıyorum. Ama eşimi istemiyorlar. o da bir defa ailemin olduğu şehire geldi istenmediği için Ben bir daha gelmem beni zorlama dediği için ben artık istemiyorum.

, eşim ücretli öğretmen ve evlendiğimizden beri kpssye hazırlanıyor. Bir odamız kpss odası.bize bakınca iki ev arkadaşı gibiyiz. ben kadroluyum ve çok fazla maddi sıkıntımız yok ama yine de arada oluyor. bu sene eşim kpssye çok iyi hazırlandı. Fena da değildibakalım hayırlısı belki olurç Bir de ben düğün yapmadım. Sadece resmi dini nikahı kıydım. ailem tavırlı olduğu için düğün başta istemedim. ailem hala da düğün yapsam da gelmeyecek ama ben içimde kalacağını bildiğim için ekim gibi düğün yapmaı düşünüyorum. bir yandan da ona yapacağımız masrafla eşyalarımı tamamlarım diyorum.

ben yoruldum. Bir yandan kpss stresi bir yandan iki aile arasında kalma bir yandan çocuk istiyorum ama düğün yapmadan hamile kalamayacağım ve maddi olar
k sıkılacağım için bunu ertelemek zorunda kalmak beni gerçekten yordu.
tek bildiğim eşimi ve eşimin ailesini çok seviyorum. Veyine evlensem yine eşimle evlenirdim.

şimdi bana akıl verin. ailemin gelmeyeceği birdüğün sizce mantklı mı. hem de evlendikten bir buçuk yıl sonra yoksa gelinlik giyip bir fotograf çekmek yeter mi. ona vereceğim paraya eşyaları mı tamamlayayım. eşim sadece benim hatrım için düğün yapacak.
ben inanın çok bunaldım

Canim benim bence gelinlik giyip fotograf cektirmen yeterli cünkü annenler gelmiyecekmis vede o parayla dedigin gibi eksikleri tamamlarsiniz yada bebis yapmak icin hazirlik parasi olur.Ama tabiki bu benim fikrim ama gün gelir icimde kalir dersen yap,son kara senin tabiki.

aileniz eşinizi neden istemiyor olayına değinmek ve çözümüne ulaşmaya çalışmak kilit konu bence.. düğün yapsanızda içiniz rahatlamayacak böyle devam ettiği sürece çünkü..

ailemin istememe durumu değişmez. eşim ailemin yanına kadar geldi almadılar eve. doğululuk batılılık meselesi ve onaylarını beklemeden evlenmemi hazmedemediler

o olayın sorumlusu benim.. ortada bırkmadı beni vs desen. suçu üstüne alsan... sen evlatlarısın her şekilde affederler seni... doğululuk olayına gelince sadece doğulu olduğu içinmi yoksa görüş farklılıklarımı var bilmiyorum ama eğer görüşleri ailenizinkine zıt değilse zamanla yumuşayacaklardır eminim.. hele bebiş olunca bence dayanamıcaklar ve damatlarını da affedecekler.. çünkü torunlarını damatlarından ayrı düşünmeleri imkansız gibi birşey:):)

1-öncelikle ailenin düğüne gelmeyeceğinden eminsen onun üzerine yazıyorum

ailen düğünde olmazsa gerçekten kendini çok kötü kimsesiz ve sahipsiz gibi hissetmen kaçınılmaz

hal böyleyken keyfin de yerinde olmaz ve hep bi hüzün ve gözyaşı halinde olursun

eşinin ailesi akrabaları v.s. olup da kendi canın ciğerin ailen olmaması gerçekten seni üzer

2-eğer gelinlik giyip resim çektirmek bana yeterli diyorsan öyle yapabilirsin

hem düğüne harcayacağın ödenekle başka ihtiyaçlarını karşılarsın

ama düğün de çok istiyorum içimde kalacak dersen o zaman ilerde pişman olmaktansa yap içinde pişmanlığını yaşama

ama annene şöyle diyebilirsin;

''annecim size saygısızlık yaptım ve rızanız olmadan evlendim ama sen de hak verirsin ki içimdeki gelinlik arzusunu dindiremedim

sizin olmadığınız bir yerde de gelinlik giymek istemediğim için bu isteğimi hep bastırdım

şimdi lütfen bu isteğimin içimde büyük bir yara olarak kalmasına müsaade etme

gelinlik giymeyi ve sizinle kendi ailemle birlikte bir düğün yapmayı çok ama çok istiyorum

geçmişi bir kenara bırakalım ve kırgınlıkları unutalım yeni bi sayfa açalım hayatımıza hep birlikte el ele

böyle bir günde beni yalnız bırakmazsınız değil mi anneciğim

siz olmadan bi yanım eksik kalır,beni eksik bırakmayın birbirimizi tamalayalım yine eski günlerdeki gibi...''

gibi bir konuşma yapabilirsin mesela

3-eğer ailen eşini istemiyorsa hiç üsteleme her iki tarafın da zamana ihtiyacı var bunu unutma

eşin seni gönderiyorsa hiç sesini çıkarma ilerde çocuğunuz olunca birlikte torun göstermeye gidebilirsiniz

bu da belki buzların erimesine vesile olur ne dersin

Son düzenleme:
ben sadece başlangıçtaki yazınızı okuyarak cevaplıyorum.

Siz kendiniz için bir düğün olayını yaşamayı ne kadar istiyorsunuz?

Eğer bu sizin için olmazsa olmaz bir duyguysa bunu daha fazla geciktirmenizin manası yok gibi görünüyor.

Yok eğer ileride bakabileceğiniz veya çocuklarınızın da sizi bir gelin ve damat olarak görebilmeleri için şu andaki mutluluğunuzun gelinlikli bir fotoğrafı size yetecekse, bu kadar sıkılıp bunaldığınız bir sürece ekstra yeni bir telaş ve sıkıntı daha eklemek olabilir sizin için bu düğün. Hem hazırlıkları, telaşı hem de düğün gününe kadar belki de son ana kadar hala ailenizi bu düğüne katılmaya ikna çabaları ve eğer ailenizi bu düğüne katılmaya ikna edemezseniz de, onlarsız olacak bir düğün töreni...

Ailenizle zaten görüştüğünüze göre, eğer düğün yaparsanız büyük bir olasılıkla belki bir kaç saat sizin hatırınız için bu düğünde bulunmayı kabul edebilirler.

Herşeyin en olumlusunu düşünmek ve pozitif olmak gerekir daima. Yine de, küçük bir ihtimal de olsa en kötüsüne göre de bir değerlendirme yapmayı unutmamak lazım tedbiren.

Şayet bir aksilik olur veya işler ters gider de aileniz düğüne gelmezse dahi bu düğün sizin için hayati önem taşıyorsa hiç durmayın.

Tüm bu hususları iyice irdelemeniz gerekir. Ve sonuç hakkındaki en doğru kararı ancak, kendi içinizde bütün bunları tartarak, sizin için terazinin ağır gelen kefesine göre yine siz verebilirsiniz.

ben sadece başlangıçtaki yazınızı okuyarak cevaplıyorum.

Siz kendiniz için bir düğün olayını yaşamayı ne kadar istiyorsunuz?

Eğer bu sizin için olmazsa olmaz bir duyguysa bunu daha fazla geciktirmenizin manası yok gibi görünüyor.

Yok eğer ileride bakabileceğiniz veya çocuklarınızın da sizi bir gelin ve damat olarak görebilmeleri için şu andaki mutluluğunuzun gelinlikli bir fotoğrafı size yetecekse, bu kadar sıkılıp bunaldığınız bir sürece ekstra yeni bir telaş ve sıkıntı daha eklemek olabilir sizin için bu düğün. Hem hazırlıkları, telaşı hem de düğün gününe kadar belki de son ana kadar hala ailenizi bu düğüne katılmaya ikna çabaları ve eğer ailenizi bu düğüne katılmaya ikna edemezseniz de, onlarsız olacak bir düğün töreni...

Ailenizle zaten görüştüğünüze göre, eğer düğün yaparsanız büyük bir olasılıkla belki bir kaç saat sizin hatırınız için bu düğünde bulunmayı kabul edebilirler.

Herşeyin en olumlusunu düşünmek ve pozitif olmak gerekir daima. Yine de, küçük bir ihtimal de olsa en kötüsüne göre de bir değerlendirme yapmayı unutmamak lazım tedbiren.

Şayet bir aksilik olur veya işler ters gider de aileniz düğüne gelmezse dahi bu düğün sizin için hayati önem taşıyorsa hiç durmayın.

Tüm bu hususları iyice irdelemeniz gerekir. Ve sonuç hakkındaki en doğru kararı ancak, kendi içinizde bütün bunları tartarak, sizin için terazinin ağır gelen kefesine göre yine siz verebilirsiniz.

ben vanda yaşıyorum. ailem izmirde yaşıyor.beni deprem çok etkiledi. düğün yapmamıştım ama düzenimi kurmuştum. ev tutup oturma grubumu almıştım. bu arada zaten evlenmeden bir buçuk yıl önce filan ben vana öğretmen olarak atandığım için bekar evinden kalma da çok eşyalarım vardı. tek eksiğim yatak odası takımıydı deprem oldu.evim ciddi hasar gördü ben de aldım eşyaları kayınvalidemin bir odasına koydum ekimden bu ay başına kira filan vermeden maddi olarak gayet rahat yaşadım. ama düğün yapacak fırsatım olmadı. eşimle beraber izmire geldik. ailem eşimi istemediği için bir ailemin yazlığında 10 gün kaldık eşim vana döndü ben ailemin yanındayım ve eşim çok anlayışlı ne kadar istiyorsan ailenin yanında kal bayramdan sonra gelirsin dedi. bu arada bizimkilerle devamlı konuşuyorum annem zaten ben uçağa binmem kara yoluyla d vana gitmem diyor babam deseniz gururu var gelmem diyor gelseler bile vandaki düğünde bir sorun çıkar kavga çıkarsa her şey daha kötü olacak diye korkuyorum. en basiti babam kürtçeye tahammül edemez kürtçe müzik çalınacak benim düğünümde.

bu arada ben tatile girmeden evimi tuttum, henüz yeni eşya almadım yatak odam yok mesela, bir de fırınımı değiştirmek ve bulaşık makinesi almak istiyorum ve ben hiç bir eşya için ne annemlerden ne de eşimin ailesinden bir kuruş maddi yardım almıyorum. bunda da kararlıyım.

bazı seyler ıcınde kalmasın bence ufak bısey yap yanı oyle buyuk deılde aıle arasında bısey gelınlıgınıde gıy annenede yalvar gerekırse zaten senı boyle heveslı gorunce dayanamazkı cok masraflı seylerde yapma maddı sıkıntı yaratma kendıne resmınıde cektir..

Aslında masraf çok olmayacak da evlendiğim üstünden çok geçti insanlar artık dalga geçmeye başladı.benim düğün yapacağıma kimse inanmıyor artık

bırak ınsanları allah askına bu zamanda agzı olan konusyor bu senın hayatın kımseyı ınandırmak zorunda deılsın esın ne dusunuyor bu konuda pekı

Arkadaşım gelinliğinide giy düğününüde yap eşin belki kpss yi kazanır sen bir işe girersin maddi sıkıntınız kalmaz manevi olarak zaten iyi görünüyorsunuz zamanla tüm eşyalarınızıda tamamlarsınız ailenin hep eşinle küs kalıcak hali yok elinde sonunda barışacaklar ama sen ailen düğününe gelmiyor diye düğün yapmazsan ilerde barışınca ailenle içinde kalır düğün yapmak yaşında geçer yapamazsın belki ailende seni öyle bir günde yalnız bırakmayıp gelir bana sorarsan arkadaşım gelinliğinide giy düğününüde yap eşyalar evler arabalar her zaman alınır ama yaşın geçince düğün yapamazsın hazır evleneli daha çok olmadan istediğin herşeyini yap canım .

eşim ben istersem düğün yapacak. ama açıkçası hiç hevesli değil. hele de kpss ii geçmezse ve atanamazsa hiç zevk almayacağından eminim. o birara dedi birikmiş para ile senin öğrenimi kapatalım düğün yapmayalım diye baktı benim kaçtı konuyu açmadı artık son söz bende ben ne dersem o olacak.

eğer o kpssyi kazamazsa onun zevk almayacağı bir düğün hele de ailemin de gelmeyeceğini düşünürsek sanırım bencillik olur gibi.

Bir yandan da yıprandım ben çok ya.

benim kayin validem 50yillik evli kacarak evlenmis daha der simdiki aklim olsa kimse icin deyil kendim icin dügün yaptirirdimm
gelen gelirdi gelmiyen gelmezdi derrrr sende kendin icin yap eglen gül oyna kim gelirse gelsin sen eglenmene bakkkkk

Arkadaşım bana bişey düşmez ben sadece fikrimi söledm ama yaşlanınca bile aklında kalır hem ben ne olursa olsun o gelinliği giymen gereltiğini düşünüyorum isteyen istediğini de yapsın he bide sana şunu sölücektim benim dedem derki o evlilikte allahın emri olmadan mutlu olunmaz yani isteme olayı sen aileni ikna et usulünce gelsinler eşinin ailesi gerekeni yapsınlar düğününüde yap sende yıpranmaktan kurtul bence.

teşekkür ederim arkadaşlar. sanırım ben de düğün yapacam.ekim gibi.ailem gelse de gelmese de. sonrasında zamana bırakacam herşeyi. Sizle sıkıntılarımı paylaşmak içimi dökmek iyi geldi. teşekkürler yazdıklarıızla destek oldunuz

Ailenn olmadigi bir dugun cok yikici olur senin icin. Ne geregi var.

Aradaki buzlar eriyince ilerde aile arasi muzikli bir ortamda yemek verebilirsiniz. Hem buarada esin belki kadrolu olur.

Dusunme bu kadar. yuvani kurmussun. Zamana birak. Hersey hallolur

aradan baya zaman gecmis artik...bundan sonra dugun yapmanin para harcamaktan baska birsey olacagini sanmiyorum. kaldiki dugun vs aileyle guzel birlikte cosup eglenmek icin...ailende gelmeyecekse ne anlami var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…