Çoklu zeka kuramını yıllarca okuyup öğretmen olan birisi , herkesin tek bir birey olduğu ve farklı mizacı olduğunu öğrenmiş olmalıydı . Ayrıca modern dediğiniz aile yapısı ( herşeyi sizin istediğiniz gibi yapan ) izin verici aile modelidir , hatta bazen ihmalkar aile modeli de olabilir .
Belki de eşinizin ailesi de sizin için ne boş konuşuyor diyordur . Gülüp eğlenirken sanki cennetle mi müjdelendin be kadın diyorlardır .
Bunu dert etmemeliydiniz . Eşinizi olduğu gibi kabul edip mutluluğunuza gölge düşürmeyin. Ben de öğretmenim , tüm gün , tüm yıl konuşmaktan çenem ağrıyor. Okul harici mümkünse sessiz kalıp dinlemeyi , hatta dinlermiş gibi yapmayı tercih ediyorum ki çok söze yalan karışır bir yerde . Adam ne konuşsun sürekli . Ne anlatsın ?
Bana ailecek çok egoist geldiniz . Benimle konuş , ailemle konuş , onlar sen resmî durunca üzülüyor , onları üzme , benim dediğim olsun , ailem mutlu olsun, kayınpederim çok yaşa , kayınvalidem ellllerrrrinnnee kolllarııınna sağlık dünyanın en lezzetli yemeğini yapmışsın vs demesini bekliyorsunuz sanırım .
Yarın bir gün bebeğiniz olunca herkes benim bebeğimi sevsin , ilgilensin vs dersiniz . Hayatı zorlaştırmayın ne kendinize ne de karşınızdakine. Umarım eşinize azıcık saygı duymaya başlarsınız . Bunu başaracağınıza inanıyorum.