Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla aileler arasında maddi anlamda bir karşılaştırma yapılacak olsa, benim ailem karun olmasa da eşimin ailesine göredaha iyi durumdalar...
Ama bırak ailesini küçümsemeyi onlara her gittiğimizde ya 1-2 kilo meyve ya 1-2 klo kıyma et bşeyler aır gtürürüz, ve bunu da ben eşime çaktırmadan yaarım hep... Mesela akşama doğru görümcemi arar, canım balık istedi, yemek yapma bu akşam ben gelirken balı alıcam beraber yiyelim derim falan filan.. Hem onun gururuna dokunaz, ona yardım için değil de kendi canım istemiş gibi yaparım...
Yada ben urar kasaba 1-2 kilo et tavuk kıyma alırım, eşime de gelirken bunları almasını söylerim... Eşim de gelince aaa bende almıştım nasıl tüketicez şimdi bunları, bana sormadan niye aldın falan der yarısını onlara bırakırım...
Bu bir görg meselesidir... Ekonomik durumu düşük olan insanları aşşağılamak hor görmek ne eğitimle ilgilidir nede başka bişey. Drekt terbiye ve görgü ile ilgilidir...
Eim bu konuda beni çok takdir eder... Ve hep der, ben ablamlara yardım etmek istesem asla kabul etmez ama sen öyle durular yaratıyorsun ki, hem yardım etmiş oluyoruz hem de çaktırmıyoruz diyor...
konu dışı olacak ama demezsem çatlarım..
eşine söyle, dolma 2 türlü yapılır. zeytinyağlı dolmaya kıyma konmaz.
:)) ay canım güldürdün beni
belki onun ailesi zeytinyağlıyada kıyma koyuyordur zenginiz diye ::)
arkadasım sen kesinlikle ii bir psikolog bul.kızlar çoğunuz haklısınız eşimi savunmuyorum ben zaten
ama yemin ederimki önceden böyle değildi o yüzden kafam karıştı
birazda bu yüzden belki suskunum çoğu zaman
aileme ve ablama kendi paramdan elimden geldiğince yardımcı oluyorum zaten
mesela ablamların kira paralarına katkıda bulunuyorum
kabul etseler daha iyi bir yerden ev kiralamak istiyorum ama kabul ettiremiyorum
yeğenim okula başlayacak bütün okul masrafalarını üstlenicem inşallah
eşim sonradan böyle sapıttı anlam veremiyorum
yoksa eskiden bize gittiğimizde kalkar kendisi yemek yapardı herkesi çağırır güle oynaya sohbet ederdi
hiç eli boş gitmezdi
önceden bana hep derdi ablanlara söyle ihtiyaçları olan bişey varsa sana söylesinler yapalım belki ben sorsam utanır derdi
son zamanlarda işinde olan iyi gelişmelerden mi acaba bilemiyorum ama böyle oldu işte
allah bigün eşinizi öyle bi yaparki o beğenmediği evlerden beterinde yaşar maazallah ! o yüzden azcık mütevazi ve şükür sahibi olsun !
konu dışı olacak ama demezsem çatlarım..
eşine söyle, dolma 2 türlü yapılır. zeytinyağlı dolmaya kıyma k
Ben olsaydim.Kiymali dolma yapar.Basindan assa dokerdim.Al canim bu da senin sevdigin kiymali dolma diye.
tok acin halinden anlamaz iste:gitme:mafoldumben:gitme:mafoldumben4 yıllık beraberlikten sonra evlendim
2 yılı geçti evliyim,6 aylık bir bebeğim var.
eşimle çok iyi anlaşıyoruz bana karşı çok anlayışlı,iyimser ..vs
üniversite bittikten sonra bir turizm acentasında işe başladım
acentanın sahibinin oğlu eşim oluyor şimdi
ben evlendikten sonrada işime aynen devam ettim çalıştım ve maaşımı aldım
eşimin ailesinin maddi durumu oldukça iyi
benim ailemin ise çok aman aman değil,
mesela ablamların durumu çok iyi değil,eniştem asgeri ücretle çalışıyor,kirada oturuyorlar evleri çok kötü hiç oturulacak gibi değil,1 tane çocukları var
mesela eşim onlara hiç gitmek istemiyor,gidince hemen kalkmak istiyor
yaz mevsiminde evleri çok sıcak oluyor diye yazın hiç gitmek istemiyor
ben sıcağa dayanamıyorum diyo.
bir keresinde ablamla enişteme bir klima alsanıza dedi yerin dibine geçtim
ablamlar yiyecek ihtiyaçlarını çocuklarının ihtiyaçlarını zor karşılıyorlar ne kilması
yazık ablmagil bize geldiğinde yeğenim bizim çocuğun odasın agiriyor nasılda imrenerek bakıyor
içim parçalanıyor
ablamgil yerde yemek yiyorlar evleri küçücük masa koyacak yer yok
eşim yerde oturamıyom diyo
bir örnek daha ;
mesela benim babam da işçi emeklisi
annem dolma yemeği yapar ama her defasında kıyma olmaz içinde
emekli maaşıyla geçiniyorlar ayaklarını yorganlarına göre uzatıyolar
eşim bazen denk gelse bize gittiğimizde yese
hemen kendi annesinin yemeklerini anlatıyor
ve bana sizinkiler hiç yemekten anlamıyor diyor,
kendi ailesi herşeyi rahatlıkla alabiliyo ama benim ailem bir maaşla geçiniyo ne yapsın..
bide kendi annesi yemeğe çağırıyor ya mesela masa hazırlanmış ama adan z ye herşey var
laf açılınca tutup diyorki yaa bunların ailesine gittikmş aç kalıyoz annesi pek bişey yapamıyor felan diyor
bende diyemiyorumki annemlkerin gücü neye yetiyorsa onu ikram ediyorlar diye.
buna benzer çok şey..
çok bunaldım haykırıcam birgün yüzüne bağırıcam herşeyi kusacam
ama sonrasında büyük bir kavga çıkar kırılırız diye sessiz kalıyom şimdilik
bu durumu kimseylede paylaşamıyom
sizlerle paylaşmak istedim