• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence yabancıların yanında eşine laf sokma ,yalnızken tamam dabaşkalarınınyanında fazlada üstüne gitme ama yeri ğelince de koy lafını

sen de onun kadar abartmışsın.
kendini onun yerine koy o kadar insanın içinde eşin sana 'hiç değerin yok' tarzı cümleler kursa nasıl hissedicektin?

ayrıca ben bu siteyi uzun süredir takip ediyorum.inan bana herkes pc başında eğlencelik bir şeyler çıksın diye bekliyor.burdan akıl alıp da gaza gelme.eşini bu huyundan vazgeçirmek istiyosan tatlı dilli ol biraz güzellikle anlat.sonunda vazgeçicektir.iki tarafın da anlayışlı olması gerekiyor.bu da diyalog kurmakla sorunları konuşarak çözmekle olur.birbirinize surat yaparak değil.böyle yıpratmayın evliliğinizi.

Hayır çok güzel yapmışsın.Anlasın hatasını zaten bugüne kadar gereğinden fazla yumuşak davranmışsın.Kimin parası varsa ona itibar edilemeyeceğini anlasın... aferin arkadaşım kısaca -paran var fakat, küçük bir hediyeye bile layık olmıyorsun- demek istemişsim.Tabii anlayana.

canım,
ben daha öncede belirtmiştim. durumunuz da olduğuna göre bir uzmandan yardım alsanız..
beraber giderseniz terapilere..
profosyenel bir yardımla eşinin aklı başına gelir belki..

ofis ortamında bu kadar ileri gidersen,işler daha da sarpasarabilir.
onunla bir olma bence..

Bence 2de1 laf sokmaya gerek yok tepkini verdin zaten
bundan sonra bir sey deme bunalima ney girmesin

canım,
ben daha öncede belirtmiştim. durumunuz da olduğuna göre bir uzmandan yardım alsanız..
beraber giderseniz terapilere..
profosyenel bir yardımla eşinin aklı başına gelir belki..

ofis ortamında bu kadar ileri gidersen,işler daha da sarpasarabilir.
onunla bir olma bence..

ben bu evlilik danısmanlarına gitmeyi gerçekten anlayamıyorum
yani benim düşüncem şu bu adam benim lafımı dinlemiyorsa anlamak istemiyorsa başkasının lafını dinlese nolcak
acıkcası benim çok gücüme gider bu
erkek arkadaşımda bi ara öyle bir şey çıtlatır gibi oldu o zaman da üzülmüştüm
ben zaten anlatıyorum acık ve net sekilde problemi de çözümü de.ortada olmayan bir şey yok yani illa baskasının mı yardımına ihtiyacım var derdimi anlayabilmesi için
birbirlerini anlayamıyorlarsa ne anlamı var ki birlikteliğin
ne bilim canım yaa bana cok anlamsız geliyor
tabiki yanlış da düşünüyor olabilirim ve kesinlikle sana karsı yazmıyorum bunu bazen aklıma geliyor da şimdi dillendirmek istedim
çiftler birbirlerinin terapisti olmalı diye düşünüyorum :1no2:

allah islah etsin
düsmez kalkmaz bir allahtir
yoksullugun allahini görmüs birisi olarak söylüyorum
biz yoksulluk icindeyken sefa sürenler simdi sürünüyorlar
allahima sükürler olsun ki kimseye muhtac degiliz

canım normalde evet ama ofis çalışanları bile eşimin bu tavırlarını biliyor,
ayrıca o anda ben bişey demeyecektim ki kendisi öyle deyince birden ağzımdan çıktı o anda birden utandım aslında ama sonradan onun yaptıklarını düşününce boşverdim

Herkes yaptığıyla bilinir ama!...
Eşiniz bu yüzden aksi tepki verebilir düzelme yolundayken.
Yanlış anlaşılmasın, eşinizi haklı bulmuyorum anlattıklarınıza göre fakat ofistekilerin bu durumu bilmesi ayrı bir şey, sizin onların gözü önünde eşinize böyle bir laf etmeniz ayrı bir şey.
Kendi özelinize dahil etmişsiniz insanları.
Yarın öbür gün eşiniz düzelir, siz bu olayları unutursunuz ama çalışanlarınız unutmaz.
Bir hatayı düzeltmeye çalışırken başka hatalara düşmememiz lazım.
Allah yardımcınız olsun..

kızlar son anlattığım olaydan beri konuşmuyorum eşimle,geceleride oğlumla uyuyorum
hiç yemek memek yapmıyorum evde paran çok senin dışarda ye dedim
şimdiye kadar hiç paramız çok deyip tutarsız harcamamıştım aksine tasarruflu oldum ama artık
görür o ,hergün kadın bul gelsin ev işlerini yapsın dedim.

bir ara yine ; sen bir dene bakalım asgari ücretle 1 ay evi geçindirmeye çalış nasıl olacak dedim

birde işyerindeki tüm elemanlara küçük güzel hediyeler aldım ziyaret ettim,
onlar beni çok severler,ofiste eşimde hediyeleri gördü bana niye almadın dedi
bende herkesin içinde herkes hakkettiği değeri görüyor
demekki sen küçük bir hediyeyi bile haketmemişsin dedim

hiç bişey demiyo,hiç tepki vermiyo
bakalım sonumuz ne olacak ama hiç takmıyorum valla
hergün har fırsatta bu yaptıklarının karşılığını vericem
çokmu abarttım sizce

Bence biraz abartmışsınız, tüm bunların üstüne de başka insanların içinde eşinizi rencide etmeniz hoş olmamış.

Evet, ailenize karşı tavırları gerçekten çirkin ama neticede sevip hayatınızı birleştirdiğiniz adama öyle diyebilmeniz bence yanlış..

Daha önceki bir mesajınızda anlattığınız kadarıyla bunu konuşmuşsunuz, aranıza bir suskunluk girmiş. Belki bu aralar kendisini sorguluyordu, belki ne kadar densiz olduğunu yeni fark etti, vicdan muhasebesi yapıyordu, kendini toparlayacaktı.. Bu dönemde bu şekild üstüne gitmeniz inşallah ters teptirmez.

Umarım silkinip kendine gelir eşiniz, Allah bir musibet vermeden...

canim ne olursa olsun sorunlar evin icinde kalmali keske bu kadar durust olmayip seninki cekmecende yada evde falan deseydin.ama en dogrusu esine de alsaydin..sonucta o patron calislarinin onunde bu sekilde davranman iyi olmamis..sen soylemen gerekeni esine soylemissin..bir uzmandan da yardim almaya olumlu bakmis..o gitmese bile sen git nasil davranman ve konusman gerektigi hakkinda fikir versin..sakin fevri davranma esini uzaklastirma kendinden..

Biraz çok tepki vermişsiniz gibi geldi bana da
Dışarda yiyelim, eve temizlikçi gelsin, hediye aldım güzel olmuş da
Oğlunuzla uyuma ve çalışanların yanında rencide etme olmasaydı iyiydi.
Yine de siz bilirsiniz, aile bu sonuçta, kızgınsınız tabi...

konu sahibi arkadaştan ses çıkmıyor...
durum nasıl acaba?umarım iyidir...

Yorum yazmadan geçemeyeceğim ;
Eşinin tavırları maalesef benim sevgili kuzenimin kocasının tavırlarının aynısı. Aradaki tek fark benim kuzenimin ailesinin maddi durumunun oldukça iyi olması.

Bir zamanlar çok iyi giden bir işleri ve gerçekten lüks denilebilecek bir hayatları vardı. 5yıldızlı otellerde kalırlar, çocuklarının anaokuluna bile servet öderlerdi. Eşi kuzenimi ( şu an 45 yaşlarında) zorla güzellik salonlarına gönderirdi. Kuzenim evlendiklerinde ondan neredeyse 2 kat fazla maaş almasına rağmen eşinin isteğiyle işinden ayrıldı. Sonra zaten işleri açılınca eşi inanılmaz savurgan davranmaya başladı. ( bir keresinde olta iğnesi almaya gidip balıkadam kıyafetiyle dönmüştü :) Sonradan görme tavırları gerçekten hepimizi utandırıyordu. Konuşması, tavırları kuzenim dışında herkese itici geliyordu.

Ve battı....

Şu an duyduğumuz kadarıyla 3 trilyon borcu var. Evde bir fare gibi saklanıyor. Eşinin bebek bakıcılığı yaparak kazandığı parayı yiyor. Çocuklarını kuzenimin kardeşleri okutuyor. Zavallının hiçbirşeyden haberi yok. O da maalesef tıpkı babasına benzedi. Babamın fabrikası var diye arkadaşlarına hava atıyormuş. Evlerine götürdükleri çayı bile akrabaları olarak biz alıyoruz.

Geçen ay annem anlattı. Kuzenim dayımlarda kalmış. Ve çıkarken yengemin cebinden 1 tl almış. Yol parası yapmak için. Kahrolduk tabii. Ve tuhaf olan hala kocasına toz kondurmuyor. Çalışarak ödenecek bir borç değil tabii ki ama insan gider pazarda limon satar yine de evine ekmek götürür. Beyfendi yöneticilik dışında hiçbir işte çalışamazmış.

Maalesef para insanoğlunu çoğu zaman bozuyor.
İnşallah eşin yaptığı hatanın ( daha doğrusu karakterindeki bu bozukluğun) farkına varır ve düzeltir. Yoksa ne yaparsan yap ona benzeyen çocuklar yetişecektir.

Bu arada kk'yı açıp yorumları okutmakla çok iyi etmişsin. Kendini başkalarının gözünden görmek çok faydalı olacaktır.

Yorum yazmadan geçemeyeceğim ;
Eşinin tavırları maalesef benim sevgili kuzenimin kocasının tavırlarının aynısı. Aradaki tek fark benim kuzenimin ailesinin maddi durumunun oldukça iyi olması.

Bir zamanlar çok iyi giden bir işleri ve gerçekten lüks denilebilecek bir hayatları vardı. 5yıldızlı otellerde kalırlar, çocuklarının anaokuluna bile servet öderlerdi. Eşi kuzenimi ( şu an 45 yaşlarında) zorla güzellik salonlarına gönderirdi. Kuzenim evlendiklerinde ondan neredeyse 2 kat fazla maaş almasına rağmen eşinin isteğiyle işinden ayrıldı. Sonra zaten işleri açılınca eşi inanılmaz savurgan davranmaya başladı. ( bir keresinde olta iğnesi almaya gidip balıkadam kıyafetiyle dönmüştü :) Sonradan görme tavırları gerçekten hepimizi utandırıyordu. Konuşması, tavırları kuzenim dışında herkese itici geliyordu.

Ve battı....

Şu an duyduğumuz kadarıyla 3 trilyon borcu var. Evde bir fare gibi saklanıyor. Eşinin bebek bakıcılığı yaparak kazandığı parayı yiyor. Çocuklarını kuzenimin kardeşleri okutuyor. Zavallının hiçbirşeyden haberi yok. O da maalesef tıpkı babasına benzedi. Babamın fabrikası var diye arkadaşlarına hava atıyormuş. Evlerine götürdükleri çayı bile akrabaları olarak biz alıyoruz.

Geçen ay annem anlattı. Kuzenim dayımlarda kalmış. Ve çıkarken yengemin cebinden 1 tl almış. Yol parası yapmak için. Kahrolduk tabii. Ve tuhaf olan hala kocasına toz kondurmuyor. Çalışarak ödenecek bir borç değil tabii ki ama insan gider pazarda limon satar yine de evine ekmek götürür. Beyfendi yöneticilik dışında hiçbir işte çalışamazmış.

Maalesef para insanoğlunu çoğu zaman bozuyor.
İnşallah eşin yaptığı hatanın ( daha doğrusu karakterindeki bu bozukluğun) farkına varır ve düzeltir. Yoksa ne yaparsan yap ona benzeyen çocuklar yetişecektir.

Bu arada kk'yı açıp yorumları okutmakla çok iyi etmişsin. Kendini başkalarının gözünden görmek çok faydalı olacaktır.

Düşmez kalmaz bir Allah..kimin ne olacağı bilinmez..

ilk sayfayı okudum bir de son sayfayı araları takip edemedim. anladığım kadarıyla eşinle aran açılmış kızmışsın ve sert davranmışsın. peki güzellikle konuşsan ve madem senin ailenin durumu kötü onlara yardım etseniz. ya da sen çalışıyorsan maaşının bi kısmını ailene versen onlarda rahat yaşasalar. eşine bu durumu güzellikle anlatırsan kabul eder gibi geliyo. illaki birbirinizi üzmek yerine mesela ablanın durumu kötüymüş ablanın çocuğunun eğitim masrfalarını üstlenseniz. alınganlık yapmak yerine eşinize durumu gösterin maalesef yokluğu yaşamamış insanlar bu durumdan anlayamıyor. size de görev düşüyor tatlı dille konuşursanız hem eşinizle hem de ailenizle mutlu olursunuz inşallah..

olur mu canım öyle şey ne hakla laf eder.Eşin hatalı ama bence sen daha hatalısın.O ablana , anne babana laf ettiği an cevabını ver kim oluyoda laf ediyo.Asla böyle bişeye izin verme

anlaşılan arkadaş artık foruma gıremıyor... son davranışı yanlıştı zaten.eşi izin vermemiş olabilir...

Canım öncelikle üniversite mezunuyum demişsin ama güzel Türkçemiz de annemgil,emmimgil,ablamgil gibi kelimeler mevcut değil.Türkçe konuşalım olur mu?
Sonrasın da annemlerin güçleri neye yetiyorsa onları ikram ediyorlar demişsin.
Bunu eşin de biliyordur.Neden bildiği bu cümleyi dile getiremiyorsun.
Bir sebep mi var?
Kendini öyle havalarda görmesin.
Bir gün o havası fos diye söner
eşekten düşmüş karpuza döner...

Son düzenleme:
Canım öncelikle üniversite mezunuyum demişsin ama güzel Türkçemiz de annemgil,emmimgil,ablamgil gibi kelimeler mevcut değil.Türkçe konuşalım olur mu?
Sonrasın da annemlerin güçleri neye yetiyorsa onları ikram ediyorlar demişsin.
Bunu eşin de biliyordur.Neden bildiği bu cümleyi dile getiremiyorsun.
Bir sebep mi var?
Kendini öyle havalarda görmesin.
Bir gün o havası fos diye söner
eşekten düşmüş karpuza döner...

- gil eki yapım ekidir fakat diğer yapım eklerinden kullanımı farklıdır.İyelik eklerinden sonra kullanılır. ( dayı-m-gil)
( TDK 2005)

Türkçede -gil ekinin olmadığını neye dayanarak söylüyorsun?merak ettim

eşiniz kendini fazla büyük görmesin yarın kimin neolacağı hiç belli olmaz.siz evlenirken bilmiyomuydu ailenizin öyle olduğunu.insanın ailesinin ezilmesi nekadar acı verici bence eşinize tepkinizi gösterin ne demek benim ailemi küçük görmek.

Back
X