• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşiniz ve ailesi sizi o evden gelinlikle çıkarırken ailenizin maddi durumunu bilmiyorlarmıydıki? şimdi eşiniz bunları konuşuyor siz susuyorsunuz.Kendi ailesine sizin ailenizin evinde aç kaldığını söylerken kayınvalde ve kayın pederinizdemi bu olaya susup oğlum gelinimizin ailesinin durumu belli demiyor.Eşiniz tam bir sonradan görme ama ailesi ondanda beter...
Siz neden bu konuda konuşursanız kavga çıkmasından korkuyorsunuz,tutunki kavga çıktı sizimi boşar? Boşanırsanız alıştığınız konforu kaybetmektenmi korkuyorsunuz...
Siz ilk günden beri susarak adamı bu şekil konuşturur olmuşsunuz.Evliliğinizin ilk ayında söylediği bu sözlere karşılık, o beğenmediğin aileden geliyorum bile bile aldın,aileme edilen laf bana edilmiştir ben baba evime geri dönmeyide bilirim diyebilseydin bence şu an eşin hala bu saygısızlıkları yapıyor olmazdı.Ya adam olurdu,yada boşanmış olurdun ama şu an bunları düşünüyor olmazdın kavga çıkarsa ne yaparımı?

kızlar dün yoğundum giremedim sayfaya
gerçekten bu durumu çözmek istiyorum ve sonucu da ne olursa olsun.

dün akşam eşime kendisinin neden böyle davrandığını,yarın neler olabileceğini,
belki bütün mallarını kaybedebileceği...vs vs anlattım
ve belki sen göremiyorsun ama sen böylesin dedim
ben bu durumu çoğu defa sana söylememe rağmen düzelmedin
yine de bu sorun çıkmaza girmesin diye
senin yaptığın terbiyesizliğe rağmen seni üzmek istemediğim için sustuğumu söyledim
ve bende kk diye bir int. sitesinde bu sorunumu yazdım gel bakalım benden başka herkes neler söylemiş senin için dedim
oturdum her sayfayı hepinizin yazılarını okudum
bak görüyormusun sen busun dedim
bu duruma çözüm bulacakmısın adam gibi bir koca alabilecekmisin bilmiyorum
ama olmazsan ben neler yapacağımı biliyorum
boşanır o beğenmediğin ailelerin sıcacık yuvalarında mutlu huzurlu yaşarım dedim

hiçbişey demedi kalktı çalışma odasına gitti,
saatlerce çıkmadı sessizce baktım öyle oturuyordu kitaplara felan bakıyordu
bende gittim yattım
gece bir ara kalktığımda eşimede baktım mutfakta kahve hazırlıyordu kendine hala uyumamıştı
hiç bişey yapmadım gidip geri uyumaya devam ettim
sabah kalktım odada işe gitmek için hazırlanıyordu,
çıkarken baktı bende akşama kıymalı dolma yersen yapayımmı dedim
hiçbişey demeden gitti
bilmiyorum ne olacak şimdi

saolun kızlar

oh ne güzel işte bak kendine geldin
ne susuyorsun tabi yaa görsün eşin kendini
allah allah sanki dünyaları o yaratmış neyse canım inşallah durumu düzelir ne diyeyimki

ama bişey diyeyim sabah çıkarken kıymalı dolma yapımmi demişsin
ne güzel demişsin ohh

değişme devam ederse haberdar et canım merak ederim ben şimdi

Eşiniz ailenizin ne durumda olduğunu bilemiyor mu ki böyle yorumlar yapabiliyor? Eğer yapabiliyorsa malesef biraz karakter sıkıntısı var heralde. Herkesin şartı eşit olacak diye birşey yok. Size gidincede etli birşey yemeyiverir, ablanıza gittiğinde azıcık terleyiverir, ölmez ya. Hatta durumlarını bilerek , dahada iltifat edebilir, ne güzel olmuş yemekler diye, ama büyüklük taslayacak ya. Bence de gerekli yerde cevabını verin, bu konuda gocunacağınız, kendinizi eksik hissedeceğiniz bir durum yok. Hiç kimse böyle bir konuda kimsenin ailesini eleştiremez, hele de bu eş ise.

ne kadar ayıp yaa..oooff of içim parçalanıyor böyle şeyler okuyunca..nerdeyse bütün arkadaşlar demiş ama bende diyeceğim..Allah göstermesin ama bir gün gelir kalacak yer bulamaz kendine..kimseyi küçümsemesin.
benimde ailemin durumu çok iyi,eşimin ailesinin değil..
memlekete gittikmi annem a dan zye sofrayı döşer..babam durmadan bişeyler alır,
ama onlara gittikmi..bir zeytin bir peynir yeriz kahvaltıda.
yemeklerde tarhana çorbası içeriz,bahçede yetiştirdiği sebzlerden yapar..et yapmaz kayınvalidem..
ama ben asla böyle birşeyi aklımdan geçirmedim..hoş durumları et alamayacak kadar,sadece zeytin peynir yiyecek kadarda kötü değil
ama zamanında o kadar zor günler geçirmişlerki..kadın buna alışmış..başka bişey görmemiş..
ne ben dile getiririm ne eşim..ezildiğini hissediyorum ama onun üzülmesine dayanamam kıyamam..

ayrıca her dolmada et kıymamı olması lazımmış..bizim maaşımız çok iyi ama ben hiç kıyma koymam dolmalara..sevmem öyle..hatta oldukça sebze ağırlıklı besleniyoruz.

ne diyeyim Allah eşinizi ıslah etsin..küçümsediğinden daha kötü durumlara düşmesin

heee bu arada içinde utuma kardeşim..kırılırız diyorsun ama sen zaten kırılıyorusun..
eşine düzgün bir dille anlat,üzülüyorum kırılıyorum..benide küçük görmüş oluyorsun..kimin ne olacağı belli değil..bişey olur onlardan daha kötü duruma düşeriz de.yaptığı yanlışın farkına varmalı bir an önce

buraya kadar ki tüm yazılanları okudum ve özet olarak eşin olacak kişi kesinlikle sağlam bi sopayı hak ediyo kardeşim,baktığımızda bir elin parmakları bile bir değil uzunlu kısalıyken o kim oluyoki böle çirkin eleştirilerde bulunabiliyor,şimdiye kadar susman büğük hata bence ,şahsen ben olsam yaptığı ilk terbiyesizlikte toplum içinde bozardım onu herkes haddini ve yerini bilecek....

4 yıllık beraberlikten sonra evlendim
2 yılı geçti evliyim,6 aylık bir bebeğim var.
eşimle çok iyi anlaşıyoruz bana karşı çok anlayışlı,iyimser ..vs
üniversite bittikten sonra bir turizm acentasında işe başladım
acentanın sahibinin oğlu eşim oluyor şimdi
ben evlendikten sonrada işime aynen devam ettim çalıştım ve maaşımı aldım
eşimin ailesinin maddi durumu oldukça iyi

benim ailemin ise çok aman aman değil,

mesela ablamların durumu çok iyi değil,eniştem asgeri ücretle çalışıyor,kirada oturuyorlar evleri çok kötü hiç oturulacak gibi değil,1 tane çocukları var
mesela eşim onlara hiç gitmek istemiyor,gidince hemen kalkmak istiyor
yaz mevsiminde evleri çok sıcak oluyor diye yazın hiç gitmek istemiyor
ben sıcağa dayanamıyorum diyo.
bir keresinde ablamla enişteme bir klima alsanıza dedi yerin dibine geçtim
ablamlar yiyecek ihtiyaçlarını çocuklarının ihtiyaçlarını zor karşılıyorlar ne kilması
yazık ablmagil bize geldiğinde yeğenim bizim çocuğun odasın agiriyor nasılda imrenerek bakıyor
içim parçalanıyor
ablamgil yerde yemek yiyorlar evleri küçücük masa koyacak yer yok
eşim yerde oturamıyom diyo

bir örnek daha ;
mesela benim babam da işçi emeklisi
annem dolma yemeği yapar ama her defasında kıyma olmaz içinde
emekli maaşıyla geçiniyorlar ayaklarını yorganlarına göre uzatıyolar
eşim bazen denk gelse bize gittiğimizde yese
hemen kendi annesinin yemeklerini anlatıyor
ve bana sizinkiler hiç yemekten anlamıyor diyor,
kendi ailesi herşeyi rahatlıkla alabiliyo ama benim ailem bir maaşla geçiniyo ne yapsın..

bide kendi annesi yemeğe çağırıyor ya mesela masa hazırlanmış ama adan z ye herşey var
laf açılınca tutup diyorki yaa bunların ailesine gittikmş aç kalıyoz annesi pek bişey yapamıyor felan diyor
bende diyemiyorumki annemlkerin gücü neye yetiyorsa onu ikram ediyorlar diye.

buna benzer çok şey..

çok bunaldım haykırıcam birgün yüzüne bağırıcam herşeyi kusacam
ama sonrasında büyük bir kavga çıkar kırılırız diye sessiz kalıyom şimdilik
bu durumu kimseylede paylaşamıyom
sizlerle paylaşmak istedim

Aile'ye Özellikle Anne ve Babaya önem veren birisi olarak yaşadığın duruma inan çok ama çok üzüldüm.

Eşinin ve ailesinin durumu çok iyi olabilir fakat bu onların, maddi durumu iyi olmayan insanları aşağılamalarını gerektirmez hele hele bu senin Ailen ise.Bu ne burnu büyüklüktür.Kraliyet sarayından mı kendileri.ılk önce mütavazi olmasını öğrensinler ya da boşversinler insanlara değer vermesini öğrensinler.

Ayıp yahu.

Bu arada eşinle konuş, durumu anlar bilsin, bilemiyorum belki yaptığının farkında değildir.

son yaptığınız tepki çok iyi olmuş..aklı başına gelsin biraz
aslında daha bu tarz laflara ilk başladığı anda ağzının payını verecektiniz haddin değil senin kapa çeneni bi daha ailem hakkında en ufak bi ters yorum yaparsan seni affetmem diyip rest çekecektiniz ki o da bi daha cesaret edemeyecekti
neyse umarım artık hatasını anlar
bizi de haberdar edin lütfen ben de merak ederim şimdi son durumu

kızlar son anlattığım olaydan beri konuşmuyorum eşimle,geceleride oğlumla uyuyorum
hiç yemek memek yapmıyorum evde paran çok senin dışarda ye dedim
şimdiye kadar hiç paramız çok deyip tutarsız harcamamıştım aksine tasarruflu oldum ama artık
görür o ,hergün kadın bul gelsin ev işlerini yapsın dedim.

bir ara yine ; sen bir dene bakalım asgari ücretle 1 ay evi geçindirmeye çalış nasıl olacak dedim

birde işyerindeki tüm elemanlara küçük güzel hediyeler aldım ziyaret ettim,
onlar beni çok severler,ofiste eşimde hediyeleri gördü bana niye almadın dedi
bende herkesin içinde herkes hakkettiği değeri görüyor
demekki sen küçük bir hediyeyi bile haketmemişsin dedim

hiç bişey demiyo,hiç tepki vermiyo
bakalım sonumuz ne olacak ama hiç takmıyorum valla
hergün har fırsatta bu yaptıklarının karşılığını vericem
çokmu abarttım sizce

bence hiçte abartmıyorsun çünkü eşinin yaptıkları kolay kabullenilecek bişey değil canım
bende olsam her anında yüzüne vururum yaptıklarını

Düsmeyen kalkmayan bir Allahtir!

Insanlari fakirligi ile yargilayanlari oldum olasi anlayamamisimdir....hicmi gün gelir bende bu begenmedigim yemekleri yemek zorunda olurum, gün gelir bende o kücümsedigim evlerde oturmak zorunda olurum diye düsünmezler?

Allah esini islah etsin!

Güvenme güzelligne bir sivilceye bakar güvenme zenginligne bir kibrit cöpüne bakar....

kızlar son anlattığım olaydan beri konuşmuyorum eşimle,geceleride oğlumla uyuyorum
hiç yemek memek yapmıyorum evde paran çok senin dışarda ye dedim
şimdiye kadar hiç paramız çok deyip tutarsız harcamamıştım aksine tasarruflu oldum ama artık
görür o ,hergün kadın bul gelsin ev işlerini yapsın dedim.

bir ara yine ; sen bir dene bakalım asgari ücretle 1 ay evi geçindirmeye çalış nasıl olacak dedim

birde işyerindeki tüm elemanlara küçük güzel hediyeler aldım ziyaret ettim,
onlar beni çok severler,ofiste eşimde hediyeleri gördü bana niye almadın dedi
bende herkesin içinde herkes hakkettiği değeri görüyor
demekki sen küçük bir hediyeyi bile haketmemişsin dedim

hiç bişey demiyo,hiç tepki vermiyo
bakalım sonumuz ne olacak ama hiç takmıyorum valla
hergün har fırsatta bu yaptıklarının karşılığını vericem
çokmu abarttım sizce

Bence ofiste çalışanlarının yanında sitem etmen yanlış abartılı olmuş ne de olsa ofis ortamı haklıyken haksız konuma düşebilirsin...

Bence ofiste çalışanlarının yanında sitem etmen yanlış abartılı olmuş ne de olsa ofis ortamı haklıyken haksız konuma düşebilirsin...

canım normalde evet ama ofis çalışanları bile eşimin bu tavırlarını biliyor,
ayrıca o anda ben bişey demeyecektim ki kendisi öyle deyince birden ağzımdan çıktı o anda birden utandım aslında ama sonradan onun yaptıklarını düşününce boşverdim

Ay ne kötü bir durum...
İnsan biraz şükretmeli hatta elinden geliyorsa yardım etmeli diğerlerine de...

Back
X