• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim çok yakın bir arkadaşım nişanlı şimdi birgun bize geldi nişanlısıyla adamın konuştugu tek konu mal mülk para kazanç evlenince aylıgı 5 milyar olan villa kiralıcakmıs çırağanda düğün yapcakmış anlattı durdu ve ilk defa evimize gelio bütün eşyalarımızı küçümsedi ki 5 aylık evliyim daha yeni eşyalarım çünkü kendisi 20 milyara yatak odası alacakmıs bunuda arada sıkıştırdı ve kıza diyorki baban bize bişi almasın e zaten gücüde yetmez hahahaha die gülüo arkadas nasıl evlenecek bunla hayret ediyorum dogrusu
ben mutfaktayken eşime benim malım mülküm sana garip geliodur deilmiş sende yokya demiş gülmüş ben odaya geldim eşim kıpkırmızı sinirden laf arasında erken geldin dedim eşime taksiyle geldim dedi şu sonradan görmede döndü eşime aaa nerden buluosun taksiyle gelecek parayı dedi eşimde yeter artık kapı orada dedi paldır küldür kovdu evden çokta iyi yaptı asla dayanamam böyle insanlara ve arkadasım bana küs şuanda nişanlısı evimize ilk defa gelmişte ayıp etmişiz aman cokta tın
canım sen en azından farkındasın eşinin yaptıklarının ya farkında olmasan sanada normal gelseydi

benim çok yakın bir arkadaşım nişanlı şimdi birgun bize geldi nişanlısıyla adamın konuştugu tek konu mal mülk para kazanç evlenince aylıgı 5 milyar olan villa kiralıcakmıs çırağanda düğün yapcakmış anlattı durdu ve ilk defa evimize gelio bütün eşyalarımızı küçümsedi ki 5 aylık evliyim daha yeni eşyalarım çünkü kendisi 20 milyara yatak odası alacakmıs bunuda arada sıkıştırdı ve kıza diyorki baban bize bişi almasın e zaten gücüde yetmez hahahaha die gülüo arkadas nasıl evlenecek bunla hayret ediyorum dogrusu
ben mutfaktayken eşime benim malım mülküm sana garip geliodur deilmiş sende yokya demiş gülmüş ben odaya geldim eşim kıpkırmızı sinirden laf arasında erken geldin dedim eşime taksiyle geldim dedi şu sonradan görmede döndü eşime aaa nerden buluosun taksiyle gelecek parayı dedi eşimde yeter artık kapı orada dedi paldır küldür kovdu evden çokta iyi yaptı asla dayanamam böyle insanlara ve arkadasım bana küs şuanda nişanlısı evimize ilk defa gelmişte ayıp etmişiz aman cokta tın
canım sen en azından farkındasın eşinin yaptıklarının ya farkında olmasan sanada normal gelseydi

saka gibi ya bende filimlerde olur böyle seyler sanirdimakannehir
:roflol: iyi yapmis kocanin agzina saglik

alın karşınıza konuşun yanlış anlamayın haddim değil belki ama kırmakda istemiyorum sizi baştan belirteyim.eşiniz imanı zayıf bir insan gibi davranıyor Rabbimin gücüne gider yaptıkları bizler Rabbimin karşısında kum tanesiyiz kimseyi aşağılama ya da küçük göremeyiz bunu eşinize anlatmalısınız sabırla Rabbim Yar ve Yardımcınız olsun
not:sizi kırdıysam özür dilerim Hakkınızı helal edin kırmışsam

aaaaaaakannehirakannehirakannehir
e haketmiş yanii ben sinir oldum okurken
Allah böyle görgüsüzlerden korusun...

hadi anladık yoktan anlamıyor eşinizde, insan sizin için biraz cümlelerine dikkat eder..
hayret birşey yani, hiç kimse kırılmasa bile siz inciniyorsunuz..
küçücük çocuk değil ki nesini anlamıyor durumunuzun da lafını yapıyor sağda solda
bu iş ancak şöyle adam akıllı bir konuşmayla halledilir
siz düşüncelerinizi söylemezseniz buna bir dur demezseniz hiç kimse demez

ah canım kocacım kurban olurum sana..benimde bir ablamın evi faan iyi değil..onlara giderken eşim poşetleri doldurur..çocuklara harçlık verir..arabasıyla gedirir...hiç çaktırmaz..ablam çekinir..eşimse hiç takmaz..sobayı çok severim der...canım aşkım...onun gibi birine sahip olduğum için çok şanslıyım...

bu ne şimdi ?? sordu mu?? :olmaz:

saka gibi ya bende filimlerde olur böyle seyler sanirdimakannehir
:roflol: iyi yapmis kocanin agzina saglik

ben öyle taşlı abajur sevmem abartılı fln ondan kumastan japon feneri var odalarımda onlarla dalga gecti ,tv miz 106 ekran onla dalga gecti maksat kendisi sinema odası yaptıracakmıs onu söylemek için laf açmak daha neler valla eşime ogun bi kere daha hayran kaldım normalde sessiz biridir demekki çığrından çıkarmıs sözleri öyle söyleyince şok oldum bende ama oh oldu nefret ederim nefret :olmaz:alsanaalsanasmile

EŞİN BUNU bilip evlenmedimi.. şimdi nolmuşta küçümsüyo..
baba parası olmasaydı o işte çalışabilirmiydi..
tam görgüsüz ve anlayışsızmış
siz neyaparsanız yapın o adam değişmez bence
bence sadece umursamaz görünün .. sen konuş umrumda değil de.. oda laflarının biyere çarpmadıgını görğür ve susar belki...

ben öyle taşlı abajur sevmem abartılı fln ondan kumastan japon feneri var odalarımda onlarla dalga gecti ,tv miz 106 ekran onla dalga gecti maksat kendisi sinema odası yaptıracakmıs onu söylemek için laf açmak daha neler valla eşime ogun bi kere daha hayran kaldım normalde sessiz biridir demekki çığrından çıkarmıs sözleri öyle söyleyince şok oldum bende ama oh oldu nefret ederim nefret :olmaz:alsanaalsanasmile

ne elbıseler gordum ıcınde ınsan yok ne ınsanlar gordum uzerınde elbıse yok

ah canım kocacım kurban olurum sana..benimde bir ablamın evi faan iyi değil..onlara giderken eşim poşetleri doldurur..çocuklara harçlık verir..arabasıyla gedirir...hiç çaktırmaz..ablam çekinir..eşimse hiç takmaz..sobayı çok severim der...canım aşkım...onun gibi birine sahip olduğum için çok şanslıyım...

Sizin de bu arkadaşın kocasından farkınız kaldı mı şimdi?
"bak benim kocam senin kocandan daha iyi" "benim kocamda olan mütavazilik senin kocanda yok" der gibi övünüyorsunuz tıpkı bu arkadaşın kocası gibi. Sizin kocalarınız bu konuda nasıldır diye sormamış ki arkadaş :olmaz:

ben eşimle tanıştığımda ilk dikkat ettiğim husus alçakgönüllü mü değil mi idi..kendini beğenmiş, ukala bir tip olsaydı asla ama asla öyle biriyle birlikte olmazdım..
demem o ki; eşinizin sergilediği tavırlar tam manasıyla görgüsüzlüğünü ıspatlıyor..ama 4 yıl boyunca bunu anlayamamışsınız, çok ilginç...bu saatten sonra değişeceğini hiç sanmam...
çocuğuna bir ayakkabıyı alabilmek için, patronundan belki 50 tl isteyen bir ihtiyaç sahibine bile sızlamayan bir vicdan var karşında..işin zor canım..

kusura bakmayın ama insanlıktan nasibini almamış dedikleri bu olsa gerek...
eşinizin Allah inancından ve size olan saygısından şüphe duydum.geliri düşük insanlardan rahatsız olsa bile (!) (bunu yazarken bile utandım,özür diliyorum bayanlar) size olan saygısından , sevgisinden dolayı ağzını kapamayı bilmeli.
ayrıca kendisine söyleyin ; 'kul kınadığını yaşamadan ölmez...'

sizin hatanız ise bunları söylemesine izin vermek olmuş.
susarsanız emin olun daha da abartacaktır.
ailenizle olan bağlarınız bile zamanla kopabilir.

bahsettiğiniz olaylarda 'çaktırılmayacak' bi şey görmedim ben.
gayet çakılacak şeyler yapıyormuş kocanız.(lakin eve gelen bi dünya poşet zembil ile inmiş olamaz değil mi)
bu durum da kesinlikle yanlış.
nesine bu kadar sevinip mutlu oldunuz anlayamadım.
ablanıza siz yardımcı olsanız,anlarım ama koca nihayetinde elin adamıdır.
ortada onu ilgilendiren bi durum yoktur.
ablanızın yerinde olsam,hele ki ablanızın kocasının yerinde olsam başta size olmak üzere eşinize de çok kırılırdım.
acır gibi bi sahne,nedir bu böyle :bbo:
ayrıca umarım ki yaşamazsınız ama ilerde kötü tartışmalar filan olduğunda,bunlar yüzünüze vurulabilir.
'ben senin ablana şunu bunu yaptım da bilmem ne...' şeklinde.
ben annemle babamda bunu hep yaşadım...
eşekten düşen karpuza benzeniyor sonra...

pardon ama bu kadar kibirli ve kendini begenmş kocanız bunları size söylerken utanmıyorda siz neden utanıyorsunuz anlamadım. yani eger ben böyle birşey yaşasam verirdim agzının payını. bence hiç çekinmeden açık açık söyleyin düşüncelerinizi. belki utanırda biraz kendine gelir terbiyesiz kibirli. özür dilerim sert oldu ama söyleyin yani.

Eşinin sonradan böyle olduğuna nedense hiç inanasım gelmiyor.
Bu tarz insani duygular ya hep vardır kişide ya yoktur.
Sizinkinde yok işte.

Şanslısınız ki eşinizin bu yaptıklarına karşı ablanız sizinle görüşüyor. Ben olsam kardeşim eşin rahatsız oluyor gelmeyin bize. Bizde gelmeyeceğiz. Kusura bakma.

tatlım durumuna üzüldüm gerçekten kültür farkı bu olsa gerek ve farklı kültüre ait insanların hayatlarını birleştirmelerinde bu durum kaçınılmaz oluyor.ama bu durum ne senin ne ailenin suçu varda yapmıyolar değil sonuçta bence sizi seviyorsa ailenizdeki mevcut durumları kabullenmek zorunda sevmek zorunda başka yolu yok ayrıca evlenmeden önce görünen durumlardı bunlar sonradan ortaya çıkmadığına göre ailenizin maddi durumlarının onlar kadar iyi olmaması kimsenin suçu değil hayat o kadar adaletli dağıtmıyor maalesef onun ailesi o durumda olabilirdi küçümsemekte ne demek benim eşim beni sevdiğinden benim ailemin durumuyla ilgili en ufak bir imada bulunmaz bulunamaz izin vermem birde tabi aynı kültürden geliyoruz....

allah ıslah etsin kocanızı.
merhamet versin yüreğine .
siz de sesinizi çıkarın artık.dök içindekileri.belki böyle kafasına dank edecek.
kavga çıksın zaten ne hakla beğenmez aileni ve sen bukadar şeye rağmen nasıl sabrediyosun bu kocaya.
ailene tek kelime hakaret etmesine izin vermeyin ne pahasına olursa olsun

Eşinin yaptığı çok çirkin bir hareket canım. Bence ailene bu denli saygısızlık yapması sana karşı da saygısızlık. Bu konuyu konuşman lazım. ıleride daha çok başın ağrır. Her insanın olumsuz yönü vardır, yıkıcı değil, yapıcı olmak lazım. Bu yönünü ona farkettirirsen düzelmesini sağlayabilirsin.

Haykirmakta gec bile kalmissin.. Yaptigi cok ama cok ayip. Direk vur yuzune ve cok kirildigini da acik acik soyle..Kendi yaptigi cirkinlige utansin.

Valla ilk sayfayı ve son sayfayı okudum. Konu sahibine cevap vermek istiyorum.Şahsen benim ablamın veya ailemin durumu kötü olsa, yiyecek ihtiyaçlarını, çocuklarının ihtiyaçlarını zor karşılıyo olsalar, yeğenim benim evime gelipte, benim çocuğumun odasına girip imrenerek bakıyosa sadece içim parçalanmaz. Kendi çocuğuma ne alıyosam ablamın çocuğuna da aynısını alırım elimden geldiği kadar.Konu çocuk oldu mu dayanamam yani. Sizin yardım edip etmediğinizi bilemem tabi ki ama madem eşinizin durumu iyi , yeğeninizin sizin evde çocuğunuzun odasına imrenerek bakmaması için elinizden geleni yapın derim.Benim ablam sizin anlattığınız durumda olsa sadece içim rahat etmiyo demem,elimden geldiğince yardım ederim. Eşinize de söyleyecek tek kelimem bile yok. Ama yazdıklarınızdan ailenizin durumuna çok üzüldüm. ınşallah ilerde durumları çok daha iyi olur. Bir örnek vereyim damatlara ; babam felç geçirip yatalak olduğu zamanlar , benim ablamın koocası babamın altını dahi temizliyodu.Benim senin eşin gibi saygısız bi eşim olsa hatalarını görene kadar konuşmazdım onunla. Çünkü dünya ne oldum değil ne olacağım dünyası.Bir gün gelir kocan senin ailene muhtaç olur.

Hic normal degil gercekten esinizin davranısları bence icinizdekileri haykırmakta gec bile kaldınız allah verdigi gibi almasını da bilir esinize birinin bunu söylemesi lazım benim elimde böyle örnekler cok var allah muahafaza daha beter olursa ne olacak?

Kimse benim ailemi kücümseyemez ..Cok patavatsızmıs esiniz :kızgın:

Back
X