evet maaşımın tamamı evin giderleri için gidiyor. üstüne de ailemin taktığı bilezikleri istiyor.vermek zorunda değilsiniz.
inşallah bir yolunu bulursunuz.
sizin maaşınıza göre ayarlamamış ama sonuçta sizin maaş da gidiyor değil mi ?
baştan söylenenler olmuyor nedense.
ev eşimin üstüne.O altınları versende vermesende sen zor durumdasın. Eşinin ailesi değil.
Ailesini dinlemiş ama neticede eviniz var şuanda.
Olmayada bilirdi. Ev kimin üstüne?
o kadar karışıktı ki düğün süreci, hiç birşey doğru şekilde ne aileme ne de bana anlatılmadı. zaten zoruma giden de bu. ben doğru olanı bilseydim ona göre hareket ederdim. düğün sonrası gerçekler ortaya çıktı. 1 yıllık evliyim.bunların sizin beraber konuşup, o şekilde ilerlemeniz doğru olandı..
bilezik noktasına gelince. evi sadece kendine almıyorki.. evi sizin için yani beraber yaşabilmeniz için alıyor..
birtanesini hatıra olarak alıp diğerlerini verirdim diye düşünüyorum..
nekadarlık evlisiniz?
kart borçları yeni bitişken, hala bu konuları içinizde haletmediyseniz böyle bir işe kalkışmak mantıklı gelmedi bana
Herseyi dine baglamanin ne anlami var acaba yaa. Bana gore de eger dinden bahsedecek olursak vermelisin.esin orda zor durumda borcla cebellesirken sen bileziklerini vermezsen oda gunah.sonucta iyi gun kotu gun diye atilmadimi o imza allah askina.esinle konus bu yaptiginin yanlis oldugunu soyle onaylamadigini soyle.konusun bi once.bende ewleneli 3 yil oldu bi ewin bi ogluyla ewlendim ve heriki ailede hatri sayilir yuklu miktarda taki takti.ben hepsini esime verdim cunku baya yatirim yapti esim.suan biseyim yok ama cocugumuza ileride birakabilecegimiz cok sukur guzel yatirimlarimiz var.esin snucta o ewi ailesine almadi size aldi.parayla olan herseye care var canim allah saglik versin huzur versin yeter.altin alinir yine.bu konuda araya sogukluk sokma bence.tabi benim fikrim bu sen bilirsin sonuctagünaydın. eşim benim ailemin düğünde takmış olduğu takıları evin kredisi için istiyor. ama ben böyle bir teklifte bulunmadım. açıkçası bu yaklaşımı hiç hoşuma da gitmiyor.
çünkü ev alırken, babasının fikirlerine göre hareket etti. babası söz verdiği vaatleri yerine getirmedi. açıkçası eşimde hep babasına güvenerek hareket etti. evin 4 te 3ü için kredi çekti benim onayım olmadan ve bana ve benim maaşıma göz önünde bulundurarak çekmeyeceğini söyledi. ben bütçemize göre ev alalım dedikçe, alınan eve yerleştik artık öyle ya da böyle olacak bi şekilde olacak deyip plansız bir kredinin içine girdi. her defasına senin çalışman önemli değil, ben hallederim sana güvenerek hareket etmiyorum dedi. kendi ailesinin taktığı takılarda düğün borçlarına gitti. ama herşeyi eşimin ailesi yapıyormuş gibi göründü ve eşimde masrafları kredi kartları ile karşıladığını benden gizledi. ailesi de bir şey söylemedi. takılan takıların hepsini aldı eşim ve kart borçlarına yatırdı. şimdi düzenimizi kurduk. eşimin aldığı maaşı krediye, benim aldığım da evin tüm giderlerine gidiyor. sorun şu ki; eşim ailemin taktığı bilezikleri alıp kredinin 1 yıllığını peşin kapatacakmış.. ilk başlarda olur diye bakıyordum ama şimdi görüyorum ki, planlarının içine beni katmadığı için ve kendi ailesinin aklıyla gittiği için ben şuan çalışmaya mecburum. 1 ay çalışmasam halimiz fena olur. ama dediğinin tam tersini yaptığı için ben altınlarımı vermek istemiyorum. ama bunu da eşime söyleyemiyorum, kırmak istemiyorum. ama yaptıkları karşısında ben kırılıyorum ve zoruma gidiyor. bir de dinimize göre, ben ailemin taktıgı altınlar vermek zorunda mıyım? ben zaten eşimle aynı maaşı alıp, desteğimi gösteriyorum.
ben zaten çalışıp desteğimi gösteriyorum. zoruma giden bana sormadan fikrimi almadan ailemin taktığı altını bile kafasına göre istemesi. halbu ki belki bende teklif edebilirdim.Herseyi dine baglamanin ne anlami var acaba yaa. Bana gore de eger dinden bahsedecek olursak vermelisin.esin orda zor durumda borcla cebellesirken sen bileziklerini vermezsen oda gunah.sonucta iyi gun kotu gun diye atilmadimi o imza allah askina.esinle konus bu yaptiginin yanlis oldugunu soyle onaylamadigini soyle.konusun bi once.bende ewleneli 3 yil oldu bi ewin bi ogluyla ewlendim ve heriki ailede hatri sayilir yuklu miktarda taki takti.ben hepsini esime verdim cunku baya yatirim yapti esim.suan biseyim yok ama cocugumuza ileride birakabilecegimiz cok sukur guzel yatirimlarimiz var.esin snucta o ewi ailesine almadi size aldi.parayla olan herseye care var canim allah saglik versin huzur versin yeter.altin alinir yine.bu konuda araya sogukluk sokma bence.tabi benim fikrim bu sen bilirsin sonucta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?