eşim ailemle konuşmuyor çok yoruldum artık çoooookkk :((

Kayınvalidenle aranda ne gibi sorunlar oldu canım? Ben de ilk Zamanlar sen benim ailemle görüşmezsen ben de senin ailenle görüşmem dedim ve 1-2 ay kadar hiç aramadım sormadım. Hatta kayınpeder ameliyat oldu o sırada yine de aramadım ben. Sonra bi gün kayınpeder beni aradı 4-5 kez dayanamadım açtım ben de. Kızmadan soruyo bana noldu kızım neden aramıyorsun hiç bizi diyo ben ameliyat oldum onun için bile aramadın diyo. Ben de dedim baba oğlun benim ailemle konuşmuyor ben de o yüzden sizi aramadım dedim. Böyle yapma kızım bizim ne suçumuz var ki diyo. Kayınpeder eşime benim ailemle konuşması konusunda baskı bile yapmış bi insan aslında ama eşim onu da dinlemiyor. Ya eşim belki ailesiyle aram iyi olursa benim annemle de barışır diye düşünüp kayınvalide kayınpederi aramaya başladım ben de. Ama bakıyorum da hiçbir şekilde geri adım atmak yok eşimden. Şimdi durup dururken tekrar ailesini aramamaya sormamaya başlarsam olur mu ki acaba? Ama şöyle bişey var ki ben aramıyorum zaten kayınvalideyi özel günler haricinde. Ama o hep arar haftada bir 10 günde bir falan işte. Yani ben şimdi bi anda aramamaya başlarsam ben aramasam da kayınvalide beni arar durur zaten hep. Onların telefonunu da açmasam çok mu abartmış olurum acaba?
Canım eşimin annesi beni nişanlıykenden beri istemedi bir olayda bunu bizzat bana kendisi söyledi. Bir keresinde evden kovdu. Bana gerizekalı dedi. Yediğimi içtiğimi saydı. Büyük oğluyla eşim kavga ederken büyük oğlu boğazıma sarıldı hiçbir suçum yokken ki Allah biliyor gerçekten hiçbir suçum yoktu ben suçlu oldum. Oğlu adına özür dilemeyi bırak nasılsın diye bile sormadı birkere.
Eşimle kavga ettiğimizde ve ben annemin evine giderken hamile halimle bana iş bulursun yeni koca da bulursun dedi.
Eşimi sürekli aileme karşı doldurdu hala daha dolduruyor. O da yetmezmiş gibi benide aileme düşman etmek için alttan alttan imalı imalı konuşuyor. Yok seni sevmiyorlar yok sen babanın evine gitsen aç kalırsın gibi.
Daha neler neler varda yazmaya kalksam akşam olur. Bu yüzeysel ayrıntıya girmeden anlattıklarım.
Sence bunlar yenilir yutulur mu? Ben her şeye rağmen huzursuzluk olmasın diye bunları yuttuysam eşimde bazı şeyleri sineye çekmesini bilecek.
O olanların hesabını tutacaksa bende tutarım kimsenin kimseyi çocuk yerine koymaya hakkı yok. Ben arıyım gidiyim gelirim eşim bir alo bile demesin yok öyle bir dünya eşim eğer ailemle kötü olup beni huzursuz koyacaksa kendide aynı durumu yaşayacak. Belki kayınvalideminde aklı başına gelir birgünde eşimi doldurmayı bırakır artık.

Canım eşimin annesi beni nişanlıykenden beri istemedi bir olayda bunu bizzat bana kendisi söyledi. Bir keresinde evden kovdu. Bana gerizekalı dedi. Yediğimi içtiğimi saydı. Büyük oğluyla eşim kavga ederken büyük oğlu boğazıma sarıldı hiçbir suçum yokken ki Allah biliyor gerçekten hiçbir suçum yoktu ben suçlu oldum. Oğlu adına özür dilemeyi bırak nasılsın diye bile sormadı birkere.
Eşimle kavga ettiğimizde ve ben annemin evine giderken hamile halimle bana iş bulursun yeni koca da bulursun dedi.
Eşimi sürekli aileme karşı doldurdu hala daha dolduruyor. O da yetmezmiş gibi benide aileme düşman etmek için alttan alttan imalı imalı konuşuyor. Yok seni sevmiyorlar yok sen babanın evine gitsen aç kalırsın gibi.
Daha neler neler varda yazmaya kalksam akşam olur. Bu yüzeysel ayrıntıya girmeden anlattıklarım.
Sence bunlar yenilir yutulur mu? Ben her şeye rağmen huzursuzluk olmasın diye bunları yuttuysam eşimde bazı şeyleri sineye çekmesini bilecek.
O olanların hesabını tutacaksa bende tutarım kimsenin kimseyi çocuk yerine koymaya hakkı yok. Ben arıyım gidiyim gelirim eşim bir alo bile demesin yok öyle bir dünya eşim eğer ailemle kötü olup beni huzursuz koyacaksa kendide aynı durumu yaşayacak. Belki kayınvalideminde aklı başına gelir birgünde eşimi doldurmayı bırakır artık.
Allah yardımcın olsun canım yaa seninki cidden zor bi kayınvalideymiş. Senin kayınvaliden gibi bir kayınvalidem olsaydı ben de direkt derdim eşime sen görüşmüyorsan ben de görüşmüyorum diye ama benim kayınvalidenin hiçbi şey yaptığı yok bana. Hatta çok da sever beni aslında hep arar sorar ben onu aramamama rağmen. Ama yine de eşim benim ailemle konuşmuyo diye ben de eşimin ailesiyle konuşmasam mı diye düşünüyorum. Eşim beni üzüyor o da üzülmeli diye düşünüyorum.

Sen neden eşinin ailesiyle görüşmüyorsunki? Eşinin ailesinin sana karşı yanlış bir davranışı yokki. Kurban bayramı mevzusunu da okudum orda da eşinin ailesinini sana karşı bi davranışı yok. Ama eşinle annen arasında geçen mevzuda annen sonuna kadar haksız. Ama annedir yani o ayrı mesele.
Sana tavsiyem eşinin ailesiyle -ki sana karşı kötü bi davranışları olmadığı için- görüşmeyi kesme. Eşine bu konuda diklenme. ve biraz akışına bırak. Olaylara müdahele etme. İlle barışın diye baskı yapma. Bir şeylere üsteledikçe daha kötü etki yaptığının kanaatindeyim. Konuyu kapat. Hiç açma bence. Dediğim gibi akışına bırak.
Kurban Bayram'ı mevzusunda eşimin ailesi değil eşim bana karşı çok kötü davrandı. Ailesini sevmediğimi ona söylememe rağmen onlara iyi davranıp ikiyüzlülük yapıyormuşum da bu da eşimin zoruna gidiyormuş ailesi bunu haketmiyormuş diye beni kayınvalidemin evinden aniden annemin evine kalmaya göndermeye kalktı. İkiyüzlülük yapacaksan ailemle görüşmeyeceksin demek istiyo yani ya onları sevecekmişim ya da bir daha onlarla görüşmeyecekmişim. O benim ailemle görüşmüyor, ben onun ailesiyle görüşüyorum ama onları sevmediğimi söyledim diye eşimin bana yaptığına bakın normal mi yani bu? Eşim benim ailemle görüşmüyor ben aileme tek başıma gidip gelmeyi kabulleniyorum, ama o aileni sevmiyorum deyişimi kabullenemiyor. Bunları düşündükçe de iyice sinirleniyorum eşime karşı.

ben abes bir sey gormedim, bilakis yapmayi planladiginiz seyi yasarsaniz yasayacaklarinizi gordum.
Kurban Bayram'ı mevzusunda eşimin yaptıkları abes değil mi sizce? Bir tek bana mı çok ağır geliyo eşimin bu davranışları? Yani cidden abartıyor muyum anlayamadım? Planladığım şeyi yaparsam çok mu kötü olur diyorsunuz? Eşimin ailemle görüşmemesini kabullenmeli miyim yani? Annemin artık o bizim oğlumuz gelsin bize küslük bitsin artık demesine rağmen eşimin ailemle görüşmeye bayramda ellerini öpmeye gitmemesi de normal mi gerçekten?

Kurban Bayram'ı mevzusunda eşimin yaptıkları abes değil mi sizce? Bir tek bana mı çok ağır geliyo eşimin bu davranışları? Yani cidden abartıyor muyum anlayamadım? Planladığım şeyi yaparsam çok mu kötü olur diyorsunuz? Eşimin ailemle görüşmemesini kabullenmeli miyim yani? Annemin artık o bizim oğlumuz gelsin bize küslük bitsin artık demesine rağmen eşimin ailemle görüşmeye bayramda ellerini öpmeye gitmemesi de normal mi gerçekten?

simdi sevgili kedi,
annenizin bu dedigini paylastiysaniz ben kacirmisim. demis olsa dahi anneciginiz boyle bir sey, karsi tarafta o "ogulluk" duygusunu yaratmamis olabilir. ben kendimden ornek verdim. esimin annesi oyle seyler dedi ki, bir daha bakilacak yuz kalmadi. ben bu ay dogum yapacagim ona ragmen hala ne konusuyoruz ne gorusuyoruz. bebek hakkinda gram bilgileri dahi yok. dogru mu? degil belki... esim uzuluyor mu? muhakkak. umurum mu. elbette. ama kararimdan doner miyim? asla!

buna ragmen esim annemle gayet iyidir. eger ki anneme sizin planladiginiz gibi bir tepki yapsa kendi kaybeder. cunku annemden yana bir saygisizlik-sevgisizlik yasamamistir. elma ile armutu ayni kefeye koymamak gerekir.

bayram konusuna donersek... esinizin yaptigi yanlis olabilir ama bir soralim bakalim neden yapti, niye yapti? igneyi kendimize, cuvaldizi baskasina. degil mi?

stabil kalin!

buna ragmen esim annemle gayet iyidir. eger ki anneme sizin planladiginiz gibi bir tepki yapsa kendi kaybeder. cunku annemden yana bir saygisizlik-sevgisizlik yasamamistir. elma ile armutu ayni kefeye koymamak gerekir.

bayram konusuna donersek... esinizin yaptigi yanlis olabilir ama bir soralim bakalim neden yapti, niye yapti? igneyi kendimize, cuvaldizi baskasina. degil mi?

Evet işte sevgili kedi, bende bunları söylemeye çalıştım. Yani eşinizin ailesinin size karşı bi saygısızlık-sevgisizlik durumu yok. Bu sebeple onlarla görüşmemeyi düşünmeniz bana anlamsız geliyor. Misilleme yapmanız için bi sebep yok.
Eşinize aileni sevmiyorum dedikten sonra bayramda olan davranışlarınız Onu sinirlendirmiş olabilir.
Ki bak kendimden örnek vericem, benim annem de yemek falan yerken işte etin güzel yerlerini, yemeğin iyi yerlerini vs hep eşimin tabağına onun önüne koyar. Bu benim hoşuma gider. Ama eşim bana ben senin aileni sevmiyorum demiş olsa hemde hiç bir sebep yokken, o zaman bu durum benim hoşuma gitmez. Annemin kendini sevmeyen damadına böyle davranmasını istemem. Bu duruma gıcık olurum. Ailemi kandırılıyor gibi hissedebilirim. Eşinizde böyle düşünmüş olabilir.
Sende bence biraz olaylara karşı açıdan bakmayı dene. Eşinle inatlaşarak davranmanın çözüm olacağını zannetmiyorum. Sen, Onun ailesiyle görüşmezsen her şeyin düzeleceğine inanmıyor musun gerçekten?
Tavsiyem bu konuyu eşine açma, barış annemle, sen barışmazsan bende annenlerle konuşmam vs vs deme. Üstünü ört yani bu konunun uzun bi süre.

simdi sevgili kedi,
annenizin bu dedigini paylastiysaniz ben kacirmisim. demis olsa dahi anneciginiz boyle bir sey, karsi tarafta o "ogulluk" duygusunu yaratmamis olabilir. ben kendimden ornek verdim. esimin annesi oyle seyler dedi ki, bir daha bakilacak yuz kalmadi. ben bu ay dogum yapacagim ona ragmen hala ne konusuyoruz ne gorusuyoruz. bebek hakkinda gram bilgileri dahi yok. dogru mu? degil belki... esim uzuluyor mu? muhakkak. umurum mu. elbette. ama kararimdan doner miyim? asla!

stabil kalin!
Merhaba semurcsn kolay hayırlı doğum diliyorum öncelikle , ben de eşimin ailesi ile görüşmüyorum , aynı ildeyiz benim anne baba m başka ilde , benim evime geldiklerinde eşim beni o kadar şaşırttı ve üzdü ki soğukluğu ile , annemler geldiğinde eşimin anne babası da gelmediler görmediler onları , kabus gibi geçirdim ailemin benim evimde misafir kaldığı günleri , hiç bir suçları yokken eşim ve ailesi onlara davranmadı bile, soğuk krlimesi çok basit kalır , eşim de ailesinin yediği haltları biliyor Esasında ams yine de yapıcı olmamı sürekli benden bekleyip delirtti beni , senin eşinin bu tarz bir beklentisi olmuyor mu hiç , ya da eşinin üzüldüğünü içten içe hissedip de yaşananları yok sayma fikri geliyor mu aklına ? Aynı ilde misiniz onlarla ve senin ailenle

Merhaba semurcsn kolay hayırlı doğum diliyorum öncelikle , ben de eşimin ailesi ile görüşmüyorum , aynı ildeyiz benim anne baba m başka ilde , benim evime geldiklerinde eşim beni o kadar şaşırttı ve üzdü ki soğukluğu ile , annemler geldiğinde eşimin anne babası da gelmediler görmediler onları , kabus gibi geçirdim ailemin benim evimde misafir kaldığı günleri , hiç bir suçları yokken eşim ve ailesi onlara davranmadı bile, soğuk krlimesi çok basit kalır , eşim de ailesinin yediği haltları biliyor Esasında ams yine de yapıcı olmamı sürekli benden bekleyip delirtti beni , senin eşinin bu tarz bir beklentisi olmuyor mu hiç , ya da eşinin üzüldüğünü içten içe hissedip de yaşananları yok sayma fikri geliyor mu aklına ? Aynı ilde misiniz onlarla ve senin ailenle

sevgili nerdeyim,

guzel temenniniz icin evveliyatla tesekkur ederim.
cevremizde siklikta gordugumuz bir sey artik taraflarin gorusmemesi durumu. her gorusulmeme durumunun ise farkli alt metinleri var.
benim esimin annesi beni istemedi, istememekle de kalmayarak yakisiksiz davranislarda bulundu. dolayisiyla benim ailemle hicbir kosulda bir araya gelinmedi evlenme oncesi-evlilik sureci ve evlilik sonrasinda.
ancak benim ailemden esime karsi hicbir negatif yaklasim olmadi. dolayisiyla benim esim de benim aileme karsi "benim esim olarak" yapmasi gerekenleri yapti. fazlasini hic beklemedim, o da hic eksik davranmadi.

sizin konunuza gelirsek...

yasadiklarinizin alt yapisini bilmeden yorum yapmak cok zor. bazen tek sozun omurluk sirt donusu olabilir.

benim esime karsi ben hep anlayisli oldum, ailem de... esim de benim kirilganliklarima gerek kendi yapisi gerekse benim gosterdigim saygi ve ailemin de ona karsi muspet tutumu vesilesiyle hosgoru gosterdi - gosteriyor.

size tek onerim, esinizle aranizdaki saygiya zeval getirilmesine musamma etmemeniz.

esimin muhakkak hayalleri, beklentileri vardir ama benim kapim cok siki kapali. yine de bu hayat buyuk konusmamayi tembihliyor insana. nasip, diyebilirim sadece...

sevgili nerdeyim,

guzel temenniniz icin evveliyatla tesekkur ederim.
cevremizde siklikta gordugumuz bir sey artik taraflarin gorusmemesi durumu. her gorusulmeme durumunun ise farkli alt metinleri var.
benim esimin annesi beni istemedi, istememekle de kalmayarak yakisiksiz davranislarda bulundu. dolayisiyla benim ailemle hicbir kosulda bir araya gelinmedi evlenme oncesi-evlilik sureci ve evlilik sonrasinda.
ancak benim ailemden esime karsi hicbir negatif yaklasim olmadi. dolayisiyla benim esim de benim aileme karsi "benim esim olarak" yapmasi gerekenleri yapti. fazlasini hic beklemedim, o da hic eksik davranmadi.

sizin konunuza gelirsek...

yasadiklarinizin alt yapisini bilmeden yorum yapmak cok zor. bazen tek sozun omurluk sirt donusu olabilir.

benim esime karsi ben hep anlayisli oldum, ailem de... esim de benim kirilganliklarima gerek kendi yapisi gerekse benim gosterdigim saygi ve ailemin de ona karsi muspet tutumu vesilesiyle hosgoru gosterdi - gosteriyor.

size tek onerim, esinizle aranizdaki saygiya zeval getirilmesine musamma etmemeniz.

esimin muhakkak hayalleri, beklentileri vardir ama benim kapim cok siki kapali. yine de bu hayat buyuk konusmamayi tembihliyor insana. nasip, diyebilirim sadece...
Eşim en Başta bozdu Can'ım aramızdaki saygıyı ailesi için hep daha fazlasını istedi benden , sorun yokken de sorun olduktan sonra da , şimdi görüşmüyorum ama eşimden yana da içim rahat değil , baskı ve haksızlık etmesi konusunda maalesef

Eşim en Başta bozdu Can'ım aramızdaki saygıyı ailesi için hep daha fazlasını istedi benden , sorun yokken de sorun olduktan sonra da , şimdi görüşmüyorum ama eşimden yana da içim rahat değil , baskı ve haksızlık etmesi konusunda maalesef

esinizin yapisi degistirebileceginiz bir sey degil ne yazik ki.
benim esimde de ayni mizac olsa idi biz saniyorum zaten evlenmezdik - evlenemezdik.
esinizin gorusmesine karismayip, kendiniz de esinizin baskilari icin sadece bayram - seyran - ozel gunlerde iletisim kurmayi deneyebilirsiniz belki.
durumunuzun hassasiyetini bilmedigim icin ortalama bir degerlendirme yapabiliyorum. arzu ederseniz ozelden detayli sekilde yazabilirsiniz.

abartıyorsun. önceki konuna bakılırsa suç annende ve sende. kocanın ve ailesinin hiçbir suçu yok.
böyle saçma ve gereksiz haksız misillemelerle kendini küçültürsün, kocan bir kez daha haklı çıkar.
bu kadar plan yapacağına kocanla mutlu olmaya bak. illa annem diyorsan ayrıl o zaman kocandan.

bence büyükler sevgi gösterirlerse kücüklerde saygida kusur etmezler benim fikrimce çizmeyi kim aşmışsa o suçludur ve suçunu kabul edip özür dilemekde erdemliktir .

Canım 1,5 yıldır zamana bıraktım değişen hiçbi şey olmadı. Aileme yalnız gitmek çok gücüme gidiyor. Evet annem zor bi kadın. Ama eşimin benim hatrıma onu idare etmesi gerekmez miydi? Küçüklüğünü bilip kandilde bayramda ellerini öpmeye gitmesi gerekmez miydi? Ben eşimin ailesiyle iyi anlaşıyorum ama artık öyle bıktım ki bu durumdan onlarla da konuşmak içimden gelmiyor. Eşim benim ailemle görüşmüyorsa ben de onun ailesiyle görüşmemeliyim diye düşünüyorum. Şu an çıkmazdayım.
Annenin gazina geldigine yemin bile edebilirim ama ispat edemem. sen de esinin ailesiyle gorusme hodri meydan basina bir tane daha dert al boyle

Back
X