Eşim ailemle mesafeli olmak istiyor.

mavera110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
842
254
53
Tekrar merhaba.
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Eşim nişanlılık sürecimizden bu yana aileme karşı hep mesafeli olmak istiyor. “Damat sürekli gelip gitmez, saygılı olmak yeterli, sürekli arayıp sormak gerekmez, anne baban saygılı olduğumu biliyor.” Düşünceleri bunlar. Mesela hadi gidelim demeye çekiniyorum, çünkü bir erkek olarak naz yapıyor. Ağırlığı olsun istiyor. Ben bunu anne babama haksızlık olarak görüyorum. Evet yüz yüze saygılı ama annem hal hatır sormasını isterdi ve arkadaş gibi bir insan. Eşim bunu biliyor ama kültürlerinde damadın bir konumu var sanki ve bunu kaldırmak istemiyor. Ailesine kısasa kısas yapmak istemiyorum. Bu planlı hareketi beni üzüyor. Sizde durum nasıl? Çabalamalı mıyım? İstişarenize ihtiyacım var.

Erkek için naz yapmak ağırlılık değil, ağır olmak istiyorsa nazı bıraksın ilk önce. Siz ayda bir kere onun ailesine gidiyorsanız, bir kere de kendi ailenize gidin. Kesinlikle ezdirmeyin ailenizi. Saygı gidip gelmekle değil, yanlış hareketlerle kayb edilir.

Ben mesafenin doğru bir şey olduğunu inanıyorum ama eşinizin burda amacı biraz benden çekinsinler gibi bir tavır gibi geldi .
Fakat eşinizin bu hareketini artıya çevirebilirsiniz, sizde onun ailesi ile mesafeli olarak. İnanın şu an ‘sorun’ olarak gördüğünüz şey belki de evliliğinizin daha iyi yürümesine sebep olacak
Sonuçta siz kendi aileniz ile istediğiniz zaman görüşün arayın sorun. Herkesin karakteri başka, karşımızdaki zoraki yaparsa bunu, bir süre sonra kin oluşmaya başlar. Bırakın kalsın böyle

Yani bana yaptığının aynısını yapmak demek.
Kötü davranışa kötü davranış yaparsam, ferahlık nasıl olur?
Cokta güzel olur. Sizin esinizin durumunda bence tam bu olur.
Soyle ornek vereyim esimde bende birbirimizin anne babalarini pek aRamayiz. Hatta önemli bir sey yoksa hic aramayiz.

Fakat ikimiz de kendi akrabalarimizi da hiiiç aramayiz. Bizi herkes boyle kabul etti.

Esimin bir kac arkadasi var, benimde annemle 2 kardeşim. Telefon gorusmelerini onlarla yaparız sadece.

Ama sizin esinizde bIr samimiyetsizlik var. Plancilik guzel degil.

Haklısınız ama, ailem de eşimi kötü bilsin istemiyorum bir yandan...

Gerçekten mi? Bana planlı gibi geldiği için üzülüyorum samimiyet değil konu.

Ooo tam benim kafa.
Ama karşılıklı olacak.
Anasını babasını aynı benim ailem kadar ziyaret edeceğiz.
O ne kadar telde konuşursa ben de o kadar konuşurum.
Mesafe candır.

Hiç problem yok.

Onun ailesi mutluysa benim ailem de mutlu olur. Konuşurum ben o işi:)

Karşılıklı olacak dimi.
Ailesi kalmaya geliyor aynı şehirdeyken. 3 aylık evliyim.

Kısasa kısas yapmadan eşin ne yaptıgını anlamayacak gibi geldi.Yüzgöz olmakla,yerinde zamanında davranmayı birbirine karistırıyor kesinlikle.Ailelere gereken saygı+ilgi gösterilmeli.Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı.Asıl ferahlik kısasa kısasta bu işte.Sen onun ailesine ilgi,alaka borclu degilsin.

Hah işte bak bu konuda haklısın.
Damatligini mesafe koyarak sağlayacağını saniyorsa yanılıyor.
Erkek ailesine de kız ailesine de iki tarafta saygılı olmak zorunda evet ama saygı sen benim aileme git gel ama ben senin ailene kız ailesi nasılsa çok gerek yok diye algiliyorsa konusmalisin
Ha eğer hala ayni kafada ise ailesine karşı sen de mesafeni ayarla.

Ya her şey kötü olursa endişesindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…