eşim ailesine rest çekti diyen var mı

Ama nasıl bir kv olacaksınız? mesela benim eşimin ailesi bana ufak tefek iftiralar atıyorlar :) ben onlar yüzünden o kadar ağladım ki anlatamam, dün mecburi yarım saat görüştüm. görüşmeme konumuzu açtılar anlatıyorum olayları siz böyle yaptınız diyorum anlamıyorlar. kızları ne yaparsa yapsın ben susmalıymışım çünkü ben bir insan evladı değilim. o kadar şey yaşattılar her defasında belki düzelmişlerdir deyip görüştüm ve hepsinde eşimle aram bozuldu.. şahsen benim ailem eşime yapsa ben mesafe koyarım. evet evlat zor büyütülüyor ama anne babalar duracakları yeri bilmeli..

tamam iste diyelim kötü kaynanayim, cok seytanim. tamam gelin konusmasin ama evlatin resti cekmesi bu kadar basit mi?

der anne gelinin istemio böyle böyle ben kusura bakma hak veriyorum ondan artik görüsmenizi istemiyorum. ama evlat olarak yinede seni arayip sorarim halini hatrini. burda olaylari tek acidan görüyoruz. yani bu msj dan sonra ztn belki kv kendini toparlar

al babam kumar bagimlisi yedi bitirdi beni. silip ata biliyormuyum? atamiyorum neden o benim babam Allah eksikligini göstermesin.

simdi erkek dese karim ailesine rest cekicek. burda o adami topa tutariz.

kocam orta yolu bulmuyo dese belki cözüm bulunur ama rest cekicek demek cok agir. kardesim birine tecavüz eder Allah korusun ozaman rest cekilir. babam sucsuz yere birini öldürür rest cekilir ama ailem kocamla anlasamiyor yada laf sokuyor diye rest cekilmez

Tabiki annesiniz, evladınızı en iyi şekilde ve türlü zorluklarla büyütüyorsunuz. Benim de bir kızım var 2. çocuğuma hamileyim. Yani sizi gayet iyi anlıyorum. Ancak anneyiz diye de bir başka anne evladına hayatı zehir etme, oğlumuzu/kızımızı sürekli tahakküm altında tutup psikolojik olarak yönetmeye ve bunaltmaya hakkımız yok. Bu aradaki dengeyi kurabilirsek çocuklarımızın çocukluklarında olduğumuz kadar iyi anne-baba olmayı başarabiliriz. Yoksa o iyilik de yarım kalmış olur.

rest konusunda neyi kast ettigimi yazdim. neden böyle yazdigimi acikladim. iki acidan düsünmeye calisiyorum

Yani rest cekmek demeyelim de
Her dk cagırıyorlardı hala evlerinin direği sanıyorlardı onu aştık
artık bizim ayrı bir hayatımız oldugunu kabul ettiler gelmeden arayan müsade isteyen baskı kurmayan yapıya döndüler
Ama bunu sen yapamazsın eşin konusmalı
Kaynanam beni hic dinlemiyodu ısrar kıyamet ama gelmeniz lazım ama gitmeniz lazım ama ayıp olur vs herşeye müdaheleydi eşimin bir anlık gözünün parlamasıyla ellerini geri cekti

Hah işte bunu söylemek istiyorum, rest çeksin görüşmesin değil, böyle yapman hatalı bu şekilde davranmayacaksın desin.
kolay kolay anneye babaya diyemiyorlar öyle.. ama şu var zaman geçtikçe de sana yapılan haksızlık varsa şayet onu anlıyorlar. bir süre sonra kendisi der zaten benim eşim kesin öyle demek istememiştir falan diye. sadece sabret. kavga etme ama kendini ezdirme de. yani haksız değilken özür dileme. ne münasebet yani! eşine de uygun dille söylersin gerekirse. bunu kastetmedim, yada öyle düşünmelerine sebep olacak birşey yapmadım diye.

Sizin burcunuz nedir? İnsanlara çok değer veriyorsunuz. K.v trip attı aradım cevap vermedi. Yani bırakın ne yaparsa yapsın. Eşiniz görüşsün siz gitmeyin aramayın. Ömür böyle geçmez. Herkes sizi sevmek zorunda değil. Sizde değilsiniz. Bence siz herkesle iyi geçineyim istiyorsunuz ama olmuyor işte. ( geçmiş konulara göz attım)
K.v cevap yazmadı. K.v küstü. K.v trip attı. Ne yaparsa yapsın. Kendi hayatınıza bakın.

kuzenim annesine çekti resti

eşi ve annesi yoktan yere yıllarca birbirini yedi

kız en sonunda eşine resti çekti alır çocukları giderim diye

oğlu da eşi ve çocuklarından yana olup anneye resti çekti

şimdiki durum : yıllardır birbirlerine gidip gelmiyorlar ,teyzem torunlarıyla dışarıda görüşüyor gelini hiç bir şekilde evinde istemiyo oğluda eşine hak veriyor çünkü annesinin hataşı olduğunun farkında

Tabiki annesiniz, evladınızı en iyi şekilde ve türlü zorluklarla büyütüyorsunuz. Benim de bir kızım var 2. çocuğuma hamileyim. Yani sizi gayet iyi anlıyorum. Ancak anneyiz diye de bir başka anne evladına hayatı zehir etme, oğlumuzu/kızımızı sürekli tahakküm altında tutup psikolojik olarak yönetmeye ve bunaltmaya hakkımız yok. Bu aradaki dengeyi kurabilirsek çocuklarımızın çocukluklarında olduğumuz kadar iyi anne-baba olmayı başarabiliriz. Yoksa o iyilik de yarım kalmış olur.

Ağzınıza sağlık tam olarak anlatmak istediğim bu. Ben de bir annenin evladıyım sonuçta. Ağaçta büyümedim. Benim annem de beni ne zorluklarla büyüttü.

tamam iste diyelim kötü kaynanayim, cok seytanim. tamam gelin konusmasin ama evlatin resti cekmesi bu kadar basit mi?

der anne gelinin istemio böyle böyle ben kusura bakma hak veriyorum ondan artik görüsmenizi istemiyorum. ama evlat olarak yinede seni arayip sorarim halini hatrini. burda olaylari tek acidan görüyoruz. yani bu msj dan sonra ztn belki kv kendini toparlar

al babam kumar bagimlisi yedi bitirdi beni. silip ata biliyormuyum? atamiyorum neden o benim babam Allah eksikligini göstermesin.

simdi erkek dese karim ailesine rest cekicek. burda o adami topa tutariz.

kocam orta yolu bulmuyo dese belki cözüm bulunur ama rest cekicek demek cok agir. kardesim birine tecavüz eder Allah korusun ozaman rest cekilir. babam sucsuz yere birini öldürür rest cekilir ama ailem kocamla anlasamiyor yada laf sokuyor diye rest cekilmez

neden siz evladınıza hiç mi değer vermiyorsunuz da eşi olarak seçtiği kişiye hayatı zehir edeceksiniz? yanlış anlamayın varsayımlar üzerinden konuşuyoruz. bana göre eşimin ailesi eşime değer vermiyor çünkü sürekli huzursuzluk yaşıyoruz. laf sokmamak kötü davranmamak, fesatlık yapmamak sizin elinizde..

Sizin burcunuz nedir? İnsanlara çok değer veriyorsunuz. K.v trip attı aradım cevap vermedi. Yani bırakın ne yaparsa yapsın. Eşiniz görüşsün siz gitmeyin aramayın. Ömür böyle geçmez. Herkes sizi sevmek zorunda değil. Sizde değilsiniz. Bence siz herkesle iyi geçineyim istiyorsunuz ama olmuyor işte. ( geçmiş konulara göz attım)
K.v cevap yazmadı. K.v küstü. K.v trip attı. Ne yaparsa yapsın. Kendi hayatınıza bakın.

Kova burcuyum, sevsin istemiyorum. Durduk yere huzur bozmasın istiyorum, yoksa beni sevmiş sevmemiş önemli değil. Ama evlendiğim günden beri aynısını yapıyor ve bitsin artık istiyorum.

Ben huzursuz bir ailede büyüdüm ve evimdeki huzur her şeyden önemli benim için. Kv nin tek istediği de evimde bana huzur vermemek.

kuzenim annesine çekti resti

eşi ve annesi yoktan yere yıllarca birbirini yedi

kız en sonunda eşine resti çekti alır çocukları giderim diye

oğlu da eşi ve çocuklarından yana olup anneye resti çekti

şimdiki durum : yıllardır birbirlerine gidip gelmiyorlar ,teyzem torunlarıyla dışarıda görüşüyor gelini hiç bir şekilde evinde istemiyo oğluda eşine hak veriyor çünkü annesinin hataşı olduğunun farkında

Ben gene gider gelirim işimin hatrına ama böyle devam edecekse ben de kukla gibi hissediyorum kendimi, eşime bıraktım ama umarım o da doğru yolu bulur. Benim kuzenimin eşi de tam tersi, kv si yıllarca aşağıladı babasının cenazesine bile gelmede başsağlığı dilemedi ama kuzenimin eşi annem de annem dedi, velhasıl sonuhda o kv kuzenimin elinde vefat etti ondan başkası bakmadı....Kuzenime yıllarca etmediğini bırakmadı, öğretmen sevecen güzel harika bir kız ama gene de yaranamadı ama eşi resti çekmedi işte, yani görüşmeyin ya da anne eşime bunlara yapamazsın demedi.

Eşim umarım bunlardan birini yapar.

Kızlar , evlendiğimiz günden beri eşimin ailesi hep bir memnunsuz, durup durup küsmeler, benden özür beklemeler, her kelimemi bahane edip "kırılmalar", ailemle çeşitli gereksiz bahanelerle küsmeler vs derken 1 yıl hiç görüşmemiştik. Kv nin tüm aile üyelerimle görüşmesi, gelirse kucak açarım vs haber göndermeleri, sen küçüksün büyüğün ayağına git aman sorun yaşamayın diye annemin gazlamaları derken eşimin ailesine gidip barışmıştım. Fakat adım gibi biliyordum gene kv nin aynı şeyleri yapacağını, ki haklı da çıktım gene durup dururken telefonlara mesajlara cevap vermeme, eve gidince kapıyı açmama başladı, eşime durumu ilettim ben konuşurum sıkıntısı neymiş dedi ama o günden beri eşim bir şey söylemedi ben de sormadım.

Velhasıl aslında eşimin ailesini özellikle kv yi adım gibi biliyorum ve istiyorum ki eşim artık yeter desin rest çeksin. Eşim tüm ilişkileri bitirmeden ilerlemek istiyor, ama kv nin pek de böyle bir niyeti yok görüldüğü üzere.

Duymak istediğim şu aslında; evet eşim ailesine rest çekti arkamda durdu bayramdan bayrama gideriz kv -kp nin de benden artık beklentisi yok diyen var mı?

KIZLAR YANLIŞ ANLAŞILDIM. Ben eşim ailesiyle görüşmesin demiyorum ama beni katmasınlar beni korusun istiyorum. Kimsenin eşi yüzünden ailesi ile görüşmeme gibi bir durumu olmasın ama kimse de oğlunun eşine böyle durduk yere psikolojik zulüm yapmasın.
Benim kayınvalidem daha az olmakla birlikte kayınpeder imle ikisi acayip laf söz eder beğenmezler.(bu arada boşanmışlar kv başkasıyla evli , kp bir kadınla birlikte yaşıyor) evliliğimin ilk zamanlarında hep dedikodu hep bir olayla geçti. Tabi eşimle arama girmedi bu olaylar . Ama benim memleketime taşındığımızda kp kişisi hep aile huzurumu bozardı. En sonunda eşim resti çekti . Aman şunu yapmadı bunu yapmadı diyenlere de ben size hizmetçi almadım bana bile yapmak zorunda değil birçok şeyi der her zaman . Şimdi kp işe görüşmüyoruz,kv de oğlundan korkusuna birşey söyleyemiyor.

neden siz evladınıza hiç mi değer vermiyorsunuz da eşi olarak seçtiği kişiye hayatı zehir edeceksiniz? yanlış anlamayın varsayımlar üzerinden konuşuyoruz. bana göre eşimin ailesi eşime değer vermiyor çünkü sürekli huzursuzluk yaşıyoruz. laf sokmamak kötü davranmamak, fesatlık yapmamak sizin elinizde..

biz kendi acimizdan düsünüyoruz jenerasyon farki var arada onlar öyle görmüs peh diip gecmek senin icin daha rahat olmaz mi?

sonucta yaslilar hep bi hata arama pesinde. bunu anannemde, esimin 88 yasindaki dedesinde görüyorum. ben he he diip gecip gülerken esim iki saat anlatiyor konusuyo kavga ediyor. sonuc? iki gün sonra yine aynisi. esim sinir küpü ben daha relax.

sen esinle mutlumusun? esin olaylarda sana hak veriyormu? gerisini koy ver gitsin, bi evlilik iki kisilik hem diyoruz hem bütün sülaleyi ekliyoruz. onlar sana laf mi soktu, gec dalgani. cok kötü birsey yaparlarsa sen cek restini ama esinden böyle birsey bekleyip kendini üzme.

ben laf sokamam sürekli ne düsündügümü dedigim icin tepe taklak giderim:dondurma:

Görüşmesin değil, benden istekleri ve talepleri bitsin artık. Fesatlık yapacak son insanım kv karşısında. Hiç bir sebep yokken küsen, aileme hakaretler eden, kanser hastası babamı üzen, anneme bir ton hakaret eden ama özür bekleyen o, fesat olan benim öyle mi? Çok önyargılısınız.
Siz göruşmeyin , ailenizde görüşmesin yapılması gereken bu , ama siz konunun sonuna nasıl olsa da bayramdan bayrama gidip gelsek demissiniz peki sizce bu adil mi ?

Kızlar , evlendiğimiz günden beri eşimin ailesi hep bir memnunsuz, durup durup küsmeler, benden özür beklemeler, her kelimemi bahane edip "kırılmalar", ailemle çeşitli gereksiz bahanelerle küsmeler vs derken 1 yıl hiç görüşmemiştik. Kv nin tüm aile üyelerimle görüşmesi, gelirse kucak açarım vs haber göndermeleri, sen küçüksün büyüğün ayağına git aman sorun yaşamayın diye annemin gazlamaları derken eşimin ailesine gidip barışmıştım. Fakat adım gibi biliyordum gene kv nin aynı şeyleri yapacağını, ki haklı da çıktım gene durup dururken telefonlara mesajlara cevap vermeme, eve gidince kapıyı açmama başladı, eşime durumu ilettim ben konuşurum sıkıntısı neymiş dedi ama o günden beri eşim bir şey söylemedi ben de sormadım.

Velhasıl aslında eşimin ailesini özellikle kv yi adım gibi biliyorum ve istiyorum ki eşim artık yeter desin rest çeksin. Eşim tüm ilişkileri bitirmeden ilerlemek istiyor, ama kv nin pek de böyle bir niyeti yok görüldüğü üzere.

Duymak istediğim şu aslında; evet eşim ailesine rest çekti arkamda durdu bayramdan bayrama gideriz kv -kp nin de benden artık beklentisi yok diyen var mı?

KIZLAR YANLIŞ ANLAŞILDIM. Ben eşim ailesiyle görüşmesin demiyorum ama beni katmasınlar beni korusun istiyorum. Kimsenin eşi yüzünden ailesi ile görüşmeme gibi bir durumu olmasın ama kimse de oğlunun eşine böyle durduk yere psikolojik zulüm yapmasın.
sadece eşinle git gel...

Yani rest cekmek demeyelim de
Her dk cagırıyorlardı hala evlerinin direği sanıyorlardı onu aştık
artık bizim ayrı bir hayatımız oldugunu kabul ettiler gelmeden arayan müsade isteyen baskı kurmayan yapıya döndüler
Ama bunu sen yapamazsın eşin konusmalı
Kaynanam beni hic dinlemiyodu ısrar kıyamet ama gelmeniz lazım ama gitmeniz lazım ama ayıp olur vs herşeye müdaheleydi eşimin bir anlık gözünün parlamasıyla ellerini geri cekti

Hah işte aradığım cevap ve eşimden beklentim de bu....Nasıl oldu? İnanın 6 senedir idare ediyorum, eşim yoğun çalışır onun yerine bana baskı yapıyorlar, ben daha işten çıkmadan aramaya başlamalar bir gün gitmesem küsmeler, ayrı hayatımız zaten niye olsun ki...

Cekti hatta keske bastan cekseymis. Kirginlik olmasin diye hep normal uyardi, normal konustu, mudahale etti ama olmadi en sonunda saglam rest cekti hatta bir sure gorusmedigimiz oldu da düştüler yakamdan. Eltimle ugrasmaya devam ediyorlar.

Ek olarak biz de gorusuyoruz ama artik kv daha dikkatli.

Siz göruşmeyin , ailenizde görüşmesin yapılması gereken bu , ama siz konunun sonuna nasıl olsa da bayramdan bayrama gidip gelsek demissiniz peki sizce bu adil mi ?

Ben giderim özel günlerde, eşim isterse her gün gitsin. Ben eşimin gidip gelmesine karışmıyorum asla da karışmadım bugüne kadar. Ama o da bensiz gitmiyor ne varsa. Kv de eşimin bu inadını bildiği için mi bana oynuyor sürekli bilmiyorum. Ben kv ile iyi olmadan eşim tek gitmiyor.

Cekti hatta keske bastan cekseymis. Kirginlik olmasin diye hep normal uyardi, normal konustu, mudahale etti ama olmadi en sonunda saglam rest cekti hatta bir sure gorusmedigimiz oldu da düştüler yakamdan. Eltimle ugrasmaya devam ediyorlar.

Ek olarak biz de gorusuyoruz ama artik kv daha dikkatli.

Aynı benim eşimde uyardı etti, 1 sene görüşülmedi ama gene başa dönüldü ki zaten ben tahmin ediyordum. Kv nin egosu ve inadı asla değişmez, o yüzden eşimin bir dur demesi lazım (rest çekmek dediğim bu), umarım yapar bunu da, belki de yaptı bilmiyorum.

Sessiz kalması neye işaret sizce?

biz kendi acimizdan düsünüyoruz jenerasyon farki var arada onlar öyle görmüs peh diip gecmek senin icin daha rahat olmaz mi?

sonucta yaslilar hep bi hata arama pesinde. bunu anannemde, esimin 88 yasindaki dedesinde görüyorum. ben he he diip gecip gülerken esim iki saat anlatiyor konusuyo kavga ediyor. sonuc? iki gün sonra yine aynisi. esim sinir küpü ben daha relax.

sen esinle mutlumusun? esin olaylarda sana hak veriyormu? gerisini koy ver gitsin, bi evlilik iki kisilik hem diyoruz hem bütün sülaleyi ekliyoruz. onlar sana laf mi soktu, gec dalgani. cok kötü birsey yaparlarsa sen cek restini ama esinden böyle birsey bekleyip kendini üzme.

ben laf sokamam sürekli ne düsündügümü dedigim icin tepe taklak giderim:dondurma:

Ben lafta sokamıyorum kendime yakıştıramadığım için, pehh deyip geçemiyorum da. bana göre eşim de bir insan evladı bende öyleyim. herkes kendi çocuğu mutlu olsun ister. çocuğumuzun mutluluğu için de elimizden geldiğinde destek olmalıyız, destek olamıyorsak köstek olmamalıyız. benim kv göre abim evlenince biz de gelinimize bana yapılanları yapacağız, kadın o kadar kötü ki bunu umut ediyor..

Back
X