eşim ailesine rest çekti diyen var mı

Ben gene gider gelirim işimin hatrına ama böyle devam edecekse ben de kukla gibi hissediyorum kendimi, eşime bıraktım ama umarım o da doğru yolu bulur. Benim kuzenimin eşi de tam tersi, kv si yıllarca aşağıladı babasının cenazesine bile gelmede başsağlığı dilemedi ama kuzenimin eşi annem de annem dedi, velhasıl sonuhda o kv kuzenimin elinde vefat etti ondan başkası bakmadı....Kuzenime yıllarca etmediğini bırakmadı, öğretmen sevecen güzel harika bir kız ama gene de yaranamadı ama eşi resti çekmedi işte, yani görüşmeyin ya da anne eşime bunlara yapamazsın demedi.

Eşim umarım bunlardan birini yapar.

bütün iş eşte bitiyor aslında

kim haklıysa onun yanında duracaksın

kimsenin kızı kaynana kahrı çeksin diye büyütülmedi

Aynı benim eşimde uyardı etti, 1 sene görüşülmedi ama gene başa dönüldü ki zaten ben tahmin ediyordum. Kv nin egosu ve inadı asla değişmez, o yüzden eşimin bir dur demesi lazım (rest çekmek dediğim bu), umarım yapar bunu da, belki de yaptı bilmiyorum.

Sessiz kalması neye işaret sizce?

Esin bisey yapamadi muhtemelen yine. Kvye cok yüz vermissiniz. Bizim problem daha cok ailesinin emrivakilero uzerineydi ve kvnin laf sokmasi filandi. Ben kvye hic tek basima gitmedim zaten eskiden beri esimle giderdik arada bi ve hic kv ile mesajlasip, telefonlasmam bir durum olmadikca başindan beri. Küserse de umrumda olmaz nedeninj de aramazdim.
Biz gittigimizde evde olup kapiyi acmama yapsa eşim o kapiyi bi daha calmazdi.

Boylelerinin etrafinda cok dolanmayin, gidip ozur dilemeyin. Dogru mu yanlis mi bilmem ama boyle yaptikca devam eder.

Kv simdi bana karsi dikkatli davraniyor. Şunu surdan al suraya koy demez. Ama eltime neler yapiyor duyuyorum. Hersey kocada bitiyor diyorum o yuzden.

Çektirmem.
Çekse de garipserim.
Adam kendisini doğuran dünyaya getiren annesine resti çekiyor,karısına mı çekmeyecek derim.

Hah işte aradığım cevap ve eşimden beklentim de bu....Nasıl oldu? İnanın 6 senedir idare ediyorum, eşim yoğun çalışır onun yerine bana baskı yapıyorlar, ben daha işten çıkmadan aramaya başlamalar bir gün gitmesem küsmeler, ayrı hayatımız zaten niye olsun ki...
Valla konustum kaynanamla istemedigim seyleri yapmaması hususunda anlamadı
Beni arıyodu ben kabul etmeyince eşimi arıyodu
Eşime dedim bak beni kaale almıyo seni niye arıyo ben yok demişim zaten ne bu ısrar eşimde ilk anlamadı beni geçiştirdi
En son gözüm döndü yeter dedim ben anneme gidiyorum sende annene git artık kendi ailen oldugunun farkına vardıgın zaman konusmaya devam edelim ben annenle değil seninle evlendim vs vs
O anda sinirle annesini arayıp artık bize karısmaması gerektigini biraz cıkısarakda olsa anlattı

Esin bisey yapamadi muhtemelen yine. Kvye cok yüz vermissiniz. Bizim problem daha cok ailesinin emrivakilero uzerineydi ve kvnin laf sokmasi filandi. Ben kvye hic tek basima gitmedim zaten eskiden beri esimle giderdik arada bi ve hic kv ile mesajlasip, telefonlasmam bir durum olmadikca başindan beri. Küserse de umrumda olmaz nedeninj de aramazdim.

Boylelerinin etrafinda cok dolanmayin, gidip ozur dilemeyin. Dogru mu yanlis mi bilmem ama boyle yaptikca devam eder.

Kv simdi bana karsi dikkatli davraniyor. Şunu surdan al suraya koy demez. Ama eltime neler yapiyor duyuyorum. Hersey kocada bitiyor diyorum o yuzden.

Kv ya çok samimi oluyor ya tamamen kesiyor ortası yok. Ben aramasam da her gün arıyor mesela, sonra aynısını benden bekliyor muhtelemen, oysa ben istesem de yapamam vaktim yok.

Diğer söylediklerinize de katılıyorum.

Sessizliği buna mı alamet? Ya aslında ben eşimi tanıyorum, kızsa bile iki gün sonra yumuşayacak yapısı var. Bize evlilik danışmanı başka şehre taşınmamızı önermişti eşim onu söyleyip duruyor. Bence tek çare olarak bunu görüyor.

Mesela şöyle bir örnek vereyim; biz kv ile barıştıktan sonra kv gene kendini parçalamaya başladı, benim hiç bir talebim olmamasına rağmen bize yeni bir ev bakmaya başladı ama bilin bakalım nerden:) Kendi evinin önünden geçilerek gidilen,5 dk mesafeli mahalleden. Eşimi arıyor beni arıyor size ev baktım gelin şu bu, biz de eşimle markete gitmiştik tabi ki görmüş arabayı beni nasıl aramazsınız sen nasıl bir kadınsın eşini ikna et kandır beni kapatıyor eşimi arıyor derken eşime annen çok istyorsa gidip bakalım ama ben burdan ev almak istemiyorum dedim. Neyse gidildi bakıldı gene ısrar kıyamet, eşim sonunda anne almayacağız dedi, bak nasıl hallettim işte diyor bana, tabi kv gene ara ara ataklarına devam ediyor. kp bana o mahalleyi övüyor falan. Böyle de ısrarcı. Yani nasıl anlatsam asla vazgeçmiyor.

Sessizliği buna mı alamet? Ya aslında ben eşimi tanıyorum, kızsa bile iki gün sonra yumuşayacak yapısı var. Bize evlilik danışmanı başka şehre taşınmamızı önermişti eşim onu söyleyip duruyor. Bence tek çare olarak bunu görüyor.

Mesela şöyle bir örnek vereyim; biz kv ile barıştıktan sonra kv gene kendini parçalamaya başladı, benim hiç bir talebim olmamasına rağmen bize yeni bir ev bakmaya başladı ama bilin bakalım nerden:) Kendi evinin önünden geçilerek gidilen,5 dk mesafeli mahalleden. Eşimi arıyor beni arıyor size ev baktım gelin şu bu, biz de eşimle markete gitmiştik tabi ki görmüş arabayı beni nasıl aramazsınız sen nasıl bir kadınsın eşini ikna et kandır beni kapatıyor eşimi arıyor derken eşime annen çok istyorsa gidip bakalım ama ben burdan ev almak istemiyorum dedim. Neyse gidildi bakıldı gene ısrar kıyamet, eşim sonunda anne almayacağız dedi, bak nasıl hallettim işte diyor bana, tabi kv gene ara ara ataklarına devam ediyor. kp bana o mahalleyi övüyor falan. Böyle de ısrarcı. Yani nasıl anlatsam asla vazgeçmiyor.

Bence de baska sehre tasinin. O evi istemiyorsaniz bakmaya bile gitmemeliydiniz. Ayip olmasi filan diye dusunmeyin. Dogruya dogru ben biraz cirkeflikte yaptim kvye, esime filan acikcasi, hatta buradaki uyecanlar cogunlukla beni haksiz bulup Allahtan kocama sabir filan diliyorlardi ama noldu ben simdi mutluyum. Eltim hala kvyi çekiyor. Kadinin sokaga ciktigina bile dedikodusunu yapip soyleniyorlar.

Herkes guzellikten ve normal davranmaktan anlamiyor malesef herkese anladigi dil gerek. Baska turlu çekiyorsun kurtuluşu yok. Anladigi dil olayinj yapamiyorsaniz tasinin cidden.

Yeni evli olduğum dönemlerde eşimin ailesinden çok çektim herşeyi sorun haline getirmişlerdi aldığımız , gittiğimiz yediğimiz, eşimin evde bana yardımcı olması vs. O dönemde herşeyin üstünü kapatıyordum ve eşime hiçbir şey yansıtmıyordum ve bayram günü durup dururken kavga çıkardılar hiç sesimi çıkarmadım eşim muhatap oldu kavga mı çıkarıyorlar oda değiştirdim vs. Belli bir zaman sonra baktım ki çok yıpranıyorum ben görüşmeyeceğim dedim eşime sen git gel hiç sorun değil ama beni zorlama sağolsun oda öyle yaptı. Çocuğum oldu onu da sakınmadım ben anlaşamıyor olabilirim ama halasıdır, babaannesidir o sevgiden mahrum kalmasın dedim gönderdim. Hiç kimseyle yüz göz olmadım, yüzyüze bakamayacağım hiçbir laf etmedim ve sonuçta karşılığını gördüm kendileri özür dilediler ve senelerdir sorun yaşamadık yeri geliyor duymamazlıktan geldiğimde oluyor amannn boşver diyorum 3 günlük dünya böyle daha mutluyum çünkü.
Herşey eşte bitiyor tabiki eşim haklıyı haksızı görmeseydi bende bu kadar dik duramazdım belkide . Hiç unutmuyorum bir gün kayınvaldemlerde kahvaltıdayız hamileyim zor oturup kalkıyorum falan kayınpederimin çayı bitmiş görmedim. Görümcem bana dönüp kalk gelini kayınpederinin çayı bitmiş dedi imalı imalı bende hemen kalkmaya yeltendim eşim bir anda parladı madem gördün neden kalkıp doldurmuyorsun benim karım hizmetçiniz mi sizin diye kimse sesini çıkaramadı.

Son düzenleme:
eşin ile konuşman gerek bu durumu onun anlaması lazım bazı şeyleri. evet ailesidir onları atamaz değiştiremez ama seninle bir hayat kurmuş sonuç olarak ömrünü seninle geçirmek istemiş. bu yüzden iki tarafında mutlu olmasını sağlamak zorunda. bir sınır çizmeli çok sık görüşmeniz sorun oluyorsa görüşmeleri seyrekleştirebilir ya da başka bir şey. insanların her istediği aynı zamanda olmayabiliyor. eşinin ailesi olduğu için senin yapabileceğin pek bir şey yok eşin ile konuşmaktan başka.

Kızlar , evlendiğimiz günden beri eşimin ailesi hep bir memnunsuz, durup durup küsmeler, benden özür beklemeler, her kelimemi bahane edip "kırılmalar", ailemle çeşitli gereksiz bahanelerle küsmeler vs derken 1 yıl hiç görüşmemiştik. Kv nin tüm aile üyelerimle görüşmesi, gelirse kucak açarım vs haber göndermeleri, sen küçüksün büyüğün ayağına git aman sorun yaşamayın diye annemin gazlamaları derken eşimin ailesine gidip barışmıştım. Fakat adım gibi biliyordum gene kv nin aynı şeyleri yapacağını, ki haklı da çıktım gene durup dururken telefonlara mesajlara cevap vermeme, eve gidince kapıyı açmama başladı, eşime durumu ilettim ben konuşurum sıkıntısı neymiş dedi ama o günden beri eşim bir şey söylemedi ben de sormadım.

Velhasıl aslında eşimin ailesini özellikle kv yi adım gibi biliyorum ve istiyorum ki eşim artık yeter desin rest çeksin. Eşim tüm ilişkileri bitirmeden ilerlemek istiyor, ama kv nin pek de böyle bir niyeti yok görüldüğü üzere.

Duymak istediğim şu aslında; evet eşim ailesine rest çekti arkamda durdu bayramdan bayrama gideriz kv -kp nin de benden artık beklentisi yok diyen var mı?

KIZLAR YANLIŞ ANLAŞILDIM. Ben eşim ailesiyle görüşmesin demiyorum ama beni katmasınlar beni korusun istiyorum. Kimsenin eşi yüzünden ailesi ile görüşmeme gibi bir durumu olmasın ama kimse de oğlunun eşine böyle durduk yere psikolojik zulüm yapmasın.
Diyen vardır elbette ama onların demesi sizin eşinizin kişiliğini değiştirmez ki. Kendisi rest çekmeyecekse yine çekmez. Bence hiç başkalarının kişiliğini göz önüne alarak eşinizden beklentiye girmeyin. Hayal kırıklığı yaşayan siz olursunuz

Bence de baska sehre tasinin. O evi istemiyorsaniz bakmaya bile gitmemeliydiniz. Ayip olmasi filan diye dusunmeyin. Dogruya dogru ben biraz cirkeflikte yaptim kvye, esime filan acikcasi, hatta buradaki uyecanlar cogunlukla beni haksiz bulup Allahtan kocama sabir filan diliyorlardi ama noldu ben simdi mutluyum. Eltim hala kvyi çekiyor. Kadinin sokaga ciktigina bile dedikodusunu yapip soyleniyorlar.

Herkes guzellikten ve normal davranmaktan anlamiyor malesef herkese anladigi dil gerek. Baska turlu çekiyorsun kurtuluşu yok. Anladigi dil olayinj yapamiyorsaniz tasinin cidden.

Sizin adınıza çok sevindim. Ah ah kv en büyük çirkef aslında ona da kendisi gibi cevap vermek lazım da asla altta kalmaz, terbiyesiz saygısız diye de üstüne ayılma bayılma "kırılma " numaraları yapar çok geçi çok. Onla baş edebilmek için tüm gün ona zaman ayırıp onunla uğraşmanız gerekir çünkü alır eline telefonu onu arar buna dert yanar kendini acındırır....

Siz neler yaptınız mesela ne dediniz?

Yeni evli olduğum dönemlerde eşimin ailesinden çok çektim herşeyi sorun haline getirmişlerdi aldığımız , gittiğimiz yediğimiz, eşimin evde bana yardımcı olması vs. O dönemde herşeyin üstünü kapatıyordum ve eşime hiçbir şey yansıtmıyordum ve bayram günü durup dururken kavga çıkardılar hiç sesimi çıkarmadım eşim muhatap oldu kavga mı çıkarıyorlar oda değiştirdim vs. Belli bir zaman sonra baktım ki çok yıpranıyorum ben görüşmeyeceğim dedim eşime sen git gel hiç sorun değil ama beni zorlama sağolsun oda öyle yaptı. Çocuğum oldu onu da sakınmadım ben anlaşamıyor olabilirim ama halasıdır, babaannesidir o sevgiden mahrum kalmasın dedim gönderdim. Hiç kimseyle yüz göz olmadım, yüzyüze bakamayacağım hiçbir laf etmedim ve sonuçta karşılığını gördüm kendileri özür dilediler ve senelerdir sorun yaşamadık yeri geliyor duymamazlıktan geldiğimde oluyor amannn boşver diyorum 3 günlük dünya böyle daha mutluyum çünkü.
Herşey eşte bitiyor tabiki eşim haklıyı haksızı görmeseydi bende bu kadar dik duramazdım belkide . Hiç unutmuyorum bir gün kayınvaldemlerde kahvaltıdayız hamileyim zor oturup kalkıyorum falan kayınpederimin çayı bitmiş görmedim. Görümcem bana dönüp kalk gelini kayınpederinin çayı bitmiş dedi imalı imalı bende hemen kalkmaya yeltendim eşim bir anda parladı madem gördün neden kalkıp doldurmuyorsun benim karım hizmetçiniz mi sizin diye kimse sesini çıkaramadı.

Eşinize bravo. Benim eşim de kendince kibar kibar takılsın, yani adamın yapısı bu maalesef. Kırılınca üzülünce içine atar falan. Rest çeksin dediğim de bu yani hani artık açıkça söylesin. Belki de söylemiştir bilmiyorum ama kv ye adamakıllı bir ders lazım ki kendini geri çeksin.

Diyen vardır elbette ama onların demesi sizin eşinizin kişiliğini değiştirmez ki. Kendisi rest çekmeyecekse yine çekmez. Bence hiç başkalarının kişiliğini göz önüne alarak eşinizden beklentiye girmeyin. Hayal kırıklığı yaşayan siz olursunuz

İnanın kafam çok karışık. Eşimin kanına girsem yapar benim gazımla ama ailesi bu ben sebep olmak istemem.

Hah işte anlatmak istediğim bu. Bu aşamaya nasıl geldiniz ? Eşim çok sabırlı ama kv asla değişmeyecek bunu biliyorum.

Eşimin ailesiyle sorunlarımız tamamen onlardan kaynaklı şekilde daha sevgililik döneminde onlar beni tanımadan başlamıştı. Eşimin tüm zor zamanlarında yanında ailesinden daha fazla durduğum için ve nedensiz yere beni üzdükleri için kendisi ailesinin gönüllerini yapmaya çalışmadı açıkçası. Evlendikten sonraki 3-4 sene zaten beni ailesiyle bir araya bile getirmedi. Kendi istediği gibi görüştü bu süreçte hiç karışmadım. Ben eşimi askere gönderirken ilk defa yüzyüze geldim yıllar sonra. Sonra bayramdan bayrama görüşmeye başladık. Annesi beni aramaz, ben onu aramam çok nadir şekilde eşimle konuşurlarken selam veririm. Evlerine yeni yeni gitmeye başladım, onlar bana henüz gelmediler.
Eşimin tavrı bunda etkili, zarar görmemi, üzülmemi istemiyor sanırım. Ben de onu ailesi ve çevresinde eksikli göstermemek için bayramlarda ve senelik izinlerimde 1 günlüğüne gitmeye başladım. Karşılıklı bir uzlaşı oldu yani.

Sizin adınıza çok sevindim. Ah ah kv en büyük çirkef aslında ona da kendisi gibi cevap vermek lazım da asla altta kalmaz, terbiyesiz saygısız diye de üstüne ayılma bayılma "kırılma " numaraları yapar çok geçi çok. Onla baş edebilmek için tüm gün ona zaman ayırıp onunla uğraşmanız gerekir çünkü alır eline telefonu onu arar buna dert yanar kendini acındırır....

Siz neler yaptınız mesela ne dediniz?

Problemlerin icinde en buyugu emrivakiĺerdi. Kafalarina gore plan yaparlar, kafalarina gore gelip gitmek ister, kaynim gec saate kadar oturmak isterdi haftasonlari bizde. Esimi bosayasim geldi zaten o kaynim yuzunden.

Ne yaptim? Emrivaki plan mi yapildi bozdum evime almadim. Emrivaki eve geldilerse hosgeldin diyip önlerine bir bardak cay dahi koymadim.
Boyle boyle devamli tepkimi koydum. Aman nolcak sonucta kardesleri, aman sonucta annesi diye diye idare etsem evim yol gecen hanina donerdi. Beni zaten insan yerine koyup musait misin demezlerdi. Hep esimle iletisim kurarlardi ve hep emrivaki. Esim hep rivaviraya sorun diye yonlendirirdi veya acik acik soylerdi haber verin boyle olmaz diye cok konustu ama sallamadilar genelde.

Onlar sallamadikca ben esime yuklendim biz tartistik bazen adam da delirdi. :KK70: sonunda rest cekti hatta biz de baska bir sehre gittik bir sure ama tek nedeni esimin ailesi degildi farkli sebebler de vardi zaten.

Suan esimin ailesiyle ayni sehirdeyiz ve evime kafasina gore kimse gelemiyor. Biyeri davet ederken kv musait misiniz planiniz var mi diye arayip bana soruyor. Benden bi beklentileri zaten kalmadi.

Eşinize bravo. Benim eşim de kendince kibar kibar takılsın, yani adamın yapısı bu maalesef. Kırılınca üzülünce içine atar falan. Rest çeksin dediğim de bu yani hani artık açıkça söylesin. Belki de söylemiştir bilmiyorum ama kv ye adamakıllı bir ders lazım ki kendini geri çeksin.
Eşinizin karakteri böyle malesef ve sizin sayenizde rest çekse bile vicdan yapacaksınız. Birde eşiniz ne derse desin kayınvaldenizin değişeceğini zannetmiyorum malesef siz kendi sağlığınız için onu umursamamayı deneyin ve eşinizle sorun yaşamamaya çalışın.

Problemlerin icinde en buyugu emrivakiĺerdi. Kafalarina gore plan yaparlar, kafalarina gore gelip gitmek ister, kaynim gec saate kadar oturmak isterdi haftasonlari bizde. Esimi bosayasim geldi zaten o kaynim yuzunden.

Ne yaptim? Emrivaki plan mi yapildi bozdum evime almadim. Emrivaki eve geldilerse hosgeldin diyip önlerine bir bardak cay dahi koymadim.
Boyle boyle devamli tepkimi koydum. Aman nolcak sonucta kardesleri, aman sonucta annesi diye diye idare etsem evim yol gecen hanina donerdi. Beni zaten insan yerine koyup musait misin demezlerdi. Hep esimle iletisim kurarlardi ve hep emrivaki. Esim hep rivaviraya sorun diye yonlendirirdi veya acik acik soylerdi haber verin boyle olmaz diye cok konustu ama sallamadilar genelde.

Onlar sallamadikca ben esime yuklendim biz tartistik bazen adam da delirdi. :KK70: sonunda rest cekti hatta biz de baska bir sehre gittik bir sure ama tek nedeni esimin ailesi degildi farkli sebebler de vardi zaten.

Suan esimin ailesiyle ayni sehirdeyiz ve evime kafasina gore kimse gelemiyor. Biyeri davet ederken kv musait misiniz planiniz var mi diye arayip bana soruyor. Benden bi beklentileri zaten kalmadi.

Eve gelme değil çağırma kısmına kadar aynı neredeyse. Eşimi arayıp emrivaki yapmaları, atıyorum düğüne gidilecek (sanki gitmek zorundayım) eşimi arayıp söylemeleri, benle "muhatap olmamaları" ama nedense tüm "gelinlik görevlerini" istisnasız beklemeleri vs vs.

Ben bu tarz insanların çocuklarının mutluluğunu gerçekten düşündüklerini sanmıyorum.

Siz gidip gelmeyin ama eşinizden bunu istemeyin ve onu buna zorlamayın .:işsiz:

1 kere bile eşime ailene git ya da gitme demedim demem de böyle bir hakkım yok çünkü. Tek isteğim benden beklentilerini azaltmaları ya da bitirmeleri. Eşim ailesine inat mı bilmiyorum ama bensiz gitmiyordu görüşmediğimiz dönemde kv de bana oynayarak yani benimle barışarak (tabi ayağına kadar gidip özür diletip) eşimin gelmesini sağladı.

Back
X