Eşim ailesine yakın yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Onceadalet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
415
301
33
39
Eşimle uzun yıllar çıkarak evlendim. Bu yıllar içinde sürekli ailesine yakın oturmak istiyordu ben de daha ilk günden oturmak istediğim yeri söylemiştim o da kabul etmişti.Aileme yakın olacağı için kendini kötü hissettiğinden evliliğin ilk yılını burnumdan getirdi.Şimdi de kendi işyerine yakın olmayı ileri sürerek ailesiyle aynı sokakta oturmayı planlıyor.Ailesi şimdilik yılın yarısı memleketlerinde yaşıyor ancak ilerleyen zamanlarda böyle olmayacak.Evliliğimiz içinde aileme yakın otururken bile yılda 3 sefer gördü ancak kendisi içli dışlı olmayı istiyor.Aynı semtte ancak 15 dklık mesafeleri bile kabul etmiyor.Ben de çalışıyorum ve tayinimi oraya almamı istiyor.Bu yer ailemden 1,5 saatlik uzakta ve annem kanser hastası.Ancak hiçbir sözü yerine getirmedi.Psikologlara da gittik ancak ailesine aşırı düşkünlüğü yenemedik.Uzaktayken bile ordan çıkmazken yakın olunca düşünemiyorum.Bir sürü sebepten boşanma aşamasına geldik ve beni fedakarlık yapmamakla suçluyor.

Ayrılmayı neden düşünmüyorsunuz?

İl dışına çıkmayı bırakın aynı sokakta oturmayı düşünüyor her zaman onlar ölecekmiş ve layıkıyla evlatlık görevini yapmak için her anını onlarla geçirmek istiyor .
anneniz kanser (Allah acil şifalar versin)
ve siz kocişinize karşı şu cümleyi kuramayacak kadar merhametsiz misiniz annenize karşı?

Annem bu kadar ağır bir hastalıkla mücadele ederken , bana sürekli taşınalım diyen adamı evden atarım.
Nasıl bir vicdan yoksunluğu bu.
Annenizi sakın ha sakın bırakmayın lütfen.
Şu an önceliği olan tek kişi anneniz.

Ha bu kadar taşınmak istiyorsa defolsun gitsin annesinin evine.

Son düzenleme:
Gözünü korkutman lazım.Ablamın böyle bir arkadaşı vardı , aileci ve sürekli ailesiyle olmak isteyen bir adam , kadının ailesine saydırıyordu falan hatta.Kadın çekti çekti en son boşanma kararı aldı.Adam da ayakları totosuna vura vura annesinin evine gitmiş tabii anam gadın anam canım anam diye.Eve sığamamış , annesi sürekli laf söz , ütüsünü yapmıyor , evde odası bile yokmuş , salonda yatıyormuş falan.O sürekli gitmek istediği anne evinde perişan olmuş.Kadına yalvardı yakardı barıştılar , şimdi ayda yılda bir gidiyorlarmış.Sana da böyle bişey lazım.

sana katılıyorum
bekarken sokaktan eve gelip anasına babasına bi bardak su vermeyen hayırsızlara evlenince nur iniveriyo olan kadınlara oluyo madem pek kıymetli ailen evlenmeyeydin bi ömür dizinin dibinde kalaydın

konu ne olursa olsun sözünde durmayan bir koca ile zaten ömür geçmez.
ayrıca evlilikten sonra kişilerin 1. öncelikli ailesi çekirdek ailesidir ana babası değil. hala kendi anam babam diye tutturuyorsa ve ısrarla bu düşkünlüğünden vazgeçmiyorsa siz de kendi hasta annenizi seçmelisiniz. buyursun kocanız kendisi nereye gitmek istiyorsa oraya gitsin, siz kesinlikle duruşunuzdan taviz vermeyin.

Ama sizin bir önceki konunuzda hemen hemen aynı ve size yine tüm yorum yapan üyeler eşiniz her şeye rağmen değişmez en mantıklısı yol yakınken boşanmanız demiş. Bu konuya da Aynı cevaplar gelecek. Bence de memeden ayrılamamış eşinizi anacığına bırakıp yeni bir hayata biryerden başlamalısınız. Böyle haftada bir aynı tür konu açmakla düzelmez. Somut adımlar atmalısınız kendiniz için.

Onunki anne baba da sizin ki ne oluyor acaba.

Öküze bak yam

Ben bu kadar merhametsiz vicdansız adamlar görmedim. Bunlar nerde yaşıyor. Ben anlamıyorum.

Evlenmeden önce kedi başı okşamamış adamlarla evlenmeyin arkadaşlar. Hayvan bakmamış , acımamıs bir adamla evlenmeyin.

Kanser hastası bir kadını bırakıp da evlatlık vazifesi yapmaya gidiyor. Kafaya gel.

Ben annem babam konusunda çok hassas bir insanım. Ama eşimi de anne babası konusunda hassas olması için uyarıyorum. Çünkü onlar da ölümlü. Eşimi severim ve vicdan azabi cekmesini istemem.

Azıcık adil olan bir kocanız olsaydı sizin için ne güzel olurdu.

Siz yapmayın ama ben bu kadar bencil ve merhametsiz bir adamı zannederim ki kapının önüne koyardım.

Haydi bakalım sen anana. Ben de anama.

Evet beni de rahatsız eden aslında ailesine düşkün olması değil sadece kendi ve ailesi varmışçasına hayatını yaşamak istemesi ve adil olmaması anneme gelince de diğer kardeşlerin yakınında diyor ama her evlat bu durmda yakın olmak ister.Evin tek oğlu olması ve erkek ailesine yakın yaşar mantığı maalesef değişmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…