• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesine yardım etmeli mi?

Sahsyim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
55
41
3
36
Merhabalar. Esim de ben de calisiyoruz. Cok sukur gelirimiz cok iyi. Ailelerin bizden sozlu olarak bir beklentisi yok diyebilirim. Ara ara ihtiyaclarini aliyoruz biz. Esimin babasinin geliri yok. Esinin sirtinda kambur gibi yasiyor. Esi de yani kayinvalidem de emekli memur. Kendi evleri var. Baska giderleri yok ama gelirleri belli.
Hic konusu bile acilmadi aramizda ama acaba esime ailesine yardimci olmasi konusunda oneride bulunmali miyim. Eksik yada yetisemiyor degiller ama kendi yaglarinda kavruluyorlar gibi. Yoksa hic karismayim da alisilmis duzen devam mi etsin. Ara ara aklima takiliyor bu. Simdi de size sorup bi fikrinizi almak istedim.

ev kira değil, emekli maaşı var. zaruri bi durum yoksa neden yardım etsin? aç mı geziyolar?
Gecen gun babasi esimi cagirmisti. Birlikte gitmistik. Parasinin olmadigindan bahsetmis. Para istememis ama kimse para vermiyor demis ben mutfaktayken. Fazlasiyla boş bir adam. Ben esimden daha cok taktim ama aklima geldi iste. Acaba yardim bekliyorlar midir diye.

Merhabalar. Esim de ben de calisiyoruz. Cok sukur gelirimiz cok iyi. Ailelerin bizden sozlu olarak bir beklentisi yok diyebilirim. Ara ara ihtiyaclarini aliyoruz biz. Esimin babasinin geliri yok. Esinin sirtinda kambur gibi yasiyor. Esi de yani kayinvalidem de emekli memur. Kendi evleri var. Baska giderleri yok ama gelirleri belli.
Hic konusu bile acilmadi aramizda ama acaba esime ailesine yardimci olmasi konusunda oneride bulunmali miyim. Eksik yada yetisemiyor degiller ama kendi yaglarinda kavruluyorlar gibi. Yoksa hic karismayim da alisilmis duzen devam mi etsin. Ara ara aklima takiliyor bu. Simdi de size sorup bi fikrinizi almak istedim.
Dertsiz basiniza dert acmayin.

Sizi zora sokmuyorlarsa esiniz ailesi ile kendi arasinda halletsin. Yok sizi ve esinizden sizi borca veya zora sokacak birsey olursa söz hakki dogar

Gecen gun babasi esimi cagirmisti. Birlikte gitmistik. Parasinin olmadigindan bahsetmis. Para istememis ama kimse para vermiyor demis ben mutfaktayken. Fazlasiyla boş bir adam. Ben esimden daha cok taktim ama aklima geldi iste. Acaba yardim bekliyorlar midir diye.

kimse para vermiyor derken, neden millet ona para versin ki? bize de vermiyolar, çalışıp kazanıyoruz. aldığı parayı napcak hem?

Boş derken ne yapıyor mesela?
İddia, ganyan, alkol gibi alışkanlıkları var mı?
Benim yardım etmem için bunlar kriter mesela.
Diğer taraftan sadece kp in lafına bakmayın yalan söylüyor olabilir. Eşiniz yardım etmek isterse annesinin ağzını arasın gerçekten parasız mı bakalım..

kimse para vermiyor derken, neden millet ona para versin ki? bize de vermiyolar, çalışıp kazanıyoruz. aldığı parayı napcak hem?
Evet esim cok sinirli zaten babasina. Hatta sinirli bile diyemem ya. Bitirmis kafasinda. Aynen sizin gibi dusunuyor. Herkesle kavgali ama herkes ona iyi davransin herkes yardim etsin kafasinda. Belki de karismamak en iyisi.

Evet esim cok sinirli zaten babasina. Hatta sinirli bile diyemem ya. Bitirmis kafasinda. Aynen sizin gibi dusunuyor. Herkesle kavgali ama herkes ona iyi davransin herkes yardim etsin kafasinda. Belki de karismamak en iyisi.

karışma bence de.

E çalışsaymış, afedersin de asalak gibi yaşayacağına zamanında kullansaymış aklını. Çalışmayan, geliri olmayan erkekleri anlamıyorum. (Evde oturup da ev işi vs yaptıysa o ayrı tabii, o zaman yardım etsin isterim:KK53:)

Boş derken ne yapıyor mesela?
İddia, ganyan, alkol gibi alışkanlıkları var mı?
Benim yardım etmem için bunlar kriter mesela.
Diğer taraftan sadece kp in lafına bakmayın yalan söylüyor olabilir. Eşiniz yardım etmek isterse annesinin ağzını arasın gerçekten parasız mı bakalım..
Sigara ve iddia var. Para bulsa bitirene kadar eve gelmezmis mesela. Kayinvalidem cok dertli bana anlatmisti. Yardim kayinpederime yapilamaz zaten. Ona para vermek akillica degil bence de. Kayinvalideme yardim yapilmali mi acaba. Akli basinda olan o cunku. Yoksa kp ye verilen parayi sokaga atsak daha iyi.

Karısıp da basına iş alma
Paranız çoksa kendınız için birikim yapın
ailesine de gittiğinizde eliniz boş gitmyin

ufak tefek market alısverıslerı yapıp gidin içiniz rahat etsin

E çalışsaymış, afedersin de asalak gibi yaşayacağına zamanında kullansaymış aklını. Çalışmayan, geliri olmayan erkekleri anlamıyorum. (Evde oturup da ev işi vs yaptıysa o ayrı tabii, o zaman yardım etsin isterim:KK53:)
Yillarca siyasetle ugrasip eline gecen parayla gezip tozmus. Ailesine de bakmamis. Kayinvalidem bakmis cocuklarina. Memurlugu kucumsemis. Simdi durumu bu. O yuzden ne esi ne de cocuklari vicdani bir yukumluluk hissetmiyorlar ona karsi. Gecen gun esimle bana dert yandi cok yalnizmis kayinvalidem onunla hic sohbet etmiyormus. Tasinmak istiyirmus. Evi satalim derdinde simdi de. Anlattikca bana da sacma geliyor. Hergun olmek icin dua ediyormus.
Evet kotu bir insan ama karsima gecip bana bunlari anlatinca gercekten sarsildim ben. Bi garip hissediyorum o gunden beri.

Karısıp da basına iş alma
Paranız çoksa kendınız için birikim yapın
ailesine de gittiğinizde eliniz boş gitmyin

ufak tefek market alısverıslerı yapıp gidin içiniz rahat etsin
Evet bu market alisverisi olayi da mantikli aslinda. Cok tesekkur ederim. Bu fikri degerlendirecegim.

yardım adı altında işi nakit paraya dökerseniz bu hep beklenir göreve döner ama şimdiye kadar yaptığınız gibi mutfak alışverişi hediyeler vs yeterli

Back
X