• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesine yardım etmeli mi?

Bizim sirtimizda kambur degil. Adam kendi esinin sirtinda kambur. Kv sokaga mi atiyim mecbur bakiyorum diyor. Kp ailesine hic bakmamis. Zamaninda kazandigini arkadaslariyla yemis. Hicbir yatirim yapmamis. Simdi esinin eline bakip sigara iddia parasi istiyor. Bence esinin sirtinda kambur. O yuzden bu yazdigimda bir yanlislik gormuyorum.
Kv yansın derdine o zaman
Yani bile bile cekıyorsa bana dokunmayan yılan bin yaşasın denır

Ben olsam içim rahat etmez. Bir beklentileri Varki babası söylemiş, ama adam beleşe alışmış zaten. Siz arada sırada kayınvalidenize üç beş verin derim, ev eksiği giderin bir şekilde yardım edin ama bunu kp e değil mutlaka kv ye verin

Kv yansın derdine o zaman
Yani bile bile cekıyorsa bana dokunmayan yılan bin yaşasın denır
Cocuklarimin babasi cektim mecbur diyor ama kac kere soyledim bosanmamakla iyilik yapmamissin keske vakti zamaninda bosansydin diye ama cevre ne derdi babasiz cocuk buyutmekten korktum diyor. Simdi de bu yastan sonra sokaga mi atiyim diyor. Ama soyle bir sikinti var surekli esime bana dert yaniyor. Kendisi evet cok cekmis ama cocuguna vicdan yaptirmanin alemi yok ki. Esime olaylari anlattikca esim de annesini yere goge koyamayip keske babamla kalmasa orda diye vicdan azabi cekiyor. Esinden goremediklerini oglundan bekliyor kv.

Kv kp de ayni durumdalar asagi yukari ev kendilerinin ve bir emekli maasi var. Hic para istediklerine sahit olmadim ama sonucta evlatlari her gidiste market alisverisi yaparız ufaktan yagiydi sekeriydi belli baski kalemleri aliriz cok abartmadan bazende annesine cikartip harclik mahiyetinde 100-200 birakir. Ayda iki falan gorusuyoruz. Ve ben durtmesem esimin aklina bile gelmez bu hic rahatsizlik duymuyorum bundan. Bende babami bes yil once kaybettim esim annem icin gereken herseyi yapıyor yaptırıyor o yüzden bende ön ayak oluyorum acikcasi. Sizde belki market alisverisi yapabilirsiniz ufak tefek.

Kv kp de ayni durumdalar asagi yukari ev kendilerinin ve bir emekli maasi var. Hic para istediklerine sahit olmadim ama sonucta evlatlari her gidiste market alisverisi yaparız ufaktan yagiydi sekeriydi belli baski kalemleri aliriz cok abartmadan bazende annesine cikartip harclik mahiyetinde 100-200 birakir. Ayda iki falan gorusuyoruz. Ve ben durtmesem esimin aklina bile gelmez bu hic rahatsizlik duymuyorum bundan. Bende babami bes yil once kaybettim esim annem icin gereken herseyi yapıyor yaptırıyor o yüzden bende ön ayak oluyorum acikcasi. Sizde belki market alisverisi yapabilirsiniz ufak tefek.
Maddi konular bizde de benim durtmemle oluyor. Yani esim kendisi dusunup de bana sormuyor. Belki de o yuzden sorumluluk duyuyorum. Haklisiniz. En azindan market alisverisine yardim edilebilir.

Maddi konular bizde de benim durtmemle oluyor. Yani esim kendisi dusunup de bana sormuyor. Belki de o yuzden sorumluluk duyuyorum. Haklisiniz. En azindan market alisverisine yardim edilebilir.
Ne guzel iste ince dusunuyorsunuz sizde coktan eksilmez onlarinda gonlu olur sizinde iciniz rahat eder. Surekli para isteyen, kendini acindiran, esimi kullanmaya calisan, bir ailesi olsa ben sanirim gonullulukle yapamazdim bunu ama gorunce durumu yapmak yaptirmak en guzeli.

Eşiniz kendisi vermiyorsa vardır bir bildiği. Boş yere kimseyi beklenti içine sokmayın. Yarın ne olacağı belli değil, zaruri bir durum olur destek olursunuz ama diğer türlü gereksiz bir şey.

Merhabalar. Esim de ben de calisiyoruz. Cok sukur gelirimiz cok iyi. Ailelerin bizden sozlu olarak bir beklentisi yok diyebilirim. Ara ara ihtiyaclarini aliyoruz biz. Esimin babasinin geliri yok. Esinin sirtinda kambur gibi yasiyor. Esi de yani kayinvalidem de emekli memur. Kendi evleri var. Baska giderleri yok ama gelirleri belli.
Hic konusu bile acilmadi aramizda ama acaba esime ailesine yardimci olmasi konusunda oneride bulunmali miyim. Eksik yada yetisemiyor degiller ama kendi yaglarinda kavruluyorlar gibi. Yoksa hic karismayim da alisilmis duzen devam mi etsin. Ara ara aklima takiliyor bu. Simdi de size sorup bi fikrinizi almak istedim.
Hiç karışmayın derim zaten çok ihtiyaçları olsa emin olun oğullarına açıkça söylerlerdi. Kayınpederiniz para konusunu açmış ama açık açık istememiş ayrıca eşiniz öyle bir şey sezseydi kendi yardım ederdi ya da size bahsederdi zaten

Merhabalar. Esim de ben de calisiyoruz. Cok sukur gelirimiz cok iyi. Ailelerin bizden sozlu olarak bir beklentisi yok diyebilirim. Ara ara ihtiyaclarini aliyoruz biz. Esimin babasinin geliri yok. Esinin sirtinda kambur gibi yasiyor. Esi de yani kayinvalidem de emekli memur. Kendi evleri var. Baska giderleri yok ama gelirleri belli.
Hic konusu bile acilmadi aramizda ama acaba esime ailesine yardimci olmasi konusunda oneride bulunmali miyim. Eksik yada yetisemiyor degiller ama kendi yaglarinda kavruluyorlar gibi. Yoksa hic karismayim da alisilmis duzen devam mi etsin. Ara ara aklima takiliyor bu. Simdi de size sorup bi fikrinizi almak istedim.

Güzel bir kalbiniz var ne mutlu... lakin, tam olarak ihtiyaç belirtilmediği sürece para olarak yardım etmeyin... o başka bir platforma taşınır inanın bana... ama şunu yapabilirsiniz, biz çok sık yapıyoruz. güzel bir tereyağı mı aldınız, bir kalıp da onlara alın. erzak alışverişi mi yaptınız, bir de onlara giderken vermek üzere ayrıca bir paket hazırlayın. hem destek olursunuz hem Rabbim görür hem de direct para alışverişi gibi ileride üzerinize vazife olacak konumlandırmalardan uzak durursunuz.

Ha, birebir para isterlerse ve sizin de durumunuz varsa, o zaman yardım edin tabii, bütçenizi de sarsmadan :KK200:

Sigara ve iddia var. Para bulsa bitirene kadar eve gelmezmis mesela. Kayinvalidem cok dertli bana anlatmisti. Yardim kayinpederime yapilamaz zaten. Ona para vermek akillica degil bence de. Kayinvalideme yardim yapilmali mi acaba. Akli basinda olan o cunku. Yoksa kp ye verilen parayi sokaga atsak daha iyi.

Yok canım.

Bir arkadaş öneri vermiş.
Eve yiyecek mi alıyorsunuz onlar içinde alın
Tereyağı yağ
Et
Princ bulgur vs
Çay bakliyat
Bunlar ihtiyaç duyulan seyler

arada koltuk cıksanız sızı etkılemeyecekse yapın bence. Uc gunluk dunyada para mal mulk hepsı burada kalıyr nede olsa.

Ben olsam ayda bir market alışverişini yaparım yada fatura öderim.
İleride çocuğunuzu kv bakacaksa aylık para verirsin

Ben olsam durumum çok iyi ise kv me verdirir ama kp e soylememesinı söylerim. Kadın ister biriktirir ister çaktırmadan harcar.

Kv denize ek kart çıkartın. Gelirinize göre mesela 500 tl limiti olsun. İhtiyaç duyarsa oradan harcasın.

Bence hiç alıştırma bende kv ye gittigimde dolaplarina filan bakardim neyi eksikse alırdım bazen eşim izin vermezdi gizli alirdim sonra baktım hiç kıymet bilmiyo ve evinde olsada yok diyip istiyordu artık duymamazliktan geliyorum eğer kıymet bilmicek biriyse yapma

Gecen gun babasi esimi cagirmisti. Birlikte gitmistik. Parasinin olmadigindan bahsetmis. Para istememis ama kimse para vermiyor demis ben mutfaktayken. Fazlasiyla boş bir adam. Ben esimden daha cok taktim ama aklima geldi iste. Acaba yardim bekliyorlar midir diye.
calismiyana kim para verir:)

Ihtiyaclari varsa edilebilir bence ...anne ve babadan bahsediyoruz ayni durum sizin aileniz icin gecerli olsa ne dusunurdunuz

Back
X