- 9 Aralık 2021
- 1.302
- 2.496
- 83
Hayir, eşim tabi ki böyle biri degil. Ama anne babasinin sacma sapan fikirleri var, e adam napsin. On yillik evliligimizde hala böyle devam etseydi elbette rahatsiz olurdum. Ama etmiyor zaten, ben sadece konu sahibinin esinin bu davranisinin altinda bi sebep oldugunu savunuyorum. Sacma kabul ederiz ya da etmeyizama bi sebebi var. Cekiniyor falan filan, konusmuyor yok gibi davraniyor.. e simdi böyle davranan eşine konu sahibi dediklerinizi nasil yapsin diyorum..Ne olur ki? Niye benim omzuma başını koydun diye kavga mı çıkaracak? Bu yüzden kavga çıkaracak adamlarla evlendiyseniz üzgünüm ama çok büyük hata yapmışsınız.
Konuşarak halledin bu durumu, ileride aha büyük sıkıntı yaşarsınız..Merhabalar, eşim de ben de başkalarının yanında daha kontrollüyüz. Ama ailesinin yanında aramızda hiç çekim yokmuş gibi duruyor. Ben de bu duvarı aşamıyorum. Ama o da hiç bana pas vermiyor. Ailesinin yanında sanki onun kardeşiymişim gibi hissediyorum ve sevmiyorum bu hissi. Aynı şekilde o da benim ailemin yanındayken ben de daha kontrollü oluyorum ama onun kadar değil. Birbirimizle diyaloga girmiyoruz veya birbirimizle ilgilenmiyoruz. Aramızda bi sorun olduğundan değil, toplum içinde çekiniyoruz. Bunu nasıl aşabiliriz?
Ya hu ters teper, tepetaklak olurlar
Bu durumu yaşamiş biri olarak ve hala mantik çercevesinde bi yere oturtamamakla birlikte aile yapilari gereği eş kisilerimiz böyle davrandi diyebiliyorum. E şimdi konu sahibi dediginiz gibi dibine otursa, omzuna yatsa sırnaşsa devamini düşünemiyorum
Konu sahibinin kişiliğini bilemem tabi ama kendime göre yorum yaparsam zaten sevgililikten itibaren bu davranışa izin vermezdim. Bunu sorun edecek aile ya da adamla da işim olmazdı zaten. Ancak konu sahibi kendi de eşi gibi aslında. Sadece eşi biraz daha katı sanırım bu konuda o yüzden rahatsız olmuş.Hayir, eşim tabi ki böyle biri degil. Ama anne babasinin sacma sapan fikirleri var, e adam napsin. On yillik evliligimizde hala böyle devam etseydi elbette rahatsiz olurdum. Ama etmiyor zaten, ben sadece konu sahibinin esinin bu davranisinin altinda bi sebep oldugunu savunuyorum. Sacma kabul ederiz ya da etmeyizama bi sebebi var. Cekiniyor falan filan, konusmuyor yok gibi davraniyor.. e simdi böyle davranan eşine konu sahibi dediklerinizi nasil yapsin diyorum..
Ha kendi iliskisini o daha iyi bilir, keşke mümkün görse de yapsa, ben şahsim adima, hemcinsim mutlu oldu diye sevinirim.
Yav arkadaşim sana şöyle söyleyim ordan pay çıkar...Konu sahibinin kişiliğini bilemem tabi ama kendime göre yorum yaparsam zaten sevgililikten itibaren bu davranışa izin vermezdim. Bunu sorun edecek aile ya da adamla da işim olmazdı zaten. Ancak konu sahibi kendi de eşi gibi aslında. Sadece eşi biraz daha katı sanırım bu konuda o yüzden rahatsız olmuş.
Bunlari yazarken kendime bir kez daha çok acidim yavYav arkadaşim sana şöyle söyleyim ordan pay çıkar...
Eşimin ailesi ile uzak şehirlerydik, düğün davetiyemizi bastiracaklarken kp kişisi anne isimlerini davetiyeye bastirmamiş..
Davetiyeler bi geldi... Ee bunlarda anne isimleri yok
Dedim nişanlima benim babamin olduğu kadar annemin de çevresi var, e babami taniyan annemi tanimaz, annemi taniyan babami tanimaz neden davetiyede ismi yok?? Eşim bi şey diyemedi.
Babam bizim çevremiz için davetiye bastirmak istedi, sonradan da lanet olsun dedi kizdi vazgecti. Neyse ceyiz almaya geldiklerinde kp kişisine bunu sordugumuzda "davetiyelerde kadinin ismini öne yaziyorlar ben bunu hic sevmiyorum uygun bulmuyorum, o yüzden yazdirmadim" dedi
Ona sorsan bu aciklamasinda o kadar hakli ki, biz babamla şok olduk...
"KADİNİN ADİ YOK!"
E şimdi böyle bağnaz düşünen adamin, açık fikirli, kadina,karisina çiçek gibi bakan oğlu eşim.. O yüzden eşimin ailesinin yaninda ki o soguklugunu cok dert etmedim ve zamanla o da bunu aştı ve çok şükür ben de bu ve benzeri rahatsizliklarim olduğunda eşime buna da şükür diye düşünerek yaklastim ve onun bunlari aşmasi icin elimden gelen destegi verdim ve ben kazandim
Ben de şöyle sorayım, niye davetiyelerinizi kayınpeder bastırdı?Yav arkadaşim sana şöyle söyleyim ordan pay çıkar...
Eşimin ailesi ile uzak şehirlerydik, düğün davetiyemizi bastiracaklarken kp kişisi anne isimlerini davetiyeye bastirmamiş..
Dedim nişanlima benim babamin olduğu kadar annemin de çevresi var, e babami taniyan annemi tanimaz, annemi taniyan babami tanimaz neden davetiyede ismi yok?? Eşim bi şey diyemedi.
Babam bizim çevremiz için davetiye bastirmak istedi, sonradan da lanet olsun dedi kizdi vazgecti. Neyse ceyiz almaya geldiklerinde kp kişisine bunu sordugumuzda "davetiyelerde kadinin ismini öne yaziyorlar ben bunu hic sevmiyorum uygun bulmuyorum, o yüzden yazdirmadim" dedi
"KADİNİN ADİ YOK!"
E şimdi böyle bağnaz düşünen adamin, açık fikirli, kadina,karisina çiçek gibi bakan oğlu eşim.. O yüzden eşimin ailesinin yaninda ki o soguklugunu cok dert etmedim ve zamanla o da bunu aştı ve çok şükür ben de bu ve benzeri rahatsizliklarim olduğunda eşime buna da şükür diye düşünerek yaklastim ve onun bunlari aşmasi icin elimden gelen destegi verdim ve ben kazandim
Peki sevgiliBen de şöyle sorayım, niye davetiyelerinizi kayınpeder bastırdı?
Biz gittik eşimle bastırdık, iki aileye de gerektiği kadar verdik dağıtsınlar diye. Davetiyelerimizde anne baba ismi yoktu, çünkü aklımıza bile gelmedi anne baba ismi yazdırmak. Düğün bizim düğünümüzdü, bizim isimlerimiz yeterliydi.
Ben sizin yerinizde olsam tekrar davetiye bastırırdım mesela. Ne münasebet bana sorulmadan, ben istediklerimi belirtmeden benim düğünüm için karar alınacak. Çıngar çıkardı. Kazanmak için de ben uğraşmazdım muhtemelen, karşımdaki adam beni kaybetmemek için uğraşsın
Kv kp açısından şanssız olsanız da ne mutlu ki eşinizle ilişkinizi duzeltmissiniz ve şuan mutlusunuz. Herkesin hayatı bir değil, ailesi koşulları geçmişleri farklı ama önemli olan aynı ev içinde uyumu yakalamak, mutluluğunuz ömür boyu sürsünYav arkadaşim sana şöyle söyleyim ordan pay çıkar...
Eşimin ailesi ile uzak şehirlerdeydik, düğün davetiyemizi bastiracaklarken kp kişisi anne isimlerini davetiyeye bastirmamiş..
"KADİNİN ADİ YOK!"
Çok kiymetli yorumunuz için teşekkür ediyorumKv kp açısından şanssız olsanız da ne mutlu ki eşinizle ilişkinizi duzeltmissiniz ve şuan mutlusunuz. Herkesin hayatı bir değil, ailesi koşulları geçmişleri farklı ama önemli olan aynı ev içinde uyumu yakalamak, mutluluğunuz ömür boyu sürsün
Ben bu tavrı hiç anlamıyorum sanırım, sizinkini de eşinizinkini de.
Anne baba çocuğunun eşiyle mutlu olduğunu, birbirini sevdiğini, ilgi gösterdiğini, iltifat ettiğini görmek istemez mi?
Heh ben o sondaki gruptan olabilirim işteKonu sahibi mevcut durumu ve beklentisini anlaşılabilir bir örnekle anlatmadığı için ; gerçekte yaşanan durum nedir net olarak anlaşılmıyor.
7 kat yabancı da olsanız , eşlerin birbirine olan sevgisini ve mutluluğunu görmek güzel.
Ancak gerçek beklenti nedir bu önemli.
Maalesef bazı insanlar topluluk içinde birbirlerini ne kadar sevdiğini gösterirken / göstermek isterken samimiyet dozlarını ayarlayamayabiliyorlar. Ortamdaki diğer insanlara "biz odadan çıkalım da , siz rahat edin" dedirtecek kadar; sevgi gösterisinde bulunanlar da olabiliyor maalesef.
Siz kocası her hafta sonu zorla ailesinin yanına götüren üye değilsinizdir umarım
Evet umarım başka bir üyelik ile konu açmamıştır demek istedim1 Ağustos pazartesi üye olmuş konu sahibi.
Evet umarım başka bir üyelik ile konu açmamıştır demek istedim
Haha hayır yahu, onlar olmadığında olduğumuz gibi diyaloga girip sohbet etmiyoruz anlamındanasıl diyolağa girmiyorsunuz?
eşinize birşey söylemeniz gerekse annesine mi söylüyorsunuz x e söyle diye?
yoksa kasttetiğiniz başka birşey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?