esiniz belini ağrımasından sikayetci mi,yada 2 aydır böylr diyorsunuz 2 ay önce belini incitecek bir hareketi oldu mu,sundan biliyorum cevremde var bir örnek bel gevsekliğinden kaynaklı olmus yakınımdaki bu altına kacırma soruu...
eşinizin sorunu, siz onu uyandırmanıza rağmen devam ediyorsa, bu muhtemelen uykusunun en derin olduğu zaman dilimi içinde oluyordur. peki siz eşinizin psikoloğuyla görüştünüz mü? çünkü bu süreçten siz de etkileniyorsunuz ve bunu birlikte atlatmanız gerek. siz aktif olarak katılıyor musunuz?
Geçmiş olsun canım. Doktor kontrollerinde sorun çıkmadığına göre büyük olasılıkla psikolojiktir.
Yetişkinlerin pek çoğunda, hayatlarında en az bir kez başına gelmiş bir durumdur.
Genellikle rüyada tuvalet ihtiyacını giderirken yatak ıslatma şeklindedir.
Eşinde de ilk ıslatmadan sonra bilinçaltı bu duruma kilitlenmiş ve ıslatma stresi, devamına sebep
vermiş olabilir. Uykuda kendini güvende hissedebilmesi için medikal bezlerden kullalanarak
uykuya geçmesini tavsiye ederim. Fiziksel engeli olmadığına göre bezini kendi bağlayıp,
kendi çözecek ve giysileri ve yatak ıslanmayacak. Bu durum güvende olmasını sağlayacak
ve ben eminim ilk günden itibaren olmasa bile kısa sürede sorun çözülecek.
Benim tavsiyem ıslatmasa bile uzun süre bezi kullanarak uykuya geçmesidir.
Şu örneği vermek isterim. Kızım 9 - 10 yaşlarındayken dışarı çıkmıştık. Tuvaleti geldiğini
söyleyince tuvalet araştırmaya başladık. O gün tuvalete girene kadar iç dünyasında neler
yaşadıysa, dışarı çıkamaz oldu. Hele otobüs ve minübüse binmek gerektiğinde ağlamaya
başlardı. Ya aracın içinde tuvaletim gelirse ne yaparım stresi yaşadığı için hep idrar
sıkışıklığı hissediyordu. O zaman sana önerdiğim formülü uyguladım tatlım.
Dışarı çıkacağımız zaman bezini kendi bağlar ve güven duyardı. Bu şekilde dışarıda
ne kadar uzun süre kalmış olursa olsun hiç tuvalet ihtiyacı duymadan eve dönerdik.
10 kez falan bezle dışarı çıktıktan sonra her şey normale döndü.
Dilerim en kısa zamanda bu sorundan kurtulursunuz.
basligi gorunce sasirdim aslinda ama hersey biz insanlar icin yarin birgun ayni duruma dusmeyecegimiz ne maglum,
esiniz adina uzuldum hergun uyurken tedirgin uyuyup uyanincada utanip sklmak ne zordur,
psikolojik olarak bu durum yuzunden cokuntu icindedir zaten birde bez baglarsaniz daha kotuye gidebilir,
umarim biran once duzelir ve hersey yoluna girer ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SIFASINI VERSIN INSALLAH(AMIN)
bence psikolojik benim bi yakınımda 2 gece üst üste altına kaçırdığını söyledi ama o günlerde stresi çoktu ona bağladı .
canım birşey okudum az önce,araştırdım...
mantıklı geldi bana eşinde bi denesin ,istersen...
bladder exercise diye geçiyodu mesane egzersizi...
gün içinde çok bol miktarda sıvı alıp idrarı gelse bile tutmaya çalışsın...mümkün olduğu kadar çok tutsun,böylece mesane kaslarını güçlendiriyor...inşallah bir çözüm olur.onun için çok utanç verici olmalı...
geçmiş olsun.
Canım bu durumu yaşayan bir tanıdğım vardı.Aynı bahsettiğin gibi nedeni bulunamıyordu.Psikoloğada gittiler,hastane hastane de gezdiler.En sonunda Ege üniversiyesi hastanesinde çare buldular.Önce egzersizlerle başladılar işe.Çok sıkışana kadar idrarını tutuyordu ve tuvalete gittiğinde de kesik kesik yapıyordu,Yani bi bırakıp,bir tutarak.Böylelikle kaslar gelişiyormuş.Geceleri belli bir saatten sonra sıvı tüketmiyordu.Daha sonrada bir makine verdiler iç çamaşırına takılan,o alet çamaşırda hafif bir ıslaklık olduğu anda saat alarmı gibi ses çıkarmaya başlıyordu.Gece tam altına kaçıracakken alarm ile uyanıp tuvalete koşuyordu.Ki bu durum çok kötü bütün ev ayağa kalkıyor.Ama böylelikle altına kaçırmamaya başladı.
Eşinizde epilepsi tetkiki yapıldı mı?Eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama ileri yasda bir tandığımızda da bu sorun vardı ,bir sürü test yapıldı bir şey çıkmadı.Sonunda norolojide epilepsi tanısı konulmuş.Gece uykusunda kısa süreli dalma nöbetleri yaşıyormuş.
İsterseniz doktorunuza bu durumdan bahsedin.
İnşallah en kısa sürede bu zorluğu aşarsınız,Allah kolaylık versin.
Uzman bir nöroloğa görünmekte fayda var.
Benim aklıma da mültipl skleroz (ms) geldi.
Gittiğiniz nörolog,devlet hastanesinde ise,muayene süresinde değerlendirememiş olabilir.
Özele ve alanında uzman bir nöroloğa gitmenizde fayda var.
büyük ihtima eşiniz bir çeşit virüs kapmıştır virüs mesane yollarını kapattıgını idararını tutamaz
Psikologluk bir iş olduğunu düşünmüyorum. Üniversitelerin araştırma hastanelere gidin lütfen.
Selvi kozalağı, şerbetçi otu, kırkkilit otu,
100'er gr alıncak aktarda öğütülecek gece yatmadan önce bi kaşık alınacak en fazla yarım çay bardağı su içilecek,
kardeşim için not almıştım inşAllah işe yarar, bide bunu deneyin bakalım
Tatlım bu eşin için gerçekten çok zor bir durum, bence gerekirse hergün çamaşır yıka ama sakın kıracak bişi söyleme.
Diyorsundur senin için konuşması kolay diye biliyorum zor bir durumdur ama mutlaka bir tedavisi vardır.
Umarım en kısa zamanda bu durumdan kurtulur.Psikolojik de olabilir, stres yapıyorsa birşeyleri o da sebep olabilir.
Bezden vazgeçmitşim üzülmesin daha kötü olmasın diye ama dün kendisi önerdi ve bez aldık gece öyle yattı sabah çok mutluydu uzun zamandır uyanınca böyle iyi olduğunu görmemiştim
konu sahibi arkadaşım,
yanlış anlama ve kusura bakma. ama bu konu başlığını her gördüğümde bir tuhaf oluyorum. sonuçta sıkıntını paylaşıyorsun anlıyorum ama bence bu eşine haksızlık ya. adına konu açılıyor hemde altına kaçırıyor diye. biraz daha farklı ifade etseydin keşke. yorum yapmiim yapmiim dedim ama her eşi ve ailesi bölümüne girdiğğimde başlığı okuyırum tuhaf oluyorum.
yanlış anlama tabi ama lütfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?