Eşim altınları satmış

Ayse_4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
182
-109
98
Merhaba ben 4 yıllık evliyim eşime sonsuz güven irdim benim için şehir değiş tirdi işsiz kaldı aileme baktı ama eşimle ikimiz pandemide işsiz kaldık ama ben ve babam bütün her şeyi karşıladık masraf olarak geçen gün ortak hesaptn eşim bana sormadan para çekmiş kızımın altınını satmış delirdim meğer İstanbul dan bursaya taşındım da altınları satıp borsaya yatırmış pandemide para batmış bu da kredi çekmiş borcu borçla kapatmış 60 bin gitti ayrıyeten 11 bin borç kaldı o kadar kötü oldumki ne yapıcam bilmiyorum eşim Bi sene dir kızıma bakıyor çalışmıyor ben hemşire yim çalışıyor um boşanmalımıyım bu adam dan güvenim alt üst oldu

Borsa böyle bir girdin mi çıkamıyorsun. Çıkmaya çalıştıkça daha çok batıyorsun. Eline para geçtikçe zararı çıkarmak için tekrar oynayabilir. Evde olduğu içinde kolay yoldan para kazanma yöntemi olduğunu düşünebilir. Ya para yönetimini siz alın ya da bundan sonra aynı şeyler olursa sorumluluk almayacağınızı söyleyin.

Eşiniz büyük bir hata yapmış.ilk kez böyle bir hataya düştüyse hemen boşanmayo düşünmek doğru değil gibi geliyoe bana. Ailenizi ilgilendiren kararları birlikte almanız gerektiğini, bu davranışın sizin güveninizi sarsacağını vs konuşun derim. İlk defa böyle bir şey yaşadıysanız hemen, boşanmayı düşünmek pek doğru gelmiyor bana. Evlilikte zor zamanlar olur, inişler çıkışlar olur. Uzın, bir yolculuk sonuçta. Önemli olan düzeltmek adına çaba gösterilip gösterilmediği.

Siz nasıl farketmediniz ortak hesaptan para cekildigini. Hesabi kontrol etmiyor musunuz. Gercekten bitcoine yatırıp battı mi acaba yoksa kumar vs bi durum olabilir mi iyice bi öğrenin bence. Size sormadan yatirim yapmamasi gerekirdi ama olan olmuş bir şekilde konuşup cozebilirsiniz umarım. Birde esiniz neden calismiyor evde çocuk bakıyor

Şimdi borsayı biraz biliyorum. Yatırdığınız parayı kaybedebilirsiniz . Ama borç oluşmaz. Krediyi borcu kapamak için değil de kar etmek için ( zararını kapayıp kaybettiğini kazanmak için ) çekip tekrar borsada işleme girmiş olabilir.
Onu da kaybetmiş olabilir
Sanki anlattığı hikaye kumara benziyor. Ama Kesin bilemem tabi.

Boşanmayı düşünürseniz eşinizin sizden habersiz yaptığı bu işlem kendisinin kusuru sayılır. Bütün hesaplara erişimini kapatmanızda fayda var. Ben bir düzeltiyim şimdi konuştuğuna pişman olsun deyip daha büyük bir borcun altına girme ihtimali var. Eğer ihtiyacı olursa sizden para istemesi daha güvenli olur. Kadının maaşı çok iyi 15-20 bin arası ise ve evde çocuk varsa, babanın maaşı çalışmaya değmeyecek halde ise oturup gayet de çocuğuna ve evine bakabilir. Bu bahsettiğim parayı alan kadınlar var. Eve bir yabancının girmesindense ev sahibi ilgilenir direkt Bugün Avrupa da ve Amerika'da birçok ailenin yapısı bu şekildedir. Siz çalışmazken eşiniz size git iş bul diye diretse, gelir eş baskısı diye konu açarsınız. Var mı öyle dünya.

Bildiğim İlk kez böyle bir şey yapıyor altınlar İstanbul daki evdeydi Bursa ya ben atandım öyle geldik eşimde benim için geldi o zaman satmış daha çok kazanıp bana geri ödemek istemiş güya ama bilmiyorum ortak parayı hmn gördüm 5 bin çektiği ni bu 4 yıldır ilkez oluyor daha önce hiç para çekmedi çocuk konusu bebek olunca ben 1 sene evde ücretsiz deydim o zaman pandemide eşiöide6attılar işten zor zamanlardı işe başlayınca da ben eşimin 1 sene de çalışmayıp bebeğe bakmasını istedim bakıcı ya vermek istemedim o kadar küçük çocuğu olan bu

Öyle dedi pandemide işten atıldı bulamadı bende her an altınları isteyecek gibiydim satalımda şunu yapalım diye korktu herhalde daha çok battı

Kaldıraç varmış resmen kumar. Kazanırsa bilmemkaç katı kazanç kaybederse bilmemkaç katı kadar kayıp gibi. Büyük ihtimal kaldıraç a girdi.

Konu sahibi sizden habersiz altınları bozdurması korkunç bir olay. Kazansa da korkunçtu bence. Adam resmen sizi dolandırmış. Ortak paranızı çalmış. Basit bir durum değil. Bir daha olmayacağının da garantisi yok. Nasıl güvenirsiniz?

Bence ya boşanın, ya da bir daha değil hesabınıza erişim, evdeki kasaya bile erişimi olmasın. Çalışınca da maaşını size versin, her şeyini komtrol edin. Size olan bu borcu dövize çevirin. Bunu da ödeyeceksin deyin.

Koca calismayip evde cocuk bakinca vur totosuna tekmeyi sunepenin. Kadin calismayip cocuk bakinca ama calismak zorunda degil kocasi baksin isi ne vs vs.

Bende bu ikiyüzlülüğü anlamiyorum..

Bu arada aynisini yasadim. Pandeminin basinda kresler kapaninca ben isten ayrilamayacagim icin esim isi birakti. Ilk basta kres kapali diye sonra da bir sure biz güvenemedigimizden 1 sene boyunca kizimiza o bakti. Gül gibi de bakti sag olsun.

Konunuzda ki tek sorun esinizin size danismadan ortak paranizi harcaması.

Bizim bir arkadas da 60.000 battı. Eşinin haberi yok. Bir de karı kızda mi yedim sanki diye üste çıkmaya çalışıyor. Birikim varsa ara ara kontrol etmek lazım. Yoksa büyük baliklara yem oluyorlar. Kaldiracli işlem kumardan beter yani. Her şeyi kontrol altına alsanız da garantisi yok ve çok yorucu.

Borsada parasını tamamen kaybetmesi üstüne borçlanması mantıksız.
Borç dediği kredi borcuysa olabilir ama yine de nasıl tamamen kaybetmiş anlayamadım. Her gün düşüşü görürken çıkabilirdi kendini kontrol edemedi belki de.
Ya da diğer ihtimal kumar olabilir

İşe neden girmiyor? Çocuğunuza bakacak başka biri varsa bir iş bulsun. Taksiye çıksın hiç bulamıyorsa. Her an ihtiyaç oluyor diye biliyorum.

Ben boşanirdim gerçekten yaptığınin elle tutulur bir yanı yok hem de hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…