- 10 Ağustos 2015
- 1.113
- 2.152
- 133
- 47
- Konu Sahibi Birmelegin_annesi
-
Evet ya izin ne demek?Ne diye izin alıyorsunuz sizde ?
Adam sizin sahibiniz değil, ailenizle gorusmenize "izin" vermeyen adamla evli kalabilmeniz şaşırtıcı doğrusu.
Kendi adıma söylüyorum sabırlı bir insanım bana söylenen çoğu yutarım ama aileme en ufak bir saygısızlık sezeyim yakarim o adamı.
guldurdun beni ya supersinAl senin koca konu sahibi
Merhabalar kizlar,
8 yillik flort doneminden sonra 1.5 yil once esimle evlendik. 8 yillik surecte once okul sonra is dolayisiyla ailemden ayri baska bir sehirde yalniz yasadim. Esimle evlendigimde de farkli bir sehre yine ailemden uzak bir yere tasindim. Esim kaptan ve 6 ay sureyle yurt disinda oluyor. Sorun su ki esim kendisi olmadan ailemin yanina gitmemi kesinlikle istemiyor. 2 ay once 33 haftalik bebegimi kaybettim. Olu dogum yaptim. Simdi esimle annemlere geldik. Bana gezebildigin kadar gez ben gittikten sonra bi daha buraya gelmeyeceksin diyor. Evlendigimden beri anneme bi kac defa gelebildim onda da ya kayinvalidemler yanimdaydi ya da esim. Bayramlarda bile gelemedim ailemin elini opmeye. Esim gittiginde evde yalniz kaliyorum. Ona ragmen anneme gelmeme izin vermemesini aklim almiyor. Sanirim kayinvalidem ve akrabalari laf edicek diye izin vermiyor. Bana bi fikir verin kizlar ben esimi masil bu dusunceden vazgecirebilirim?
Suan esim de yanimda.ailenin yanindamisin esim yaninda degilmi
Hayir suan calismiyorum. Bebegimi yeni kaybettigim icin. Ama ogretmenim. Haziran ayina kadar calisiyordum. Zaten esimle durumumuz oydu. Boyle bi problemi ilk defa yasiyoruz.sanırım çalışmıyorsunuz ve ev hanımısınız, her zaman soyluyorum çalışın-kendı paranızı kazanın- bu sıze guc verır, ve asla aıle ılıskılerınıze eslerınızı karıstırmayın ben aıleme gıdecegım dıyecegım esım ızın vermeyecek yok oyle bır dunya ki izinde almam canım ıstedıgınde ben haftasonu annemlere gıdıyorum der, ceker gıderım, bayram seyran oldugunda muhakkak kv zıyaret edıldıkten sonra ilk gunu yola cıkılır benım aıleme gıdılır hele bır gelmesın benı de goremez bır daha bu ısler boyle canım ...
ama ızın almak dıye bır kavram olamaz , haber edılır, fıkır alınır ama ızın asla..!!!
Yorumun icin cok tesekkur ederim. Butun arkadaslar sagolsun esimin adamligini da birakmamis benim pisirikligimi da. Konu cok uzun oldugu icin her yorum da okunamamis olabilir tabi. Ayni konuda biz de tartistik. Hatta daha onceki gun burda konu acildi. Ben aileme gelirim ve bu koni burda tartisilmayacak dedim ve esimi bastirdim. Benim konu acma sebebim de aslinda buydu. Ben de senin gibi alirim esyalarimi gelirim. Boyle devam ederse umrumda olmaz. Dert zaten o degil. Bu durum nasil duzeltilir noktasindayim. Aynen senin yaptigin gibi yani.Ben esimden degil de kayinpederden duydum buna benzer bir sey. Yurt disinda yasiyorum ve yaz tatillerinde giderim hep. O zaman kücük kizim 1 yasini dolduracakti. Kayinpederim esime ikide bir diyormus, onun evi artik burasi. Ben gidip alicam havaalanindan, hafta sonu gideriz beraber görür ailesini sonra döneriz falan filan epey bir konusmus. Ben normalde önce annemlere geciyorum 4-5 gün kaldiktan sonra esimin ailesine geciyorum. Orada da ayni gün sayisi kalip anneme dönüyorum. Gün sayisini da esit tutuyorum ki adaletli olsun.
Benim tatile gelme zamani esim basladi yavastan itiraz etmeye. Iste benim babam annem de cok özlüyor cocuklari niye önce oraya gitmiyorsun. Babam sizi getirip götürecek yorulmazsiniz falan filan deyince ben hafiften kurcalamaya basladim. Sorguya cektim esimi yok falan dedi ama agzindan kacirdi mail atip duruyormus babasi. Esimle siddetli bir kavga, sen kimsin senin anan baban kim tartismasindan sonra ben cocuklarla bindim ucaga geldim. Esime de babanlara ister haber ver ister haber verme burada oldugumu. Evlerine gitmiycem cocuk falan da bahane edip aramasinlar beni görüsmüycem dedim. Sen geliyor olsaydin alir cocuklari gider görürdün ama kusura bakma dedim, 3 hafta kaldim dönecegim günden önceki aksam kizima yas günü yaptik. Dogal olarak aramislar kutlama icin ve esimde saklayamamis burada oldugumu. Telefona da cikmadim. Ertesi gün de karli dagdan serin modda bindim ucaga döndüm geldim eve. Birak nasil yaparsin gelmezsin demeyi torunlarini göremediler. Anneme babama yansitmadim size gelmeme izin vermiyorlarmis diyemedim.
Eger esim babasindan taraf olsaydi gidemezsin edemezsin falan artistlenseydi ona da kal selametle Allah yolunu acik etsin derdim. Bu olaydan sonra neyi yapip yapmayacagimi ögrenmis oldu ailesi. Simdi hepsi mum gibi. "Kizim ne zaman istersen gel veya gelip alalim" olayina döndü is. Tekrar yapsin hic üsenmem ayni moda girmeye. Anne baba ve evlattan ötesi yok benim icin. Esimi seviyorum, hastalansa muhtac olsa sonuna kadar bakarim ona ama bana böyle ailem annem babam üzerinden eziyet edecek, gitmemi görmemi engelleyecek -hem de anasinin agziyla- kocayi koca diye tutmam yanimda.
Bugun kaybettigim kizim icon mevlut okuttum. Butun gun o yuzden yoktum.konu sahibi nerde
Ailem tabii ki esimin bu yorumunu bilmiyor. Bilse ortalik birbirine girerdi. Suan esimle bas edebilcegime inaniyorum. Bu konuyu acma sebebim de bu. Bosanmak evi terketmek hepsi cok kolay seyler. Daha yapici ve yardimci yorumlar beklemistim aslinda.Peki bunu anneniz veya babaniz biliyormu esinizin gondermedigini.
Cok kotu bi durum.
Esim beni gondermeyecek valla ilginc
Yapilan nerdeyse butun yorumlar bosan terk et yonunde. Ama dedigin gibi boyle bi erkek gercegi var. Dogru olmadigini biliyoruz da nasil duzelir ben isin orasindayim iste.Benimkide aynı kafada orda akrabalarm gelir filan gibi düsünüyolar sanırğm.esim ço uk küçük bisey olur die korkuom desede mutsuzm bu durumdan. İlerde kendi yaptığını kendide yasıyacak bu böyle gitmez.
Bizim suanlik durum o kadar ilerlemis degil. Ama bugun tamam dedigim anda dedigin gibi olucagimiz kesin. Bu duzen boyle gitmemeliBunu sadece ben yaşıyorum zannediyordum seni çok iyi anliyorum benimde eşim aileme tek göndermiyo ve herzaman deil üç beş haftada bir beraber gidiyoruz üstelik aynı şehirdeyiz ve çokta uzak deiliz ve benim suan 6 aylik bebegim var her aileme gitmek istediğimde kavga ediyoruz bende artık bunal mis durumdayım 2 yıllık evliyim bende napicagimi bilmiyorum seninle aynı duyguları paylaşıyorum
Haklisiniz kapiyi cekip cikmak kolay onemli olan care bulabilmek. Bir kere kararli olun ve esinize bunu hissettirin.Uzuldugunuzu anlamali,cok sen sakrak olmayin durgun olun.Zayif tarafini bulun bana mi yoksa kendine mi guvenmiyorsun neden annemde tek kalamam deyin mesela...Dini yonden yaklasin buyukler eve misafir olunca evin huzur ve bereketi artarmis seklinde bilgilendirin.Ne bileyim bosanmak son nokta.Oraya varana kadar her yolu deneyin...Ailem tabii ki esimin bu yorumunu bilmiyor. Bilse ortalik birbirine girerdi. Suan esimle bas edebilcegime inaniyorum. Bu konuyu acma sebebim de bu. Bosanmak evi terketmek hepsi cok kolay seyler. Daha yapici ve yardimci yorumlar beklemistim aslinda.
Yok aksine arkadaslarimla disari cikmama gezmeme hic karismaz. Kiyaferlerime de karismaz. Suan ailemleyiz istedigin akrabana git gez der. Daha dun annemler icin bi dunya market alisverisi yapmis hatta. Annemle babamla arasi da iyi. Ama benim anladigim ben yokken gelin gitti annesinde kaldi diye laf cikicak bas agriticaklar dusuncesi. Cunku annene ben varken gidiceksin diyor. Kavgamiz da bu suanda.Eşiniz başka yerlere de gitmenize karışıyor mu?
Arkadaş,akraba veya sokağa çıkmanıza diyeyim.
Kıskançlıktan mı yapıyor yani bunu ben yokken hiçbiryere gidemezsin mi diyor?
Buldumcuk da ne demek lutfen yorum yaparken saygili olun. Butun konuyu ve ara yorumlari detayli okuyun sonra yazin ne yazacaksaniz.eşinin suçu yok konu sahibi
tek suçlu olan buna göz yuman buldumcuk sensin
basınız sag olsun, yalnız oyle bır yazmıssınız kı sankı bu hep boyle ımı sgıbı anlasılıyor, zaten karısmayan adam karısmaz karısan da benım gozumde ya karaktersızdır ya da kendıne guvenı eksıktır ya da esı bundan zevk aldıgı ıcın kadın ona ızın vermıstır..Hayir suan calismiyorum. Bebegimi yeni kaybettigim icin. Ama ogretmenim. Haziran ayina kadar calisiyordum. Zaten esimle durumumuz oydu. Boyle bi problemi ilk defa yasiyoruz.
Yok aksine arkadaslarimla disari cikmama gezmeme hic karismaz. Kiyaferlerime de karismaz. Suan ailemleyiz istedigin akrabana git gez der. Daha dun annemler icin bi dunya market alisverisi yapmis hatta. Annemle babamla arasi da iyi. Ama benim anladigim ben yokken gelin gitti annesinde kaldi diye laf cikicak bas agriticaklar dusuncesi. Cunku annene ben varken gidiceksin diyor. Kavgamiz da bu suanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?