eşim annemlere gelmek istemiyor

ailem üzülüyor biz ne yaptık da gelmiyor diye bu sefer de ben üzülüyoeum arada kalıyorum. ilk başlarda çaktırmıyodum başka bahaneler sunuyodum ama anladılar sonradan

Haftada iki üç cagiriyorlar diyorsun ve gelmeyince biz ne yaptık mi oluyor. Bence aileniz gerçekten esinizi çocukları kadar benimsemisler. Bu güzel birsey aslında. Ama artik durumu anladilarsa, biraz da anlayis gostersinler. Çocuğunuz yoksa olunca artık zorunlu olarak daha sık görüşülür. Bence takilmasinlar çok fazla.

İnsanın evinde karısıyla başbaşa tv izlemesi ile kp ve kv nin evinde tv izlemesi arasında fark var.

Konu kv.her hafta çağırıyo diye açılmış olsaydı buradaki cümbüşü tahmin edebiliyorum. Senin annen de eşin için bir kv.ve her hafta oraya gitmekten hoşlanmayabilir,2-3 günde bir kayinvalide kayınpeder yanında vakit geçirmekten kimse hoşlanmaz.Sen eşinin yerinde olsan kv.her dakika çağırsa sorun yapardın. Takılma bunlara rahat bırak adamı,sen de rahat ol..
Mesela benim eşim de annemlerde vakit gecirmekten pek hoşlanmaz keza ben de onun ailesinde olmaktan hoşlanmam ama çaktırmayız en azından çaktırmadıgımızı sanıyoruz bu yüzden de gidip gelme konularında birbirimizin üstüne gitmiyoruz..

Eşin rahat edemiyordur hak veriyorum da bende kv ye eşim çok sık gitmek istiyordu ve ben çok sıkılıyordum rahatça uzanipta dinlenemiyordum. o yüzden gitmek istemiyordum. Su an çok şükür ki gitmiyoruz. Bende esime hic bir zaman annemlere gidelim.diye ısrar etmedim. Ben gitcem sende gelirsen gidelim yoksa ben tek giderim diyorum oda kendi keyfine göre ister geliyor ister beni gönderiyor sende ısrar etme ya hafta da 1günle sınırla ya da tek başına git.
Bu arada eşin haftada 2 3 gun annesine gidelim dese ve sen bundan sikayetci olsan herkes eşini suclardi

evet sırf rahat oturamıyormuş diye ama evlilik fedakarlık değil mi ben de onun ailesiyle bi problemim yok ama görüşemeye meraklı değilim sırf o mutlu olsun diye gidiyorum çoğu zaman

Evlilik niye fedakarlik olsun. İnsanların hür iradeleri ile kendi istekleri doğrultusunda karar verdiği bir şey. Herkes kendi istediğini kendi kafasına göre yapmaz elbette ama bir birlik en azindan bir uzlaşma olmalı. Sizinki daha çok karşı tarafın ihtiyaç ve isteklerini umursamamak şeklinde gibi.

Sen diyorsun ya adam bir kere de karşı cikmadan kabul etse diye. Eminim esiniz de bir hafta çağırmasa ne olur diyordur.

Dogrudur rahat edemeyebilir. Hatta sevmeyedebilir ailenizi.
Ama en azindan haftada bir de olsa zorunluluktan gitmeli.

Eşin haklı tamamen haklı bende yeni evliyken hep kaynanaya gitmek zorundaydım ama nedense kendi evimde oturmak isterdim ki birde çalışıyordum hafta sonu evin işlerine yetişemiyordum halende ona karşı sinirliyim,öfkeliyim ve her gidişte eşimle tartışırdık annesi piskolojik baskı uyguladı gelmek zorundasın hakkımı helal etmem demişti sende aynısını eşine yapıyorsın , keşke evlenmeseydi ,ve annenden ayrı kalmasaydın , eşine acıdım doğrusu

Haftada bir kısmını sonradan yazmış. Kaldıki haftada 1 bana göre de çok ama genelde çevremdeki bazı arkadaşlarım haftada bir aile ziyareti yapıyorlar.

İlk mesajında asagidaki bölüm yanlış anlaşıldı herhalde. İnsanlar hep haftada 2-3 e göre yorum yapmışlar.

"çoğuarkadaşım haftada bi kaç akşam annesinegidiyor yemeğe. annemler de çok çağırıyorama artık arada kalmaktan yoruldum. "

elbette aileniz eşinizi, eşiniz de ailenizi seviyor ve sayıyordur ama siz haftada bi kaç gün kayınvalidenize gitmek ister miydiniz? ya da haftada bir gün.?

her hafta olayı bence de çok

Biz sık sik gideriz üstelik sadece annemler değil iki teyzemle de aynı şehirdeyiz bi ordayız bi burda anlayacağın

Benim eşim de yemek yer çayını içer kaçar genelde ben otururum hemen kalkmam adama da bir şey demiyorum istemiyor değil sadece sık gittiğimiz için böyle oluyor gerçekten çok sık gidiyoruz :)

Benim eşim genelde işini bahane eder yoğun çalışıyor ben de bir şeyler uydururum ailelere, her şeyi belli etmeye gerek yok bence, sen de ailene eşinin istemediğini belli etme, bahaneler bulun bugün halı sahaya maça gidecek, bugün arkadaşlarıyla buluşacak, bugün şu arkadaşı kaza yapmış geçmiş olsuna gidecek vs vs böyle uydurun işte :) ama haftada 1 gün eşinizle gidin insanlar bahane uydurduğunuzu anlamasın :)

Eşiniz her hafta gidilirmi dediğine göre belliki çok sık gidiyorsunuz.Ben karşıyım sürekli sürekli doğru söylemiş çalışan insan evine ac oluyor.anlayışlı davranmalısınız. Siz gidin hani olurda aylarca gitmez o zaman haklısındır ama anladığım kadarıyla durum böyle değil. Bizde annesini özlediği zaman gider ben isim yoksa gelirim esimle.anneside öyle sık yemegede davet etmez.ettiği zamanda isim olsada erteler giderim ama her hafta olsa gitmezdim. Dert edilcek bir konu değil. Eşiniz sizinle evli ailenizle değil.

Gercekten uzuldum sizin adiniza siz ayda yazacaktinizda yanlislikla yilmi yazdiniz bes dakikalik mesafeye oda bayramlardir artik

Ben eşimin ailesine haftada bir gitmek istemem şahsen ,dolayısıyla bize gidelim diye de her hafta zorlamam.
Size sıkıcı gelmiyor olabilir ortam ama ona eliyordur.mesela kendi ailem de bana eğlenceli geliyor fakat eşime göre de onun ailesi eğlenceli.
Her hafta gidilir mi ,ben çok içiçe yaşamayı sevmiyorum.bana göre eşin haklı

Haftada bir gitmek cok degil silayi rahim insan anne babasinada sagliginda haftada bir gitmeyecekmi esler karsilikli bukadarinada katlanmali haftada bir aksamda rahat etmayiversin insan tekte gider ama eside gelsin ister cunku o anne baba onuda evladi yerine koyuyor gelmesini bekliyor ben sana hak verdim bu konuda ayrica anne baba herhangi bir dost arkadasmiki ayda yilda gorusulecek en cok ziyaret edilmesi gereken insanlar iki taraf icinde su yorumlara bakinca bu degerlerimizi yitirmisiz herkez kendi rahatina dusmus

Son düzenleme:
Bence esin haklı yani adamı evlat edinmediniz ki haftada üç dört kere senin ailene gitsin. Sen onların kizisin onları ozlersin, onlarda da kendi evin gibi rahat edersin ama esin için öyle değil. Senin gitmene de laf etmiyorsa eşinin huzurunu bozma bunun için kendin git.

Bir bayan buraya "kayınvalide haftada 3-5 gün yemeğe çağırıyor, az akşamları evimde ayaklarimi uzatıp rahat oturmak istiyorum, dizimi seyretmek istiyorum" diye konu acsaydi çoğunluk "gitmekzorunda değilsin, çok istiyorsa koçan gitsin" derdi. Bazen empati her şeyi cozuyor.

Bizde de tam yersi ben az gidelim diyorum esim hergun orda.

Empati kuruyorum şu anda.. Eşin haklı..
Adam en azından sana karışmıyor. O haftada bir ya da iki haftada bir gelsin. Sen çağırdıklarında git.

Bende kendi aileme çok çok yakınım ama eşimin ailesi şehir dışında. Bizde cuma günleri genelde yemek annemlerde yenir. Başta bu duruma bozuluyordu. Sebebini daha sonra anladım ki annemler onu değil beni arayıp bizi davet ediyorlardı. Uyardım. Eşimi arıyorlar artık. Ve eşim bana akşama annemlerdeyiz diyor. Bazen ben gitmek istemem kendi aileme o "hadi benim için yeni sevdiğim yemekleri yapmışlar az oturur kalkariz" diyor.

Bu şekilde deneseniz bir de ?

aradığım kişi sensin ben de aşarmıyım bu günleri konu bile açmıştım bunla ilgili. ben zaten eşimin ailesine mesafeli davranıyorum ama onlar sürekli gelip gitmek istiyor nasıl aştın bu meseleyi
Bizimler gelip gitmek gibi bir istekleri yok. Özelliklede gelelim,kalalım,yıyıp,içelim gibi düşüceleri yok. Aksine bizim gitmemizi,onları zıyaret etmemizi istiyorlar içten içe. Dediğim gibi ilk zamanlar her hafta giderdik,sonra sonra 1 hafta arayla gitmeye başladık. o aradı 1 haftada kpederim arardı bu hafta gelmiyormusunuz diye mesela. ama artık düzene soktuk 3-4 haftada bir gidiyoruz,onlarda aramamaya başladılar. Yani iş ERKEKte bitiyor ! sizin yapacğaınz pek bir şey yok. Ben güzellikle konuştum,çirkinlikle konuştum,çok ağladım vs.. böyle böyle düzeldi işte. Sizin durumunuz ve sorununuz ne tam olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…