eşim annemlere gelmek istemiyor

Benimki kendi aliesine bile gittigimizde 1 saat zor durur oda benim zorumla,benimkiler alistilar artik ben giderim onu hic zorlamam,evde yayilmak istiyor adam bencede cok takilma.
bunun sevmemekle falan alakasi yok.

Ne sıklıkta olduğunu göremedim.
Haftada birse naz yapılacak bir sıklık değil bana göre.
Daha fazlaysa ben bile sıkılıyorum, adam nasıl sıkılmasın.

Bu ara üstüste misafir geldi mesela annemlere (akraba-yatılı), yeter diye çığlık atasım geldi.
Evimi özledim resmen, evde günde 2 saat durmak yetmiyor bana.

Ben de çok evcimenimdir. Her kim olursa olsun başkasının evine haftada 2 kez hatta 1 kez bile gitmeyi tercih etmem açıkçası. Ozellikle kayınvalide ya da eşin ailesi gibi kişilere :)

Benim esim de gelmek istemez.sizin durumunuzda biz olsak aynen benim ki de gelmemeye çalışır. Ama bence hakli da. Ayni durum da sen olsan sende istemezsin. Rahat olunmuyor hakkaten. Herkes evinde yesin yaw yemegini. Ayni sehir de olsak annemler de cok çağırır eminim gelin yiyin iste diye ama ben aradaki baglantiyi saglamaya çalışırım. Evet bende isterim aileme gelip gidelım yiyelim icelim surekli diye ama bunu eşim tarafindan dusundugumde kendimi onun yerine koyarak kalsin derim demeliyim de... insallah anlatabilmisimdir

Şükür etki senin ailen şehir dışında değil, yoksa hep yalnız yolculuk yapmak zorunda kalırdın

Annenler yerine kaynananlar 15 dk mesafede otursa haftada 2-3 akşam onlara gidermiydin. Hadi 2-3 akşamı da geçtim her hafta 1 gün gidermiydin kaynananlara. Ona göre kıyasla adamın kendi evi var demek ki kendi evinde rahat ediyor sen her istediğinde senin ailene gitmek zorunda değil.

haftada bir akşamdan fazlası sıkıcı ve yanlış. sonuçta sizinle evlendi ve sizinle bir düzen içinde yaşamak istiyor. böyle ısrar ederseniz ailenizden de soğur. bu bana biraz bencillik gibi geliyor. önemli olan yemekte mantı olması değil insanın kendi evinde karısıın ona yaptığı bir kase çorbadır belki de... biraz empati yapın eşinizin annesi sizi her akşam her akşam yemek yaptım vs diye çağırsa nasıl karşılaşırsınız ? ne kadar düşüncesiz insanlar bizim bir aile olmamıza izin vermiyorlar diye düşünürüm ben şahsen zamanla soğurum. her şeyin bir dozu olmalı.

bnce arayı bulmalısınız... soyle soyleyım haftada bıkac gn aılede yemk dgru degl bnce sızın aılenz veya erkk tarafı... bn olsm bnde gtmek ıstememm ısten cıkp hftada ıkı gun kaynanaya gtmek.... esınde haftada bı 10 gnde bı gtmelı tabıkı.. belkıde sık cagrdıldıgı ıcın uzaklasıyodr... sık teklf edldıgı ıcın.. on gnde bı teklf et bakalm 2 haftada bı ne dıcek

uzak mı oturuyorsunuz peki bi arkadaşım var haftda iki gün annesinde iki gün kvde de. eşi de isteye isteye geliyormuş
ben olsam anneme gitmem annen yemek yaptıysa bi kap tenecereye konulur evde baş başa yemek yenir. hafta bir gidilir veya gidilmez o kadar önemli değil. eşin haklı bence. bende kayınvalideme iki güne bir gitmek istemezdim sadece yemek yemek için bile... o sebeple kapı komşunda olsa annen eşini zorlama sen git gör anneni haretini gider. yapılan yemeği eve getir güzel sofranı kur eşinle ye. çünkü artık evlendin evin var eşin rahat rahat oturmak ister bende isterim. bu yüzden hiç sinirlenme annen mantıyı yaprın haşlanmadan al eve getir bir güzel pişir ve afiyetle ye. empati kur eşinle.ç kayınvaliden uzakta oturmasaydı sen iki güne bir gitmek istemiydin?

Ayse demediki haftafa uc bes gidelim nrden cikardinizki kendisi gitmek istemez zaten haftada bi gitmesi lazim damat beyin tabi anne baba ziyaret edilecek kizlarin gitsekte olur gitmesekte olur havasida cok yanlis bizim gorevimiz gitmek

aynı kafadanız :)

iki tarafa da yakınız hatta annemlere daha yakınız ailemi sürekli gördüğüm için her akşam ailelere yemeğe gidelim gibi şeyler yaşamıyoruz.
ben ailemde de kaynanamda da akşamları çok rahat edemiyorum zaten çok arada bir gideriz yemeğe ama ayda bir ya da iki ayda bir gibi. kaynanamlar mesela bizi daha az görüyor ona rağmen eşim her hafta gidelim demez yani ayda bir kere anca gidiyoruz ya akşam yemeğe yada oturmaya.
kaç yıllık evlisiniz çocuk var mı?
haa ama kardeşlerim şehir dışındalar gelince iki haftada dursalar genelde annemlerde yeriz yemeği akşam eşim gelir ama üç dört günde bir bazen gelmeyebiliyor çok kaldıkları zamanda.

Son düzenleme:
yemekten hemen sonra kalkmak mı?
biz yemeğe gitsek çay ve meyve yemeden asla eve göndermezler
hatta mesela öğlen gitsem akşam bekle oğlum gelsin yiyelim öyle gidin der kaynanam tabi gece olur biz eve gelene kadar
benim kayınvalidemler aşırı ısrarcıdır
gitmeyince arayıp gel diye hergün aramazlar ama atıyorum üç haftadır gitmedik o gün gittik ya kahvaltıya bile gitsek o günü orda geçirmek zorundayız (onlara göre)
ben de çok kahvaltıya gitmem sayılıdır ama mutlaka bahane bulurum öyle evime gelirim
aşırı ısrar olunca da insan gitmeye korkuyor
ama annemler mesela ısrar etmezler istediğimiz zaman kalkıp evimize gelebiliriz.

Kendiniz gidin neden eşinizi götürmek için ısrar ediyorsunnuzki.Tabiki ona kötü davranılmıyordur seviliyordur filan ama yinede rahat etmiyordur belki.Benim için ''her gün hergün anneyemi gidilir otur aşşağı'' denmediği sürece sorun yok.Size hayır diyen yoksa dert etmeyin. Kendiniz gidin annenizde sorunca onun planları bitmez diyin bişeler diyin.Zaten aileniz içinde önemli olan sizsinizdir yanii kendi kızı evladı gelmiş kim takar damadı :))))

benim de kızım çalışıyor...hemen hemen hergün geçerken gelir ne yapmışsam alır gider....ille de gelin burada yiyelim hiç demedim...yani çalışan insanlar... yemektir çaydır derken uzuyor...evlerinde yesinler...rahat rahat...ama hiç ısrar etmediğimden midir nedir bayılır benim damat bize de... benim yemeklerime de:))

az önce annem aradı mantı yapacakmış gelin diye eşimi aradım sen istiyorsan git diyor öleceğim sinirimden nolur tamam dese nolur

Senin annen senin baban. Kalk git ye yemeklerini. Tamam onu da seviyorlar ama seni daha çok seviyorlardir. :)) Adam istemiyor ve haklı istememekte çünkü kendi anne babasının evi değil ve hiç bir zaman senin kadar rahat olmayacak. Bu karşılıklı bir durum aynısını senden de beklememeli. Buna dikkat et gerisi önemli değil.

Mesela bayramda onlara mi gittiniz kaldınız 3+4 gün = 7 gün. Yılda 7 gün kaldınız ama tüm günü orada geçirirken sizinkiler de akşam yemeği için kalıyorsunuz. Yani saat hesabı yapabiliriz.
Şöyle ki günde 16 saat uyanık olduğunuzu varsayarsak eşinin ailesinde kaldığınız zaman 7 gün × 16 saat olacak. Diğer yandan akşam yemeklerinde ortalama 4 saat geçirseniz 28 gün × 4 saat ile bu denklem eşitlenir.

Yani yılda eğer esinizin ailesinde 1 hafta kadar kalıyorsaniz ortalama 2 haftada bir aksam yemegine kendi ailenizin yanına gidetseniz aile ziyaretleriniz ayani yogunlukta olur. Saat hesabini sqcma bulabilirsiniz ama bu şekilde adeletli olacak gibi.

Bir de eve bir misafir geliyorsa kimse misafir yokken davrandigi gibi davranmaz. Ama esin geldiginde ailen hic rahatsizlik hissetmiyorsa demekki onu cok benimsemisler. Diger yandan sen bir misafirlige gittiginde kendi evin gibi davranamazsin. Hem misafir hem de ev sahibi çok rahat olmadığı senaryoda rahatsızlık paylaşılır ve misafirlik uzun sürmeden tamamlanır. Ayrica cok sık olmamak kaydiyla tekrarlanir. Ailen rahat ediyor sen rahat ediyorsan o zaman esin kendini çok kisitliyor demektir ki siz bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Tam anlatabildim mi emin değilim ama. Esinde haklı olarak kendini çok sıktığı bir ortamda kalmak istemiyordur.

Esini anlıyorum çünkü bende eşimin ailesinin yanında rahat değilim. Saat hesabı yapmiyorum çünkü ne bizimkilerle ne de onunkilerle çok sık gorusmuyoruz. Bir tarafa fazla gorusseydik hesap yapardım gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…