- 16 Kasım 2013
- 263
- 108
- 53
- 35
- Konu Sahibi ayseayseli
-
Ben de çok evcimenimdir. Her kim olursa olsun başkasının evine haftada 2 kez hatta 1 kez bile gitmeyi tercih etmem açıkçası. Ozellikle kayınvalide ya da eşin ailesi gibi kişilere :)arkadaşlar çalışan bir insanım anneme arabayla 10-15 dk mesafede oturuyorum. çoğu arkadaşım haftada bi kaç akşam annesine gidiyor yemeğe. annemler de çok çağırıyor ama artık arada kalmaktan yoruldum.
akşamları evinde yatıp dinlenmek istiyormuş her hafta anneye gidilir miymiş. sen istiyorsan git ben gelmem diyor çok üzülüyor ailem de. kv ler şehir dışında.
o kadar da seviyorlar ki eşimi hep sevdiği yemekler yapılıyor ama bi kere de çağırdığımda itirazsız tamam demedi. çok sinirim bozuluyor sanki orda yorulacak mı oturup yemek yiyip gelcez. yok maç var mesela babamlar da izliyor ama rahat olamıyormuş onların yanında. gittiğimizde de soğukluk falan olmuyor sanki o kadar mücadeleyi yapan biz değiliz. haklı mı eşim sizin eşiniz gelir mi sık sık ne yapmalıyım
Benim esim de gelmek istemez.sizin durumunuzda biz olsak aynen benim ki de gelmemeye çalışır. Ama bence hakli da. Ayni durum da sen olsan sende istemezsin. Rahat olunmuyor hakkaten. Herkes evinde yesin yaw yemegini. Ayni sehir de olsak annemler de cok çağırır eminim gelin yiyin iste diye ama ben aradaki baglantiyi saglamaya çalışırım. Evet bende isterim aileme gelip gidelım yiyelim icelim surekli diye ama bunu eşim tarafindan dusundugumde kendimi onun yerine koyarak kalsin derim demeliyim de... insallah anlatabilmisimdirarkadaşlar çalışan bir insanım anneme arabayla 10-15 dk mesafede oturuyorum. çoğu arkadaşım haftada bi kaç akşam annesine gidiyor yemeğe. annemler de çok çağırıyor ama artık arada kalmaktan yoruldum.
akşamları evinde yatıp dinlenmek istiyormuş her hafta anneye gidilir miymiş. sen istiyorsan git ben gelmem diyor çok üzülüyor ailem de. kv ler şehir dışında.
o kadar da seviyorlar ki eşimi hep sevdiği yemekler yapılıyor ama bi kere de çağırdığımda itirazsız tamam demedi. çok sinirim bozuluyor sanki orda yorulacak mı oturup yemek yiyip gelcez. yok maç var mesela babamlar da izliyor ama rahat olamıyormuş onların yanında. gittiğimizde de soğukluk falan olmuyor sanki o kadar mücadeleyi yapan biz değiliz. haklı mı eşim sizin eşiniz gelir mi sık sık ne yapmalıyım
Bence sik degil esin giciklik yapiyorher pazar olması tabi ki sıkıcı olur. mesela şöyle. geçen haftasonu değil ondan bi hafta önce gitmiştik. geçen haftasonu da annemler bize geldi. bugün de mantı yiyelim diye çağırdı. sık mı bu şimdi
Annenler yerine kaynananlar 15 dk mesafede otursa haftada 2-3 akşam onlara gidermiydin. Hadi 2-3 akşamı da geçtim her hafta 1 gün gidermiydin kaynananlara. Ona göre kıyasla adamın kendi evi var demek ki kendi evinde rahat ediyor sen her istediğinde senin ailene gitmek zorunda değil.arkadaşlar çalışan bir insanım anneme arabayla 10-15 dk mesafede oturuyorum. çoğu arkadaşım haftada bi kaç akşam annesine gidiyor yemeğe. annemler de çok çağırıyor ama artık arada kalmaktan yoruldum.
ben olsam anneme gitmem annen yemek yaptıysa bi kap tenecereye konulur evde baş başa yemek yenir. hafta bir gidilir veya gidilmez o kadar önemli değil. eşin haklı bence. bende kayınvalideme iki güne bir gitmek istemezdim sadece yemek yemek için bile... o sebeple kapı komşunda olsa annen eşini zorlama sen git gör anneni haretini gider. yapılan yemeği eve getir güzel sofranı kur eşinle ye. çünkü artık evlendin evin var eşin rahat rahat oturmak ister bende isterim. bu yüzden hiç sinirlenme annen mantıyı yaprın haşlanmadan al eve getir bir güzel pişir ve afiyetle ye. empati kur eşinle.ç kayınvaliden uzakta oturmasaydı sen iki güne bir gitmek istemiydin?uzak mı oturuyorsunuz peki bi arkadaşım var haftda iki gün annesinde iki gün kvde de. eşi de isteye isteye geliyormuş
aynı kafadanız :)bnce arayı bulmalısınız... soyle soyleyım haftada bıkac gn aılede yemk dgru degl bnce sızın aılenz veya erkk tarafı... bn olsm bnde gtmek ıstememm ısten cıkp hftada ıkı gun kaynanaya gtmek.... esınde haftada bı 10 gnde bı gtmelı tabıkı.. belkıde sık cagrdıldıgı ıcın uzaklasıyodr... sık teklf edldıgı ıcın.. on gnde bı teklf et bakalm 2 haftada bı ne dıcek
yemekten hemen sonra kalkmak mı?Rahat edememesini anlarım aslında.
Ben de bayılmıyorum büyüklerle sık sık görüşürken ama ne yapalım kıramıyoruz.
Biz taktik olarak az az sık sık görüşürüz.
Yemekten hemen sonra kalkarız mesela.
Çok çok erken uyanmak zorundayım diye.
az önce annem aradı mantı yapacakmış gelin diye eşimi aradım sen istiyorsan git diyor öleceğim sinirimden nolur tamam dese nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?