- 24 Ağustos 2018
- 4.296
- 10.957
- 208
Benim ailem bana gelmez hala kagit ustunde evliyim. Evliyken ailem bana hic gelmedi istemezler kizlarinin duzeni bozulsun damat rahatsiz olsun ailem heo derki aman cocugum sen iyi olda biz iyiyiz sukur Allah muhtac etmesin. Ama maddi manevi hep yanimdalar. Abim evlendi abimede gitmiyorlar gelin rahatsiz olmasin diye. Ama gelinede hediyeler alirlar halini hatrini sorarlar. Gelin bizimkileri cok sever. Ama benim esimin karakterinde sorun var kendi ailesi gelio aylarca kaldigi icin kendi ailesinin pisligini kapatmak icin benim aileme her daim bok atmistr. Demem oki benim ailem gercekten harikaymis bazi ailekeri gorunce. Simdi bu kayinvaliden yeni gitmis ne diye gelip tekrar kaliyorKızlar eşimin annesi başka şehirde. Kızıyla komşular. Biz istanbuldayiz pandemiden önce bizdeydi, 1 ay kadar kaldı. Bir sebeple gitti. Ama eşim annesini her gün arıyor yalnız kalmasına cani dayanmıyor. Biraz önce aradı annecim gelip seni alayimmi dedi, o da heralde gelecek ay gel dedi. 3 hafta sonra o şehre gidip alacak yine annesini, yine 1 ay kalır.
Bende 42 yaşına geldim ve bu uzun misafir etmeler beni bozmaya başladı. Kontrolde bende değil çünkü ucu açık. Ne zamana kadar belli değil. Ayrıca kızına hiç yatiya gitmememesi de enteresan. Damattan çekiniyor sanirim.
Sizce ben nasıl vaziyet alayım, siz olsanız ne yapardınız bu sonu görülmeyen misafirlikler hakkında?
60 küsur ölüme ramak kala mı kız, tövbe de allah korusun60 küsür yaşlarında kadın tahmini. Hani derler ya ölüme ramak kala. Yazıktır gelsin ne olacak ki ?
Emin olun her şeyde kızlar baksın diye bir şey yok, sadece lafta. Her zaman oğullarını seçerler, gelinler de bakmak zorundadır. Yani benim çevrem ve burada okuduğum konularin %90'ı öyle.Pardonda tek evlat kızı mı? Bu ne ya her şeyde kızlar baksın erkekler kenara çekilsin niye? Erkek olunca bakamaz diye bir kural mı var?
Lafın gelişi Umay ya60 küsur ölüme ramak kala mı kız, tövbe de allah korusun
Valla yatılı misafir gelince (bizim genelde yurtdışı oluyor 3haftalıgına falan) benım belim sırtım bacaklarım felç geçiriyor. Evde yardımcı olmasına rağmen. İnanın o 3 öğün sofra, yatak aç yatak topla, 10kişinin bulaşığı, çayı, çerezi ve evin varolan nüfusu da üzerine eklenince ben bir sonraki geliş zamanlarına kadar kendime gelemiyorum, 33yaşındayım konu sahibi 42 yaşında, benim kafam kaldırmıyor o nasıl dayansın çok haklı. Önceden evliydim özel hayatım kalmıyordu, boşandıktan sonra ve pandemi de araya girince gelen yok şükürler olsun ama dayanılacak gibi değil ya hemde bir aymışyanlız kadın ya, kalsın 1 ay ne olacak ki. yatılı misafir zor biliyorum ama yılda 1-2 ay da çekilmez dert değil.
Ilerde yalnız kalırsan gelin seni 3 4 ayda bir bile istemezse bu günleri hatırlarsın.Ya sorun hizmeti vs değil. Ben evde rahat olamıyorum ki. kocamla konuşacağım konulara bile dikkat ediyorum sonuçta annesi. 1 hafta olsa neyse de görev gibi her 3 4 ayda bir beni bir düşünce sarıyor. Yine ne zmn gelecek acaba diye.
Kayinvalideler genelde damadın yanında rahat edemiyorum diye oğullarına dert yanıyor, erkeklerde annemi bırakmam dediği için bakan hep gelinler oluyorEmin olun her şeyde kızlar baksın diye bir şey yok, sadece lafta. Her zaman oğullarını seçerler, gelinler de bakmak zorundadır. Yani benim çevrem ve burada okuduğum konularin %90'ı öyle.
Ben burda gördüğüm kadarıyla hemde çevremde her türlü yük kadınlarda erkeklerse hep rahat erkek diye nedense bir şey yapmasın gözüyle bakılıyor. Ezilen hep kadın ama karşılığı ise mal paylaşımında kadın değil erkek yine fazlasını alıyor. Gelin bakmak zorunda değil zaten ama şu da var ev sadece kadının değil erkekte misafirini ağırlayabilir. Annesi mi geldi erkek annesine misafirine arkadaşına hizmet etmeli ama biz bunu yapmıyoruz. Nedense eve gelen bir misafire çay konulması bile kadının görevi gibi istisna yapanlar varEmin olun her şeyde kızlar baksın diye bir şey yok, sadece lafta. Her zaman oğullarını seçerler, gelinler de bakmak zorundadır. Yani benim çevrem ve burada okuduğum konularin %90'ı öyle.
Eşinize deseniz annem yalnız ne kadar kötüsün der hemen.Eşiniz annesiyle ilgilenip ihtiyaclarını görüyorsa totosunu kaldırıp iki işin elinden tutuyorsa sorun etmeyin.Ama bütün iş size kalıyorsa yapmayınKızlar eşimin annesi başka şehirde. Kızıyla komşular. Biz istanbuldayiz pandemiden önce bizdeydi, 1 ay kadar kaldı. Bir sebeple gitti. Ama eşim annesini her gün arıyor yalnız kalmasına cani dayanmıyor. Biraz önce aradı annecim gelip seni alayimmi dedi, o da heralde gelecek ay gel dedi. 3 hafta sonra o şehre gidip alacak yine annesini, yine 1 ay kalır.
Bende 42 yaşına geldim ve bu uzun misafir etmeler beni bozmaya başladı. Kontrolde bende değil çünkü ucu açık. Ne zamana kadar belli değil. Ayrıca kızına hiç yatiya gitmememesi de enteresan. Damattan çekiniyor sanirim.
Sizce ben nasıl vaziyet alayım, siz olsanız ne yapardınız bu sonu görülmeyen misafirlikler hakkında?
Evet yük genelde kadınlarda ve diğer dediklerinize de katılıyorum. Ama anne baba kalmak için çoğunlukla erkek evladını seçer, Türkiye de çoğunlukla böyle.Ben burda gördüğüm kadarıyla hemde çevremde her türlü yük kadınlarda erkeklerse hep rahat erkek diye nedense bir şey yapmasın gözüyle bakılıyor. Ezilen hep kadın ama karşılığı ise mal paylaşımında kadın değil erkek yine fazlasını alıyor. Gelin bakmak zorunda değil zaten ama şu da var ev sadece kadının değil erkekte misafirini ağırlayabilir. Annesi mi geldi erkek annesine misafirine arkadaşına hizmet etmeli ama biz bunu yapmıyoruz. Nedense eve gelen bir misafire çay konulması bile kadının görevi gibi istisna yapanlar var
Yeni bir ev alacağım ve odası fazla bir dubleks evi bu yüzden istiyorum. Hayat arkadaşımın ailesi gelir benim ailem gelir. Hayat bu herkes yaşlanıyor, hatta bakıma muhtaç bir hâle gelebilir ailelerimiz.Bu ara ne çoğaldı böyle konular
Kendi annem babam yalnız kalsa içim el vermezdi gelsinler veya gelmesinler ama mutlaka yanıma almak isterdim. Diğer türlü aklım hep onlarda kalırdı çünkü.
Aynısı eşimin ailesi için de geçerli.
Bunu sorun edecek biriyle de asla evlenmek istemezdim.
Kendini büyüten ailesini evde yük gören bana neler yapar diye düşünür korkarım yani
Eşinizin annesi de tek kaldığı için aklı annesinde kalıyordur. Eve getirmek istemesini ben çok abes görmedim. Temelli kalmıyormuş zaten ara ara 1 2 aylık kalıyormuş. Geldiğinde misafir gibi davranmayın bence. Misafir ağırlıyorum stresinde olmayın yani. Zaten 72 yaşında bir kadın ekstra ne istiyor olabilir? Eve ne yapılıyorsa yer işte. Dışarı çıkma gezme işi zaten yok.
Buradaki en büyük sorun eşinizin size haber vermeden bunu yapması. Eşinize de size haber vermesi gerektiğini güzelce anlatırsanız herhalde size haber vererek çağırır bundan sonra.
Bir de böyle konularda çocuklarımıza nasıl örnek olacağımızı da düşünmek lazım bence. Bu da bir çeşit değerler eğitimi yani.
Kızlar eşimin annesi başka şehirde. Kızıyla komşular. Biz istanbuldayiz pandemiden önce bizdeydi, 1 ay kadar kaldı. Bir sebeple gitti. Ama eşim annesini her gün arıyor yalnız kalmasına cani dayanmıyor. Biraz önce aradı annecim gelip seni alayimmi dedi, o da heralde gelecek ay gel dedi. 3 hafta sonra o şehre gidip alacak yine annesini, yine 1 ay kalır.
Burda öyle bir şey yok kı bakın hanımefendı elden ayaktan düşünce kızı baksın diyor. Niye erkekte bakacak erkekler afedersiniz bir şey diyecem elleri eşeylerinde kaşıyıp gezsinler. Uzaktan geliyor bı haftalık için niye kadın yol çeksin senede bir iki fazla değil. Kızı yanında her şeyine koşturuyordur. Bılemiyorum bana bu tarz şeyler vicdanen rahatsızlık verirEvet yük genelde kadınlarda ve diğer dediklerinize de katılıyorum. Ama anne baba kalmak için çoğunlukla erkek evladını seçer, Türkiye de çoğunlukla böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?