Eşim annesini yine çağırdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim ailem bana gelmez hala kagit ustunde evliyim. Evliyken ailem bana hic gelmedi istemezler kizlarinin duzeni bozulsun damat rahatsiz olsun ailem heo derki aman cocugum sen iyi olda biz iyiyiz sukur Allah muhtac etmesin. Ama maddi manevi hep yanimdalar. Abim evlendi abimede gitmiyorlar gelin rahatsiz olmasin diye. Ama gelinede hediyeler alirlar halini hatrini sorarlar. Gelin bizimkileri cok sever. Ama benim esimin karakterinde sorun var kendi ailesi gelio aylarca kaldigi icin kendi ailesinin pisligini kapatmak icin benim aileme her daim bok atmistr. Demem oki benim ailem gercekten harikaymis bazi ailekeri gorunce. Simdi bu kayinvaliden yeni gitmis ne diye gelip tekrar kaliyor
1 ay nedir ya . Bana ters. Bana gore aileler elden ayaktan dusmedigi surece muhtaclik yoksa ki bana gore muhtaclik varsada el birligiyle bakici tutulur. Ben giderim haftada bir temizlik yemek yaparim. Aradada dgisiklik olsun diye getiriirm eve bir hafta havasi dgissin.yani ben olsam dogrusu budur.ama erkek aileleride erkeklerde asla anlamior.

Bence bu hepimizi bekleyen sonlardan biri.. kötü anlamda söylemiyorum. Nihayetinde hepimizin anne babası yaşlanacak.. ki zaten hayatı boyunca kalmaya gelmiyor, geçici bir süre.
Birilerinin uzun süre bende kalma fikri bile cok kötü. Yatili misafir hic hic hic sevmem.. ama yılda bi kaç ayda katlanırım bana bir zararı yoksa napalim.
Burada hatalı olan kişi eşiniz size sorması gerekirdi.

Eşinizin sizinle konuşmasi gerekir böyle bir davet için, asıl sorununuz bu bence. Konularınızdan anladığım birşeylerden rahatsız oluyorsunuz ama sesiniz çıkmıyor, çıkamıyor bir şekilde.

Yoksa yalnız yaşayan kayinvalidenin gelip bir ay kalması sorun değil bence.

Birde kaç yıllık evlisiniz artık rahat olmanız lazım yanında, o rahatlığı yakalamadikca gözünüzde büyür kaldığı günler.

Son düzenleme:
Pardonda tek evlat kızı mı? Bu ne ya her şeyde kızlar baksın erkekler kenara çekilsin niye? Erkek olunca bakamaz diye bir kural mı var?
Emin olun her şeyde kızlar baksın diye bir şey yok, sadece lafta. Her zaman oğullarını seçerler, gelinler de bakmak zorundadır. Yani benim çevrem ve burada okuduğum konularin %90'ı öyle.

yanlız kadın ya, kalsın 1 ay ne olacak ki. yatılı misafir zor biliyorum ama yılda 1-2 ay da çekilmez dert değil.
Valla yatılı misafir gelince (bizim genelde yurtdışı oluyor 3haftalıgına falan) benım belim sırtım bacaklarım felç geçiriyor. Evde yardımcı olmasına rağmen. İnanın o 3 öğün sofra, yatak aç yatak topla, 10kişinin bulaşığı, çayı, çerezi ve evin varolan nüfusu da üzerine eklenince ben bir sonraki geliş zamanlarına kadar kendime gelemiyorum, 33yaşındayım konu sahibi 42 yaşında, benim kafam kaldırmıyor o nasıl dayansın çok haklı. Önceden evliydim özel hayatım kalmıyordu, boşandıktan sonra ve pandemi de araya girince gelen yok şükürler olsun ama dayanılacak gibi değil ya hemde bir aymış 10kişinin gün aşırı duş aldıgını düşündüm resmen banyom fil ailesi yıkanmış gibi oluyordu. Yazın zor oluyor diyordum ama bir kere kışın gelmişlerdi daha zormuş. Kurutma ve çamaşır makinesi hiç durmadan çalışıyordu 400lira elektrik 180lira su ödediğimi biliyorum, maddi boyutu geçtim manevi külfeti çok fazla oluyor bıktırana kadar kalan insanlardan nefret ediyorum

Ilerde yalnız kalırsan gelin seni 3 4 ayda bir bile istemezse bu günleri hatırlarsın.

Emin olun her şeyde kızlar baksın diye bir şey yok, sadece lafta. Her zaman oğullarını seçerler, gelinler de bakmak zorundadır. Yani benim çevrem ve burada okuduğum konularin %90'ı öyle.
Kayinvalideler genelde damadın yanında rahat edemiyorum diye oğullarına dert yanıyor, erkeklerde annemi bırakmam dediği için bakan hep gelinler oluyor

Yahu bu adamlarla evleniyoruz ..Elbet bunlarin anasi babasi olacak zamanla yaslanacak..Ne yapsin adam o ev sizin oldugu kadar onun da evi..Ben esime eve benden izinsiz birsey aldiginda bazen soylenirim (esya vs )ama annesini getirecegi zaman neden bana sormadin demem..anne bu ya..siz de annesiniz..Allah kimseyi kimseye mecbur birakmasin..Vallahi en iyisi durumu olanlar icin Darüşşafaka nin evleri var oh miss..Sat mali mulku gec otur.Kimseye muhtac olma

Ben burda gördüğüm kadarıyla hemde çevremde her türlü yük kadınlarda erkeklerse hep rahat erkek diye nedense bir şey yapmasın gözüyle bakılıyor. Ezilen hep kadın ama karşılığı ise mal paylaşımında kadın değil erkek yine fazlasını alıyor. Gelin bakmak zorunda değil zaten ama şu da var ev sadece kadının değil erkekte misafirini ağırlayabilir. Annesi mi geldi erkek annesine misafirine arkadaşına hizmet etmeli ama biz bunu yapmıyoruz. Nedense eve gelen bir misafire çay konulması bile kadının görevi gibi istisna yapanlar var

Eşinize deseniz annem yalnız ne kadar kötüsün der hemen.Eşiniz annesiyle ilgilenip ihtiyaclarını görüyorsa totosunu kaldırıp iki işin elinden tutuyorsa sorun etmeyin.Ama bütün iş size kalıyorsa yapmayın

Madem bakima ihtiyacı yok bir hafta sonra gidin babanizin yanina kalın biraz. Hem yoldaşlık edersiniz hem kafaniz dağılır. Esinize de telefonda şifahen duyurun. Yirmi yillik alışkanlikla sanmiyorum ki esinizin huyunu degistirebilin.

Bu ara ne çoğaldı böyle konular
Kendi annem babam yalnız kalsa içim el vermezdi gelsinler veya gelmesinler ama mutlaka yanıma almak isterdim. Diğer türlü aklım hep onlarda kalırdı çünkü.
Aynısı eşimin ailesi için de geçerli.
Bunu sorun edecek biriyle de asla evlenmek istemezdim.
Kendini büyüten ailesini evde yük gören bana neler yapar diye düşünür korkarım yani

Eşinizin annesi de tek kaldığı için aklı annesinde kalıyordur. Eve getirmek istemesini ben çok abes görmedim. Temelli kalmıyormuş zaten ara ara 1 2 aylık kalıyormuş. Geldiğinde misafir gibi davranmayın bence. Misafir ağırlıyorum stresinde olmayın yani. Zaten 72 yaşında bir kadın ekstra ne istiyor olabilir? Eve ne yapılıyorsa yer işte. Dışarı çıkma gezme işi zaten yok.

Buradaki en büyük sorun eşinizin size haber vermeden bunu yapması. Eşinize de size haber vermesi gerektiğini güzelce anlatırsanız herhalde size haber vererek çağırır bundan sonra.

Bir de böyle konularda çocuklarımıza nasıl örnek olacağımızı da düşünmek lazım bence. Bu da bir çeşit değerler eğitimi yani.

Geldiği zaman huzurunuzu kaçıracak şeyler mi yapıyor? Fitne fesatlık gibi. Eğer öyleyse istememenizi anlarım ama diğer türlü yaşlı başlı kadın ne zararı var en fazla Bi tabak fazla koyarsınız. Kızıyla komşu olduğu için onda kalmasına gerek yokki siz de yakınında olsaydınız sizde de okadar uzun süreli kalmazdı.

Evet yük genelde kadınlarda ve diğer dediklerinize de katılıyorum. Ama anne baba kalmak için çoğunlukla erkek evladını seçer, Türkiye de çoğunlukla böyle.

Yeni bir ev alacağım ve odası fazla bir dubleks evi bu yüzden istiyorum. Hayat arkadaşımın ailesi gelir benim ailem gelir. Hayat bu herkes yaşlanıyor, hatta bakıma muhtaç bir hâle gelebilir ailelerimiz.

Benimkinin babası vefat etti, abisi evlendi, kız kardeşi de evlenecek; annesi yapayalnız kalacak. Valla vicdanım kabullenmez, gelsin kalsın isterim. Bir ay bende kalır, diğer evlatlarına geçer. Ne olacak ki misafir stresine girmeye gerek yok, bir tabak fazla konur sofraya. Yemek mi yok, anne yorgunum derim, bir makarna haşlarım en basiti ya da yemek söyleriz keyif yaparız.

Eli ayağı tutan bir kadınsa zaten o da yemek yapar, yardımcı bile olabilir.

Gerçekten sorun etmeyin, anne bu, benim evladımın eşi böyle düşünse kahrolurdum. Hepimiz aynı yollardan geçeceğiz.

kızıyla yakın olduğu için orada yatıya kalmaması mantıklı değil mi? Bir de en son pandemiden önce gelmiş 9-10 ay olmuş ne olacak ki?
Benim de kv uzakta yılda 1-2 geliyor. Otobüse binip ben geliyorum diyor daha yeni evlendiğim günden beri. Tek sıkıntı fazla uzun kalıyormuş. Ev işlerinde size yrdımcı olmuyor mu? Benimki çok işime geliyordu açıkçası çalışırken her akşam sıcak yemek.

Evet yük genelde kadınlarda ve diğer dediklerinize de katılıyorum. Ama anne baba kalmak için çoğunlukla erkek evladını seçer, Türkiye de çoğunlukla böyle.
Burda öyle bir şey yok kı bakın hanımefendı elden ayaktan düşünce kızı baksın diyor. Niye erkekte bakacak erkekler afedersiniz bir şey diyecem elleri eşeylerinde kaşıyıp gezsinler. Uzaktan geliyor bı haftalık için niye kadın yol çeksin senede bir iki fazla değil. Kızı yanında her şeyine koşturuyordur. Bılemiyorum bana bu tarz şeyler vicdanen rahatsızlık verir

1 ay ben istemezdim. Ve sanırım eşime söylerdim. 1hafta gelsın cok uzun bir hafta diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…