Eşim annesini yine çağırdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar eşimin annesi başka şehirde. Kızıyla komşular. Biz istanbuldayiz pandemiden önce bizdeydi, 1 ay kadar kaldı. Bir sebeple gitti. Ama eşim annesini her gün arıyor yalnız kalmasına cani dayanmıyor. Biraz önce aradı annecim gelip seni alayimmi dedi, o da heralde gelecek ay gel dedi. 3 hafta sonra o şehre gidip alacak yine annesini, yine 1 ay kalır.
Bende 42 yaşına geldim ve bu uzun misafir etmeler beni bozmaya başladı. Kontrolde bende değil çünkü ucu açık. Ne zamana kadar belli değil. Ayrıca kızına hiç yatiya gitmememesi de enteresan. Damattan çekiniyor sanirim.
Sizce ben nasıl vaziyet alayım, siz olsanız ne yapardınız bu sonu görülmeyen misafirlikler hakkında?

Kaç yaşında ki kaynananız ?

yanlız kadın ya, kalsın 1 ay ne olacak ki. yatılı misafir zor biliyorum ama yılda 1-2 ay da çekilmez dert değil.

Eşinizle açık açık konusmaniz gerekiyor. Bu kadar uzun süreli misafirlikler beni yoruyor, düzenim bozuluyor istemiyorum diyin. Eğer ısrar ediyorsa herşey ile kendisi ilgilensin yemek,çamaşır vs. Anladığım kadarıyla kayınvalidenizin böyle bir talebi yok. Kendisi davet ediyorsa sorumluluğu da alsın.

Valla uzun bir süre gerçekten. Kaynananız kaç yaşında? Kardeşine zorla al annemi sen bak biraz da diyemez ki eşiniz. Zaten kaynananız öyle bir talepte bulunmamış, eşiniz sormuş. Hani kayınvalide istese ama kız bakmasa bir nevi sorun olabilir. O yüzden kız kardeşin de kaynananın da yapacağı bir şey yok.

72 yaşında. Dinç bir bayan. Maşallahı var yani bakıma ihtiyacı yok. Kızı da o yüzden böyle bir ihtiyaç hissediyordur.

72 yaşında. Dinç bir bayan. Maşallahı var yani bakıma ihtiyacı yok. Kızı da o yüzden böyle bir ihtiyaç hissediyordur.
Boşver zaten bakıma muhtaç da değil. Eşin istemiş kadın gelmiş olabilir bence. Kadın geleyim de geleyim diye tutturmamış. Kızının çağırıp çağırmaması ise onun insiyatifinde.

Ya sorun hizmeti vs değil. Ben evde rahat olamıyorum ki. kocamla konuşacağım konulara bile dikkat ediyorum sonuçta annesi. 1 hafta olsa neyse de görev gibi her 3 4 ayda bir beni bir düşünce sarıyor. Yine ne zmn gelecek acaba diye.

Eşinin sana sormadan çağırması hoş değil..
O sormuyorsa da sen fikrini belirteceksin..

Ben 60 küsür tahmini dedim de kadın 72 yaşında be ablacım. Dinç olsa ne kadar dinç son günleri gelsin ya yalnız kalmasın
Benim babamda 80 yasinda onuda dıger 2 ay alalımo vakit. Düzen böyle olmamalı bence. Ben gelinimle oğluma 4 ayda bir ay gitmem . Rahmetli annem hic gitmedi gelinlerine rahatsızlık vermemek icin. Boyle gördük biz.

Yaşlı kadın gelse nolur size ne gibi bi zararı varki ,sizde çocuk buyutuyisunuz sizinde gelinleriniz size aynısı yapsa memmun kalirmisiniz

Ben anladım sizi. Her şey tadında güzel. Gelen kim olursa olsun ben de istemem bir iki ay yatili misafir rahat edemem. Açık açık konuşun eşinizle. Size neden sormuyor onu da anlamadım.

Benim babamda 80 yasinda onuda dıger 2 ay alalımo vakit. Düzen böyle olmamalı bence. Ben gelinimle oğluma 4 ayda bir ay gitmem . Rahmetli annem hic gitmedi gelinlerine rahatsızlık vermemek icin. Boyle gördük buz.
O halde sende öyle yap.
Kv gidince babanı çağır, eşin de evde rahat olmasın ancak o zaman seni anlar

Ben kendi annemi düşünüp ses etmezdim açıkçası, benimki de yalnız olsa yalnız kalsın istemezdim ama bu yalnızlık olayını başka türlü çözerdim. Aynı apartmandan ya da sokaktan ev tutup taşırdım ki sık sık gidip gelelim. Herkes kendi evinde uyusun falan.

Benim babamda 80 yasinda onuda dıger 2 ay alalımo vakit. Düzen böyle olmamalı bence. Ben gelinimle oğluma 4 ayda bir ay gitmem . Rahmetli annem hic gitmedi gelinlerine rahatsızlık vermemek icin. Boyle gördük buz.
Sizde haklısınız. Yaşı baya geçkin olunca ben kıyamadım. Yalnızlık zor yaşlı insanlara.

Allah göstermesin elden ayaktan düşse sürekli kalsa ne olacak peki ?

Pandemi öncesi dediğiniz Şubat ayı gibi sanırım. Nerdeyse bir sene olmuş. İstediği kadar dinç olsun yaşı 72. Yılda bir ay idare edilemeyecek bir zaman değil bence. Yaşlı kadın sonuçta biraz daha anlayışlı olmanız gerek bence. Benim annem gelmezdi demiştiniz ama herkes aynı olacak diye bir durum yok ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…