Yani çalışan veya çalışmayan kadınların evde iş yapıp yapmamalarını ayrı tutunca geriye eşlerin birbirine duyduğu sevgi ve saygı kalır fark olarak. O da her insanda farklıdır zaten çalışsa da çalışmasa da.
Eğer düzenli ve özenli bir hayat istiyorsa eşiniz çaba göstermelisiniz o halde. Ev işi değil mesele diyorsunuz da eşinizin özendiği,arkadaşınızın eşine duyduğu yakınlık his vs olayı ise bu zaten çalışıp çalışmamaya bakmaz kadının. O sıcak aile ortamı çalışsa da çalışmasa da eşler arasındaki uyuma bağlıdır bana göre. İş güç profluk veya ev hanımlığı farketmez.
Acaba konuyu yanlış mı anladım diye de sormak istiyorum tekrar yine de.
Anlamadim ki ben neye ozendigini? Evdeki sorumlulukları beraber ustleniyoruz diyorsun. Çalışmayan kadindan farkınız bu olabilir sadece. O adam esini sadece aksam görüyor sonucta. Cocuk bekliyorlar ona mi ozeniyor?
Işten çok yorgun gelip eşine yeterince ilgi gosteremedigini mi düşünüyorsun
ben ne anlatmak istediğimi bilmiyorum ki. aslında sorun nerde onu da bilmiyorum. Çok şükür eşimle aramda bir sorun yok. ama ne bileyim en basit örnekle, bunların evine gittiğimizde eşim x sen kilo mu aldın ya diye takıldı arkadaşına. O da ne kadar dengeli beslendiklerinden, bir gün et bir gün sebze yediklerinden falan bahsetti. O an kendimi kötü hissettim. bizde her şey doğaçlama.
Esin ozeniyor diye istemediğin halde cocuk yapamazsin ki. Hem uzun bi muddet istemiyoruz demissin. Yani esinle ortak karariniz bu. Ben hala anlamadim. Esin degil de sen ozeniyor olabilir misin onlara? Çalışmak istemiyor musunona da özeniyor ama biz uzun bir müddet düşünmüyoruz. yani oturup da çocuk mevzusunu konuşmak erken bizim için. ama mesela geçen gün bebek arabası alacaklarmış, bunu eşime söylemiş. ben de x de neden her detayı sana söylüyor, bebek arabası yani bu sonuçta çok önemli bir mesele değil dedim. ve eşimin x'ler bebek arabası alacaklarmış diye bana söylemesi.
Aile sıcaklığının kadının evde oturmasıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca okurken tam anlayamadım, kocanın o hayata imrendiği sonucuna nasıl vardın?
ona da özeniyor ama biz uzun bir müddet düşünmüyoruz. yani oturup da çocuk mevzusunu konuşmak erken bizim için. ama mesela geçen gün bebek arabası alacaklarmış, bunu eşime söylemiş. ben de x de neden her detayı sana söylüyor, bebek arabası yani bu sonuçta çok önemli bir mesele değil dedim. ve eşimin x'ler bebek arabası alacaklarmış diye bana söylemesi.
Off calisan kadinlarin eziklemeleri baslamis bile. Simdi calismayan kadinlar da gelip kiskaniyorsunuz derler.
Off calisan kadinlarin eziklemeleri baslamis bile. Simdi calismayan kadinlar da gelip kiskaniyorsunuz derler.
bakın işte adamın karısının hakkında anlatacağı başka bir özelliği yok anca bu tip konularben ne çalışan ne de çalışmayan kadın kategorisine girmiyorum :) okuyorum sadece.
kendimi tam olarak ifade edemedim sanırım ama, bir insan neden eşini bir başkasına övme gereği duyar ki? x bey yeni evlendiğinde, yok eşi ekmeği bile evde yapıyormuş, yok eşi nohut yemeği pişirmiş. yok eşi sabah 6da kahvaltı masasını hazır ediyormuş bla bla bla.
Bir defasında bize geldiklerinde, bir çok çeşit yemek yapmıştım. eşim de masada ruveydanın eli çok lezzetlidir gibi bir cümle kurdu. bunları biz tekken konuşalım dedim gülerek susturdum eşimi. belki o kadın kendini o an kötü hissedecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?