eşim, arkadaşı ve aile sıcaklığı

eşim arada girer bakar konularıma. bakalım hatun beni yine ne diye çekiştirmiş diye :) burayı da okursan eğer, kimsenin seni etkilemesine izin verme, benden başka!

seni anladim aslinda sen esin onlarla gorustukce onlara imrendikce esinin onlar gibi dusunmesinden korkuyorsun. Ya gorustugu arkadasi gibi dusunmesinden korkuyorsun o bey gibi davranmasindan korkuyorsun.

aynen öyle. erkek aklı nereye çeksen oraya gider bizim kadar mükemmel düşünemiyorlar sonuçta :)

Bence iki taraf da çalışınca aile sıcaklığı daha iyi yaşanır. İş Yaşamı zor ve yorucu. Akşam eve geldiğinizde birbirini anlayan insanlar olursunuz. Ev işlerini birlikte yapmanın, markete birlikte gidip eve alışveriş yapmanın keyfini yaşarsınız. Kısacası birbirinizi daha iyi anlarsınız. .bem öyle düşünüyorum. Ama bu konuda değişkenler çok ben biraz genelleme yaptım. Kimse alınmasın lütfen

aynen öyle. erkek aklı nereye çeksen oraya gider bizim kadar mükemmel düşünemiyorlar sonuçta :)
Esinin yapisinda yoksa kolay kolay degismez tabi gene bilemem.
Esin ailesinde oyle yetismemisse degismez bence esinin aile yapisi nasil

Esimin benzer bir arkadas grubu bizde de var. Iclerinden bir tanesi evli. Ben calisiyorum ve bir bebegimiz var. Esimle uyumadan once birbirimizi gunde sadece 3 saat gorebiliyoruz :) evimiz her daim piril piril degil, her aksam ev yemegi de yemiyoruz. Ama bebegimiz uyumadan once onunla, sonrasinda birbirimizle cok keyifli vakit geciriyoruz. Bu iliskimiz hem ailemize hem evimize yansiyor. Bana gore sicak bir yuvamiz var.
Evli olan diger arkadasin esi calismiyor. Evleri her daim piril piril, bakimli. Her daim yemekleri var.. ancak zerre kadar huzurlari ve keyifleri yok. Bosanmak uzereler. Arkadasi esime hic bir zaman orayi evim gibi hissetmedim demis. Yani sicak bir yuvalari yok..

Calisip calismamakla ilgisi yok yani bunun. Sizin iliskinizin evinize yansimasidir sicak yuva diye diye tabir edilen sey, huzurdur.

eşim çok ketumdur, annesi de ketumdur ben de ketumumdur. siz iyi birbirinizi bulmuşsunuz diye dalga geçerler bizimle :)

bir defasında onlar bize geldiginde masada eşim beni övmüştü, hemen önünü kestim. o da heralde baktı ruveyda kızla yarışıyor bir gol atayım diye düşündü :))

Esinin yapisinda yoksa kolay kolay degismez tabi gene bilemem.
Esin ailesinde oyle yetismemisse degismez bence esinin aile yapisi nasil

eşimin annesi tam bir hanımefendidir sağolsun. erkek kardeşleri var, evde onların da kendilerine ait sorumlulukları var. ama yine de eşimin annesi baya hamarat kadın şimdi ne yalan söyleyeyim :) ama ogullarını hizmet bekleyen tipler olarak yetişirmemiş.sofrayı falan hep kayınlarım kaldırır, bana iş yaptırmazlar.

Bir de erkekler dedikodu yapmaz derler benim eşim de arkadaşlarıyla dışarı çıkar mesela ben sanmıyorum hepsinin eşlerini anlattığını. Arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra bile hakkımda ne dediler diye sorarım iyi kızmış yakışıyosunuz dediler. Başka bişey demediler mi diye sorunca da başka ne desinler ben onlar seni övsün ya da onaylasın diye tanıştırmıyorum ki der genelde. Değişik geldi böyle eşlerinden konuşmaları hele de x in hep eşini övmesi. Erkekler genelde kıskandıkları için bunlardan bahsetmek istemezler çünkü.
Bence eşiniz bir daha böyle yaptığında hıı öyle mi deyin geçiştirin. Bi süre sonra o da bahsetmez. Bence sizi en çok rahatsız eden onlar da şöyle yapmış vs. demesi. Ben de rahatsız olurdum ama bundan. O şekilde hissetmen normal canım.

Canım benim imrenen eşinden ziyade sensin..Sen kendini bazı noktalarda eksik hissediyorsun ama olabilir biliyormusun bunlar insani duygular..Hanımı yaşça büyük ve donanımlı bir kadınmi acaba..Amaan takılma ya bence sende kompleks yapma o bayandan fikir al bazı noktalarda.ornek al olsun.

mesela gecen sütlaç yaptım, eşim oh anne sütlacı diyor. mercimek corbası yapınca, anneanne corbası gibi olmuş, cok guzel diyor. adamın içinde bastıramadığı bir aile metaforu var ama çözemedim ne oldugunu :))

yok benimle yaşıt. aslında ben sadece imkan olarak kendimi kıyaslıyoru. diyorum ki ben de evde olsaydım şöyle böyle yapardım. ama zaman akıp gidiyor bir daha gelmemek üzere...

Bence icinden gelip ovmuste olabilir benim hosuma giderdi.Tabi siz anlamissinizdir ne icin ovdugunu.Ailecek ketum olmak daha iyi bence :).Ben sevmiyorum kadinlarin bile anlatmasini bi de erkeklerin ki cok sacma geldi.Bi de kari koca ikisi de farkli anlatiyormus ya bende suphe uyandi birbirlerini ispat mi etmeye calisiyorlar.Ikisi de kendince durumu ovmus.Biri sabah 6 da asker gibi kalkar kahvalti hazirlar tarzinda oburu uyandirmaya kiyamaz demisBirbilerinden haberleri yokEsin bi sey anlatirsa yaz bakalim bu seferde esimle bu hafta konustuk normal dogum mu sezeryan mi diye anlatacak

evet yani hadi x sana söylüyor da sen şu narin bir kelebek misali olan karın incinir mi diye düşünmeden niye bana söylüyorsun değil mi :))

ahahaha eşim bazen diyor bunlar daha çömez yeni evliler ya her şeyi anlatmak istiyorlar diye :)) bakalım bu aksam neler öğrenicez :))

Aile sıcaklığı kadının çalışmasıyla çok da ilgili değildir bence.
Ben konudan şunu anladım.
Mesela adam evine geldiğinde, yemek hazır, ev temiz, düzenli bir hayat, adama çok iş düşmüyor, işten gelince apar topar ne yemek yapıcaz diye düşünmüyor.. Böyle bir erkek olmak eşinizi cezbediyor olabilir.

Eşimle evliliğimizin ilk yıllarıydı sanırım. Misafir var.
Ben çay getirirken, sehpaları çıkardı kocam, Erkek misafirimiz atladı hemen "ben senin yerinde olsam elimi hiçbişeye sürmem, boşversene" dedi.
Sebep?
Ben çalışmadığım için eşim bana yardım etmemeliymiş. Çalışmayan kadının kocası evdeki hiçbir işe el sürmemeli. Bu mantıkta..
Saçma ve yanlış bana göre.. Eşime göre de

Bence kişilere, karakterlere ve ilişkilere göre değişir bu bakış açıları.
Ama çoğu erkek bilhassa yurdum erkeği yemeğim hazır önüme gelsin, aradığımı bulayım, hatun evde olsun diye ister sanki.

Konuyu doğru mu anladım bilmem ama benim yorumlamam bu kadar

bence sen kuruntu yapıyorsun.

evet aslında ben eşimin böyle bir hazır hayata özenmesinden korkuyordum :) ama esimin arkadasi da sizin bahsettiginiz olaydaki adam gibi de degil hakkini yemiyelim :))

evet aslında ben eşimin böyle bir hazır hayata özenmesinden korkuyordum :) ama esimin arkadasi da sizin bahsettiginiz olaydaki adam gibi de degil hakkini yemiyelim :))
Ama sizin evliliğinizin, ilişkinizin de özenilecek tarafları vardır emin olun

Varsın hazır hayatı olmasın,bir güleryüz herşeyi çözer.
Tatlı dilli, güleryüzlü bir hatunu hangi erkek istemezki

Hem belki de size öyle geliyordur. Hani bazen birine imrenirsin, beğenirsin yaşadığı şeyi.
Ama deselerki 'onun yerinde olmak ister misin'
Yine de hayır dersin... O misal.. Belki sadece üstünkörü bir imrenmedir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…