seni anladim aslinda sen esin onlarla gorustukce onlara imrendikce esinin onlar gibi dusunmesinden korkuyorsun. Ya gorustugu arkadasi gibi dusunmesinden korkuyorsun o bey gibi davranmasindan korkuyorsun.
Esinin yapisinda yoksa kolay kolay degismez tabi gene bilemem.aynen öyle. erkek aklı nereye çeksen oraya gider bizim kadar mükemmel düşünemiyorlar sonuçta :)
Yani ne gerek var ya insanlara surekli anlatmaya ilk defa duydum her bulusmada aile hayatini anlatan erkegi.Kocaman adam nispet yapmiyordur heralde de demek ki anlatma ihtiyaci duyuyor.Belki esinde surekli sizi anlatiyordur o da karisina sizden bahsediyordur.Bende merak ettim ne anltcak
Esinin yapisinda yoksa kolay kolay degismez tabi gene bilemem.
Esin ailesinde oyle yetismemisse degismez bence esinin aile yapisi nasil
Canım benim imrenen eşinden ziyade sensin..Sen kendini bazı noktalarda eksik hissediyorsun ama olabilir biliyormusun bunlar insani duygular..Hanımı yaşça büyük ve donanımlı bir kadınmi acaba..Amaan takılma ya bence sende kompleks yapma o bayandan fikir al bazı noktalarda.ornek al olsun.
Bence icinden gelip ovmuste olabilir benim hosuma giderdi.Tabi siz anlamissinizdir ne icin ovdugunu.Ailecek ketum olmak daha iyi bence :).Ben sevmiyorum kadinlarin bile anlatmasini bi de erkeklerin ki cok sacma geldi.Bi de kari koca ikisi de farkli anlatiyormus ya bende suphe uyandi birbirlerini ispat mi etmeye calisiyorlar.Ikisi de kendince durumu ovmus.Biri sabah 6 da asker gibi kalkar kahvalti hazirlar tarzinda oburu uyandirmaya kiyamaz demiseşim çok ketumdur, annesi de ketumdur ben de ketumumdur. siz iyi birbirinizi bulmuşsunuz diye dalga geçerler bizimle :)
bir defasında onlar bize geldiginde masada eşim beni övmüştü, hemen önünü kestim. o da heralde baktı ruveyda kızla yarışıyor bir gol atayım diye düşündü :))
Bir de erkekler dedikodu yapmaz derlerbenim eşim de arkadaşlarıyla dışarı çıkar mesela ben sanmıyorum hepsinin eşlerini anlattığını. Arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra bile hakkımda ne dediler diye sorarım iyi kızmış yakışıyosunuz dediler. Başka bişey demediler mi diye sorunca da başka ne desinler ben onlar seni övsün ya da onaylasın diye tanıştırmıyorum ki der genelde. Değişik geldi böyle eşlerinden konuşmaları hele de x in hep eşini övmesi. Erkekler genelde kıskandıkları için bunlardan bahsetmek istemezler çünkü.
Bence eşiniz bir daha böyle yaptığında hıı öyle mi deyin geçiştirin. Bi süre sonra o da bahsetmez. Bence sizi en çok rahatsız eden onlar da şöyle yapmış vs. demesi. Ben de rahatsız olurdum ama bundan. O şekilde hissetmen normal canım.
Cok guldum yamesela gecen sütlaç yaptım, eşim oh anne sütlacı diyor. mercimek corbası yapınca, anneanne corbası gibi olmuş, cok guzel diyor. adamın içinde bastıramadığı bir aile metaforu var ama çözemedim ne oldugunu :))
Bence icinden gelip ovmuste olabilir benim hosuma giderdi.Tabi siz anlamissinizdir ne icin ovdugunu.Ailecek ketum olmak daha iyi bence :).Ben sevmiyorum kadinlarin bile anlatmasini bi de erkeklerin ki cok sacma geldi.Bi de kari koca ikisi de farkli anlatiyormus ya bende suphe uyandi birbirlerini ispat mi etmeye calisiyorlar.Ikisi de kendince durumu ovmus.Biri sabah 6 da asker gibi kalkar kahvalti hazirlar tarzinda oburu uyandirmaya kiyamaz demisBirbilerinden haberleri yok Esin bi sey anlatirsa yaz bakalim bu seferde esimle bu hafta konustuk normal dogum mu sezeryan mi diye anlatacak
bence sen kuruntu yapıyorsun.Merhaba hanımlar, biz eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. eşimin çok samimi olduğu, her hafta mutlaka görüştükleri bir arkadaş grubu var. hepsi de iyi hoş çocuklar. bunlardan sadece eşim ve bir tanesi evli.
Bu diğer evli olan arkadaşın, annesi de babası da doktordu ve asla eşinin çalışmasını istemiyordu bu sebeple. o sıcak aile ortamını kendisi bulamamış, çocuklarının da aynı kaderi paylaşmasını istemiyordu. Saygı duyarım, nitekim kendi kafasına göre de birini buldu.
Asıl beni ilgilendiren kısma geçecek olursam, eşim sanırım ki bu çocuğun aile hayatına özeniyor. Bana belli etmese de, içi gidiyor anlıyorum. Gayet güzel ve düzenli bir hayatları var. Bir erkek açısından bakıldığında çok cazip bir hayat. Bu durum bende de bir takım kompleksler oluşturdu sanırım bilemiyorum, kendimi yetersiz de hissediyor olabilirim.
Eşim de bir defasında bu durum hakkında, sen profesör olacak kadınsın, sakın kimseyle kendini denk tutma demişti. Ama yine de onlara ne zaman gitsek, ya da eşlerimiz ne zaman görüşse sanki eşim bu durumdan etkileniyor. bilemiyorum, kuruntu da yapıyor olabilirim, ama eşimin bir başkasının hayatına imrenmesi beni üzüyor. Çok fazla birbirimize gidip gelmiyoruz, benim okulum var, kız da hamile. ama eşlerimiz her hafta mutlaka görüşür. Ona da görüşme diyemem.
Bu konuda bana vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Siz iş hayatında/ akademide olan hanımlar, o sıcak aile atmosferini yakalamak için neler yapıyorsunuz?
Bu arada, çalışan hanımlar ev temizliğine vs nasıl yetiştiği değil mevzu, onu belirteyim. Evde eşimin de benim de görevlerimiz var kendimize ait. anlatmak istediğim bunun da ötesinde bir şey.
Aile sıcaklığı kadının çalışmasıyla çok da ilgili değildir bence.
Ben konudan şunu anladım.
Mesela adam evine geldiğinde, yemek hazır, ev temiz, düzenli bir hayat, adama çok iş düşmüyor, işten gelince apar topar ne yemek yapıcaz diye düşünmüyor.. Böyle bir erkek olmak eşinizi cezbediyor olabilir.
Eşimle evliliğimizin ilk yıllarıydı sanırım. Misafir var.
Ben çay getirirken, sehpaları çıkardı kocam, Erkek misafirimiz atladı hemen "ben senin yerinde olsam elimi hiçbişeye sürmem, boşversene" dedi.
Sebep?
Ben çalışmadığım için eşim bana yardım etmemeliymiş. Çalışmayan kadının kocası evdeki hiçbir işe el sürmemeli. Bu mantıkta..
Saçma ve yanlış bana göre.. Eşime göre de
Bence kişilere, karakterlere ve ilişkilere göre değişir bu bakış açıları.
Ama çoğu erkek bilhassa yurdum erkeği yemeğim hazır önüme gelsin, aradığımı bulayım, hatun evde olsun diye ister sanki.
Konuyu doğru mu anladım bilmem ama benim yorumlamam bu kadar
Ama sizin evliliğinizin, ilişkinizin de özenilecek tarafları vardır emin olunevet aslında ben eşimin böyle bir hazır hayata özenmesinden korkuyordum :) ama esimin arkadasi da sizin bahsettiginiz olaydaki adam gibi de degil hakkini yemiyelim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?