- 30 Temmuz 2013
- 3.083
- 3.701
- 248
Akademisyenim. Sıcak aile yaşantısı değil sevgili hayatı yaşıyoruz eşimle. Sevgili olduğumuz zamandan farkımız artık aynı evde yaşıyor oluşumuz. Böyle çok mutluyuz, çok zaman geçiriyoruz.Merhaba hanımlar, biz eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. eşimin çok samimi olduğu, her hafta mutlaka görüştükleri bir arkadaş grubu var. hepsi de iyi hoş çocuklar. bunlardan sadece eşim ve bir tanesi evli.
Bu diğer evli olan arkadaşın, annesi de babası da doktordu ve asla eşinin çalışmasını istemiyordu bu sebeple. o sıcak aile ortamını kendisi bulamamış, çocuklarının da aynı kaderi paylaşmasını istemiyordu. Saygı duyarım, nitekim kendi kafasına göre de birini buldu.
Asıl beni ilgilendiren kısma geçecek olursam, eşim sanırım ki bu çocuğun aile hayatına özeniyor. Bana belli etmese de, içi gidiyor anlıyorum. Gayet güzel ve düzenli bir hayatları var. Bir erkek açısından bakıldığında çok cazip bir hayat. Bu durum bende de bir takım kompleksler oluşturdu sanırım bilemiyorum, kendimi yetersiz de hissediyor olabilirim.
Eşim de bir defasında bu durum hakkında, sen profesör olacak kadınsın, sakın kimseyle kendini denk tutma demişti. Ama yine de onlara ne zaman gitsek, ya da eşlerimiz ne zaman görüşse sanki eşim bu durumdan etkileniyor. bilemiyorum, kuruntu da yapıyor olabilirim, ama eşimin bir başkasının hayatına imrenmesi beni üzüyor. Çok fazla birbirimize gidip gelmiyoruz, benim okulum var, kız da hamile. ama eşlerimiz her hafta mutlaka görüşür. Ona da görüşme diyemem.
Bu konuda bana vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Siz iş hayatında/ akademide olan hanımlar, o sıcak aile atmosferini yakalamak için neler yapıyorsunuz?
Bu arada, çalışan hanımlar ev temizliğine vs nasıl yetiştiği değil mevzu, onu belirteyim. Evde eşimin de benim de görevlerimiz var kendimize ait. anlatmak istediğim bunun da ötesinde bir şey.
Ama benim de hayalim zengin profesör olayım, eşimin çalışmasına gerek kalmasın, okula da az gideyim, sürekli eşimle gezelim ya da evde zaman geçirelim.
Bence ancak çocuk olursa değişiriz. Böyle mutluyuz. Eşiniz kendini kıyaslama diyormuş. Bence de kıyaslamayın. Eminim her ne kadar erkek için iyi olsa da, o kadın o şekilde mutlu olsa da siz onun hayatına sahip olmayı aslında istemezdiniz.
Bence o Türk usulü aile ortamı hedefiniz olmasın.