eşim, arkadaşı ve aile sıcaklığı

Merhaba hanımlar, biz eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. eşimin çok samimi olduğu, her hafta mutlaka görüştükleri bir arkadaş grubu var. hepsi de iyi hoş çocuklar. bunlardan sadece eşim ve bir tanesi evli.
Bu diğer evli olan arkadaşın, annesi de babası da doktordu ve asla eşinin çalışmasını istemiyordu bu sebeple. o sıcak aile ortamını kendisi bulamamış, çocuklarının da aynı kaderi paylaşmasını istemiyordu. Saygı duyarım, nitekim kendi kafasına göre de birini buldu.
Asıl beni ilgilendiren kısma geçecek olursam, eşim sanırım ki bu çocuğun aile hayatına özeniyor. Bana belli etmese de, içi gidiyor anlıyorum. Gayet güzel ve düzenli bir hayatları var. Bir erkek açısından bakıldığında çok cazip bir hayat. Bu durum bende de bir takım kompleksler oluşturdu sanırım bilemiyorum, kendimi yetersiz de hissediyor olabilirim.
Eşim de bir defasında bu durum hakkında, sen profesör olacak kadınsın, sakın kimseyle kendini denk tutma demişti. Ama yine de onlara ne zaman gitsek, ya da eşlerimiz ne zaman görüşse sanki eşim bu durumdan etkileniyor. bilemiyorum, kuruntu da yapıyor olabilirim, ama eşimin bir başkasının hayatına imrenmesi beni üzüyor. Çok fazla birbirimize gidip gelmiyoruz, benim okulum var, kız da hamile. ama eşlerimiz her hafta mutlaka görüşür. Ona da görüşme diyemem.
Bu konuda bana vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Siz iş hayatında/ akademide olan hanımlar, o sıcak aile atmosferini yakalamak için neler yapıyorsunuz?
Bu arada, çalışan hanımlar ev temizliğine vs nasıl yetiştiği değil mevzu, onu belirteyim. Evde eşimin de benim de görevlerimiz var kendimize ait. anlatmak istediğim bunun da ötesinde bir şey.
Akademisyenim. Sıcak aile yaşantısı değil sevgili hayatı yaşıyoruz eşimle. Sevgili olduğumuz zamandan farkımız artık aynı evde yaşıyor oluşumuz. Böyle çok mutluyuz, çok zaman geçiriyoruz.
Ama benim de hayalim zengin profesör olayım, eşimin çalışmasına gerek kalmasın, okula da az gideyim, sürekli eşimle gezelim ya da evde zaman geçirelim.
Bence ancak çocuk olursa değişiriz. Böyle mutluyuz. Eşiniz kendini kıyaslama diyormuş. Bence de kıyaslamayın. Eminim her ne kadar erkek için iyi olsa da, o kadın o şekilde mutlu olsa da siz onun hayatına sahip olmayı aslında istemezdiniz.
Bence o Türk usulü aile ortamı hedefiniz olmasın.

bak bu olabilir. eşim geçen gün şey demişti, bu grupla buluştuklarında, eşlerine yardım konusundan konu açılmış. bir tek eşim ve bir tane daha arkadaşı yardım etme yönünde fikir beyan ederken, digerleri ekmek elden su gölden hayatını seçmişler. adamı da yoldan cikaracaklar o degil de :)
E iyi de bana da sorsalar tabi ki hiç iş yapmamayı tercih ederim :D Yapacak biri olduktan sonra kim yok ben ev işi yapmayı tercih ediyorum der ki :D Eşin aile meselelerini çok konuşuyor arkadaşlarıyla sorun bu.
Arkadaşı ve eşi instagram çiftleri gibi sırf reklam yapıyorlar. Bunu bence eşine de söyle de uyansın. Kimse eşini böyle övüp durmaz gece gündüz. Övdüğü şeyler de hep ev işi. Adam kendisini ezik hissediyor herhalde sizin eşiniz profesör olacak biriyle evliyken kendisi köyden annesinin bulduğu kızla evlendi diye.

sürekli birbirilerini öven bir çift arkadaş. sizce de çok sıkıcı değiller mi?
bence siz ne yapın biliyor musunuz? sürekli birbirlerini övmeleriyle dalga geçin. yüzlerine karşı olmasa da sadece eşiniz yanınızdayken dalga geçin :) ne kadar komik duruma düştüklerini, ne kadar saçma ve boş olduklarını söyleyin, bi süre sonra siz dalga geçtikçe onlar yine kendilerini överken eşiniz irite olacaktır. algı yaratın yani eşinize :)

çünkü sağolsun x hayatlarının her detayını eşime anlatıyor. eşim de akşam eve geldiğinde bana söylüyor x'ler şöyle yapmış diye.
Belki de sizdeki sıkıntı budur. Başkalarının hayatını konuşmak? Olamaz mı? Bence gayet mantıklı. Benim kocam bana devamlı başkasının hayatındaki detayları söyleyip dursa bu durumdan bıkarım, o kişileri seviyor olsam da yeter derim yani. Kendinizi, kendi hayatınızı konuşun, ne bu böyle devamlı x x... Ben olsam önce kibarca uyarırdım sonra çok fena terslerdim, sen x'lerin hayatını değil kendi hayatını yaşıyorsun ama dilinden x düşmüyor, hayırdır? derdim.

Belki de sizdeki sıkıntı budur. Başkalarının hayatını konuşmak? Olamaz mı? Bence gayet mantıklı. Benim kocam bana devamlı başkasının hayatındaki detayları söyleyip dursa bu durumdan bıkarım, o kişileri seviyor olsam da yeter derim yani. Kendinizi, kendi hayatınızı konuşun, ne bu böyle devamlı x x... Ben olsam önce kibarca uyarırdım sonra çok fena terslerdim, sen x'lerin hayatını değil kendi hayatını yaşıyorsun ama dilinden x düşmüyor, hayırdır? derdim.

zaten eşim bana söylemese beni rahatsız eden bir durum da olmaz ki. yani istediği kadar eşime anlatıp dursun. ama eşim de bana bunu aktarıyorsa belki de o da böyle bir hayata özeniyordur diye düşünüyorum. ama tavırları da tam tersini gösteriyor. ayakları yere basan, hatta hep bir adım önde bir kadın algısı var eşimde. ama bunları bana neden söylüyor peki? bir kaç defasında dalga geçerek söyledi, yani karısının yaptığı nohut yemegini bile anlatıyor falan diye. bilemiyorum. gerçekten bir başkasının hayatına imrenirse çok üzülürüm..

Benim Yengem hem Ünide ders veriyor hem akademik kariyerini yapiyor. Hemde 6 yasindaki Kuzenimin pesinden bale, muzik, yuzme kosturuyor. Amcamda santiye santiye geziyor. Evleri benim icin her zaman cok keyifli, cok sicak bi yer... Beraber sofra kurarlar. Amcamin yaptigi sekilsiz pizzalari dalga gecerek yerler. Biri yemek masasinda cizim yapar digeri kitabini okur. Ufaklik kendi capinda bi sanatsal resimler yapar :))) buzdolabinin icinden "Sevgilim o cok sevdigin kokusmus peynir bitmis. Aksama gelirken aliyorum" ya da banyo aynasinda "Papatyam gunaydin gunun guzel gecsin" gibi notlar olur. ♡
Dayim çalışır, eşi ev kadini ve 3 cocuklari var ve orda hic o aile sicakligini görmedim. Herkes bi mutsuz, ev almis basini gitmis.

simdi bi tahmin et bakalim bu neyle alakali?!

Benim Yengem hem Ünide ders veriyor hem akademik kariyerini yapiyor. Hemde 6 yasindaki Kuzenimin pesinden bale, muzik, yuzme kosturuyor. Amcamda santiye santiye geziyor. Evleri benim icin her zaman cok keyifli, cok sicak bi yer... Beraber sofra kurarlar. Amcamin yaptigi sekilsiz pizzalari dalga gecerek yerler. Biri yemek masasinda cizim yapar digeri kitabini okur. Ufaklik kendi capinda bi sanatsal resimler yapar :))) buzdolabinin icinden "Sevgilim o cok sevdigin kokusmus peynir bitmis. Aksama gelirken aliyorum" ya da banyo aynasinda "Papatyam gunaydin gunun guzel gecsin" gibi notlar olur. ♡
Dayim çalışır, eşi ev kadini ve 3 cocuklari var ve orda hic o aile sicakligini görmedim. Herkes bi mutsuz, ev almis basini gitmis.

simdi bi tahmin et bakalim bu neyle alakali?!

benim annem babam da yıllardır çalışıyorlar, ama akşam beraber mutfağa girip dövüşe çekişe yemek yapıyorlar (dövüşe çekişe derken ciddi kavga değil birbirlerine şaka yollu takılıp yarı ciddi atışarak), bi gürültüyle yemek yiyoruz, kimsenin anlatacakları bitmiyor sofrada, o gün işyerinde ne olmuş ne bitmiş, okulda ne olmuş, yolda gelirken ne olmuş, dedikodu vs hep bi sohbet var. yemekten sonra da çekirdeklerini çaylarını alıp yorum yapa yapa survivor izlerler. biri ünlüleri tutar biri gönüllüleri, atışır dururlar biz de güleriz.

dediğin gibi aile sıcaklığı olması için kadının akşama kadar evde oturması gerekmez, kişilikle ve uyumla alakalı bi şey bu.

mesela bi komşumuz var, kadın akşama kadar evde, kocası işten gelir, kırk karış surat, bi şey dersin laf bile vermez, umursamaz. yemeğini yer, tv karşısına oturur, çayı bitince kadına çay ver demeye üşenir, bardağı masaya daha hızlı koyar ki kadın anlasın da çay koysun diye.
her şey kişilik ve uyumda biter. benim annemle babamın huyu böyle mesela, annem çalışmadığı zamanlarda da böyleydi şimdi de.

Back
X