Esim asilama sürecini kv lere anlatmis

Erkek ailesi kusursuzda olsa mutlaka bir yerden nem kapıyorsunuz. Nasil biz kadınlar annelerimizle paylaşıyoruz bazi seyleri belliki oda annesiyle konuşmuş bunda kötü olan kavga cikaricak birsey yok. Herseyi anlatmasi hos olmaz o ayrı ama bu tarz seyleri buyutmeyon derim

ben de bu tarz şeyleri gizlerdim olsaydı. Anlaşılan kara cahil bir kaynananız yok. Mesela bn böyle bi durumu söylesem günde 40 kez arar sürekli akıl verir herkese anlatır onlardan duyduğu saçma sapan şeyleri bana anlatır sürekli tuttu mu tuttu mu diye sorar eleştirir insanı psikolojik bi baskı altına sokar beklentiye girer bu da strese gerginliğe sebep olur tam ifade edemiyorum da yaşayan anladı beni
Eşim bir kez yaptı böyle birşey bn tabi sinirlendim anlattım artık hiç yapmadı sağolsun

Huylu huyundan vazgeçer mi bilmem. Sağlam bir uyarıyı hak etmiş eşiniz.

Kavgalarınızı evin içinde yaşananı anlatmaması gerek bence ama aşılamada bence bişey yok.Onlarda ailesi dertleşmiş olabılır.

Aklıma guatrım olduğunu kaynanama söylediğim akşam geldi. 25 mg hap başladım, ömür boyu kullanacağım, senede bir gırtlaktan ultrason olan biten bu. Kadın başladı “bizim falancada da var, filanca ameliyat oldu, falancaya da doktor ol demiş de çocuğu küçükmüş bekliyormuş da...” eşim aradan birkaç gün geçtikten sonra “anneme tiroit olayını sen mi anlattın” demez mi... artık neler saçmaladı sormadım bile. Tövbe daha ağzıma fermuar çektim

Valla dogurana kadar hamile oldugunu soylemeyen biliyorim ben

Valla dogurana kadar hamile oldugunu soylemeyen biliyorim ben
Esim ilk 3 ay soylemeyelim olursa diyordu...
Ben de kalp atisini duyduktan sonra uygun olduğunu söylüyodum. Ilk 3 ay Beklemek isteyen adam nerde süreci anında annesine yumurtlayan adam nerde?
Benim eşim her zaman sağ gösterir sol vurur aynı kv.

yıllar önce saç ve kaşım dökülüyor diye doktora gitmiştim normal birşeydi fazlasıyla geldi şükür. Ama kv yüzünden stresten saçım dişim ne varsa dökülecekti sürekli sorar sürekli başkasından duyduklarını bana anlatır. Beni başkalarına anlatır herkese yayar. Akrabalarından saç ekimi yaptıranlara bile beni arattı. O gün eşime açtım ağzımı yumdum gözümü. Dediki çok korktum artık ağzımı açmam

Bence cok haklisin asilama tup bebk gibi süreçlerde kalp atici duyulmadan yada kesinleşmeden soylemek cok sacma

Sen mi anlatmıştın kayınvalidene eşin mi ben evlendikten sonra görümceme hemen düşünmüyorum çocuk demiştim. Aradan iki üç ay geçti geçmedi görümcem eşimi aramış “abi, annem sorup sorup duruyor, karalar bağladı, fenalarda” “ben söylemiştim, uygun bir dille neden açıklamamış acaba” diye sinirlendim. Evlendikten bir yıl sonra kalmaya geldiler yanında tülbent getirmiş, neymiş Hacda okunmuş örtüymüş de takan bir tanıdığı onca tedaviden sonuç alamadıktan sonra böyle hamile kalmış saçmalardan seçmeler Allah cahillerle karşılaştormasın

Neden konu sahibi haksız bulunmuş anlamadım?

Daha önce de aralarında geçenleri annesine anlatmış, aralarında problem de olmuş bu durum, şimdi kendi aralarında gizli tutma kararı aldılarsa niye gidip annesine anlatıyor eşiniz? Neden aşılama yaptırmak zorunda kaldığınız da söyleseymis keşke.

8 yıllık evliyim, eşimle, ailesiyle ilgili yaşadığım hiçbir sorunumu anneme anlatmış değilim. Akıl alacaksam başka birilerinden alırım. Eşimde gidip her tartışmamızı annesine yetiştirse buz gibi sogurum. Bizim evimiz mahremimiz, birbirinizin rahatsız olacağı herhangi bir şeyi annemizde olsa kimseyle paylaşmayi doğru bulmuyorum. Aşılama içinde aynı şey geçerli.

Eşiniz bu durumu huy edinmiş kolay kolay değişmez malesef.

Bütün bunlar kişisel sınır kavramından bihaber olmamızdan kaynaklaniyor. Esinin kendisi bedeninde,sağlığında,işinde olan değişiklikleri,sorunları ,kararları annesine anlatması ile senin ile ilgili olanları anlatması aynı şey değildir. Bazı anne ve kayinvalidelerin kendilerine kimse birşey anlatmamasina rağmen her ay kendi çocuklarını ve gelini/damadı bir konuyla ilgili arayıp "rüyamda gördüm,içime doğdu,yoksa şöyle birşey mi var" diyip çiftlerin ağzını yokladigini ,boş bulunup anlatmasi için tabiri caizse "yemledigini" görüyorum .

Benimle konuşup tabiki anlatabilir. Ama bana anlatmıyorum diyordu. Kaldı ki bu ortak bir karardır bence. Çiftlerden biri istemiyorsa anlayışla karşılanmalıdır.
Ben size hak verdim. Ne var bunu anlatmasinda diyenler olmuş ama olumsuz hamilelik süreçlerinden geçmiş biri olarak hassasiyetinizi anlıyorum. Aşılama yaptırdığınıza göre ya şimdiye kadar hamilelik süreciniz olmadi ya da olumsuz sonuçlandı. Zaten bu olumsuz durumlar insanı psikolojik olarak o kadar etkiliyor ki , bir de bunun üstüne çevrenin de biliyor olması tuz biber oluyor. Evet yaşadığınız süreç ve aşılama yaptırmanız ne ayıp ne günah ama daha sonucu belli olmadan bunu paylaşmak istememeniz de çok doğal. Inşallah güzel haberler alırsınız

Bu aslında kv ile ya da başka biriyle ilgili bir konu değil kendimle ilgili.
Örneğin Benim bağışıklığım pek iyi degil çok çabuk hastalanirim. Kv dem hasta sesimi algiladiginda ya da soyledigimde sende her sene hastalaniyorsun der. Bende herkesin bağışıklığınin soğuk toleransinin aynı olmadigini söylerim
Doktora gitsem hemen doktora gidiyorsun der ben bunu tercih ediyorum sen gitmeyebilirsin derim. Doktora gitmediğimi söylemesem duymaz ama neden soylemeyeyim ki gitmişim ya da hastalanmisim onlemimi almışım.
Böyle böyle alışacak
Alismaz ise bende ona alışmak durumunda değilim misal.
Bu durum insanı sinir ediyor mu evet ama degistiremiyorsun neden kendim degiseyim ki?
Genel olarak kv deler kara cahil değil kara cahil ayağına yatiyor gibi geliyor bana.
Onların zamanında eşler pek onemsemez kendi kv leri doktoru tu kaka gorurmus bunu yansitiyorlar. O halde şimdide örnek veriyorum şekerim var şeker ilacımı yazdirmaya gittim, sinirlerim yıpranmış bilmem ne ilacı yazdi doktor diye bana diyebiliyorsa bende söylerim.
İlac icmek doktora çıkmak gereksiz ise kendide o ilacı almayacak.
Hastanelerin onların cagindayken daha erişilemez olması benim suçum degil.
O zamanlar aşilama olmamasi, hastaneye anca dogururken belki gidilmeside benim suçum değil.
Birazinin bu tepki sebepleri kendi değerlerini eşlerinin kendi kv delerinin bilmemesi hatta kendilerinin kendilerine deger vermesine izin verilmemesi olduğunu düşünüyorum.
Yoksa o zamanlar çocuk sahibi olamayan kadinlar için kocakari işi denilen yontemler uygulaniyormus. simdi tıp + kocakari (alternatif tıp uygulaniyor)

Her sağlık sorunu Allah'tan. Ne ayiplanacak yanı var ne dedikodusu yapilacak. Bunu yapana da okkalı bir cevap veririm. Herkes inşallah kucağına bebeğini alır. Zorlu bir süreç bu zorlu süreçte yanında olmayan insan insan değildir.
Sözün özü nezle grip gibi çok küçük hastalıklarda bile doktora cikmama ya da çıkmadan bir soguk algınlığı ilacını eczaneden almama -amaaan canım sende denmiş biri olarak konuştum.

Aslında konu sahibine demek istediğim söylemeyi tercih etmek zorunda olduğu değil ama eşinin tercih edip etmeyecegini degistiremeyecegiydi. Eşinin yapısının ağzında bakla islanmayan biri oldugunu bilip (ki bunu biz bile anladik) ona göre kendini hazırlamis olmasiydi. Surec zaten stresli stres üstüne birde soyledi mi acaba bilmem ne olacağına

söylemek istiyor musun annene ?
Olur ya da bilmem soylemeyeyim cevabı aldığında
Tamam ama eğer soylersen ve yargılarsa, beni uzerse bende onun hosuna gitmeyen cevap veririm deyip gardini alıp beklese daha az yara alırdı bu süreçte.
Çünkü eşler arası sorunlarin paylaşımı malesef bir kişinin tekelinde değil.
Burda eş suçlu çünkü annesinin eşini uzecegini ve izni olmadığını bile bile söylemiş.
Kv de suçlu çünkü böyle sinsice laf sokulacak konu değil.
Ama malesef hayatta insanlarin davranışları onlar istemeden değişmiyor

Vallahi okadar haklisinki bazıları var karnı belli olana kadar saklıyor en doğal hakkım eşinin amacı ne çözemedim tam sinir olmali bi tip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…