eşim askerdeyken köyde kalma kabusu :)

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
öyle gözüme büyüyor ki anlatamam. eşim 20 günlüğüne askere gidecek. benim evde yalnız kalmamı istemiyor aklı kalır diye korkuyor. 10 gününü kendi ailesinin yanında köyde, diğer 10 günü de kendi ailemin yanında geçiricem. çocuk olmasa köyde kalmanı istemem ama çocuk için istiyorum görsünler zaman geçirsinler diye diyor.
ama kızlar sorun şu ki bu 10 gün benim gözümde koca bi kabus gibi rüyalarıma giriyor. zaten eski konularıma bi göz atsanız az çok bi fikriniz olur ortamla ilgili. sabah çok erken kalkıyorlar ve sürekli bi iş beklentisi içindeler. mesela tam öğleden sonra çocuğu uyutuyorum ben de uzanayım diyorum acıkıyolar, misafirleri geliyo illa bi iş çıkıyo. zaten orda bi kadının gündüz uyuması sanki dünyanın en büyük suçu gibi. hemen "ooo yattı uyudu ooo" tavırlarına giriyolar.
ev zaten küçük ve sıkıcı hiçbi yerde rahat edemiyorum. hele ki kayınbabam, eşimin abisi vs evdeyken allahım yer yarılsa da içine girsem diyorum. tuvalet banyo öyle bi yerde ki tam onların oturduğu takıldığı yemek yediği yerin dibinde. asla rahat giremiyosunuz.

onun dışında eşimin kız kardeşi sürekli iş buyurma halleri, emir vermeler, karşısında çocuk var gibi azarlamalar, her yaptığına ama her yaptığına illa gelip karışmalar, yorum yapmalar, arkamdan konuşmalar.. ya bi makarna yapıyorum oğluma. gelip doğradığım domatese kadar karışıyor. öyle doğrama, soymadan yapsana, o çok olmuş, o az olmuş, vs vs içim şişiyor davul gibi oluyorum, git artık başımdan diye bağırasım geliyor o çığlık içimde patlıyor.

belki eşimin kız kardeşi olmasaydı 1 hafta-10 gün daha kolay idare edebilirdim bi nebze. ama var işte

ve eşim asla ikna olmuyor en az 1 hafta kalmam lazım.

bugün eşimin babası diyor ki "hiç kusura bakmayın 20 gün bizdesiniz" eşim de gülüyor. halbuki annem aynı cümleyi kurduğunda anneme " nedenmiş, onun diğer nenesiyle dedesi de var" demişti. kendi babasına neden demiyor da sadece gülüyor yani hiç benim ne istediğimi sormuyor bile babası, benim ne istediğimin, rahat edip edemediğimin asla bi önemi yok onlar için. üstelik oğlum da orda durmuyor rahat edemiyor tek ben de değil yani.

Yani es olunca bile ailesinin evinde insan kalamiyor birde esiniz yokken ne isiniz varmis.ne garip insanlar var yahu.yetiskin insansiniz istediginiz yerde kalirsiniz.is esinizde bitiyor.ya karar verip donmeyeceksiniz yada onlara boyun egeceksiniz.soyleyin rahat edemiyorum zorundamiyim kendi kararlarim yokmu diye

Eşime cok soyledim. Cocuk olmasa gider kendi ailende kalirsin butun zamanı diyor. Çocukla onlar da zaman gecirsinler istiyorum diyor. Yani kisacasi aileleri yaristiriyor surekli.
Bide ailesinin temizlik hastaligi var asiri takıntılılar. Oglum bi meyve veya kraker falan yerken oturmuyor. Asla sabit oturtamazsiniz çizgi film acarsaniz ancak oyle oturur. Geze geze yiyo diye halimiza dokuyo diye cok sorun yapip laf ediyolar. Cizgi film acip oturtuyorum ona da laf. Eğitememissin diye de laf sokuyolar. Ya cocuk bu ben oturtuyorum benle inatlasip kalkarsa napayım. Sırf onlar yuzunden cocugum rahatca bisey yiyemiyor orda. Ama benim annemlerde oyle değil ki bu isler. Annem de kıyamıyor 2 lokma fazla yesin varsin dökülsün temizleriz diyor. Yani gördüğümüz muamele ayni degil ki esim bu kadar esitlik sağlamaya çalışıyor

O şekilde söylediğinde siz neden itiraz etmediniz babasına?Neden sürekli eşinizin sizi savunmasını bekliyorsunuz siz kendinizi savunabilirsiniz.

Bu arada yalnız yaşamayı ne kadar abartıyorlar korkulacak bi şey değil.ben olsam hiç rahatımı bozmam evimde kalırım.

Malesef ona karşı cikiyor akli kalirmis yalniz kalirsam bisey falan olurmus
Üff kendisi süperman sanki
O zaman annen gelsin sen evinden çıkma
Yok eşim asla kabul etmiyor vs ne demek ya senin nerede olacağına nasıl karar veriyor senin rahatını düşünmüyor resmen

halbuki annem aynı cümleyi kurduğunda anneme " nedenmiş, onun diğer nenesiyle dedesi de var" demişti. kendi babasına neden demiyor da sadece gülüyor
O zaman aynı cümleyi siz de kursaydınız. Kendi eviniz dururken köy niye? Eşkiyalar mı basacak, ne alaka? Hayır demeyi deneyin.

Bana kalsa tabiki ben de evimde kalirim. Zaten en basta evimde kalicam dedim diye baya tartistik. Tartismamizin ustune annem geldi o da basladi yalniz kalirsan aklımız kalir demeye. Esim de illa kendi ailesinin evinde de kalinmali diye tutturunca 20 gunu ikiye böldük. Bu arada babasi oyle dese bile o kendi düşüncesi istedigi kadar desin yani esim 20 gunu de orda kalicaksin demez bana. Ben orda cevap verip kotu olmak istemedim nasil olsa 20 günü de orda gecirecek degilim istedigi kadar desin yani

Üff kendisi süperman sanki
O zaman annen gelsin sen evinden çıkma
Yok eşim asla kabul etmiyor vs ne demek ya senin nerede olacağına nasıl karar veriyor senin rahatını düşünmüyor resmen
Ya zaten annem gelebilseydi belki sorun cikarmazdi esim. Ama annem calisiyor evimiz de onun isyerine baya bi uzak otobus saatte 1 gelir. burdan gidip gelmesi cok sikintili olur ona. Esim benim rahatimi düşünmüyor o konuda haklisiniz tek derdi aileleri yarıştırmak. Nasil olur da kendi ailemde kalir onunkilerde kalmam tek sıkıntısı bu.

Tavsiyem once kendi annenize gidin oradan kp evine gecin. Ilk oraya giderseniz zor gidersiniz annenize.
Yo gunum dolunca mutlaka giderim kalmam. Once oraya gitmeyi ben istedim. Once annemlere gidersem surekli ordan sonra koye gidicem stresi olur rahat edemem. Önce köyü aradan cikarayim ki stresim bitsin annemlerde desarj olayım :) spora da yazilmayi düşünüyorum o yuzden köy muhabbeti biterse daha guzel odaklanirim

Malesef ona karşı cikiyor akli kalirmis yalniz kalirsam bisey falan olurmus

İyi de siz yetişkinsiniz ve kendi kararlarınızı alabilirsiniz. Eşiniz istediği kadar karşı çıksın, birkaç gün sonra alışır. Ben de eşim askerdeyken 15 aylık bebeğimle tek kaldım. Üstelik bulunduğumuz şehirde tanıdığımız da yoktu. Nerede ne kadar kalacağınıza siz karar vermelisiniz, eşiniz değil. Nerede rahatsanız orada o kadar çok kalın. Eşinize de buraya yazdığınız gibi güzel güzel anlatın, umarım anlar.

Eşiniz neden bu kadar ailesinin karşısında suskun ya da size daha değer verici olamıyor? Merak ettim ,acaba minnet duygusu vs icinde mi? Yani ailesinin size maddi ,manevi bir destekleri olabilir mi? Genelde öyle oluyor ama sizin durumu bilemem tabii

Inanin esim oyle bi insan ki bu onun duzelmis hali :) ben kendim karar vermeyi de geçtim artik oturup konusup ortak karar versek bana yetiyo. Onceden kendi karar verir bana sormazdi bile. Kavga, dövüş, guzelce konusmak anlatmak tekrar anlatmak tekrar konuşmak anlayana kadar anlatmak derken benimle ortak karar vermesi gerektigini ogrendi :)

Aileci erkeklerden nefret ediyorum.
Esine aynen bu sekilde kendi ailen olsa bile rahat edemeyeceğini senin icin en rahat yerin evin oldugunu söylemelisin. Kocaman insanlarsiniz niye akli kaliyormus ? Yasadiginiz yer skntili bi yer mi teror bolgesinde mi kaliyorsunuz ?

Ya ailesi surekli "sizin icin emek veriyoruz sizin icin çalışıyoruz yoruluyoruz" muhabbeti yapiyorlar. Zorla minnet borcu yaptiriyolar. Sanki baska kimsenin ailesi cocuklari icin calisip yorulmuyomus gibi. Sanki herkes cocugunu sokakta yatiriyomus gibi. Mesela annesi yaptığı her isi mutlaka soyluyo sunu yaptım yoruldum ama cocuklarim icin işte... hep bu sekilde yani. Cok bastiriyolar cok yönetmeye calisiyolar bide vicdan yaptırınca esim de etkileniyo hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…