- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Ya ailesi surekli "sizin icin emek veriyoruz sizin icin çalışıyoruz yoruluyoruz" muhabbeti yapiyorlar. Zorla minnet borcu yaptiriyolar. Sanki baska kimsenin ailesi cocuklari icin calisip yorulmuyomus gibi. Sanki herkes cocugunu sokakta yatiriyomus gibi. Mesela annesi yaptığı her isi mutlaka soyluyo sunu yaptım yoruldum ama cocuklarim icin işte... hep bu sekilde yani. Cok bastiriyolar cok yönetmeye calisiyolar bide vicdan yaptırınca esim de etkileniyo hemen
Yani demek istediğim size düzenli olarak maddi yardim yapiyorlar mi ? Bazı durumu iyi aileler yapıyor ,ki yapılır tabii evlat gayet normal de bu yardimi yapan erkek tarafi ailelerin üstünlükleri olabiliyor ,hissettiriyorlar yani .O yüzden sordum .Çevremde böyle görüyorum.Ya ailesi surekli "sizin icin emek veriyoruz sizin icin çalışıyoruz yoruluyoruz" muhabbeti yapiyorlar. Zorla minnet borcu yaptiriyolar. Sanki baska kimsenin ailesi cocuklari icin calisip yorulmuyomus gibi. Sanki herkes cocugunu sokakta yatiriyomus gibi. Mesela annesi yaptığı her isi mutlaka soyluyo sunu yaptım yoruldum ama cocuklarim icin işte... hep bu sekilde yani. Cok bastiriyolar cok yönetmeye calisiyolar bide vicdan yaptırınca esim de etkileniyo hemen
pek sayılmaz yani köyde yaşayıp ürettikleri için et yoğurt hep onlardan gelir. bi defa da maddi yardımda bulundular o kadar. ama ona bakarsak benim ailem daha çok yardım ediyor maddi olarak. bilmiyorum yani maddi yardım yapsalar bile bizi yönetmeye çalışmaları çıkarcılık oluyorYani demek istediğim size düzenli olarak maddi yardim yapiyorlar mi ? Bazı durumu iyi aileler yapıyor ,ki yapılır tabii evlat gayet normal de bu yardimi yapan erkek tarafi ailelerin üstünlükleri olabiliyor ,hissettiriyorlar yani .O yüzden sordum .Çevremde böyle görüyorum.
Bana kalsa tabiki ben de evimde kalirim. Zaten en basta evimde kalicam dedim diye baya tartistik. Tartismamizin ustune annem geldi o da basladi yalniz kalirsan aklımız kalir demeye. Esim de illa kendi ailesinin evinde de kalinmali diye tutturunca 20 gunu ikiye böldük. Bu arada babasi oyle dese bile o kendi düşüncesi istedigi kadar desin yani esim 20 gunu de orda kalicaksin demez bana. Ben orda cevap verip kotu olmak istemedim nasil olsa 20 günü de orda gecirecek degilim istedigi kadar desin yani
yoo çokta güzel bi yerde oturuyoruz aslında. gece 11 de parka gidebiliyorum o derece rahatım. üstelik baya yüksekte oturuyorum öyle balkondan hırsız girme olayı falan da olamaz. eşime çok söyledim ben evimde rahatım hiçbi yerde kalmak istemiyorum dedim ama anlamıyor.Aileci erkeklerden nefret ediyorum.
Esine aynen bu sekilde kendi ailen olsa bile rahat edemeyeceğini senin icin en rahat yerin evin oldugunu söylemelisin. Kocaman insanlarsiniz niye akli kaliyormus ? Yasadiginiz yer skntili bi yer mi teror bolgesinde mi kaliyorsunuz ?
bunu keşke eşim de anlasa kabullense. askerlik lafı açıldığından beri bunun tartışmasını çok yaptımişte kocaman insansınız size kalmalı.
çocuk olsanız evet kalamazsınız evde.
yok yerde yatmıyoruz. ama isterse sarayda otursunlar ya ben evimde kalmak istiyorum anlayan yokEşiniz bebeginizi ailesi görsün istiyosa 5 gün kaldiginizdada görürler
10 gün kalmanıza gerek yok
Böyle söyleyin eşinize
Israrcı olun 5 gün kalın köyde
SOnra gidin ailenizin yanina.
(Bu arada ķoyde yer yatağimi serip yatiyolar
Benim esimin tarafi köyde yerde yattıkları için
ben korkttugumu bahane edip kalmıyorum hatta bi gece inandiricı olsun diye arabamizda yattim:) evlerinde yatmadım
Onlarda bidaha kal demediler bana)
Valla cok bencilce davraniyor. 1 aylik evliyim ama ben annemde bile kalamam 10 gun insanin rahat ettigi evi gibisi var mi ? Ben olsam cok diretirdim galiba biraz yumusak yûzlûsûn.yoo çokta güzel bi yerde oturuyoruz aslında. gece 11 de parka gidebiliyorum o derece rahatım. üstelik baya yüksekte oturuyorum öyle balkondan hırsız girme olayı falan da olamaz. eşime çok söyledim ben evimde rahatım hiçbi yerde kalmak istemiyorum dedim ama anlamıyor.
Ben de size katılıyorum da maalesef yaptiklari sıfır olsa yani durumları olmasa böyle yapmazlar inanin.Yani bu kadarını yapmazlar demek istedim.Kadınin tarafı yapınca aynı beklenti icinde olunmuyor onu da biliyorum.Bir zaman sonra eşiniz önceligi size verir .Ama zaman icinde anlıyor erkekler kendi eşinin kendi cocugunun öncelikli olduğunu ve kararlarini kendilerinin verebilecegini.Daha yeni evli gibi duruyorsunuz.Erkekler eninde sonunda yönetimi kadinlara veriyor ama evrilince.Hep yasadim sizinkine benzer şeyler.Artik 21 yillik evliyim ve eşim 15.yilda evrilmişti ,umarim sizin esinizde cok daha cabuk gerceklesir bu.pek sayılmaz yani köyde yaşayıp ürettikleri için et süt yoğurt hep onlardan gelir. bi defa da maddi yardımda bulundular o kadar. ama ona bakarsak benim ailem daha çok yardım ediyor maddi olarak. bilmiyorum yani maddi yardım yapsalar bile bizi yönetmeye çalışmaları çıkarcılık oluyor
Ben eşimin istemediği bişeyi yapıcaksam eğeryok yerde yatmıyoruz. ama isterse sarayda otursunlar ya ben evimde kalmak istiyorum anlayan yok
Bir iki gün önce bi kız kanserden ölmüş.. ne mı alaka bunu bi düşünüp bir gününü bile boş insana harcama diye. Birgün hepimiz öleceğiz neden huzurlu yaşamıyoruz da dotu bklilarin kahrını çekiyoruz.. yanı başka seçeneğin imkanın kimsen yoksa birşey diyemeyecegimöyle gözüme büyüyor ki anlatamam. eşim 20 günlüğüne askere gidecek. benim evde yalnız kalmamı istemiyor aklı kalır diye korkuyor. 10 gününü kendi ailesinin yanında köyde, diğer 10 günü de kendi ailemin yanında geçiricem. çocuk olmasa köyde kalmanı istemem ama çocuk için istiyorum görsünler zaman geçirsinler diye diyor.
ama kızlar sorun şu ki bu 10 gün benim gözümde koca bi kabus gibi rüyalarıma giriyor. zaten eski konularıma bi göz atsanız az çok bi fikriniz olur ortamla ilgili. sabah çok erken kalkıyorlar ve sürekli bi iş beklentisi içindeler. mesela tam öğleden sonra çocuğu uyutuyorum ben de uzanayım diyorum acıkıyolar, misafirleri geliyo illa bi iş çıkıyo. zaten orda bi kadının gündüz uyuması sanki dünyanın en büyük suçu gibi. hemen "ooo yattı uyudu ooo" tavırlarına giriyolar.
ev zaten küçük ve sıkıcı hiçbi yerde rahat edemiyorum. hele ki kayınbabam, eşimin abisi vs evdeyken allahım yer yarılsa da içine girsem diyorum. tuvalet banyo öyle bi yerde ki tam onların oturduğu takıldığı yemek yediği yerin dibinde. asla rahat giremiyosunuz.
onun dışında eşimin kız kardeşisürekli iş buyurma halleri, emir vermeler, karşısında çocuk var gibi azarlamalar, her yaptığına ama her yaptığına illa gelip karışmalar, yorum yapmalar, arkamdan konuşmalar.. ya bi makarna yapıyorum oğluma. gelip doğradığım domatese kadar karışıyor. öyle doğrama, soymadan yapsana, o çok olmuş, o az olmuş, vs vs içim şişiyor davul gibi oluyorum, git artık başımdan diye bağırasım geliyor o çığlık içimde patlıyor.
belki eşimin kız kardeşi olmasaydı 1 hafta-10 gün daha kolay idare edebilirdim bi nebze. ama var işte
ve eşim asla ikna olmuyor en az 1 hafta kalmam lazım.
bugün eşimin babası diyor ki "hiç kusura bakmayın 20 gün bizdesiniz" eşim de gülüyor. halbuki annem aynı cümleyi kurduğunda anneme " nedenmiş, onun diğer nenesiyle dedesi de var" demişti. kendi babasına neden demiyor da sadece gülüyoryani hiç benim ne istediğimi sormuyor bile babası, benim ne istediğimin, rahat edip edemediğimin asla bi önemi yok onlar için. üstelik oğlum da orda durmuyor rahat edemiyor tek ben de değil yani.
Çünkü ailesi doldurmuştur ve guvenmiyordurKendi evinde kalinca neden akli kaliyor? Gercekten anlamiyorum. Senin bir kac konunu biliyorum sanirim, kocan baya anlayissiz birisi. Beyfendi kendi gidiyor nasilsa senin nerde kalacagin kararini neden o veriyor mesela?
Buarada ben severim degisiklik koy filan is yapmayida severim 10 gun idarede edilir ama kucuk bebekle cok zor biliyorum. Heleki kendi duzenin degil.
Bu konuyu acmissin ama sorununun cozumu bizde degil esinde ve sende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?