Eşim ayrı ev istemiyor, ne olur akıl verin..

masraf olmaz olur mu canım, kaldıklara eve garaj ve salon yapmışlar evi genişletmiş yani eşi, çıkmaya niyeti olmadığı burdan belli, ayrıca evin tüm masrafınıda çekiyorlarmış, diğerleri sadece elektrik su ödüyor diyor
bu konuyu bir daha asla açmaması söyleniyor
gurbette yanlız bi gelin olmak çok zor ya, ne zaman yakınımda böyle bi kız evlenip gitse üzülürüm
:gitme:

bende üzülürüm.hemde çok......benim arkadaşım vardı tıp bitirdi...
gurbete gelin gitti .....tabi burdaki......egitimi diplomasını orası kabul etmedi..
ve arkadaşım akıl hastanesinde ......hasta bakıcı işi buldu.....
çok sıkıntılar çekti.......

kocası eşinden çok kendi ailesinide düşünüyor olabilir.....
ayrı eve çıkarlarsa.......bütün herşeyin masrafı ailesine kalcak.......yada masraf ikiye bölünecek...belkide aile büyükleri istemiyor ayrı eve çıkmanızı.... eşinde o yüzden çıkmak istemiyorda olabilir......
sen ve ailesi arasında kalmış sanada sesini o yüzden yükseltmişte olabilir.......

hiç güven bırakmamıs bu adam
ilk önce kendinize iş bulun
sonra ya ev tutarsın ya giderim diye tehtid edin
ve asla cocuk yapmayın
görümcene yapılan sanada yapılmalı diye düşünüyorum

keşke eşiniz de artık yaptığınız fedakarlıkları görüp biraz da kendisinin çabalaması gerektiğini görebilseymiş, siz de para kazanıyor olsanız belki çok daha farklı olurdu.

Valla senin fonksiyonun ne bu evlilikte? Kocası ne derse yapmak zorunda olan vur ensesine al lokmasını bir zavallı mısın sen? Böyle bir tarafın sürekli ezildiği evliliklerde herz aman tek çare görüyorum karşı taraf da anca bu dilden anlar bence. REST REST REST. Ya bu evden diyelim 1 veya 2 ay içinde taşınırız ya da ben ailemin yanına dönüp okulumu bitiriyorum. Restten kastım budur. Yoksa böyle kocası ne dese onu yapan bir külkedisi şeklinde sen ne kadar aman kocacım canım kocacım desen bişey elde edemezsin. Ama resti çek bakalım nasıl 180 derece dönüyor. Ailesinden de çekinme bu senin ve eşinin evliliği onlara halt yemek düşer. Bu senin hayatın unutma herkesi mutlu edemezsin ama mutlu olmasından çıkarın olan birisi var o da SENSıN bunu unutma.

Ama arabanın borcu falan filan derse de o arabayı bana mı sorup aldın artık zarar edip satar mısın ne yaparsın senin bileceğin iş. Bu evden çıkmazsak sana sülalenle ve sevgili arabanla mutlu bir hayat diliyorum de.

Ayrıca mutlaka okuluna git. Yok okuluna gitmeni istemiyorum derse ben de gitmek istiyorum nolucak de. Çalışmak istersen ve çalışmana izin vermiyorum derse de yok ya sen kendini benim patronum sandın galiba de. Benim isteklerim olunca senin izin vermeme hakkın var ama sen birşeye karar verince benim itiraz etme hakkım yok öyle mi de. Sonuçta canım malesef bu adamı TEPENE ÇIKARTMIŞSIN.

apaçık sözunu tutmamış, bence bu olay sineye çekilecek bir olay değil. söz vermemeyi yada verdıgı sözden çaymamayı öğrenmeli. seni bılemem ama ben burnundan sessizce getırırdım. çok gürültüyü lafı sevmem,kabuguma çekılır, onu mahvederdim. bir erkeği üzmek istiyorsan çok konuşmayacaksın, onu sevmeyen ve vazgeçmiş gözlerele bakacaksın. bu ders ona yeter.
kesınlıkle işde bu...
en guclu sılah susmakdır ve karsısındakını cok ıyı ölduruyo..
senın konusman ıcın hersey yapılıyo..

evlilik sözleşmesi yapmak lazım bunu anladım.sözleşme için illa maddi istekler koyacağız diye bişey yok ayrı eve kesinlikle çıkmak gibi bazen ayrı evde oturuyosun sonrasında beraber oturanda var bunun için sözleşme şart

tanıştıktan 6 ay sonra yapılan evlilik....
öğrencilik hayatı sürerken yapılan evlilik...
eminim ki küçük yaşta yapılan evlilik....
kayınvalidelerin evinde sürdürülen evlilik....
maddi olarak aile tarafından sömürülen evlilik...
öğrenimi tamamlanmadan bıraktırılan evlilik....lik lik lik lik........
ee be arkadaşım...şimdi ben ne desem...boş gelecek...allah hakkında hayırlısını versin

CANIM ONCELIKLE SANA ALLAHTAN SABIR DILIYORUM
oncelikle kafani toplayip saglikli bir karar ver.esinle konusmanin bir faydasi olacagini sanmiyorum.simdiye kadar olmasi lazimdi.belki evi terk etmek olabilirdi ama senin ailen ne dusunur?destek olurlarmi? eger olurlarsa esinle evi terk etmeden konus guzelce "ben bu evde daha fazla yasamak istemiyorum,psikolojimin iyice bozulmasindan bunalima girmekten korkuyorum,kendimi iyi hissetmiyorum.bir sure ayri kalalim.sende kafani topla.eger beni gercekten seviyorsan bu evden cikalim yoksa geri donmek istemiyorum." de. ama bunu diyebilecigin bir sarta sahipmisin bilmiyorum canim.cunku gercekten bir daha o eve donmeyedebilirsin.giderken her seyi goze alip gitmen gerekiyor.bunu yapabilirmisin??

merhaba ben 2 yillik evliyim esimle tanistiktan 6ay sonra evlendik flort doneminde ailesiyle kisa bi donem yasayacagimizi biraz toparlandiktan sonra subat ayinda kendi evimize tasinacagimizi soyledi(biz agustosta evlendik)ama eger istersem ayri ev tutacagini soyledi bende ayri evi çok istememe ragmen ilk gunden kotu gelin olmayim die taman dedim 4 -5 ay sikarim disimi buarada ben okuyodum evlendikten sonra devam edersin dedi 1 yilim kalmisti diplomami almaya ama olmadi evlendikten sonra istemedi zaten bende hiç bi okulda yer bulamadim fransanin bi yeriden bi yerine annemlere 4saatlik bi sehire gelin geldim rutubet kokan ve içindeki yatak odasi takimi bana sorulmadan alinan bu odada 2 yildir yasiyorum kaynanam kayinbabam gorumcem ve yilda en az 10 kez gelip en az 2 hafta duran buyuk gorumcemle bu yaz kuçuk gorumcem evlendi biz onun evini duzduk 2500 euro masraf yaptik annesi gilin evi eskiydi kuçuktu yan tarafina en az 10 000 euroluk masraf yapip bi salon bi garaj yaptik evin hemen hemen butun masrafini biz karsiliyoruz onlar sadece suyu elektiri oduyo onuda bazen biz oduyoz ben esime geçen seneden beri dil dokuyom ayri eve cikalim die ama istemio paramiz yok dio ne meraklisin kira odemeye dio sonra çok israr edince tamam zamani gelince çikacaz dio ben bu yil izine arabayla gitmek istemiodum cunku arabaya verecegimiz parayla ayri eve cikalim diodum o istemiodu sonunda beni izin donusu tasinacagiz die ikna etti tuttu 19 000 euroluk araba aldi simdi burda çok guzel ve uygun bi ev var ama bugun çok kotu tartistik ve bana kesinlikle bidaha bu konuyu acmamam gerektigini ve tasinmayacagimizi soyledi ustelik bagira bagira artik dayanamiyorum ben yasayamam bu evde omur boyu omur boyu geç 1 ay daha yasayamam nolur bi akil verin ne yapmam gerek mafoldumben

arkadaslar oezlemm e yardım etmeye calısalım.belkı dusuncelerımızı bırlestırırsek bır cozum bulabılırız.gecmıste bazı hatalar yapılmıs ama artık keske demek ıcın cok gec.onemlı olan gelecek ıcın bırseyler yapabılmek.keske soyle yapsaydın boyle yapsaydın demeyı bırakın lutfen.hıcbırsey yazmayın daha ıyı.kızcagaz yardım ıstemıs.bır akıl verın

sen baş edemezsin bu durumda.ağız tadıyla bile kavga edemezsin aynı evde..sinir hastası olur çıkarsın ..Ailene haber ver...Ailenin yanına git ve orda yaşa derim.seninkininde belki burnu sürter anladığım kadarıyla sende kötülük çıkmasın diye eyvallah buna da buna da eyvallah olsun diyenlerdensin...sert kırılmaz bir çetin ceviz olduğunu göster kocana artık bişeylerin canana tak ettiğinden haberi olsun..onun için onu terk et...ailene git....terk edeceğini asla söylemeden yap bunu..söylersen engelle beni demiş gibi olursun çünkü..
eğer senin dediklerine razı gelirse ve sen annendeyken evi tutacak ve sen evine adım atacaksın yani seni tutup kolundan getirip anasının danasının yanına tıkmasına izin vermeyeceksin..
eğer hiç seni aramaz sormazsa seni zaten istemediğini anlamış olursun..en azından seni istemeyen bir adamın ve ailesinin hizmetçisi olmazsın....kendini kurtulmuş sayarsın..
ama son sözüm göz dağı vermenin tek yolu
EVİ TERK ETMEKTİR

bencede eşin sözlerinde durmamış..ayrıca madem ayrı ev istiyordun keşke 6 ay daha beklese diniz.ne aceleniz vardı....

oncelikle hepinize cevaplariniz için tesekkur ederim ben bu dediklerinizin çogunu yaptim soguk da davrandin restide çektim bosanmak istedigimide soyledim herseferinde tamam sen ne istersen o olacak dedi tasinacagiz 2 ay sonra 3 ay sonra diye diye 2 yil bitti ben onu birakipta gidemem onu çok seviyorum ama gururumunda ayaklar altinda oldugunun farkindayim maddi acindan evlenmeden once biriktirdigim daha dogrusu saolsun babamin benim için her ay bankaya yatirdigi 50 eurolar suan1600euro oldu ve birinde alacagim 1000 euro var calismaya gelince 3 aydir isci bulma kurumunda yaziliyim fakat deneyimimim olmadigi için is bulamadim ayin dokuzunda staj için gorusmem var calisma konusundada esim istemiyordu sonunda bakti bunalima girecem mecbur kabul etti çogunuzun dedigi gibi psikolojim berbat bi halde geceleri uyuyamiyorum surekli intihari dusunuyorum kendi kendime konusuyorum uzaklara cekip gitmek istiyorum surekli kabuslar goruyorum daha bir suru sey dun size o yaziyi yazdiktan sonra yatakta gozlerimi tavana dikmis bi halde yatarken esimin bana baktigini hissettim ona dogru dondugumde bana sarilip" herseyin duzelecegini sadece biraz sabir etmemi onu bu konuda cok bunaltigimi boyle giderse benim hastalanacagimi annesiyle aramda gerçekten biseyin olup olmadigini sordu" bense sadece agladim ona taman hemen girmeyelim bari emlakcilara gidip yazilalim bi ev olursa uygun arasinlar diyorum onuda istemiyor ve ben yine kandirilacagim diye korkuyorum olmadi babamla konusacam esim babami sever sayar onun sayesinde isini kurdu babam cok destek oldu gerek maddi gerek manevi bilmiyorum yada aglayim yalvaracam aglamama dayanamaz hiç bu son iki yoluda deniycem olmazsada napayim bardagi tasiracak son damlayi bekliycem yinede bi fikri olan varsa yazsin basina boyle seyler geipte basa cikanlar varsa lutfen tesekkurler hepinize desteginiz için

neden bu akdar tavzikarsınız anlamıyorum,
Öncelikle eğer okuluna devam etme şansın varsa bunu değerlendir yoksa eğer bir iş bul derim
Her zaman her yerde kadının ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğini savunuyorum.
Sİz güçlü ve ayakları yere basan bir kadın olursanız bazı şeyleri aşmanı daha kolay olur.

Sen eşini seviyorsun da sevgi tek taraflı olmaz güzelim. Yaşın biraz genç galiba. Eşinin de seni sevmesi gerekir ki bu iş karşılıklı olsun. Sevmek te seni seviyorum aşkım demekle olmaz. Karşındaki insanı adam yerine koyup isteklerine saygı duymakla ve verdiği sözleri yerine getirmekle olur. Korkarım sevgin tek taraflı.Ayrıca resti çektim ama onu bırakamam diyorsun. Sen bile inanmıyorsan onu bırakabileceğine o niye inansın ki aptal mı? Unutma sevgi saygıyla güvenle ve verilen sözlerin tutulmasıyla birlikte yürür.Sen onu sevdiğini söylüyorsun ve onu incitecek üzecek şeyler yapmazsın değil mi? Peki o seni seviyorsa seni neden üzüyor? Neden o parayı ev kirası yapmak yerine gidip 40000 liralık araba alıyor bunları sordun mu kendine? Kendini kandırma. Onu terk edebileceğine önce kendin inan yoksa kimseyi kandıramazsın.

oncelikle hepinize cevaplariniz için tesekkur ederim ben bu dediklerinizin çogunu yaptim soguk da davrandin restide çektim bosanmak istedigimide soyledim herseferinde tamam sen ne istersen o olacak dedi tasinacagiz 2 ay sonra 3 ay sonra diye diye 2 yil bitti ben onu birakipta gidemem onu çok seviyorum ama gururumunda ayaklar altinda oldugunun farkindayim maddi acindan evlenmeden once biriktirdigim daha dogrusu saolsun babamin benim için her ay bankaya yatirdigi 50 eurolar suan1600euro oldu ve birinde alacagim 1000 euro var calismaya gelince 3 aydir isci bulma kurumunda yaziliyim fakat deneyimimim olmadigi için is bulamadim ayin dokuzunda staj için gorusmem var calisma konusundada esim istemiyordu sonunda bakti bunalima girecem mecbur kabul etti çogunuzun dedigi gibi psikolojim berbat bi halde geceleri uyuyamiyorum surekli intihari dusunuyorum kendi kendime konusuyorum uzaklara cekip gitmek istiyorum surekli kabuslar goruyorum daha bir suru sey dun size o yaziyi yazdiktan sonra yatakta gozlerimi tavana dikmis bi halde yatarken esimin bana baktigini hissettim ona dogru dondugumde bana sarilip" herseyin duzelecegini sadece biraz sabir etmemi onu bu konuda cok bunaltigimi boyle giderse benim hastalanacagimi annesiyle aramda gerçekten biseyin olup olmadigini sordu" bense sadece agladim ona taman hemen girmeyelim bari emlakcilara gidip yazilalim bi ev olursa uygun arasinlar diyorum onuda istemiyor ve ben yine kandirilacagim diye korkuyorum olmadi babamla konusacam esim babami sever sayar onun sayesinde isini kurdu babam cok destek oldu gerek maddi gerek manevi bilmiyorum yada aglayim yalvaracam aglamama dayanamaz hiç bu son iki yoluda deniycem olmazsada napayim bardagi tasiracak son damlayi bekliycem yinede bi fikri olan varsa yazsin basina boyle seyler geipte basa cikanlar varsa lutfen tesekkurler hepinize desteginiz için

Bilmiyorum..
Gerçekten anlamıyorum..
Seviyorum diyorsunuz,yaşadığınız psikolojik problemleri anlatmışsınız..
Eşiniz bu durumunuzun farkında değil mi?
Sizin bu kadar kötü olduğunuzu bile bile nasıl gönlü razı olabiliyor daha çok üzülmenize?

Back
X