Erkek İnfertilitesi EŞİM AZOSPERM NE YAPMALIYIM? :'(((

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ha bu arada smyrnaya gittiğimizde de tüp bebek ile bilgi almaya gitmiştik malum zaten sperm çıkışı olmayınca microtese öneriyorlar.tabi bu durumda kadın doğum dr ile daha çok muhattap olunuyor. Üroloji doktoru gittiğimiz gün yoktu ortalarda gelir falan dediler tenezzül edip görüşmedi bile bizimle sadece benim dr telefonda konuştu üroloji dr ile. Bu kadar da ilgilendiler bizimle anlayacağın
Bir de bahçeci fulya da yard. Doc. tansel kaplancan'la konuşun canım

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim de eşim azospermi.Bahçeci tüp bebk merkezinde tansel kaplancan tedavi etti.ilk tahlil sonuçları ile ona gittiğimizde fsh yüksekliği çok fazlaydı ve bu şekilde tese yapamayacağını iğne vereceğini 6 ay bu iğneleri kullandıktan sonra duruma göre tese yapacağını söyledi.ve bu durmda bile % 45-50 ihtimal olacağını söyledi. Cumartesi günü tese ameliyatı çok şükür başarılı geçti çok şükür sperm çıktı sayısını bilmiyo3um ama bir kısmını da dondurttuk. Şuan 8 embriyomuz var.

Milanur biz de nazillideyiz yakın olduğu için ilk olarak smyrna tüp bebek merk. Gittik burada eşimi hemen tese yapabileceklerini söylediler tabi sonuç kesin değildi.biz de araştıralım biraz daha diye tamam demedik.nette kaan aydosun iyi olduğunu okudum forumdan, izmi3 yakın olunca hadi bir de ona gidelim dedik.kaan aydosa gittik geçmiş gümn hatırlamıyorum ama yaklaşık 300-350 tl verdik.inan dr hiçbir açıklayıcı bilgi ya da ne bileyim bir yol gösterme gibi bir yaklaşımda bulunmadzaten tahlilerimizle gitmiştik genetik analiz vb.eşimin testislerine baktı ve primer... bişey dedi onu da anlamadık tedavi ile ilgili de hiçbir öneride bulunmadı.gelmez olaydık dedik yine tabi hevesimiz kırıldı.En son istanbulu deneyelim diye düşündük.Tansel beyi seçtik ve Allah'a şükür en azından işin 1. Kısmını atlattık.Darısı diğer süreçlere inşallah.
Gittiğimiz yerleri paylaşmak istedim çünkü insan kararsız kalıyor.kaan aydosu çok önermişler ama malesef ben onunla ilgili olumlu bir yorumda bulunamıyorum.Tabiki seçim sizin belki biz kötü gününe denk gelmişizdir.Allah yolunuzu açık etsin inşallah.Hepimizin duaları kabul olur inşallah

ÇOK ÇOK PARDON DÜZELTME YAPIYORUM...Önermediğim doktor KAAN AYDOS DEĞİL izmirde çıkrıkçıoğlu mu ne bi dr vardı ondan bahsettim.Kaan Aydosu ben de netten bulmuştum ancak gitmedik.ismini karştırmışım.yanlış bilgilendirmek istemem.msjı silemediğim için burada belirtiyorum.

ÇOK ÇOK PARDON DÜZELTME YAPIYORUM...Önermediğim doktor KAAN AYDOS DEĞİL izmirde çıkrıkçıoğlu mu ne bi dr vardı ondan bahsettim.Kaan Aydosu ben de netten bulmuştum ancak gitmedik.ismini karştırmışım.yanlış bilgilendirmek istemem.msjı silemediğim için burada belirtiyorum.
Bilgilerin icin sagol bende nette.cok arastirdim cikrışçıoğluna gitmeyi düşünüyorduk zaten bir doktorun lafına bakmıycaz bu kez bi kac doktora gitmek istiyoruz bizim bir tesemiz oldu bir tane embriyomuz olustu transfere kadar gidildi. ama tutunmadı:( ameliyattan önce illaki vardır sperm arttırıcı ilaçlar diye düşünüyorum. İnsallah hersey yolunda gider .... sizin icin uzak olmuyormu orası?

Bilgilerin icin sagol bende nette.cok arastirdim cikrışçıoğluna gitmeyi düşünüyorduk bir doktorun lafına bakmıycaz bu kez bi kac doktora gitmek istiyoruz bizim bir tesemiz oldu bir tane embriyomuz olustu transfere kadar gidildi. ama tutunmadı:KK43: ameliyattan önce illaki vardır sperm arttırıcı ilaçlar diye düşünüyorum. İnsallah hersey yolunda gider .... sizin icin uzak olmuyormu orası?
of canım çok üzüldüm umarım bu kez herşey daha güzel olur sizin için.Evet canım malesef uzak ama ne bileyim izmirdeki hastaneler ilaç falan önermeden direk tese yaparız deyince içimiz rahat etmedi bir de burayla konuşalım dedik.Tansel beyin yaklaşımı daha mantıklı geldi hatta ilk başta bu değerlerle tese bile yapmayacağını söyledi üzüldük ama en azından körü körüne bizi ameliyata sürüklemiyorbir deneylim diye düşündük.bu hastaneye 3. Gelişimiz. İlk eşimle göründük ve iğne falan verdi doktor, iğneler bittince tahlil sonuçlarını mail attık hep o şekilde tedavimiz devam etti. Dr değerlerin düzeldiğini söyleyince benim adet günümün 2. Günü ist gittik ve iğne vb.ilaçlarım verildi.3. Gelişimizde de eşim tese oldu ve benim yumurtalarım toplandı.şuan istanbuldayız.Tabi bu son gelişimizde yumurta toplama için kesin bir tarih verilmediği için otelde kalmamız gerekti, diğer gelişlerimiz günübirlik oldu hep.uzakta olmak maddsi açıdan daha büyük sıkıntı malesef... Öbür aya tekrardan geleceğiz transfer için.Anladığım kadarı ile embriuoların olması da yeterli değil umarım herşey yolunda gider...gerçekten her aşama birbirinden zorlu:( canım eşim internetten çakşır otu suyu ve ginseng kapsülleri aldı onları kullandı, tabi faydası oldumu hiçbir fikrimiz yok dra sperm çıkma ihtimalini artırmak için ne yapabiliriz falan diye sordu eşim ama herhangibirşey önermedi.

of canım çok üzüldüm umarım bu kez herşey daha güzel olur sizin için.Evet canım malesef uzak ama ne bileyim izmirdeki hastaneler ilaç falan önermeden direk tese yaparız deyince içimiz rahat etmedi bir de burayla konuşalım dedik.Tansel beyin yaklaşımı daha mantıklı geldi hatta ilk başta bu değerlerle tese bile yapmayacağını söyledi üzüldük ama en azından körü körüne bizi ameliyata sürüklemiyorbir deneylim diye düşündük.bu hastaneye 3. Gelişimiz. İlk eşimle göründük ve iğne falan verdi doktor, iğneler bittince tahlil sonuçlarını mail attık hep o şekilde tedavimiz devam etti. Dr değerlerin düzeldiğini söyleyince benim adet günümün 2. Günü ist gittik ve iğne vb.ilaçlarım verildi.3. Gelişimizde de eşim tese oldu ve benim yumurtalarım toplandı.şuan istanbuldayız.Tabi bu son gelişimizde yumurta toplama için kesin bir tarih verilmediği için otelde kalmamız gerekti, diğer gelişlerimiz günübirlik oldu hep.uzakta olmak maddsi açıdan daha büyük sıkıntı malesef... Öbür aya tekrardan geleceğiz transfer için.Anladığım kadarı ile embriuoların olması da yeterli değil umarım herşey yolunda gider...gerçekten her aşama birbirinden zorlu:( canım eşim internetten çakşır otu suyu ve ginseng kapsülleri aldı onları kullandı, tabi faydası oldumu hiçbir fikrimiz yok dra sperm çıkma ihtimalini artırmak için ne yapabiliriz falan diye sordu eşim ama herhangibirşey önermedi.
Cok zorlu bi yoldayız aslında .... evde hep ben araştırma içerisindeyim eşime şöyle yapalımmı böyle yapalımmı diyorum hep hıhıı olur diyip geçiyo .... ben neyi uygun görüyosam o olcakmış öyle diyo bende bu duruma kızıyorum bidaha.konusunu açmıcam o ne zaman gidiyim derse. o zaman gitsin , bende evde cakrıs cayı demliyorum arada nohut suyu iciriyorum .... Senin 2kezmi toplancak yumurtan?

Aynen öyle canım çok zor günler geçiriyoruz malesef.Aallah hepimizin yardımcısı olsun...Canım sanırım erkeklerin hepsi aynı benimki de tamam tamam der dururdu defalarca kez hiçbirşey yapmadığı için, benim araştırıp bulduğum doktorlarla görüşmedi gitmedik diye kızdım ve kavga ettik.en az 1yılımız boşa gitti belki daha fazla..sanırım sonucun olumsuz olmasından korktuğu için olabildiğince ertelemeye çalıştı.geç oldu ama çok şükür en azından tese olumlu...
Benim yumurtalar toplandı da doktor transferi hemen yapmayalaım dedi.vücut toparlansın transfere hazırlansın böylesi daha iyi olur dedi.o yüzden öbür adetimi bekleyeceğiz transfer için

Aynen öyle canım çok zor günler geçiriyoruz malesef.Aallah hepimizin yardımcısı olsun...Canım sanırım erkeklerin hepsi aynı benimki de tamam tamam der dururdu defalarca kez hiçbirşey yapmadığı için, benim araştırıp bulduğum doktorlarla görüşmedi gitmedik diye kızdım ve kavga ettik.en az 1yılımız boşa gitti belki daha fazla..sanırım sonucun olumsuz olmasından korktuğu için olabildiğince ertelemeye çalıştı.geç oldu ama çok şükür en azından tese olumlu...
Benim yumurtalar toplandı da doktor transferi hemen yapmayalaım dedi.vücut toparlansın transfere hazırlansın böylesi daha iyi olur dedi.o yüzden öbür adetimi bekleyeceğiz transfer için
biz aralık ayında öğrendik ocakta doktorla görüştük bana ilac verdi esimede tese gününü belirleyin dedi 26 subatta tese oldu 16 nisanda opu oldu sonra histeroskopi 28 mayıstada transferim oldu. biz hemen tedaviye basladik ama sonuc olumsuz :( sizin ilk denemeniz diymi? İnsallah tutunur sana ....

Gerçekten çok hızlı gelişmiş canım sizinki biz öğreneli yaklaşık 2 yıl oldu tedaviye başlayalı ise 6 ay oldu. Önceki süreçtedaha önce anlattığım gibi birkaç dr ve hastaneye git4tik görüşmeye.bize de hemen tese yapmayı önerdiler ancak acele etmeyelim diye düşündük canım.son 6 aydır da tansel beyle görüştük eşim iğnelerini oldu, gerisi de anlattığım gibi.bana kalsa daha erken başlanırdı tedaviye ama malesef eşim çok ağır davrandı.geç oldu ama şükür ameliyat olumlu en azından olumsuz sonuçtan çok korkuyorduk.bizim de ilk denememiz bu tese anlayacağın.Allahım inşallah tamamına erdirir de transfer sonucu da olumlu geçer.
Canım sizin de embriyo transfer edilmiş neden tutunmuyor doktorlar nasıl bir açıklama yaptılar bu konuda? Bir de embriyo birden fazla koyuluyor mu biliyormusun ben sorduğumda 1 tane koyuluyor dediler aama bu konuda ısrar etsem mi diye düşünüyorum.Sonuçta durum ortada sınırlı hakkımız var malesef.

Gerçekten çok hızlı gelişmiş canım sizinki biz öğreneli yaklaşık 2 yıl oldu tedaviye başlayalı ise 6 ay oldu. Önceki süreçtedaha önce anlattığım gibi birkaç dr ve hastaneye git4tik görüşmeye.bize de hemen tese yapmayı önerdiler ancak acele etmeyelim diye düşündük canım.son 6 aydır da tansel beyle görüştük eşim iğnelerini oldu, gerisi de anlattığım gibi.bana kalsa daha erken başlanırdı tedaviye ama malesef eşim çok ağır davrandı.geç oldu ama şükür ameliyat olumlu en azından olumsuz sonuçtan çok korkuyorduk.bizim de ilk denememiz bu tese anlayacağın.Allahım inşallah tamamına erdirir de transfer sonucu da olumlu geçer.
Canım sizin de embriyo transfer edilmiş neden tutunmuyor doktorlar nasıl bir açıklama yaptılar bu konuda? Bir de embriyo birden fazla koyuluyor mu biliyormusun ben sorduğumda 1 tane koyuluyor dediler aama bu konuda ısrar etsem mi diye düşünüyorum.Sonuçta durum ortada sınırlı hakkımız var malesef.
Doktor söylüyo zaten %50 sansiniz var diye. özelde 2 istiyorum diyince koyuyolar zaten bizim 1 tane vardı. o da tutunmadı :( sizin 2.denemeniz icin sansiniz var yine bizim oyle bi sansimizda yok hersey sil bastan .... bnm doktorum ardışık transfer yapiodu bizim embriyo fazla olsaydi öyle olmasını isterdim, 3günlük embriyo koyuyodu

Doktor söylüyo zaten %50 sansiniz var diye. özelde 2 istiyorum diyince koyuyolar zaten bizim 1 tane vardı. o da tutunmadı :( sizin 2.denemeniz icin sansiniz var yine bizim oyle bi sansimizda yok hersey sil bastan .... bnm doktorum ardışık transfer yapiodu bizim embriyo fazla olsaydi öyle olmasını isterdim, 3günlük embriyo koyuyodu 2 gün sonrada 5 günlük embriyo transferi yapıodu. dışarda olduğu için 5 güne gitmesi zor ama sana transfer edilirse tutunma sansi daha cokmus....

Anladım canım tutunmaması için de net bir açıklaması yok o zaman.bizim hastane koyarsa da ikinciyi büyük ihtimal para isterler diye düşünüyorum bakalım hayırlısı:KK51: zaten dün aradılar ilk gün 8 embriyo vardı 3. Gün 6 tane kaldı dondurduk dediler ama bakalım transfer gününe kadar düşecek mi sayı bilemiyorum otobüste olunca soramadım da böyle bir ihtimal var mı diye...
hakkımızda hayırlısı artık. Canım siz doktor araştırmaya devam edin eşinin içine hangisi sinerse ona gidin bir de. 2. Denemede sperm bulunanlar da çok zaten sizin ilkinde bulunmuş Allahın izniyle yine bulunur inşallah.sperm arttırıcı besin araştırmasına devam

Anladım canım tutunmaması için de net bir açıklaması yok o zaman.bizim hastane koyarsa da ikinciyi büyük ihtimal para isterler diye düşünüyorum bakalım hayırlısı:KK51: zaten dün aradılar ilk gün 8 embriyo vardı 3. Gün 6 tane kaldı dondurduk dediler ama bakalım transfer gününe kadar düşecek mi sayı bilemiyorum otobüste olunca soramadım da böyle bir ihtimal var mı diye...
hakkımızda hayırlısı artık. Canım siz doktor araştırmaya devam edin eşinin içine hangisi sinerse ona gidin bir de. 2. Denemede sperm bulunanlar da çok zaten sizin ilkinde bulunmuş Allahın izniyle yine bulunur inşallah.sperm arttırıcı besin araştırmasına devam
zandetmiyorum ek ücret alacaklarını sizin istda kalma nasıl oldu nerde kaldınız? insan çok üzülüyo bu duruma dün yattık eşim dedi birtane sperm olsada
hamile kalsan dedi yine aglamaya basladım ne kadar göstermemeye calissamda agladıgımı anlıyo ,esim cok istiyo bebek hep dua ediyoruz olsun diye. rabbim insallah isteyen herkeze tattırsın ... sahura kalktım yatarken eşimi öptüm uykusunda "2 tane. Sperm gönderdim yolladım" dedi

Amin canım isteyen herkesle birlikte biz de kavuşuruz bebklerimize inşallah.Haklısın rüyalarımızda bile görür olduk.Bizim için zor eşlerimiz için çok daha zor:( Canım bizim yumurta toplama tarihi kesin belli değidi o yüzden nolur nolmaz diye 6 günlük yer ayırttık.hastaneden öğretmen evlerine ait telefon numaralarını falan vermişlerdi ama jiçbir işe yaramadı onların verdiği liste.ya doluydu ya çok uzak ya da kapanmıştı.zaten biz de istanbulu hiç bilmiyo olunca yakın çevreden bakalım diye düşünmüştük.nette araştırırken mia berre diye bir otel bulduk hastaneye yürüme mesafesinde 3-5dk anca.Otelin kendisini arayınca çok pahalı ama internetten alınca kişi başı günlük 80 lira idi.çok iyi denk geldi.öğretmen evleri de zaten o fiyatları söylemişti.bu arada oteli booking.com dan bulduk.sabah kahvaltısı da var.biz çok memnun kaldık.hatta tekrar gitmemiz gerektiğinde yine oradan yer ayırtalım diyoruz.

Amin canım isteyen herkesle birlikte biz de kavuşuruz bebklerimize inşallah.Haklısın rüyalarımızda bile görür olduk.Bizim için zor eşlerimiz için çok daha zor:( Canım bizim yumurta toplama tarihi kesin belli değidi o yüzden nolur nolmaz diye 6 günlük yer ayırttık.hastaneden öğretmen evlerine ait telefon numaralarını falan vermişlerdi ama jiçbir işe yaramadı onların verdiği liste.ya doluydu ya çok uzak ya da kapanmıştı.zaten biz de istanbulu hiç bilmiyo olunca yakın çevreden bakalım diye düşünmüştük.nette araştırırken mia berre diye bir otel bulduk hastaneye yürüme mesafesinde 3-5dk anca.Otelin kendisini arayınca çok pahalı ama internetten alınca kişi başı günlük 80 lira idi.çok iyi denk geldi.öğretmen evleri de zaten o fiyatları söylemişti.bu arada oteli booking.com dan bulduk.sabah kahvaltısı da var.biz çok memnun kaldık.hatta tekrar gitmemiz gerektiğinde yine oradan yer ayırtalım diyoruz.
İst. esimin 3 tane cok yakin arkadasi var. dayısı istanbulda. Ama kimse bilmiyo durumu kimseye söylemiyo eşim. bilmiyorum napcaz netcez.az Önce bayanin biri paylaşmıs 2 tane asilama yaptirmis 4.denemesi olcakmis tup bebekte...

Canım aynen öyle benim eşim de kimseye söylemiyor sadece onun ailesi biliyor benimkilere bile söylemedik. Söylemeyip gitseniz kalsanız bir şekilde çktırırsınız durumu.Bizim gibi yapabilirsiniz.Eğer şehir dışından bir merkeze karar verirseniz oraya ykın biyerleri ayarlamak rahat oluyor.

Canım aynen öyle benim eşim de kimseye söylemiyor sadece onun ailesi biliyor benimkilere bile söylemedik. Söylemeyip gitseniz kalsanız bir şekilde çktırırsınız durumu.Bizim gibi yapabilirsiniz.Eğer şehir dışından bir merkeze karar verirseniz oraya ykın biyerleri ayarlamak rahat oluyor.

kafamız çok karışık ne yapcağımızı da bilmiyoruz öncelikle izmirde bir kaç doktora gidicez hayırlısı neyse o olsun elden başka bişey gelmez... annem çok üzülüyo abimin 7 yıl çocuğu olmamıştı şimdi bide benim olmuyo :(

Tabi yakın yere ulaşması daha kolay canım. Allah hepimize sabır versin canım durumumuz zor, ama imkansız değil en başta inanmak gerekiyor.olumsuz düşünme ,özellikle eşinin stresten uzak durması gerekiyor.bizim doktor öylee demişti gerçi şu durumda uzak durmak nasıl olacaksa:) hakkımızda hayırlısı olsun

Allahım şu hayır mübarek günler yüzü suyu hürmetine hepşnizin yardımcısı olsun,kucaklarınız dolsun inşaallah.geçen sene bu zamanlar sizinle aynı dertten muzdariptik.bu sene rabbim kucağımızı doldurdu yüzümüzü evimizi aydınlattı,ol diyen rabbim tez zamanda size de inşaallah.yeter ki umudunuzu ksybetmeyin

Allahım şu hayır mübarek günler yüzü suyu hürmetine hepşnizin yardımcısı olsun,kucaklarınız dolsun inşaallah.geçen sene bu zamanlar sizinle aynı dertten muzdariptik.bu sene rabbim kucağımızı doldurdu yüzümüzü evimizi aydınlattı,ol diyen rabbim tez zamanda size de inşaallah.yeter ki umudunuzu ksybetmeyin
Azo sebebiniz neydi biraz anlatrmısın

Azo sebebiniz neydi biraz anlatrmısın
inmemiş testis sorundu,küçükken babaannesi farketmiş ama biraz geç kalınmış.10 aydır çocuk istiyorduk olmuyorduönce bengittim doktora herşey güzel çıktı sonra eşim gitti ve malum sonuç,gece gündüz ağladım başta,sonra ne yapabiliriz dedik ve bir arkadaş tavsiyesi ile bülent baysalla tanıştık florance nightingale da.tekrar tahliller yapıldı hem eşime hem bana sorun çukmadı ve tese dedi hoca.tese sonucunda yüzden fazla sperm bulundu vesonrası tüpbebek işlemleri.ilki tutmadı 2. Sinde hamile kaldım.kızım şuan2 aylık.allahım darısı tüm isteyenlere inşaallah

Back
X