• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Bana Anne Diyor

Ben annelik yapmıyorum arada kaynıyor işte
Evde iki çocuğum var gibi biri üvey
Yav belgisizzamircim, çorabına kadar sen takip ediyormuşsun. Bu çok aşırı ya hu, öz olmasa bile üvey annesin düpedüz. :KK53:
Türk erkeği öyle çok görev bilinci olan, eşitlikçi tiplerden oluşmaz, kabul. Ama çorabının, kıyafetinin arkasına da karısını düşürmez. Bir çay kahvedir yapar, bir yumurta kırabilir, sucuk pişirir en azından. Çok beceriksiz olmayanları et pişirebiliyor.
Bayram temizliği yapsın, beş çayı sofrası kursun demiyorum. Ama temel yaşama becerileri eksik adamın. Onu anlatmaya çalışıyorum. :deli:

Ben alıştırmadım o zaten premsti
Hep öyle oldu
Bugüne dek hiç yemek yapmamış
Hep hazır yemiş
Geçen heyecanla kahve yapmayı öğrendim diyip tarif veriyor
30 küsur yaşındasın ve yeni mi öğrendin ne acı dedim. Düşünüyorum bu yaşına gelmişsin kendine bir keyif kahvesi yapıp içememişsin çok üzücü diye ifade ettim. Bozuldu kahve yapmaya kalktı beceremedi kahve su gibi pişmemiş olarak fincanda kaldı. Yok olmuyor.
Öğretmek için gerekli ozveriniz varsa zamanla öğrenecektir eşiniz . Elbette sabır gerekli .

Diğer durum için de eşiniz sizi kutsallastirmis kafanızda .( Kötü bir niyeti yok belli )Kadın erkek ilişkinize zarar veriyor ama farkında değil. Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle konuşurum .Devam ederse de alırım bı uzmana gideriz . Uzun vaadede sizin ilişkinizi soğutur bu durum.

Biz de hamileliğimin başından beri ara ara birbirimize takılmak için Annecik/Babacık filan diye hitap ediyoruz birbirimize ama direkt Anne demek itici geliyor kulağa gerçekten. Yine de öyle çok ciddiye alınacak bir şey gibi gelmedi, direkt olarak hoşunuza gitmediğini söyleyin olsun bitsin sonuçta annesi yerine koyarak söylemiyordur yani.

Kendi işini yapmaması, hatta bundan kaçınması çok çok daha büyük ve çözülmesi zor bir sorun bence. 😕
Beceremiyor gerçekten hiçbir iş yapamıyor
Evde boyayı ben yaparım boşlukları ben alçılarım derzleri ben doldururum kırık döküğü ben onarımı o da kendi mesleğini yapıyor işte. Memur olmasaydı çalışamazdı elinden bir şey gelmez

Halamın eşi de “mahmut” diye hitap diyordu. Çok garipsiyorduk. Aramızda öyle şakalaşıyoruz bana Mahmut diyor diyordu. Yılllar geçti yurtdışında baska ilişkiisi ve 2 de çocuğu oldugu ortaya çıktı. Telefonda ve sürekli neden mahmut dediğini şimdi anlıyoruz. Sizin konuyla alakasız belki ama önleminizi alın sert şekilde uyarım tavrınızı ortaya koyun.

Halamın eşi de “mahmut” diye hitap diyordu. Çok garipsiyorduk. Aramızda öyle şakalaşıyoruz bana Mahmut diyor diyordu. Yılllar geçti yurtdışında baska ilişkiisi ve 2 de çocuğu oldugu ortaya çıktı. Telefonda ve sürekli neden mahmut dediğini şimdi anlıyoruz. Sizin konuyla alakasız belki ama önleminizi alın sert şekilde uyarım tavrınızı ortaya koyun.
Şaka gibi.

Sanmam bizimki o işi de beceremez
Yıllar sonra da babaanne der ömür biter zaten

çocuğun yanında demesi garip gelmedi ama tek başınayken ya da birinin yanında sürekli söylemesi garip

Vallahi çok çirkin bir durum bu. Ne münasebet? Siz onun eşisiniz. Erkeklerde çocuk sahibi olduktan sonra karısını kadını olarak değil çocuğunun annesi olarak görmek gibi bir durum olabiliyor. Hatta bunun bilimsel bir adı vardı ama hatırlayamadım.

Sizin yerinizde olsam çok sert bir şekilde uyarırdım. Sizi ilişki yaşadığı kadın olarak görmeli.

Çocuktan evvel böyle Bir rol karmaşası yaşamıyordu ama çocuğumuz anne dedikten sonra eşim de bana anne demeye başladı. Bu yalnızca çocuğumuzun yanında olmuyor. Telefonla arayınca ''Nasılsın anne'' der zaman zaman.
''Anne marketteyim bir ihtiyaç var mı?"
Çocuğumla konuşurken
"Annemizin sözünü dinleyelim"
"Annemiz ne güzel yemekler yapmış hepsinden yiyelim" gibi
Az evvel yalnızken "anne kumandayı uzatır mısın" dedi.
Başkalarının yanında da diyor.
Çoğunlukla ismimle hitap eder ama bu gerçekten rahatsız edici günde 3-5 defa kullanıyor.
Annen değilim diye uyardım ama devam ediyor çok üstüne gitmedim davranışını değiştirmek yerine sorguluyorum
Bunu yaşayan var mı peki?
Olsa da normal karşılamayacağım ama merak ettim doğrusu
Ne yani Eşiniz şimdi anasınııımıııı??? 😂😂

Kendisi farketsin ve degistirsin ifade seklini diyorsunuz ama beklemeye deger mi?
Ben o kadar bekleyemezdim. Acik acik söyleseniz daha etkili olmaz mi? Sadece „bana anne deme“
Seklinde degil de, ciddi bir sekilde rahatsiz oldugunuzu anlatarak. Ve bunun saglikli olmadigini da ekleyerek.

Şok içinde okudum hani annesi diye hitap etmesi neyse de anne diye hitap etmesi çok garip tövbe estağfurullah ben olsam sert tepki verirdim anne dediği kişiyle yatağa giriyor yani bilmem bana garip geldi 😐

Kendi annesiyle olan iletişimi iyi değil miydi acaba?
Çok ilginç geldi konunuz
Ben tepki gösterirdim sanırım

Çocuktan evvel böyle Bir rol karmaşası yaşamıyordu ama çocuğumuz anne dedikten sonra eşim de bana anne demeye başladı. Bu yalnızca çocuğumuzun yanında olmuyor. Telefonla arayınca ''Nasılsın anne'' der zaman zaman.
Çocuğumla konuşurken
Çoğunlukla ismimle hitap eder ama bu gerçekten rahatsız edici günde 3-5 defa kullanıyor.
Annen değilim diye uyardım ama devam ediyor çok üstüne gitmedim davranışını değiştirmek yerine sorguluyorum
Anne demesi çok büyük sıkıntı, ayrıca dini nikâhınız var ise nikâhınıza da zarar veriyor, bir erkek eşine anne diye seslenemez hem dinen hem de psikolojik olarak büyük sıkıntı..

Çocuğumla konuşurken
Annesi vefat mı etti ? Anne özlememi mi çekiyor acaba , ne kadar tuhaf

Back
X