eşim bana neden hiç yardım etmiyoo

bu arada benim kardeşim böyle.

başkasının yaptığı dağınıklığı görür ama kendi dağınıklığı ona görünmez.

annem herşeyini yapar. yapması gerekeni bile.

en basiti geçen açtığı dolabın kapağını kapatmamış.
babam ayağını vurdu.
hiççç ses çıkarmadı.
içimden ohhhh dedim uyarmazsan, yaptırmazsan olacağı bu.
üzülemiyorum.

bende evde temizlik yapacağım zaman onun odasına asla girmem.
yapsın.
Allah bana 2 kol 2 bacak verdiyse ona da vermiş.
kullansın.

bakıyorum odası yavaştan düzelmeye başladı.

cnm amelyat oldum işte o zamn yattım bayaaa bole bı kaç hastalığım daha oldu anında yaa annemı bıze getrdı yaa benı ona gotrdu :)

off ben okurken sinir oldum arkadaşım bu ne böylee tembel çok eşin kusura bakma ama yada bilerek yapıyor.ailesiyle yaşarkende böylemi yapıyordu.

ben napcaamm ewi hıc temızlemeyımmı

Esinizin huyunu degistirecegini hic sanmam, herzaman arkasini toplamanizi bekleyecektir.
Cunku oyle alistirilmistir.
Sifonu bile cekmeyen adama ne denir ki.
Hic ellemeyin ortaligi b.k gotursun diyecem ama toplamak yine size dusecek.
Ben kucucuk ogluma bile giysilerini kaliplatiyorum, tabaklarini hic olmazsa lavaboya koyduruyorum,
Zamani gelince kendine yetsin diye.
Sizi esinize bu terbiye verilmemis sanirim, bu yastan sonra da zor.

Son düzenleme:
cnm amelyat oldum işte o zamn yattım bayaaa bole bı kaç hastalığım daha oldu anında yaa annemı bıze getrdı yaa benı ona gotrdu :)

pes ya

annen de geliyor tabii.

bir psikolojik arkadaşımız eşinin bu tip hareketlerinden çok dertliydi.

evi 1 hafta temizlememiş, eşi söylüyormuş ev kötü temizle falan diye.

arkadaş hiçççç eline bez almamış. kocasına da anlatmış.
ben seninle evlendim. seni hayat arkadaşım olarak kabul ettim. ama aynı zamanda biz ev arkadaşıyız da.
yaşadığımız yeri temizlemek ikimizin görevi.

neyse 1 hafta baya bir inat savaşı verilmiş.
sonra ne zaman ki eşi elini kaldırıp bir kaç şey yapmaya başlamış o da yardım edeyim hayatım birlikte yapalım diyormuş.
bakıyor ki adam elindekini bırakmış o da bırakıyormuş.

ben napcaamm ewi hıc temızlemeyımmı

sakın inatlaşma ama al karşına güzelce otur.

hatta eğer isterse bir çizelge yapın.
koskoca adama saçma bulabilir ama de ki söyleyince de yapmıyorsun belki böyle bir şey olursa yazılı takibini daha kolay yaparsın.

kararlaştırın.
yapabileceği şeyler muhakkak vardır.
yaz oraya ama unutma o da yapabileceği görevleri almalı.
yani sonra ona ''ama sen söylemiştin bunu yapabileceğini'' demelisin itiraz edince.

buzdolabının üstüne yapıştırabilrisin.

ayrıca ilk hafta 1 iş yapsın.
2. hafta arttırabilirsin.
birbiriyle bağlantılı işler olsun.
misal; ilk hafta çöpü atmaksa 2. hafta halıyı da kaldırmak eklenebilir.

ama gözüne soka soka bak bu hafta 2 iş yapacaksın seç deme.

mesela ''sen bunu da yaparsın eminim'' diyebilirsin.
en sonda da övmeyi unutma.
başkalarına anlatma belki utanıyor olabilir.
kendine iş yapıyor kılıbık denileceğini düşünebilir.

merhaba çilek reçeli, takma bu kadar diyeceğim biraz fazla umursamaz bir cevap diyeceksin sen de ama neden böyle söylediğimi anlatacağım.açtığın konuyu okurken kendimi gördüm sanki.benim de arkadaşlarım azaldı.benim eşimde çok dağınık ve toplamazdı.hamile iken tartışmakta bir çekinceme görmezdi.ama şimdi dur ne diyeceğim: erkekler çocuk gibi,hayvan gibi,eğitiyorsun ve tam olmasa da bayağı adam oluyorlar.daha az önce başka bir arkadaşın sorununda yazdığım gibi; bu erkekleri böyle yetiştiren başka dünyalardaki, başka anneler değil,bizim annelerimizin erkek evlatları kocalarımız.30 yaşına kadar işten gelip çorabını çıkarıp yere atmış,eve gelince 2 yumurta kırmayıp annesinin masaya hazırladığı sıcak içli köfteleri yiyip evde ar ayak ayak üstüne atarak uyuyuncaya kadar tv seyretmiş,evde ekmek alma görevi bile verilmemiş eşlerimizden bahsediyoruz.herhalde bu durumda evlendiklerinde bir şey beklememiz aptallık olur öyle değil mi? ben de çok şey bekledim ama nah! aldım:))
kızımı gecelerce kucağımda sallayıp eşimden erken işe gidip,yine ondan önce gelip bebeği devralıp duş yemek temizliğe sonra da yemeğe giriştim.eşim de eve gelince bırakın bebişini sevmeyi,ilgilenmedi bana da hiçbir işte yardım etmedi.ama hep şunu düşündüm;peki neden büyüklerim de bana akıl vermedi? hala da düşünürüm.her ikimiz de çalışıyoruz,ben öğretmenim.neden bir yardımcı tutmadım bakıcı haricinde diye.ve mantıklı düşündüm:düşünsenize siz çamaşırınızı yıkıyor yemeğinizi yapıyorsunuz diye o da iş yapmak zorunda değil,çok kadın tanıdım ev işi yemek yapmayı hiç sevmezler.evlerini b.k götürür,her gün makarna yerler:) sadece çocuk bakarlar,o da biz tititz kadınların tabiriyle yarım yamalak.hah,işte biraz ömnce bahsettiğim konuya geldim.işte o kadınları eşleri nasıl seviyor kabul ediyorsa biz de eşlerimizi o haliyle kabul etmeliyiz.eğer onu sevip yapıyorsak,kendimizi yıpratıyorsak,vücudumuz yeter yoruldun alarmı verdiğinde, kocamıza nefret duymamız pek mantıklı değil.örnek verecek olursam eşim temizlik istemez,yemek beklemez,bebeğe bakıcı bul der.yani kendini açıkça ifade eder.e ne yapayım zorla değil ya,40 yaşında adama bu saatten sonra çamaşır bulaşık mı yıkatayım.ben de bir yardımcı buldum;ayda 4000tlye haftanın 4 günü geliyor.yemek temizlik yapıyor gidiyor.çünkü eşime evde iş olunca ben duramam,ya biri yapacak ya beraber yapacağız,herşeyi üstüme yıkamazsın,zaten kıza kendim bakmaktan bel fıtığı oldum dedim.o da kabul etti.bir öğretmen arkadaşımın da yardımcısı var onunki haftasonu da geliyor,çünkü çok misafir ağırlıyor.evlerimiz de 225 m2 ve anca yetişiyoruz.neyse dağılmayayım.bu arada eşime de telkin ede ede çamaşır sermeyi,eve ekmek getirmeyi,bulaşıkları dizmeyi öğrettim.tabiki haftada 1 gün yapıyor bunlardan birini:) ama olsun.yıllar geçtikçe tanıyorsunuz eşinizi ve ayak uyduruyorsunuz.eğer gerçekten seviyorsa size 10 adım olmasa da 1 adım gelecektir.siz de tez elden bir yardımcı bulun ve işten gelince yemeğimi hazır istiyorum deyin eşinize.evi kirli görmek istemiyorum deyin ve yüz ifadesine bir bakın:))) ne yapalım bazı şeylerin değeri parayla ölçülmez.giden ömrünüzü geri getiremezsiniz.bakın ben apaçık bir örneğim size.yaklaşık 5 yıldır evliyimve koskocaman güneydoğu evlerinde bu kadar senedir ev işi yapmaktan bel fıtığı oldum aklım başıma geldi ama geç geldi.
size tavsiyem ilk olarak bir yardımcı almakla başlayın işe,çok ciddiyim.sonra da keşke beraber yapsaydık hayatım bu işleri,o parayı yatırım yapardık filan diyin:)
çocuk konusunda ise; eşinize bırakıp çıktığınız olmadımı hiç?ben de hiç çıkmadım eşim bakmadığından değil,bakamayacağını bildiğim için.çocuğunuzu doyurup,altını temizleyip çıkın bakalım ne olacak,bakabilecek mi?ilgilenecek mi? denermisiniz bunu?
bir de yemek yapacağınız zaman ''canım 2 dk çocuğu tutarmısın? ben yemeğe bakıp geleyim,wcye gidip geleyim vs diyerek çocuğu babaya,babyı çocuğa alıştırsanız.aslında yapmamız gereken bu.neyse...bir deneseniz lütfen?
Sizin için zor olduğunu biliyorum ama sevgiyle aşarsınız umarım.kolaylıklar canım.

yukarıdaki cevap başka bir arkadaşın sizinle benzer sorununa verdiğim cevaptır.aynı sorun bizde de var.yıllardır hem de.ben de bu konuda psikiyatra gittim.bana işten yavaş yavaş elimi eteğimi çekmemi,kendi dolabını açınca yıkanmış kurutulmuş katlanmış çamaşırlarını görmemesi gerektiğini,eşinizin eve gelince ''dinlenmem gerekiyordu hayatım yemek yapamadım'' cevabını sık sık duyması gerektiğini,gerekirse bu süreçte evin wc kokusundan geçilmeyeceğini ama üzerimdeki sorumluluğu derhal atmam gerektiğini,yoksa harap olacağımı söyledi psikiyatri doktorum.ben de bir süre öyle yaptım.Ki; biz kadınlar erkekler gibi değiliz maalesef iş yapmadan duramıyoruz.eşim yemek yapmaya eve süpürge tutmaya başladı.makinaya çamaşır atıyor ama beyazlar renkliler bi arada:) neyse...biz uzmandan daha iyi bilemeyiz heralde.hala olmuyorsa yapacak bişey yok,uzman ''biz erkeklerin doğasında yok ev işleri,neden beliyorsunuz ki?dedi.haklıydı.
hayatı paylaşmak konusunda ise karşınıza alıp konuşmalısınız.kavga ile çözülüyorsa edin.ya da ne bileyim çözümü siz bulun,bulamıyorsanız da bişey beklemeyin derim ben.hani bir söz var ya bu deve güdülecek,ya bu diyardan gidilecek.siz hiç eşinden önce eve gelip evi temizleyip yemeği yapmış halde bekleyen bir koca duydunuz mu?vardır elbet ama azdır.çok şey bekleyip kendinizi üzmeyin derim.burda benim eşim her gün her işi yapar beni hiç yormaz diyen kadın parmak kaldırsın???

evlenmeden önce aynı evi paylaşmıyorlardır heralde,insan nerden bilecek ki? aklımıza da gelmez ki bunlar evlenmeden önce,gözümüz bişey görmüyoki o dönemde:) maalesef!

ben bole bişey yapsam ewde kıyamet kopar

soylediklerniz mantıklı ancak ben bu şekıl yaparsaaam burnumdan getirir eminim

Gulminahira arkadasim, soylediklerine kismen katiliyorum.
Ama kisiden kisiye fark ediyor tabi ki.
Ama ne olursa olsun eslerin once birbirine saygisi olmali.
Cikarilip yere atilan corap, cekilmeyen sifon bana gore saygisizliktir.
En azindan uyariyla duzelmelidir.
Normalde uyariya bile gerek kalmamalidir.
Ortak yasamin kurralari vardir ve buda aile terbiyesine dahildir.
Malesef haftada 4 gun yardimcin almak hepimizin hayali olsada maddiyatla ilintili, ne yazikki herkesin durumu buna elvermiyor.
Yani pratikte pek gecerli degil.
Ayda 4000 tl yazmissin. Rakam dogru mu?

evlenmeden önce aynı evi paylaşmıyorlardır heralde,insan nerden bilecek ki? aklımıza da gelmez ki bunlar evlenmeden önce,gözümüz bişey görmüyoki o dönemde:) maalesef!

aynı evi paylaşmaları gerekmez,başka sorumluluklardan da kaçıyormuydu anlayabilir

çok haklısın canım, insan evlenmeden önce aynı evde yaşamıyor ki inceleme fırsatı olsun, yapan erkek bile içinden gelmiyorsa evlenene kadar göstermelik olarak yapar, ama içinde varsa da devamlı yapar. (%1 de olsa var öyle erkekler, ama bana da denk gelmedi )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…