Allah yardımcın olsun:26:
eşini kınamayayım sonra benimki de öyle olur ama durum kötü.
bence yapma zaten kolunda kötüymüş.
gelen de pasta yemesin de eşinin aldığı şeyleri yesinler.
bir hafta boyunca hasta olduğunu düşün ya da aynen öyle yap o hafta hiç iş yapma.
merak etme kimse bak yapmamış ne pis kadın böyle demez.
hastasın sonuçta.
bir yerde karşı karşıya kalması gerekiyor eşinin. yoksa öğrenmesi zor.
bu arada benim kardeşim böyle.
başkasının yaptığı dağınıklığı görür ama kendi dağınıklığı ona görünmez.
annem herşeyini yapar. yapması gerekeni bile.
en basiti geçen açtığı dolabın kapağını kapatmamış.
babam ayağını vurdu.
hiççç ses çıkarmadı.
içimden ohhhh dedim uyarmazsan, yaptırmazsan olacağı bu.
üzülemiyorum.
bende evde temizlik yapacağım zaman onun odasına asla girmem.
yapsın.
Allah bana 2 kol 2 bacak verdiyse ona da vermiş.
kullansın.
bakıyorum odası yavaştan düzelmeye başladı.
off ben okurken sinir oldum arkadaşım bu ne böylee tembel çok eşin kusura bakma ama yada bilerek yapıyor.ailesiyle yaşarkende böylemi yapıyordu.
cnm amelyat oldum işte o zamn yattım bayaaa bole bı kaç hastalığım daha oldu anında yaa annemı bıze getrdı yaa benı ona gotrdu :)
ben napcaammewi hıc temızlemeyımmı
pes ya
annen de geliyor tabii.
bir psikolojik arkadaşımız eşinin bu tip hareketlerinden çok dertliydi.
evi 1 hafta temizlememiş, eşi söylüyormuş ev kötü temizle falan diye.
arkadaş hiçççç eline bez almamış. kocasına da anlatmış.
ben seninle evlendim. seni hayat arkadaşım olarak kabul ettim. ama aynı zamanda biz ev arkadaşıyız da.
yaşadığımız yeri temizlemek ikimizin görevi.
neyse 1 hafta baya bir inat savaşı verilmiş.
sonra ne zaman ki eşi elini kaldırıp bir kaç şey yapmaya başlamış o da yardım edeyim hayatım birlikte yapalım diyormuş.
bakıyor ki adam elindekini bırakmış o da bırakıyormuş.
yukarıdaki cevap başka bir arkadaşın sizinle benzer sorununa verdiğim cevaptır.aynı sorun bizde de var.yıllardır hem de.ben de bu konuda psikiyatra gittim.bana işten yavaş yavaş elimi eteğimi çekmemi,kendi dolabını açınca yıkanmış kurutulmuş katlanmış çamaşırlarını görmemesi gerektiğini,eşinizin eve gelince ''dinlenmem gerekiyordu hayatım yemek yapamadım'' cevabını sık sık duyması gerektiğini,gerekirse bu süreçte evin wc kokusundan geçilmeyeceğini ama üzerimdeki sorumluluğu derhal atmam gerektiğini,yoksa harap olacağımı söyledi psikiyatri doktorum.ben de bir süre öyle yaptım.Ki; biz kadınlar erkekler gibi değiliz maalesef iş yapmadan duramıyoruz.eşim yemek yapmaya eve süpürge tutmaya başladı.makinaya çamaşır atıyor ama beyazlar renkliler bi arada:) neyse...biz uzmandan daha iyi bilemeyiz heralde.hala olmuyorsa yapacak bişey yok,uzman ''biz erkeklerin doğasında yok ev işleri,neden beliyorsunuz ki?dedi.haklıydı.
hayatı paylaşmak konusunda ise karşınıza alıp konuşmalısınız.kavga ile çözülüyorsa edin.ya da ne bileyim çözümü siz bulun,bulamıyorsanız da bişey beklemeyin derim ben.hani bir söz var ya bu deve güdülecek,ya bu diyardan gidilecek.siz hiç eşinden önce eve gelip evi temizleyip yemeği yapmış halde bekleyen bir koca duydunuz mu?vardır elbet ama azdır.çok şey bekleyip kendinizi üzmeyin derim.burda benim eşim her gün her işi yapar beni hiç yormaz diyen kadın parmak kaldırsın???
evlenmeden önce aynı evi paylaşmıyorlardır heralde,insan nerden bilecek ki? aklımıza da gelmez ki bunlar evlenmeden önce,gözümüz bişey görmüyoki o dönemde:) maalesef!
evlenmeden önce nasıldı?
ben bole bişey yapsam ewde kıyamet kopar
evlenmeden önce aynı evi paylaşmıyorlardır heralde,insan nerden bilecek ki? aklımıza da gelmez ki bunlar evlenmeden önce,gözümüz bişey görmüyoki o dönemde:) maalesef!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?