Eşim bana pasakli dedi ve kiyamet koptu

El nasıl 2 defa yıkanıyor, suyu kapatıp tekrar mı oluyor. Her insan bir kerede birdefa yıkar.

Hayir su kapanmiyor :) Sabunla durula + bi daha sabunla durula

Eşiniz çocuğun altını değiştirirken dirseklerinize kadar bezin içine batırdığınızı mı düşünüyor acaba ? Ben de bir kez yıkarım ama ben genelde gir çık her işte elimi çok yıkarım çocuklu ev illaki dağınık olur. Böyle kadın işine karışan çok bilen erkekler sinir bozucu oluyorlar... :KK12:

Tam da tarif ettiginiz tip benim esim, herseyi kendi iyi bilir

İnşallah bu akşam önüne yemek koymamışsınızdır

Bu aksam yemek yapmadim tabiki ama bi yere davetliydik. Oyle olmasaydi da yapmayacaktim zaten.

Yersen adam değilsin deseydin

1 kere adam gibi yıkarım elimi yeter.
Yemek yapmaya başlarken de yikiyoruz zaten al sana iki

Ya ben zaten yemek yaparken nerdeyse her asamada elimi yikarim

Senin çoraplarını makineye atarken aldığım bakteri bebeğimin bezini degistirdigimden bin kat fazla deseydiniz.artık hiçbir iş yapmıyorum ki,elim de temiz ve bakımlı olsun da diyeydiniz. Klozeti de kendi temizlesin,iç çamaşırını makineye kendi koysun ozaman dokunmayın. Bebege gelene kadar bunlar daha tiksinc bence.hiç yemek yemesin bu durumda.birde dışarıda yemek yiyorsa bi hatırlatın bakalım o yemekleri yapanlar nasıl ellerle yapıyormuş? yikiyormuymuslar?goruyormuymus acaba?el duruma göre 2 kezde 3 kezde yıkanır da;bunu size böyle söylemesi çirkin. Siz bilemicek misiniz ?

• Ayip etmis madem bu kadar hasas bi hizmetci birde bakici tutsun sen tek yemek yap ama o isine gelmez tabiki ama kendi cocugnn beznden sanki domuz gribi gbi tepki vermesi cok sacma ki sen haklisin yikamissin

ellerini çocugun b.kuna mı sürüyorsun da 2 defa yıkattırıyor? bi kere yıkıyorum.
bazı insanlar sadece konusmayı bilir. cocuk baktıgın için emınım ellerin sudan cıkmıyordur. kendileri tuvalet ya da yemek dısında el yıkıyorlar mı acaba? ama biz anneler kimbilir kaç defa yıkıyoruz ellerımızi.

eşin kendınce tıtızlık oyunu oynamıs:işsiz:

Genelde 1 kez güzelce sabunlar yıkarım ancak bir şekilde içime sinmezse tekrar ederim .
Keşke konu bu kadar tatsız şekilde uzamasaymış , eşinizin canı başka bir şeye sıkılmış olabilir mi ? Yani çocuk 17 aylık olmuş , ilk kez mi gördü alt değiştirdiğinizi de el yıkama sayınızı tuttu ?
Zaten gün boyu sayısız kez suya sabuna dokunmaktan ellerimiz mahvoluyor .

Slm kizlar.. Cok sinirliyim suanda bile. Dun oglumun altini degistirdim. Esim de lavaboda elini yikiyodu. Ben de elimi yikamaya gittim. Bi defa yikadim ve ciktim. Arkamdan bagiriyo bi defa mi yikanir el, cocugun altini degistirdin falan diye. Ben de evet dedim hep bi defa yikiyorum. Basladi bagirmaya.. Nasil bi defa yikarsin, pasaklisin, senin elinden yemek yemem artik. Cabuk bi daha elini yika diye. Ben de normal soylese yikardim ama bu cumleleri soyledigi icin yikamadim. İyice sinirlendi falan. Baya tartistik.
Ya siz elinizi kac defa yikiyosunuz ki? Bana 1 yeterli geliyo. Ve bu tartismada hakli oldugumu dusunuyorum, cok abartti. Daginik oldugumu kabul ediyorum ama asla pasakli diyemez bana. Dikkat ederim temizlige..
Niye buraya yazdim onu da bilmiyorum..

Elinizi kaç kere yıkadığınız değil, yıkama süresi ve yeterli sabun kullanmak, eli iyice köpürtmek önemli. Eşiniz çok haksızlık etmiş size. El bir kere sabunlanır ama iyice elin her yanı tırnaklar bilekler en az 30 saniye köpürtülür, oldu bitti. Cerrahlar 3 dakika kadar yıkıyor da, siz ameliyata girmeyeceğinize göre günlük hayatta bu kadar takıntıya, yemek yapmak için defalarca el yıkamanıza falan hiç gerek yok. Zaten mutfağa girince yemeğe girişmeden önce insan pis bir yere değmemiş olsa bile önlem olarak tekrar elini yıkıyor mutlaka.

Bakın üşenmedim kaynak da buldum size, burada da söylüyor; hastalıklardan da korunmak için 30 saniye yeterli süre. Çok iyi bildiğini sanan eşinize aşağıdaki alıntıyı ya da linki gösterin de belki özür diler sizden.

Elleri doğru teknikle yıkamak gerekiyor
Eller nasıl yıkanmalı?
  • Eller ılık su ile ıslatılır, sabun ellerin tüm yüzeylerine dağıtılır ve iyicene köpürtülür.
  • Bilekler, avuç içleri, parmaklar, parmak araları, el sırtı ve tırnak içleri en az 30 saniye kuvvetlice ovulur.
  • Eller iyice durulanır.
  • Özellikle halka açık ve toplu yerlerde tek kullanımlık havlu kağıt ile eller kurulanır.
  • Kurulamada kullanılan kağıt havlu ile musluk kapatılır ve çöp kutusuna atılır.
Alıntıdır
Kaynak: http://www.memorial.com.tr/saglik-r...saniye-bulasici-kis-hastaliklarindan-koruyor/

Sorunuza istinaden cevap veriyorum, ben elimi her zaman 2 defa yıkarım. 1 yıkayınca yarım yamalak olmuş gibi hissediyorum. Ama sadece kendim için. 1 defa yıkayanlar hiç bi zaman pasaklı gelmedi valla. Eşiniz kabalık yapmış.

Abrtmış tabiki de cocuk bu ne kadr pis olablr ayrıca saçma benm esmde bna hep kaarılık yapmıon bna der ama ne yemegi eksk olur onunden ne pis çamaşırı olur ne pis evi olur hala karılık yapmıon der daha 1 aylık evlym :D :D taakmıom artk:)

Elimi bende bir kez yıkayanlardanım ama lavabonun yanında kolonyam vardır, sokak hayvanlarıyla fazla ilgim olduğundan bir kere yıkarım ardından kolonya kullanırım, eşinin tepkisi bana biraz abartı gibi geldi, başka sorunlar mı var, onların birikmişliği mi patladı acaba

Back
X