• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana soğudum uzaklastim dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev borcuna,araba borcuna soksanız belki o zaman ailesine para veremez
Almiyo yok diye . Babası ev verdi zaten aile apartmanındayım . Araba da alinmiyo herkese yetiyo masraf diye bir şekilde kaliyo . Eşime soyluyorum olsa alırız paracyok diyo ters zamanına gelirse de yetmiyo mu araba şöyle istediğim yere götüreyim diyo ama zar zor kaliyo kapıdaki gibi olmuyo

Almiyo yok diye . Babası ev verdi zaten aile apartmanındayım . Araba da alinmiyo herkese yetiyo masraf diye bir şekilde kaliyo . Eşime soyluyorum olsa alırız paracyok diyo ters zamanına gelirse de yetmiyo mu araba şöyle istediğim yere götüreyim diyo ama zar zor kaliyo kapıdaki gibi olmuyo
Bir şekilde çalışıp kendiniz para kazanmaya başlamanız lazım bence yoksa size saygı duymayacak

Tek taraflı değil gibi belkide kocanızı dinlesek o da çok farklı anlatacak. Siz demişsiniz o demiş. O yapınca sizde yapmışsınız iki taraftara sorun var
Eşimin benden tek şikayeti surat asmam . Ben her şeyi konuşarak evlendim . Öncesinde konuştum tamam dedi . Şimdi ise oyle bir şeye getirdiler ki her şeyimiz bir ayrimiz gayrimiz yok diye .tamam olmasın bir şey demiyorum ama bebeğim dogdugunda takılan paraları bile aldı eşim ki alacağım şeyler vardı . Babası sıkışmış . Ona da eyvallah dedim . Ama bı telwfi et yani . Alacağım hirnsuru şey var sürekli tamam alırız bakarız . Ne hediye alır ne bı şey sözde alicak bekliyorum
Benim normal olarak şikayet ettiği hiçbir şeyim yok kendisi de bulamiyo yemek eğitim güzellik çocuk bakımı ona ilgim her şeyim ne kadar iyi o da farkında. Ama kıymetimi bilmiyo

Bir şekilde çalışıp kendiniz para kazanmaya başlamanız lazım bence yoksa size saygı duymayacak
Çalışsa da yine saygı duymaz bence o işler erkeğin zihniyetiyle alakalı ve en baştan nasılsa öyle gidiyor
bu kadın isterse uzaya çıkan ilk türk olsun eve gelince adam yine trip atar çünkü sorunlu

Adamlar bildiğini okuyup, anam, babam deyip eşlerini/sizi manipüle ediyor hatta açık açık söylüyor 'kendi ailem için seni de çocuğumuzu da üzerim' diye.
Kadınlarımız hâlâ daha koca peşinde.
Benden soğudun mu kocacım?

Ya Hu! Soğuması gereken biri varsa o da
sizsiniz konu sahibi, farkında değil misiniz?
Adam duygularınızla ve algılarınızla oynuyor azıcık gözünüzü açın...

merhaba,
madem boşanmak sizin için bir seçenek değil; eski uyguladığınız yöntemler de işe yaramadığına göre eşinize onun eylemlerini eleştirmeden sadece ilişkinizi yolunuza koymak istediğinizi samimiyetle açıklayın. onun da her şeye rağmen huzurlu bi yuvada sizinle devam edip etmek istemediğini öğrenin. eğer cevabı olumlu ise kimin hatalı kimin hatasız olduğunu sorgulamadan bir terapiste gidip şimdiye kadarki hatalı hareketlerinizi düzeltmeye niyetlenin. eğer bunun için paranız yoksa alın bir kağıt ve her seferinde tekrarlanan ve birbirinize kırıldığınız eylemler nelerdir bunları yazın. daha sonra bu eylemleriniz üzerine birbirinizi anlayabilmek adına sorular sorun bunları konuşun ve her eylemleriniz için özür dileyin. eşiniz bişiyleri düzeltmek istiyosa bu yolda her yöntemi kabul etmek zorunda. eğer bu yöntemlere kapalıysa tek taraflı evlilik yürümez ömrünüz boyunca da hiçbir şey değişmez bunun farkında olun.

merhaba,
madem boşanmak sizin için bir seçenek değil; eski uyguladığınız yöntemler de işe yaramadığına göre eşinize onun eylemlerini eleştirmeden sadece ilişkinizi yolunuza koymak istediğinizi samimiyetle açıklayın. onun da her şeye rağmen huzurlu bi yuvada sizinle devam edip etmek istemediğini öğrenin. eğer cevabı olumlu ise kimin hatalı kimin hatasız olduğunu sorgulamadan bir terapiste gidip şimdiye kadarki hatalı hareketlerinizi düzeltmeye niyetlenin. eğer bunun için paranız yoksa alın bir kağıt ve her seferinde tekrarlanan ve birbirinize kırıldığınız eylemler nelerdir bunları yazın. daha sonra bu eylemleriniz üzerine birbirinizi anlayabilmek adına sorular sorun bunları konuşun ve her eylemleriniz için özür dileyin. eşiniz bişiyleri düzeltmek istiyosa bu yolda her yöntemi kabul etmek zorunda. eğer bu yöntemlere kapalıysa tek taraflı evlilik yürümez ömrünüz boyunca da hiçbir şey değişmez bunun farkında olun.
Çok yapıcı ve mantıklı çözüm oneri sunmussunuz teşekkür ederim . Evet terapist ayarladım fakat bebeğimde de sağlık sorunları çıktığı için iptal ettirmek zorunda kaldık ki 2 yıldır bunun icn ugrasiyodum . Bu dediğinizi deneyeceğim .

Adamlar bildiğini okuyup, anam, babam deyip eşlerini/sizi manipüle ediyor hatta açık açık söylüyor 'kendi ailem için seni de çocuğumuzu da üzerim' diye.
Kadınlarımız hâlâ daha koca peşinde.
Benden soğudun mu kocacım?

Ya Hu! Soğuması gereken biri varsa o da
sizsiniz konu sahibi, farkında değil misiniz?
Adam duygularınızla ve algılarınızla oynuyor azıcık gözünüzü açın...
Hanımefendi öyle bir farkındayım ki . Kendinize gelmek için tokat atılsın istersiniz ya . O durumdayım . Öyle manipüle ediliyorum ki haklı olduğumu biliyorum soğuması gerekenin ben olduğumu da biliyorum ama eşim giderim bu iş biter deyince nedense yapıcı olasım geliyor . Terapist ayarladım o da olmadı. Su virus olayından sonra ilk isim psikolog ya da online artık her neyse.

Kapan ayaklarına yalvar,tekrar sana ısınması için.. aile işine karıştın diye özür dile... tek tabanca bekar adammış gibi ortak işe giriyor diye surat asmandan dolayı yalvar,yakar affetsin.

Ama az ojce başka arkadaş da konu açmış aynı meselelerden kavgalar yüzünden eşi artık soğumuş ilgilenmiyormus . Bennde öyle olmaktan korkuyorum
Öyle olmasını istemiyorsanız ailesiyle olan ilişkisine karışmayacaksınız. Görmüyor musunuz adam resti çekmiş ya ailemle ilişkim bu bunu kabullen otur oturduğun yerde ya da ben yokum demiş. Seçim sizin

Hanımefendi öyle bir farkındayım ki . Kendinize gelmek için tokat atılsın istersiniz ya . O durumdayım . Öyle manipüle ediliyorum ki haklı olduğumu biliyorum soğuması gerekenin ben olduğumu da biliyorum ama eşim giderim bu iş biter deyince nedense yapıcı olasım geliyor . Terapist ayarladım o da olmadı. Su virus olayından sonra ilk isim psikolog ya da online artık her neyse.
Kuzum tepki içermeyen farkındalığın kime,
ne faydası var?
Farkında olmak, eylem-tepki içerir.
Sizin ilişkinizde farklı bir dinamik var.
Uzaktan bunun ne olduğunu bilmem mümkün değil.
Psikoloji eğitimi almış biri olarak size öncelikle çift terapisi değil bireysel psikolojik danışma/terapi almanızı tavsiye ederim.

Kuzum tepki içermeyen farkındalığın kime,
ne faydası var?
Farkında olmak, eylem-tepki içerir.
Sizin ilişkinizde farklı bir dinamik var.
Uzaktan bunun ne olduğunu bilmem mümkün değil.
Psikoloji eğitimi almış biri olarak size öncelikle çift terapisi değil bireysel psikolojik danışma/terapi almanızı tavsiye ederim.
Virüsten sonra ilk isim bu olacak inşallah

Merhabalar herkese. Eşimin aileci olduğundan bizi ikinci planda görmesinden bahsetmiştim. Normal zamanlarda çok guzel geçiniyoruz ilgi gösterir sever mutfak alışverişiydi ne istersem alır . Ama aile konusunda 3 yıldir kavga ediyoruz ve hiçbir yere varamiyoruz . Her seferinde karışma onlar için gerekirse seni de bebeğimi de üzerim bile demişti . Ben bugün ne sorun çıkarsam diye düşünmüyorum ama ila ki oluyor bir şey onlarla olunca. Altınları aldılar kavga ettik, ben aileme birkaç çeyreği habersiz verdim kızdığım için kavga ettik, annem hastaydı birkaç gün kaldım ailesinin doldurusuna gelmiş beni almadı alıştın madem gelme kal orda dedi kavga ettik hep ben peşinden koştum . Telefonumu açmadı çocuğumu saar gece 12 de arabaya koydum eve gittim yüzleşmek için . Ona göre prblemi çıkarmasam bu durumlara gelmuycez ne zaman para ya da ortaklık meselelrri çıksa ben sürat asiyomusum . Son meselede de otururken kardeşiyle konuşuyordu tamam o zaman ortak alalım dedi bir şey için bennde kapatınca hayırdır dedim ne alıyosun ikiniz ortak diye .
Ben diye bir şey yok analmiyo musun yok dedi . İyi tamam da sonuçta bı para gelmiucek mi öncesinde bı çekirdek ailemiz var ya hani sonuçta bizim de harcamalarımiz var dedim ailem bile diyemiyo genel ailemize gelirse bize de damlar dedi . Ben de üzüldüm cikistigi için yüzüm düştü konuşmadım fazla . Şimdi kaç gündür o benimle konuşmuyor bugün yazdım ise gidince artık soğudum senden ailemle ilgili para konularına karışma dedim hala karisiyosun hep aynı konular hep aynı dedi . Sogudun mu deyince heee soğudum . Uzaklaştım dedi . Kaç gündür de ayrı yatiyo önce beraber uatiyiruz uyuyamiyo sozde kalkiyo . Ben burda ailesine bir şey demedim aslında tavrına kızdım hemen beni paylamasına . Ne yapacağım yine bunalıma girdi yazmiyo iftara gelmiycem diyo . Olgun iki insan gibi oturup konuşamıyoruz bunalımlara giriyo sonra ailesi devreye giriyo sürekli onlar düzeltmeye calisiyor onunla konuşsak da ailesine gelince beni kiriyo yine .
Bu arada eşimi seviyorum ama bugün geldiğinde soğudum dedin . Dediğin şeyin ağırlığını bilmen ucunun nereye gittiğini görmen gerekiyor . Evli iki insan bunu birbirine diyemez çünkü bunun bı üstü dsha yok . Bugün dediğin şeyin nereye gittiğini düşünüp kendine çeki düzen var ben bunları haketmiyorum ve bu durum hayra alamet değil iyiye gitmiyoruz diycem . Ama ters teperse diye korkum oluyor arkadaşlar çünkü annem hasta eğer ayrılırsam basta o çok üzülür babam anneme bakiyo bebeğim var daha küçük sadece ağlıyorum ve düşünüyorum .
Karmaşık ve dağınık yazmış olabilirim oruçtan ve ruh halimden toparlayamiyorum lütfen bana bir seer deyin .

Allah yardimcin olsun canim. Dilerim en kısa zamanda ev huzurun olur. Ama bir laf vardir. KEDİNİN BACAĞINI BAŞTAN YIRTACAKSIN. sen baştan cok taviz vermişsin.adamin popo tavanda. Kisilik meselesi tabi ama ben böyle herifin suratına 3 tükürür 1 sayarim.

Allah yardimcin olsun canim. Dilerim en kısa zamanda ev huzurun olur. Ama bir laf vardir. KEDİNİN BACAĞINI BAŞTAN YIRTACAKSIN. sen baştan cok taviz vermişsin.adamin popo tavanda. Kisilik meselesi tabi ama ben böyle herifin suratına 3 tükürür 1 sayarim.
Evet en başından tavrimi sert şekilde koymaliydim ben alistirdim bu saygisizliga

Kac yillik evlisin sen canim bende bazi problemler yasadim hep tartismamiz ailesiyle ilgili konular hep bana diyodiki sen haklisin canim ama onlarda ailem ben sana aileni at demiyorumki haklinin yaninda ol es ayarlayacak dengeyi anladigim kadariyla ailesi hep arkasinda ve onlardan aliyo akli benimki zamanla keske ayrisehirlerde olsaydiniz ya Allah yardimcin olsun bide bebegin varmis iki kati zorlasiyo hersey

Çalışıyorsunuz diye okudum.
Aranızdaki tek sorun bu aileye giden para, ortak iş ise eğer
ben olsaydım onu çenemle rahatsız etmek yerine hesapları ayırır
kendimi rahatlatırdım.
Çalıştığınızı ayrıca biriktirin, onu da rahat bırakın.
Ciddiyim.
Başka türlü uzlaşmanız çok zor.

Kac yillik evlisin sen canim bende bazi problemler yasadim hep tartismamiz ailesiyle ilgili konular hep bana diyodiki sen haklisin canim ama onlarda ailem ben sana aileni at demiyorumki haklinin yaninda ol es ayarlayacak dengeyi anladigim kadariyla ailesi hep arkasinda ve onlardan aliyo akli benimki zamanla keske ayrisehirlerde olsaydiniz ya Allah yardimcin olsun bide bebegin varmis iki kati zorlasiyo hersey
3 yıl olcak diyeyim . Benim istediğim de bu eşimin gerçekleri görüp hak vermesi . Alttan alalım ben de görüyorum dese de olur . Dengeyi kurması gereken o ama kabul ediceksin diyo . Uzak olsak keşke ama maalesef. Sahurda bile yemeğini yedin mi diye mesaj atan bı ailesi var siz düşünün .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X