Eşim barışmak istiyor...(Acıları unutup, yeniden başlamak...)

ben şunu öneriyorum naçizane,

önce tek başına bir psikologa git, psikologun sana yönlendirmesi ve danışmanlığı eşliğinde ilerki adımları atarsın.

eşine ne şekilde teklif etmen vs o gibi konularda seni aydınlatır.

Htczhr , bu çok güzel bir adım canım ve bence en doğrusu ve orta yol belki ikiniz içinde .
Orası çok buyuk bir şehir mutlaka vardır canım .

Profesyonel yardım almak çok farklı olabilir , biz sonuçta sana yardım etmek istiyoruz ama bu işin ilmini ve değerlendirmesini bilmiyoruz .
Umarım eşin en azından bu konuda sana ılımlı yaklaşır , ayrıca sende profesyonel bir gözden kendi hatalarını görmüş olursun .

Ben 3 seans gittim ama inan bakış açımı değiştirdi . Kocamın oğlumu neden sevmediğini anladım , aslında terapi ile evliliğimizin düzelebileceğini anladım ama bunu sadece benim istememle olmayacağını anladım .......
Benim eşim gelmedi birde bana dediki akli sorunlarınız var ailecek iyiki terapiye gidiyorsunuz, sizin adınıza sevindim ....... çok ağır çok .....

Ve sonunda ayrıldık .....

İnşallah kabul eder bu sahiden büyük bir adım olur ,,bence denemeye değer.

beğendim butonu oladığından beğendim ve kesinlikle destekliyorum :)

belki de bu daha mantıklı çünkü gitmem derse bitmiş olur.
ama böyle bir konuda onu rahatsız eden bir şey olamaz eğer çaba göstermek istiyor ve ben onu zor bir durumun içine sokuyorsam... bu da bir fırsat olmaz mı?

Bu cümleye bayıldım. Profesyonel yardım almak neyin düzelip, neyin düzeltilemeyeceğini gösteriyor. Evet ortada bir evlilik var ve sorunlar herşekilde aşılabilir. Ölümün çaresi yok sadece. Ama iki taraflı istemek ve iki taraflı fedakarlık önemli.

bu da mı çok kontrolcü oldu?
ama içimin rahat olmasını istiyorum ona giderken...
o da çabaladı demek istiyorum.

Tatlım senin bu cümleyi kurabilmen için onun gerçekten çabalaması lazım.

Tatlım senin bu cümleyi kurabilmen için onun gerçekten çabalaması lazım.

eşimin mizacındaki bir insan bunu kabul ederse bu çabadır...
benim düşüncem bu yönde ama sizin de yorumunuzu almak istedim.

Htczhr canım asude doğru demiş önce senin gidip konuşman daha uygun ,şimdi bence direk eşini arayıp ben şehir değiştirmekten vazgeçtim ama terapiye gidelim diye direk pat diye söyleme, ters tepebilir .

Önce sen git , psikologla konuşup sonrasındada eşine uygun bir dile anatarak ve empatik yaklaşarak ikna et derim bende :)

bugün biraz sakinleşeyim ne yapacağıma karar vereceğim, akşam çocuğu bırakmaya gelecek o zaman hala aynı mı düşünüyorsun diye sorarsa bir cevabım olsun istiyorum.
ilçede yaşıyoruz biz onun için şu an bir şey yapamıyorum, burada psikolog yok çünkü...

canım bazen birşeyi anlatma şekli, karşıdan alacağın cevabı o kadar çok etkiliyor ki (empatik cümleler kurma, "ben dili" ile konuşma) inanamazsın..

şu an çok sağlıcakla ve sakin düşünemediğin için bir uzman desteği almadan çok yapıcı bir yönlendirme yapamayabilirsin..

eşin bir kere hayır dedi mi, bir daha evet demesi çok güç. o yüzden ona teklif etmeden önce psikologla bir görüşüp nasıl yaklaşman, sorman gerektiği noktasında yardım almalısın diyorum..

eğer sana ne düşünüyorsun diye sormazsa, asla birşey deme.. güzel ve sakince kızını evine al, kendisine hoşçakal dile.. ama eğer sana sorarsa kararın değişti mi diye, henüz net bir karar veremedim, biraz düşünmek istiyorum, seni arayacağım de..

(işlerim biraz yoğun uzun uzun yazamıyorum, cümlelerimde emr-i vaki havası varsa özür dilerim)

yok canım olur mu?
kafayı yiyecektim bugün buraya ilk oturduğumda yapacak hiç bir şey yok gibi geliyordu.
ama şu an elimde yapabileceğim bir şey var.
çok teşekkür ederim hepinize...

Hayır bu davranışın çok normal, birkere güdüsel bir şey ,

oğlumdan bir örnek vereceğim :) ne kadar söylesemde sandalye koltuk üstüne çıkıp atlamayı bir türlü bırakamadı taki düşüp çenesini yere vurup canı acıyınca kadar , bu yaptığı şeyin ona zarar verdiğini anladı ve bir anda yapmayı bıraktı artık çok dikkatli bir şekilde kendini kontrol ederek koltuk ve sandalye üstüne çıkıp iniyor .

Seninde canın yandı , hemde çok , o yüzden kontrolcü olman bana göre normal , cünki bu güsüsel bir şey .
ben ilk tokatımda dona kalmıştım ve çok ağlamıştım ,ama sonrasında güdüsel olarak hep kendimi korumaya çalıştım .elim farkında olmadan yüzümü korumaya çalışırdı ......

Piskoloğa gidersen kendindeki yalnışlarıda daha iyi anlarsın .
Bana eşin seninle tartışacak mentalitede bir değil demişti açıklamasını istediğimde beni darbelerini vurmaya hazır bir boksöre benzetti ama eşimin bu darbeleri absorbe edecek bir kum torbası olmadığını ,haksız olam halinde ve karşılık veremediğindede bu hırsını siddet ile dışa vurduğunu söylemişti .ayrıca çok etraf ne der diye kendini yiyip bitiriyorsun ve onlara iyi olmak için kendini çok zorluyorsun bu sağlıklı değil demişti .
İnan bana sana farklı bakış açıları sunacaktır .

hepinize çok teşekkür ederim çünkü insan kendi yanlışlarını göremiyor.
ailesine soramıyor onlar sen ne yaparsan saygı duyarız diyorlar.
bu seçenek benim için çok iyi oldu teşekkür ederim.

hepinize çok teşekkür ederim çünkü insan kendi yanlışlarını göremiyor.
ailesine soramıyor onlar sen ne yaparsan saygı duyarız diyorlar.
bu seçenek benim için çok iyi oldu teşekkür ederim.

canım sen çok mutlu olacaksın inan ki.. sadece birazcık algılarını değiştirmekle, çok mutlu bir hayat bekleyecek seni inan buna..

ufak bir uzman desteği ve yönlendirmesi ile, bambaşka olacak herşey kısa vadede..

uzun vadede de duygusal zeka ve empati ile ilgili sağlam kitaplardan bir iki tane okursan, duygularını yönetmede hiçbir zorluk yaşayacağını düşünmüyorum..

cok olgun düsünceli birisiniz yorumlarinizdan anlasaldigi üzere cok farkli bi bakis aciniz var...

arkadaşlar kızımızı bırakmaya geldi.
hiç bir şey söylemedi ben de söylemedim.
iyi akşamlar dedik ve gitti.
inşallah bu sefer iyi olur.
ama şunu da anladım onun hiç konuşmayacağını tahmin ediyordum.
öyle de oldu.
bakalım bir psikolog tavsiyesi işe yarayacak mı?
bu yuvayı yıkmak istemiyorum, bazıları bana çok kızsa da...

"guzelim cocugumun annesi ve severek evlendigim insansin
ailemle gorusmek istemiyorsun saygi duyarim
nittekim bu sehirden gocemem ama sen gorusmeyebilirsin
soz veriyorum hic bir baskim olmayacak
yine aile ziyaretimi haftada bir kez yaparim
ayrica siddet namina hic bir hareketim olmayacak
terapiste gideceksek gideriz
psikologa gideceksek gideriz
yeterki evliligimizi hatalardan arindirmis bir sekilde devam ettirelim "

konu sahibi duymak istediklerin ve duyman gerekenler bunlar

bunca zaman ayri yasayip buna ragmen
karsinda diklenen seni suclayan bir adam var

yerinde olsam ona
duzenimi bozamam dedigi vakit" ben ailenle gorusmek istemiyorum!
ben psikolojik ve fiziksel siddet istemiyorum
beni kazanmak istiyorsan beni suclamaktan vazgec ve
bizi (kizinla seni) kazanmak istiyorsan beni ikna et!
senden vazgecip hayatimdan silmek istesem bunlari soylemezdim
ona gore dusun tasin ve cevap ver " derdim ve noktayi koyardim
taaki sag gosterip sol vurmadan adam gibi karsima cikana kadar

o adam baska sehire dahi gitmese ailesiyle gorusturmese seni ve
o pis huylarini birakip sana daha ozenli davransa ikiletmeden giderdin
ama oyle bir havasi yok.. bu yuzden acele etme kararli ol isteklerinde ve
basin dik olsun.. guclu gorsun seni..

gerçekten tam anlamıyla bunlar...
ama bunu anlayamıyor ya da bunları söyleyecek kadar önemsemiyor.
bunları bir söylese kocaman bir pencere açılacak sanki...

Son düzenleme:
canım,

Naçizane düşüncem şu tayin işini gözünde çok büyütüyorsun...

asıl sorununuz sizin ailesi mi? ŞİDDET mi?

yoksa şiddet uyguladığı anlar ailesi konulu kavgalarınız mı?

sanırım neden bu ki, sen uzaklaşırsanız ailesi nedeniyle kavga etmezsiniz ve şiddet gibi bir durum ortadan kalkar diyorsun..

sana yürekten inanarak söylüyorum ki, ailelerden öte esas problem erkeklerde...

Erkeğin beyninde...

erkek ailesini hiç bir zaman silemez...uzaklaşırsanız bu durumu içine atar..içine atılan öfkeler...bir gün yine patlar..

önemli olan zaten tüm engellere rağmen yuva olabilmek..

sizin gemi zaten bu fırtınada tam batmaz ve sizi onu yukarı çıkarırsanız, bir daha kolay kolay batmaz...

benim kayınvalidemlerle aramda 500 km vardı..

ama eşim benim hep yanımdaydı..

kmler problemlerin uzaklaştırılmasına yetmiyor...

şimdi buraya taşınacaklar..hiç umurumda değil..çünkü sınırlar çizildi..

herkes üzerine düşen payı aldı..Bende aldım..onlarda...

Hani şu öz dediğimiz mesele var ya..

sizi siz yapan birbirinizi sevmenizi ve saymanızı sağlayan mesele...işte o ÖZ!!!

evlenmenize neden olan mesele...işte o ÖZ!!!

bence işin özü üzerinde durun..

diğer herşey ama herşey tefarruat..

denilenler, yapılanlar, herşey herşey...

yok o özü titirdik diyorsanız 25 ekim hayırlı bir gündür...hatta kızın için bile...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…